SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Jeden volný večer

07.11.2014 23:18 - SaraPolanska - Parodie - komentáře (5)

Parodie na původní dílo od Chavelierky s jejím laskavým svolením pro Nadin k narozeninám


 

 

Hned jak rozeženete vlčí mlhu, cože se to stalo, že se tu něco stalo, tak se pořádně nadechněte. No, zejména proto, že takhle parodie vznikla během deseti minut, bude tam hrůza chyb a vlastně je to celé takové divoké, takže... sorry. Původní a první dílo je tady a psala ho Chave:

http://nadin.wgz.cz/rubriky/jednorazovky-chavelierka/jeden-volny-vecer

 

Byl to takový spontální nálad a já bych se teď ráda dobrala k tomu, proč. Pro nadin k narozeninám. Tak nějak mě z časových důvodů až teď dohnala zpráva, že nadin už aktivně nepíše a tak jsem si říkala, že by bylo hezké jí něčím udělat radost. Proto všechna slova pod tímto emocionálním výlevem patří jí. Nadin, všechni nejlepší a promiň :-)

 

----

 

Nadin se s úlevou svezla do křesla vykládaného netopýří kůží a úlevně vydechla tak hlasitě, až jí do klína spadlo zapomenuté jmelí z předminulých Vánoc. Nic ovšem nemohlo narušit ten pocit klidu jejího domu, kde byla teď sama. Nádherné ticho se válelo kolem tak zřetelně, že o něj zelená kočka se žlutými puntíky jdoucí místností zakopla a zastavila se až o bílou stěnu nedalekého kravína.

Žena v křesle se snivě pousmála. Co teď? Co s načatým odpolednem? Párty nebo… párty nebo snad… párty? Ne, musí dokončit dárky k Vánocům, vždyť už za osm měsíců tu měly být!

Dotančila do místnosti, která sloužila jako její pracovna a vytáhla z police růžové třpytky. Bohatou nálož nasypala na přáníčko, na němž bylo napsáno: Pro Chave. Věděla totiž, jakou nesmírnou radost bude mít její kamarádka z růžové barvy, když v tom se ozval zvonek od hlavních dveří ve formě dvou plameňáků, které si pořídila minulé léto na dovolené na Bahami.

„Sakra, že bych zapomněla ty mrchy nakrmit?“ uvažovala nahlas nadin a opět v rytmu tanga dotančila ke dveřím, které se jí povedlo po deseti minutách vypáčit pomocí zobáku jednoho plameňáka.

„Chave?“ zaostřila na kamarádku, víc už ale říct nestihla, kamarádka najedla dovnitř i se teréním automobilem, ve kterém seděla a se širokým úsměvem objala kamarádku, která se právě pokoušela z pod kol vytáhnout druhého plameňáka.

„Přejela jsi mi zvonek!“ zamračila se.

„Na to teď není čas, vypereš ho pak v Perwollu a bude jako nový, teď pojď, někam tě chci vzít, uprav se,“ odvětila kamarádka nadšeně a bouchla u toho šampaňské.

Nadin nadšeně zaběhla do komory pro koště, upravená si připadala dost a vyběhla za kamarádkou, která jí zašermovala ukazováčkem před očima tak rázně, že jí málem vypíchla oko.

„Takhle ne,“ a shodila ze sebe růžový plášť, který až do teď kryl její róbu, připomínající disko-kouli v nějakém klubu v šedesátých letech.

Nadin zamrkala, aby rozehnala množství třpytek, které šaty vrhaly a sama se v mžiku převlékla do černých šatů z křečka džungarského. Pak obě nasedly do auta a po třech kolečkách v kuchyni se rozjely Severus, Merlin i Lucius ví kam.

 

Chave zabrzdila vůz o jiné vozy před casinem, do kterého měly namířeno. Nadin se místu, kam přijely divila tak rázně, že dveřmi vozu srazila kolemjedoucího cyklistu, na kterého ještě poté šlápla a dobrých pět minut stála, než se Chave povedlo ji vtáhnout dovnitř.

