SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Vracím se?

16.03.2021 01:12 - SaraPolanska - komentáře (12)

 


 

No dobře, tak bych to asi přímo nenazvala, ale ahoj všem. Nebo možná jen ahoj, jedna osobo, co jsem občas ještě zavítáš.

K věci.

Před pár dny jsem se dostala k tomu, abych si po více než deseti letech přečetla všechny svoje povídky. Je zvláštní, že u spousty kapitol různých povídek jsem si vůbec nevzpomínala, že jsem to psala, že? Posledních pět let bylo zkrátka hodně těžkých a já se teď konečně ohlédla za tím, co jsem tu zanechala a zkusím se k tomu nějak vyjádřit. Nebojte, na konci bude něco, co vás potěší. Doufám. Snad. Možná.

 

Napsala jsem toho hodně a řada povídek se ještě i těší popularitě ve světě ff, ačkoliv to samotné už není tak živé, jako bylo v době ještě aktivně vznikajícího HP. Nicméně jsem tu měla dost čtenářů a já si uvědomila, že řada z nich vlastně neví, proč zůstala Dovolená 4 nedokončená. Kromě toho, že prostě není napsaná.

Cca před pěti lety (a ani to nevím přesně) jsem onemocněla (ne, reálně jsem se dozvěděla, že jsem nemocná, protože tahle nemoc vznikla mnohem mnohem dříve). Tehdy jsem ani sama nevěděla, jak moc je to zlé. Přesná diagnoza pak padla o dva roky později a chytrým už určitě došlo, že to není rakovina, jak jsem občas u svého jména někde v diskuzi zahlédla. Nicméně o nic menší peklo. Nebudu tu asi moc rozepisovat, co to je. Ne, nestydím se ani nejsem nakažlivá. A aktuálně neumírám, abych tu snad neděsila.

To byl jeden z důvodů, proč jsem se stáhla. Druhý důvod byla smrt Alana, kterou jsem asi před rokem definitivně překonala. Jo, byl částí mého života dlouho a tak to i dlouho bolelo. Nemohu popřít, že částečně jsem se taky stáhla k jinému fandomu, který byl, můj vůbec první a to v době, kdy jsem vůbec netušila, že se tomu říká fandom. Jak se říká, pravá láska trvá navěky a tak se neustále ve volných chvílích tomuto fandomu věnuji. Nikdy jsem nepřestala psát. Píšu si vlastní povídku už asi tři roky, ale ta nikdy zveřejněna nebude, neboť se netýká SS a ani není ke zveřejnění, protože ji od začátku píšu pouze pro sebe. Nicméně po přečtení svých strarých věcí zde si říkám, že už nejsem tak... dobrá? jako jsem byla. Asi se s tím už tak neprdím, ale prsty mi nezakrněly. :-)

Teď k věci. Už opravdu.

Jak jsem tak dočetla všechno zveřejněné, narazila jsem tu na pár komentářů, kde píšu, že mám cosi rozpracovaného a skutečně jsem to ve složce "Nezveřejněné" našla. Měla jsem tam 11.kapitol povídky s SS/HG, a jak jsem si to tak četla, tak mi najednou začalo být líto, že tolik práce zůstalo nedokončeno. Každá kapitola má kolem 3-4 stran a je to tak docela dost textu, který se mi nechce jen tak zahodit. Nicméně poslední kapitola a následná strana nástinu se zápletkou mi dala trochu pěstí a ty se rozhodla určitě nepoužít, protože to bylo dost špatný. :-) Ale co, odsouzence jsem přepisovala od půlky, tady stačilo přepsat jen jednu a zkusit navázat... aj, teď jsem to konečně vyžvejkla, což? No jo, vypadá to, že se to asi pokouším dopsat. Vůbec netuším, jestli to bude ke zveřejnění a jestli se mi zápletku a nějaké řešení podaří nějak pěkně zpracovat (fakt nechci být po 11 letech trapná). Netuším, kolik z toho vyleze kapitol. Zatím škrábu 13ou a asi jsem tak... v půlce? No, uvidíme, nechávám to, ať se to napíše samo. Mám před sebou ale to nejtěžší. Pokusit se alespoň trochu v kanónu udělat postavy něco, co není lehké a zejména Hermiona se mi trochu brání. Severus je už na mé chování zvyklej a tak většinou odevzdaně dělá, co mu řeknu. :-D

Co myslíte, mám to dokončit nebo mám své jméno ve spojení s HP nechat spát?

