SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Dovolená 4 anéb Bradavice opět a znovu nedobrovolně dobývají svět

19.10.2022 12:54 - SaraPolanska - Dovolená 4 - komentáře (8)

5. kapitola - Oběd


 

Ačkoliv netuším, jestli to někdo čte, když pod minulou kapitolou nebyla ani jedna jediná reakce, tak návštěvnost nějaká je a tak budu doufat, že přeci jen někdo na další čeká. Mám napsané ještě dvě, takže bude co číst.

K uctění památky Rubeuse Hagrida - Robbie Coltrane

Bez betace.

 

 

Po rychlém a trochu traumatickém ubytování přišel Mark s Lupinem, aby ostatní seznámili s faktem, že se podává oběd, a aby tak zatím nevybalovali, neb na pláž se půjde až po něm. Lupin významně mrkal, když všem svým hostům sdělil, že na ně na pláži bude čekat velké překvapení, které tam nachystá Markův tatínek hned po obědě.

 

Z deníčku Albuse Brumbála

Je skvělé, že pro nás naši hostitelé mají program a už se moc těším, jak si příjemně popovídáme. Jen mi trochu dělá starosti Severus, který při zmínce o překvapení opět vykřikl a já si tak šlápl do kufru, kde něco křuplo.

 

Z deníčku Rubeuse Hagrida

Super, oběd. Mám hlad už asi osm hodin.

 

Z deníčku Remuse Lupina

Severus se chová divně. A divné je i to, že to nikdo očividně vůbec neřeší. Možná se dozvím víc, až uvidí ono překvapení.

 

Z deníčku Minervy McGonagallové

Moc jsem se těšila na pláž, takže jsem se už stihla převléct do plavek. Nedávno jsem si koupila dvoudílné a kalhotky jsou lehce odvážné, ale jsme v Itálii, tady jsou na to zvyknutí a tak nevidím problém se tak jít i najíst.

 

Z deníčku Harryho Pottera

Ze zvědavosti jsem vyšel schody, abych se podíval, jak profesoři reagují na zmínku o překvapení, protože já už samozřejmě vím, o co jde. Jenže po tom, co vyšla profesorka McGonagallová a profesor Snape ve stejnou chvíli z pokojů naproti sobě, profesor Snape zařval tak, že jsem ty schody trochu nedobrovolně sešel po hlavě.

 

Z deníčku Severuse Snapea

Ježiši kriste, Minerva si asi zapomněla vzít kalhotky a já musel být ten první, co to musel vidět. Matně si vzpomínám, že má Minerva problémy s inkontinencí, což by vysvětlilo i ten vodopád, který se po mém zvukovém projevu objevil, ale jestli zažiju ještě jeden šok, tak nejspíš dopadnu stejně.

 

Z deníčku Horacia Křiklana

Musím si pamatovat, že není vhodné se k Severusovi přibližovat moc blízko. Kromě toho, že slyšet začnu asi až o Vánocích, tak mi šlápl na nohu, díky čemuž jsem se tak lekl, že jsem sebou cuknul tak silně, že jsem chudáka Filiuse poslal ladnou šipkou vzad přímo pod postel.

 

Z deníčku Filiuse Kratiknota

Ještě jeden šok a přísahám, že se dobrovolně spláchnu do záchoda! Ježiš! Minerva nemá plavky! Kde je záchod?

 

Po tom, co i zbytek vydýchal odvážnou garderóbu své kolegyně, a která šla odvážně první a ostatním tak ukázala i zadní část svých plavek, by polovina přísahala, že je přešla chuť k jídlu. Nicméně ke stolu mlčky a slzení očí došli všichni. Markova maminka je velmi hbitou italštinou přivítala a dál na ně vzletně mluvila, aniž by řešila, že jí nikdo nerozumí. Díky tomu každý dostal k obědu to, co si odkýval. Hagrid se rozplakal, když před něj položili na talíř asi čtyřmi špagetami a tak Mark, který se už naučil trochu anglicky, své matce přeložil, že by si velký profesor přál přidat. Dostal tak další tři špagety navíc.

