SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Dovolená 4 anéb Bradavice opět a znovu nedobrovolně dobývají svět

08.12.2022 14:29 - SaraPolanska - Dovolená 4 - komentáře (6)

7. kapitola – na vlnách i nad nimi


Opět bez betace, což se v nejbližší době nezmění, tak s tím při čtení počítejte. Většinu kapitol jsem psala v noci, tak nevím, jestli jsem viděla správně. :-) Je to po delší době, ale kapitola je neobvykle dlouhá, tak si to šetřete. :-D

 

Na pláži polovina ustrnula, druhá polovina se usmívala, protože ti už věděli, co je čeká, ačkoliv jejich úsměv začal mírně vadnout, když si uvědomili, že na onom překvapení bude přítomen i Hagrid. V tu chvíli všichni záviděli Kratiknotovi jeho helmu.

 

Z deníčku Severuse Snapea

Co to zatraceně je? A opravdu si všichni myslí, že je to po tom obědě dobrý nápad?

 

Z deníčku Remuse Lupina

Jsem velice zvědav, jak je na to všechny dostaneme. Zvláště Severuse, který opět zoufale zařval.

 

Z deníčku Minervy McGonagallové

Nejsem si jistá, jestli na něco takového vůbec můžu. Co když jsem těhotná? A navíc už teď mám neblahý pocit, že jsem pro tentokrát podcenila svou výbavu a budu doufat, že ta věc pak půjde umýt.

 

Z deníčku Rubeuse Hagrida

Jé super, to bude sranda.

 

Z deníčku Horacia Křiklana

Nemůže mě napadnout ani jedna výmluva, proč právě já a právě teď potřebuji někam na čtyři hodiny odejít, a tak doufám, že to napadne někoho jiného a já se budu moci připojit…

 

Z deníčku Albuse Brumbála

Ani ve snu se mi nesnilo, že budeme zahajovat hned tak oku lahodící zábavou. Jsem moc zvědav, jaké to bude. Určitě se moc nasmějeme. Je tam deset míst a já jsem si naštěstí dostatečně natrénoval Imperius, takže pojedeme všichni.

 

Na vodě se houpala obří nafukovací věc, ve tvaru kruhu s opěrkami po celém obvodu, kromě místa, kde byl vstup. Mark je seznámil, že se tomu říká Sofá a je to oblíbená atrakce turistů, které se svým otcem, strýcem Máriem, bratrancem Francescem, dalším strýcem Richardem a prastrýcem Lorenzem na různých místech po Itálii provozují. Všichni mu v tu chvíli rozuměli maximálně ta jména, protože to říkal tak nadšeně, že celou informaci podal asi za pět vteřin.

Hagrid se k atrakci vrhnul nadšeně první a byl usazen doprostřed, takže šlo nebohé Sofá málem ke dnu, nicméně Minerva na jednom konci a Křiklan na druhém hladinu o pár centimetrů zvedli. Brumbál si sedl vedle Minervy a vedle něj Snape a pak Kratiknot. Z druhé strany Hagrida si pak sedl Lupin, Mark, Poppy a Harry. Nikdo si neuvědomoval, jak špatné rozhodnutí ohledně rozmístění učinili, ale víc se ani zamyslet nemohli, neb tatínek Marka, se na ně už zubil z lodi před nimi. Od té se táhlo lano k atrakci, kde seděli, takže se Severus místo výkřiku tentokrát tiše rozplakal. Mark jim rychle vysvětlil, aby se chytli držadel, která měl každý dvě a někteří se chytali tak rychle a v křeči, že omylem chytli držadlo svého souseda. Jenže jak se jednou něčeho chytli, odmítli se pustit, proto se Křiklan držel až o dvě chytátka dál, než by měl a Mark se tak držel za ruku s Lupinem, neb na ně zbyla jen dvě držadla. Markův tatínek na ně zamával, opět ukazujíc bílé zuby, díky čemuž Severus své držadlo málem urval a hned na to se atrakce rozjela, zatím jen lehce a mírně. Minerva se poprvé počůrala a počůral se i Kratiknot, protože i jemu začalo docházet, že jízda bude asi za chvilku o něco divočejší. Otočil hlavu na Hagrida vedle sebe a usedavě se rozplakal.

 

Z deníčku Filiuse Kratiknota

Helma mi nebude k ničemu. Měl jsem se nechat zalít do nějakého betonového kvádru. Tohle nemám šanci přežít.

 

Z deníčku Remuse Lupina

Nemůžu se dočkat, kdo půjde do vln první. Ačkoliv jestli se pustí Hagrid, tak tam půjdeme všichni.

 

Z deníčku Severuse Snapea

Ještě nás to ani nezhouplo a od pár lidí už teče voda. Dost mě znepokojuje, že se malý pramínek odděluje směrem ke mně.