Uvidíme. Je více než jasné, že když se tu objeví jeden dva komentáře, tak se na to vyprdnu, ale stejně mám takový neblahý pocit, že to dopíšu. Ráda bych dopsala i Dovolenou, ale já prostě nejsem v pozici, kdy bych mohla dát takto dlouhodobé plány. Bohužel, zítra může přijít hodně špatný den a já se z toho budu měsíc zpamatovávat a pak mě to třeba zase přejde.

Zatím tedy jen zkouším a volám - je tu někdo, kdo by o to stál?

Povídka má zatím pracovní název Tajemství, ale možná bude přejmenována na základě toho, co se mi tam ještě uděje.

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

11.06.2022 19:49 Ronnie

Zdravím, je fajn, že svitla naděje, že se tyhle stránky probudí z tvrdého spánku. Já bych o nějakou povedenou povídku určitě stála, moc ráda je čtu, ale nejraději mám ty komické,to mě smíchy bolela bránice a měla cvrčky v očích...

Takže pokud je stále chuť, síla a nápady k psaní, budu moc ráda, jen do toho, budu s radostí očekávat nějakou novinku...

13.02.2022 00:10 Ela

Jeeeee, prosim ano! Určitě budu ráda, když se Tajemství pomalu bude odtajňovat nám smrtelníkům♥️

13.12.2021 20:28 ell

Já si z nostalgie přečetla pár povídek u wixie a pak zavítala sem a vidím tohle! To nemůže být náhoda :-) No to je báječná zpráva, určitě bychom za další snamione byly moc rády. ♥

08.10.2021 05:55 MartAnka

Ahojky. Ja jsem dlouho fall in love do Snamione a tento rok jsem se k tomu po dloooouhych letech (mozna dokonce od zakladky 2013-2014) zacala vracet. A je mi jen lito, kolik povidek je nedostupnych kvuli konci blogu.cz, nebo kvuli konci (asi) fanfiction.hp.net, takze: pokracuj, kdyz ti to udela radost a zlepsi dny. Nam to zlepsi chvilku cteni. Ani

27.08.2021 00:29 Akillis

Ahoj, komentáře často nepíšu, spíše vůbec. Ale dnes musím. Už je to pár týdnů, co postupně opět čtu tvoje povídky a ach ta nostalgie. Mám je ráda a moc ráda si přečtu něco nového.

16.08.2021 13:53 Dudley

Tvé povídky patřili mezi první co jsem kdy objevila. I po x letech se ráda vracím a připomínám si tvoje příběhy. Miluju tvůj styl psaní a líčení ať už se jedna o slaďarnu nebo lehké drama. Proto tě prosím.. pokud ti to tvůj zdravotní stav dovolí tak určitě piš dál. Zanechaš za sebou totiž aspoň jedno spokojené srdíčko

01.08.2021 21:11 annaliesen

Teprve tet jsem sem zašla a doufam že budeš pokračovat

13.05.2021 19:20 denice

Hlásím se k těm, kdo o tvou povídku rozhodně stojí. A kdyby náhodou došlo i na Dovolenou 4, to by byl svátek. První tři si občas přečtu, zabírají jako skvělé antidepresivum.
Moc ti přeji hodně dobrých dnů. Teď už budu chodit nahlížet častěji...

27.04.2021 20:56 Janka

Ahoj, odpověď na tvou poslední otázku, ano. Stála bych o to.
Občas si takhle ráda po x letech přečtu povídky na které s nostalgií vzpomínám, a proto jsem teď přišla i sem k tobě. Zajištění že bys tu chtěla přidat něco nového mi udělalo velkou radost :)
Přeji ti tedy, aby ti šlo psaní od ruky a měla z něj dobrý pocit :)

08.04.2021 09:29 Matýsek

Moc se mi líbila vaše sbírka podpisů, povídky jsou též hezké. Prosím pokračujte v tvornbě

16.03.2021 16:06 SaraPolanska

Ahoj Ondro, děkuju za reakci a komentář. Nejspíš to udělám a už brzy něco přidám. Elu si snad brzy přečte co mám zatím hotové a já se to pokusím dopsat. Když mi elu schválí co je, tak to sem začnu házet.

16.03.2021 09:54 ondra jandl

pořád piš o harrym potterovi