Severus si otevřenými ústy, stále zpracovávajíc šok z Minervy, Pottera, o kterém zatím netušil, kdo je, a společného pokoje s ostatními, vysloužil vrchovatý talíř, neb z otevřené pusy hostitelé seznali, že má opravdu velký hlad. Hagrid se v tu chvíli opět rozplakal.

Brumbál dostal suché špagety, Minerva zase jen omáčku, ale ani jeden se neopovažovali protestovat, neb to považovali za neslušné. Poppy se podařilo jediné dostat normální porci a ještě s úsměvem všem ukazovala sýr, který zdobil její špagety, a který nikdo jiný nedostal. Oběd probíhal v tichosti. Ovšem když chtěl Brumbál poděkovat, že oběd je vynikající, tak u toho nějak nemotorně praštil do svého talíře, jehož obsah letěl vzduchem a Hagrid ho dost pohotově snědl. U toho Severus vyprskl své špagety a tak dostal Hagrid nášup.

 

Z deníčku Rubeuse Hagrida

Nejdřív to vypadalo, že budu mít hlad, ale už nemám hlad.

 

Z deníčku Minervy McGonagallové

Řekla bych, že velikost plavek jsem dost neodhadla. Naštěstí jsou židle světlé a polstrované a tak si nikdo ničeho nevšimne a v moři se už budu moci úplně uvolnit.

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

09.11.2023 00:22 Ronnie

Můj ty bože, tak to je mega haluz, nebýt už noční hodiny, tak se řehním jako bláznivá kobyla...

Ty tvoje povídky jsou mega COOL, pokračuj v psaní, jakmile budeš mít čas.

Jen mám menší dotaz, kam zmizela kapitola 6. Je zde 5 a pak hned 7.

Ale tohle je vážně super, já prostě miluji tyhle fan fiction komedie a ještě ze světa Harryho Pottera, tak to můžu...

No a asi takové nejznámější body:

Věčně počůraná Minerva
Chudák Filius Kratiknot, co si to vždy odnese
V tomhle díle nějaký prdlý Severus, jako po nějaké nehodě
Neustále hladový Hagrid
Mírně záškodnický Brumbál

Ostatní tak nějak běžná zápletka a nečekané překvapení v podobě samotného Harryho Pottera, je taky skvělá volba...

28.08.2023 16:43 Avis

Jen teda, musím říct že jsem čekala že ta další, záhadná, postava bude Zlatoslav

28.08.2023 16:42 Avis

Já to miluju! Už čtu tuto sérii animevim po kolikáté a pořád se směju jak.blbá, až se pán v salině naproti mě tváří lehce jako psychopat (že bych se nedivila.kdyby mě chtěl vykuchat....na druhous stranu je spren a on má svetr....asi si přesednu

15.04.2023 18:40 denice

Tvoji verzi bradavických figurek prostě miluji. Jsem moc ráda, že jsi na Dovolenou nezanevřela, bylo by škoda nechat něco tak skvělého nedokončené.
Díky.

15.01.2023 21:51 Xira Dera

Perfektní.Jsem rád, že je po takové době pokračování této skvělé série. Děkuji.

30.11.2022 22:24 Annalisen

Chudák severus ten nedopadne dobře

15.11.2022 20:52 SaraPolanska

Ahoj Matýsku, já teď autogramy moc neřeším. Soustředila jsem se jen na autogramy Davida Bowieho, které se mi rozrostly, ale jinak jsem nikomu nepsala. A to už asi dva roky. Ono se už nic nevracelo zpět a asi mám všechny, co jsem chtěla. Jo, pár by jich bylo, ale to je bez šance - jedině osobně a na to už nemám nervy. :-D

11.11.2022 17:54 Matýsek

Krásné. Četl jsem oba příběhy. Mohl bych se zeptat, jak to máte nyní se sbíráním autogramů?