SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Dovolená 4 anéb Bradavice opět a znovu nedobrovolně dobývají svět - 1. kapitola

05.04.2017 22:59 - SaraPolanska - Dovolená 4 - komentáře (13)

1. kapitola - Znovu do sedel


 

Ono je to zatraceně dlouho. A já vlastně ani nevím, zda se to ještě hodí a zda to vůbec dokončím, ale ráda bych. Já vím, že pauza byla dlouhá. Asi ani nebudu popisovat detaily nebo čím vším jsem si za posledních několik měsíců musela projít, ale důležité je, že to nejhorší je snad za mnou a já se mohu zase trochu uvolněněji nadechnout. Proto bych tuto kapitolu a povídku ráda věnovala nejen těm, kteří se sem vracejí a mají mé příběhy rádi, ale celkově bych touto parodí ráda oslavovala život, smích a radost.

Rozjezd je trochu kratší.

Povídka je bez betace, proto prosím omluvte případné chyby.

 

Z deníčku Abuse Brumbála

Po téměř měsíčním nedobrovolném věznění nějakých cizích lidí, kteří mě ale poměrně dobře krmili a umývali, se mi povedlo utéct díky nabytým zkušenostem při útěku z blázince. Dokonce nebylo ani těžké přeprat Severuse, který mé ředitelské křeslo držel tak pevně, že jsem ho musel společně s ním obětovat a spustit dolů ze schodů. Mám tu nějaké nevyřízené dopisy z Itálie, takže se do toho hned pustím.

 

Z deníčku Minervy McGonagallové

Netuším, co se stalo, ale našla jsem Severuse pod schody v bezvědomí. Nemohla jsem se rozhodnout, zda je silnější má touha po pomstě nebo po dítěti a tak jsem spáchala obojí a konečně využila zakoupený vosk z České republiky.

 

Z deníčku Rubeuse Hagrida

Z hradu se ozývá řev. Supr, určitě se pojede na dovolenou!

 

Z deníčku Severuse Snapea

Milý deníčku, nevím, co se mi stalo, ale nic si nepamatuji. Našel jsem se pod schody, napůl svlečen a napatlán voskem. Pravděpodobně se stalo něco, co má traumatizovaná mysl vytěsnila a já v sobě cítím, že bych si na to neměl pokoušet vzpomenout.

 

Remus s Markem poslali do Bradavic dobrou stovku dopisů, kde své milé kolegy a přátelé zvali na krásnou dovolenou do Itálie, kde společně s Markovimi rodiči žijí. Brumbál byl z jejich pozvání tak nadšen, že odjezd naplánoval a oznamující dopisy ihned odletaxoval všem vybraným profesorům.

 

Z deníčku Filiuse Kratiknota

Na Hradě vládne anarchie. Už třetí kolega s křikem utíkající k Zapovězenému lesu. Zajímalo by mě, co jsem prošvihnul.

 

Z deníčku Severuse Snapea

Má amnézie stále trvá, ale dopis, který jsem našel hořet v krbu po svém návratu z ošetřovny, kde se ze mě Poppy pokoušela strhat všechen vosk, ve mně vyvolává nepříjemné pocity.

Kde je zatraceně vesnička zvaná Anzio a co s ní mám společného já, že tam musím?

 

Z deníčku Poppy

Dnešní den mi nemůže pokazit absolutně nic. Nahatý a voskem potřený Snape mi dokonale vynahrazuje pocity beznaděje, které se ve mně vzdouvají při pomyšlení další dovolené. Rozhodně ale pojedu, protože čerstvě vydepilovaný Severus na pláži je obrázek, který nutně potřebuji na vlastní oči vidět.

 

Z deníčku Minervy McGonagallové

Nevadí mi, že je Brumbál zase zpátky, a že nás opět nutí na další dovolenou. Moc ráda dám svému dítěti čerstvý mořský vzduch a šanci konečně získat Severuse jen pro sebe. *ďábelský smích*

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

25.04.2022 17:02 Karin

Škoda že to nemá konec.

