SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Dovolená 4 anéb Bradavice opět a znovu nedobrovolně dobývají svět

21.04.2017 14:06 - SaraPolanska - Dovolená 4 - komentáře (15)

2. kapitola - Dnes začíná dovolená!


Kapitola patří všem milým komentujícím, které jsem našla pod kapitolou číslo jedna. Moc mě komentáře potěšily - hlavně fakt, že se ještě našel někdo, kdo to bude číst :-D Dle přihlášení na stránky se tu denně objeví až 25 duší z různých počítačů, takže mám radost, že mám po těch letech ještě nějaké čtenáře a budu ráda, když se mi tu pod nějakou kapitolou sečtou. Jako ve škole - prvý, druhý... :-D :-D Užijte si to.

 

Z deníčku Abuse Brumbála

Tak deníčku, za hodinu už budu své vousy máčet ve vodě a brouzdat se radostně v písku. Doufám, že moji drazí kolegové už čekají ve Velké síni a nebudu je muset zase hledat.

 

Z deníčku Minervy McGonagallové

Jsem tu první. V noci jsem měla špatný sen, že se něco nepěkného stane, ale rozhodla jsem se to vytěsnit pomocí prášků na nervy a tancem po stolech Nebelvíru.

Poznámka: Nesmím se tak moc stýkat se Sybilou…

 

Z deníčku Severuse Snapea

Z nějakého - mě zatím neznámého - důvodu jsem se musel přinutit přijít na smluvené místo včas, ačkoliv jsem si několikrát musel srazit ruce z padacího poklopu, které vedou do tajné místnosti pod mou pracovnou. Netuším, proč mé tělo reaguje jinak, než mnou ničím nenaplněná hlava a snažím se ukrýt, ačkoliv k tomu podle mě nemám vůbec žádný důvod… Každopádně pohled, který se mi naskytl při vstupu do Velké síně, mi opět způsobil menší tiky.

 

Z deníčku Horácia Křiklana

Měl jsem tu čest, že jsem byl letos pozván k významné události a to strávit dovolenou s mými kolegy a Brumbálem, který už ode mě dostal, co chtěl, a tak doufám, že už neexistuje nic jiného, co by mi mohl sebrat. Při příchodu do Velké síně jsem byl svědkem toho, že Severus a poté i tančící Minerva si něco horlivě zapisovali a tak jsem se rozhodl vzít si z nich příklad a začít psát své paměti.

 

Profesoři se letos sešli jen s hodinovým zpožděním a to díky Brumbálovi, který tušil zradu a vydal se tak nejprve hledat své kolegy a teprve až po tom dorazil do Velké síně. Nikdo se příliš nebránil, aby si Brumbál svůj plán – přemístit se, nerozmyslel a nenutil je opět do letadla. Přemístili se rychle a téměř bezbolestně na pláž.

 

Z deníčku Severuse Snapea

Tuším zradu. Nic si sice nepamatuji, ale nejsem slepý a Minerva, která do sebe hned po přemístění hodila dobrých pět prášků nejasného původu a Brumbál, který si právě na písku kreslí jakousi mapu, mě trochu znepokojují a způsobují tlaky na hrudi.

 

Z deníčku Minervy McGonagallové

Vypadá to, že Brumbál nás právě přemístil do Itálie. To ano, ale asi tak plus mínus dvacet kilometrů od domu, kde máme bydlet.

 

Z deníčku Filiuse Kratiknota

Zatím nikdo nic neřekl, ale já už tuším, že se půjde někam pěšky a dle čáry, kterou Brumbál svým prstem právě vyhloubil v písku, to nebude zrovna nejkratší rekreační procházka. Pro jistotu jsem mu zahákl svůj kufr za jeho, abych se s tím alespoň nemusel dřít bude-li situace neúnosná, zaháknu se za něj i já sám…

 

Brumbál přemístil své kolegy opravdu poměrně zbytečně daleko, rozhodl se ale nedat na sobě nic znát a s úsměvem nadrogovaného mravenečníka ukázal směr a pak se bezstarostně rozešel na druhou stranu.

 

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

27.01.2018 20:30 Rony

Šmankote, je-li to možný, piš další díly, to je LUXUS!!! Já mám co dělat abych se neuchechtala k smrti, to jsou perličky. Teď nedávno jsem si četla tvé příběhy o dovolené, to bylo ajko nějaká šílená groteska, ale FAKT ÚŽASNÉ, SUPER, BOMBA!!!