 

Armando a zároveň kapitán lodi zabral za páku ve chvíli, kdy byli dostatečně daleko od pláže. Tentokrát zařvali všichni a ve stejný okamžik, protože sebou atrakce škubla tak, že je zarazila do opěradel. Severus sevřel rty a dál s obavou sledoval tekutinu tekoucí k jeho noze. Tuhle starost naštěstí mohl za dvě vteřiny vypustit, neb se dočkali otočky tak intenzivní, že si Křiklan pravděpodobně zlomil obě ruce, neb se nedržel svých držadel a rozpětí bylo na takový tlak příliš velké. Ztratili ho hned při další otočce na druhou stranu a to po tom, co dostali do obličejů asi dvacet litrů mořské vody, dle Severuse kvalitně smísenou s tekutinou, jež na atrakci už byla. Snažil se nemyslet na to, co všechno má momentálně v očích, protože ještě jedna otočka a přidá k tomu vlastní vzorek. Sofá sebou prudce škublo do strany, takže Kratiknot na pár vteřin zmizel pod Hagridem, a když se znovu objevil, už ani nekřičel. Armando poslal loď proti vlnám, což všichni ohodnotili mocným řevem, neb dobrých deset metrů letěli nad hladinou a dopad byl tak tvrdý, že si Minerva a Brumbál vyměnili místa. Nedobrovolně a málem i s držadly. Velký a několikanásobný kruh na vodě doprovodil i mocný řev. Jediný Mark se celou dobu smál, protože na to byl zvyknutý. Další tržení do strany a Hagrid málem přišel o plavky. Lekl se tak, že serval ze Severuse košili, ale ten by klidně obětoval i kalhoty, hlavně aby už byl konec. Kdyby se pustil, mohl by uplavat a měl by celou tuhle dovolenou za sebou. Jeho hlava to vyhodnotila jako dobrý nápad a tak se pustil. Netušil, že ho chytí Brumbál a oni tak budou několik minut viset z atrakce spojeni rukama v řetězu, neb i Brumbál se pustil a chytit je tak musel Hagrid, jenž se držel už jen za nohu. Při další otočce díky nevyváženosti atrakce, udělali dvě hbitá přetočení a při té další si byl Severus jist, že Brumbál nakrmil rybičky a klidně by se vsadil, že on sám by to udělal taky, kdyby neztratil vědomí. Jel tak v moři pusou i nosem, než se podařilo Hagridovi zabrat a strhnout je zpět na Sofá. Dojeli s vypětím všech sil a cestou dokonce stihli nabrat i Křiklana, na kterého už si sedali racci.

 

Z deníčku Albuse Brumbála

Tohle bylo to nejlepší, co jsem v životě zažil. Občas to bylo krapet rychlejší, tak mám pocit, že pár mých prstů se stále drží na Sofá, zatímco já už kráčím k domu, nicméně se pořád vesele směji a to je důležité.

 

Z deníčku Filiuse Kratiknota

Zabít Brumbála, Marka, jeho otce a Hagrida! Z páteře mám koloběžku a jedna ruka asi ani není moje. Díky bohu za tu helmu. Hagrid bude mít minimálně obtisk!

 

Z deníčku Rubeuse Hagrida

Bolí mě zadek a mám hlad.

 

Z deníčku Minervy McGonagallové

Po dnešním zážitku vím, že inkotinence už není můj největší problém…

 

Z deníčku Harryho Pottera

Jsem si jist dvěma věcmi. Že po dnešním zážitku už nebudu schopen se svým bývalým profesorům podívat do tváře s vážností, a, že se po dnešním zážitku nebudu schopen se svým bývalým profesorům podívat do tváře s vážností. Jo, já vím, je to jedna a ta samá věc, ale přijde mi natolik důležitá, že to píšu rovnou dvakrát.

 

Z deníčku Severuse Snapea

Ve chvíli, kdy jsem dřel nosem o mořské dno, jsem si na všechno vzpomněl. Dneska tu poteče krev, tak přísahám! A za všech, za všechno a hlavně všechna!

 

 

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

29.08.2023 15:09 Avis

Ha Severus si vzpomněl!!! Doufám že brzy buď pokračování! Tohle je silná závisloat!!

29.06.2023 13:54 CC

Čas od času na mě padne nostalgie a přečtu si všechny svoje oblíbené fanfikce a že jich je požehnaně. Patří mezi ně i Dovolená. Všechny. Nové kapitoly jsou perfektní!

15.04.2023 18:49 denice

Brilantní! Dostal mě Filius a samozřejmě brilantní Severus!
Teď se dívám - někam se mi vytratila šestá kapitola... Napovíš mi?
Díky.

13.02.2023 22:13 Raphy

Čtu to už asi po 6 za posledních pár let. Teď jsem si na to vzpomněla asi po třech letech a hele! Ono pokračování! Opět naprosto geniální a úžasné.

15.01.2023 22:04 Xira Dera

Skvělé! Hagrid bude mít minimálně obtisk!! Děkuji a těším se na další kapitolu.

08.12.2022 18:59 annalisen

Úžasné ale číst to mezi lidmi,to nejde se nesmát pak vypadám jak škytavé rajče dík