19.02.2018 23:51 Dobby

Super ze pises dalsie pokracovanie :-D Milujem tuto poviedku :-D

04.10.2017 21:45 Sharme

Ahoj, po dlouhé době jsem se vrátila na stránky a našla jsem toto pokráčko. To bylo snad ještě lepší než předchozí díly :DD Jsem ráda, že to taky zase žije. Jen pozor, taková dávka humoru může být smrtelná ;D

04.09.2017 20:39 sisi

Díky, se tááák bavím, jsem ráda, že jsou v Bradavicích všichni pospolu, živí a zdraví.

01.06.2017 06:49 zuzule

Chudak Severus :D
Dekuju!

09.05.2017 14:05 SaraPolanska

Ivet: Děkuji za technickou, že se to nazývá amnézie samozřejmě vím, ale nějak jsem se přepsala (asi jsem myslela zrovna na to, kdo dá amnestii mě, protože mě čekalo žehlení) :-D

06.05.2017 10:02 Ivet

Dovolená je super, už se bojím, co se jim zas přihodí :-D Akorát technická: ztráta paměti je amnézie, mně Severus moc amnestován (omilostněn) nepřipadá :-D Není myšleno jako kritika, jen technická poznámka, tak doufám, že se neurazíš :-) U mě je to trochu choroba z povolání - učitelka a zároveň beta :-D

05.05.2017 07:27 Annalisen

Tak se zase vrátila dovolená a já umírám smíchy

19.04.2017 07:58 Fido

tak jsem narazil na odkaz, že dovolená pokračuje ... po pěti letech :)
super ... akorát si musím zakázat číst to v práci ... blbě na mne čučí
díky

10.04.2017 23:04 Sel

Ta směs pocitů, která se mi naskytla poté, co jsem objevila tuhle kapitolu je nepopsatelná. Ne, že bych se tedy chtěla vysmát Sevíkovi, ale co to melu, chtěla a všem a ta nostalgičnost ze vzpomínek, kdy jsem pravidelně četla tvoje povídky a u parodií prskala smíchy, div že jsem nebyla podezřívána z urologických problémů a posílána na psychiatrii se syndromem hýkajícího osla. :D Moc se těším na další díly a přeju ti hodně zdaru, jak v psaní, tak i v životě. :) Však ti sem přijdu strašit, jen sama nevím, zda konstatuji, či vyhrožuji. :D
Díky

06.04.2017 13:21 SaraPolanska

Zuzi: Já vím, že je to po té době spíš šok, než radost. Myslím, že už ode mě nikdo nic nečekal. Nicméně pořád mívám 20 návštěv denně a tak nějak věřím, že top list nekecá a není to jen jeden člověk :-D všichni (nebo většina) skončila a možná je na návrat pozdě, ale když už to mám vymyšlené, klidně to zveřejním i za cenu, že to nidko číst a komentovat nebude :-)

denice: No nazdar! Ráda vidím staré známé tváře :-D Myslím, že tahle povídka tu prostě být musí, slíbila jsem jí mnoha lidem a ač jsem teď řešila závažnější věci v životě, svoje sliby vždycky plním.

06.04.2017 12:03 denice

Jakmile jsem si všimla upozornění na hpkizi (díky, Zuzano!), vrhla jsem se s nadšením na tvoje stránky. Severus a spol. se vrací a jsou opravdu ve formě! (To v žádném případě není narážka na vosk, Severusi). Tvoje parodie miluji, jsem moc ráda, že zase píšeš, a přeji ti, aby všechno zlé bylo už minulostí.
Děkuji!

06.04.2017 00:14 Zuzana

Veľmi ma potešilo, že si zase tu. Aj som sa chechtala hlavne zo Severusa znásilneného Minervou:D a slintala pri predstave depilovaného Snapea (sakra ako sa to skloňuje?), ale zároveň je vo mne taký ten smutno-pekný nostalgický pocit, z tých spomienok aké to tu bolo vždy plné a veselé ako sme spolu prežívali každučkú novinku o Alanovi, ako som sa vytešovala z nových kapitol poviedok a ako som sa výborne bavila na Tvojich bláznivých paródiách. Tie časy sa asi už nevrátia. No aj tak som táááák šťastná, že si zase tu. A veľmi krásne ďakujem za upozornenie Saruška.