Opravdu máš-li nálada, čas a chuť piš, dle možnosti házej sem díly, klidně jako zrní slepicím, už dlouho jsem si nepřečetla takový komediální povídky, jedna kamarádka měla blog zaměřený na Kelly Family, konkrétně na Michaela Patricka Kellyho a ten byl i hlavním hrdinou všech příběhů, byly dobré, ale takový ten americký HAPPYEND, určo znáš, velká láska, pak trable, rozchod, velkej návrat, odpuštění, svatb a dětičky...

Ale nějakej pitomec jí udělla zle a ona nejpíše ztratila chuť dále pokračovat a blog zrušila, sice slibovala, že ho znovu zprovozní, ale zatím se tak nestalo a myslím, že ani nestane.

Jak tak čtu, tvé jméno bude Sára, takže ty jsi jediná, kdo ještě píše příběhy a navíc takhle dobře střeleně chytlavé, úsměvné, PROSTĚ ÚŽASNÉ...

04.12.2017 21:00 Veronika

Jako vždy je to úžasně vtipné a originální! :) Tůj blog miluju a vždycky mi nějaká tvá skvělá povídka rozjasní den :))

04.09.2017 20:47 sisi

ach jo, stará dobrá Itálie. Nekonečné pláže písku, dlouhatánské a placené cesty mezi městy, památky, kdekoliv se kopne do země, modré moře i nebe, snědí taliány, a jedovaté medúzy. Bradavičtí profesoři si jistě užijí. Díky za kapitolu.

03.09.2017 21:03 Harry Potter

Skvělý! Prosím, prosím, moc prosím další kapitolu.

22.08.2017 15:44 Pavca

Jako vždy, skvělá kapitola :)
Doufám, že se dočkáme pokračování :)

21.08.2017 08:50 Omnes

Tak že tady se znovu objeví život, to bych vážně nečekala :D
Divím se, že Brumbála ještě nikdo neodstřelil. Křiklan zatím vypadá jediný normální, tak uvidíme, jak se to vyvrbí :) A tančící Minerva? To bych do sebe taky pár prášků hned hodila.
Díky za kapitolu :)

13.07.2017 18:16 smack

Miluju dovolenou :) doufám, že brzy přibude další kapitola. Tohle je totiž naprosto dokonalý odreagování :)

14.06.2017 12:09 Juliet

No tak děvče. Prosím napiš další

08.06.2017 17:14 Domi

Další dovolená. Já tě naprosto miluju, protože ze zkoušek mám nervy v kýblu a tohle je nejlepší povídka k uvolnění pomocí hysterického záchvatu smíchu co znám :D

01.06.2017 06:53 zuzule

Ja bych na nic necekala a zahakla se za nej hned ;)
Dekuju!

10.05.2017 22:26 Arianna

Mam velkou radost z dalsiho pokracovani teto skvele serie,dekuji za nej. I ja bych se primlouvala za podstatne delsi kapotoly, treba i za cenu trochu delsiho cekani. Stavajici jsou opravdu kratke.

07.05.2017 17:14 Siru

Už se těším na další kapitolku. Tuhle sérii mám moc ráda. A teprve dnes jsem si všimla, že jsou na světě už dvě kapitoly. Itálie zní velmi zajímavě. Jsem jen zvědavá, co se přihodí chudáku Severusovi.

06.05.2017 10:07 Ivet

:-D Nadrogovaný mravenečník? :-D :-D Filiusi, tleskám, tuto metodu bych též ráda používala :-) Mně délka kapitol vyhovuje, nepřipadá mi, že se flákám :-)

24.04.2017 12:28 KM

Tvoje psaní má jen jednu, jedinou, maličkou chybu, kapitoly jsou strašně krátké.
Když jsem na jedné FF stránce zahlédla upozornění, že pokračuješ v parodii, tak jsem zvědavě koukla na tvé stránky a na jeden zátah přečetla první tři díly. A úžasně jsem se u toho bavila.
Díky.

22.04.2017 18:30 denice

Ach, tak už jsou v Itálii! A tentokrát dokonce i s Křiklanem. Jsem moc zvědavá, jak se mu dovolená zalíbí. Nesmírně obdivuji Kratiknotovu vynalézavost, snad si jeho manévru všiml aspoň Severus, nadrogovaný mravenečník by jistě unesl víc než dva kufry...
Už se nemůžu dočkat shledání s Lupinem a jeho chotěm :-)
Děkuji!