Chave se celou dobu usmívala tak široce, že každý, kdo jí neznal – a to byl téměř každý – před ní se strachem couval a házel po ní drobné, jenž měl v plánu hodit do některé z atrakcí, kterou casino nabízelo. Zatáhla Nadin do tajné místnosti v ruletě, samozřejmě až po tom, co se jim povedlo krupiéra odlákat tím, že mu ukradly kuličku a zahodily kamsi mezi dav, Chave se povedlo po kolenou plazícího se krupiéra ještě pozdržet tím, že na něj hodila žetóny.

Nadin se rozhlédla kolem.

„Než začnou hodinu vysvětlovat, o co tu jde, řeknu ti to sama. Prostě přihazuj, budou se tu dražit samečci z Bradavic. Severuse mám já, ale bude tu i Lucius,“ mrkla Chave na Nadin a strčila do ní tak rázně, že se Nadin zapotácela a srazila lidi stojící za ní.

„Ale za co ho mám dražit?“ zeptala se Nadin smutně a olízla si rty při představě, že by si mohla koupit blonďatého hřebce.

„Ukradla jsem krupiérovi peněženku, na, rozdělíme se,“ vrazila ji Chave půl milionu v hotovosti, mlsně se dívajíc na Severuse, který se právě pokoušel prokousat zdí ven. Lucius, který stál hned v řadě za ním na tom koneckonců nebyl o nic lépe, důrazně totiž napomáhal Severusovi svou nohou.

Jenže oba dva měli smůlu, řetězy byly pevné a finanční hotovost dam, které je dnes hodlaly krotit nemalé, takže si je nakonec oba odváděly do blízkého hotelu, a protože se jednalo o Las Vegas, ještě po cestě je neznámý kněz stačil i oddat. Žili pak šťastně až dokud se Severusovi a Luciusovi nepovedlo tajně kartáčkem na zuby neprovrtat skrz zeď a neutéct do dalšího pokoje, kde už na ně čekala Chave i Nadin.

 

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

05.12.2014 15:30 Káča

Úžasné. Tento pátek už není tak chmurný, jaký doteď byl.

16.11.2014 20:13 Zuzana

Och, toto mi už tak veľmi chýbalo :) Tvoje paródie milujem. Chave oblečená ako diskoguľa s ružovým plášťom ma totálne dostala :D Ďakujem, už dávno som sa tak nezasmiala:D

13.11.2014 18:26 Chavelierka

S jakým laskavým svolením, kdybys tohle sem nedala, rozcupovala bych tě. Aspoň má ten můj příběh konečně šťávu :-D Ty máš prostě na parodie talent :-)
Sara nám pohřbila mistra a z jeho zbytků složila nadin křeslo, křesílečko :-D
Mě ta kočka zakopávající o klid vždycky dostane. Živě si umím představit její nechápavý výraz :-D
Až mě z té růžové bolí zuby :-D
Už jsem ti říkala, že chci taky plameňácký zvonek? Já chci zvonit na plameňákyyyyy :-D
Mé oblíbené tango :-D
Drtím kolem malotraktorem. Pirát silnic Chave osobně :-D
A máš po plameňákovi, to máš za to, že já je nemám :-D
Nejdřív na mě nasype horu růžové a pak mě navlékne do disko koule. Co jsem ti udělalaáááá :-D
Stále dumám, jestli jsem toho nebohého cyklistu neznala :-D
Ukradená kulička, to je vážně perla :-D Jsem ho ještě měla přišlápnout dokud byl na čtyřech :-D
Pořád nemůžu přijít na to, jak mu tou nohou pomáhal. Do čeho nebo do koho konkrétně kopal :-D
Spoutat a držet. Když jsem si ho poctivě koupila za ukradený peníz.
Ta povídka mě vážně dostává při každým čtení :-D :-D

09.11.2014 21:46 denice

Sláva, Sarah se nám vrátila! Už nějakou dobu se moc těším na Dovolenou 4, tohle je za velice povedená předzvěst!
Díky!

08.11.2014 21:40 nadin

Máš ma na svedomí, mám vyrazený dych :D :D :D Hm... urobili sme tam riadne čoro moro.
A to som si myslela, že väčšia bláznovina, ako osláviť narodeniny v práci, sa mi nemôže stať. :D
Ďakujem Ti za podvihnutie nálady v závere dňa.
Naozaj už takmer nepíšem a žiaľ, ani nečítam...
Ďakujem, Sara :D