SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Ozvěna hromu - 13. kapitola

28.07.2012 15:37 - SaraPolanska - Ozvěna hromu - komentáře (18)

13. kapitola – Trest


Návštěvnost během měsíce klesla na polovinu a to jsem ani nepřestala psát. Komentáře 8-12 u kapitol. No, lidi, to mě má motivovat, abych vám dopsala tu Hermionu se Severusem, která je dle mě nejlepší SS/HG co jsem zatím napsala? :-D Nebo spíš začala psát, mám asi deset kapitol. A tu Dovolenou 4, abych sepsala? Projevte mi podporu a já se vás pokusím nezklamat. Omlouvám se za tuhle kapitolu, já vím, že už jde do tuhýho co se týče uvěřitelnosti chování postav. :-D

 

Všechno šlo hladce. Měla šílenou chuť se nahlas rozesmát, jak konečně opadla ta tíživá nejistota a strach z toho, co právě udělala. Ještě ovšem nebyla v bezpečí domu. Stačilo pár posledních kroků a…

„Sakra!“ zaklela nahlas, když se natáhla jak široká tak dlouhá na prašné cestě kousek od vstupní branky. Naštěstí v dohledu nebyl nikdo, kdo by následné zanaříkání slyšel. Ohlédla se na cestu. Jediný kámen a ona musí spadnout přímo na něj. Alespoň tak soudila dle krvavého kolena. Šaty měla roztržené, neboť látka už takové přepětí nevydržela. Byly přeci jen staré.

Jak tak seděla a sledovala, jak trocha krve stéká po její zašpiněné holeni, mysl se znenadání rozběhla vstříc neočekávaným zjištěním.

Normální člověk by se v takové situaci s nadávkami na svou neschopnost, nebo případně nevhodně umístěný kámen, zvedl a dopajdal by někam, kde by si koleno ošetřil.

Ona tupě zírala na zranění a těšila se, až jí ho Severus ošetří. Ona se těšila, že se jí bude dotýkat. Vybavila si jeho pevné sevření a jemné dlaně velkých ochranitelských rukou, ale urychleně se přiměla probrat do reality, neboť nedaleko od ní se objevily dvě ženy, jdoucí směrem k ní. Povídaly si a byly očividně velmi zabrané do rozhovoru, který vedly, ale nebylo dobré pokoušet své štěstí pro dnešek příliš okatě. Opatrně se zvedla a s couváním narazila na branku. Urychleně proklouzla do bezpečí Snapeova pozemku a pajdavým krokem obešla dům a zadním vchodem vešla dovnitř. Zrušila kouzlo a opatrně utrhla cár šatů. Přešla ke stolu, aniž by se rozhlédla po místnosti a začala vyndávat nakradené potraviny. Několik rajčat pád na zem nepřežilo a ona bude potřebovat opravdu důkladnou sprchu. Svlékla svetr a následně nechala na zem spadnout i šaty. Z naprostého zabrání do své činnosti ji vytrhlo slyšitelné zalapání po dechu.

Opatrně se otočila nehledíc na to, že má na sobě pouze kalhotky a ňadra halí husté blond vlasy.

Stál tam. Původně měl nasazený skutečně zlý pohled a ruce si demonstrativně složil na hrudi. Dlouhý plášť mu ležel u nohou a on se tak tyčil ve vší své nebezpečnosti.

Ale jakmile si začala tak spontánně odstrojovat, aniž by ho zahlédla, počal jeho precizně vypracovaný postoj ztrácet na hrozivosti.

Nejprve spustil ruce podél těla. To když začala vyndávat potraviny na stůl. Pak, když svlékla svetr, mírně otevřel rty a jakmile sundala i šaty, místo vzteku se mu v očích zračil šok.

Stáli naproti sobě několik hodin. Tedy, tak mu to připadalo. Ve skutečnosti to bylo sotva deset vteřin. Nechtěl definitivně ztratit zbytky zdravého rozumu a tak se donutil promluvit první zatímco ona na sebe urychleně opět natáhla špinavé šaty, protože neměla zájem na tom být při očividně velmi vážné konverzaci nahá.

„Kde jste sakra byla?!“ zavrčel. Měl hned několik podobně laděných otázek, ale chtěl-li odpověď, musel se ptát postupně.

„Nakoupit,“ řekla nakonec ledabyle. Nechtěla ho naštvat, ale soudě dle jeho nejsmrtelnějšího pohledu bylo jasné, že se jí to právě podařilo, „no dobrá, musela jsem na chvilku ven. Vzala jsem nutné věci a nikdo mě neviděl. Přísahám.“

„Slečno Láskorádová, vy si neuvědomujete, že jste porušila pravidla tohoto domu. Moje pravidla, že ne?“

„Co mi hodláte udělat, profesore?“

„Neříkejte mi profesore!“ přerušil ji vyštěknutím a pak pokračoval. „Přísahám, že kdybyste mi nezachránila život…“ nedokončil a pomalým krokem se vydal směrem k ní.

Trochu ustrašeně zacouvala.

„Nic mi však nebrání vám udělit lekci. Malý trest, za každé porušení domluvených pravidel, protože vy jste s nimi souhlasila.“

„Dobře, souhlasím. Udělte mi trest, když vám to udělá radost. Co to bude? Budu přepisovat pravidla první pomoci, které jsem našla pohozené u dveří?“ laškovala ještě stále, protože vůbec netušila, čemu se právě zavázala.

„Výborně.“

„No počkat, ještě jste mi neřekl, jak strašný mě stihne trest,“ zasmála se pro odlehčení, protože jeho úšklebek a absolutní vítězství, které se mu lesklo v očích, ji trochu děsilo.

„Za každé porušení mých pravidel jeden polibek. Prosté, že?“

„Děláte si legraci?“

„Vypadám na to?“

„Heh,“ zkusila se ještě usmát, jakoby doufala, že to zabere a oblomí kamenný výraz v jeho tváři. O co mu šlo? Jo, o polibek. Sám to řekl.

„Proč?“

„Těžko bych zde našel něco, co by vás potrestalo víc, nemám pravdu?“

„Nemáte.“

„Lžete.“

„Hádáte.“

„Snažíte se z toho vykroutit? Marně, slečno Láskorádová.“

Co teď? Když uteče, dohoní ji. Dřív nebo později. Nehledě na to, že s tím souhlasila a on určitě nebyl hloupý a pojistil si slib magií. Prakticky byla v pytli a vůbec jí to nedělalo vrásky.

Asi už jim oběma hrabe, ale pokývala rameny a přikročila ten jeden krok k němu a bez dalších slov ho políbila. Jen jemně a téměř dětsky. Podívala se do tmavých očí a chtěla odejít.

„Počkejte,“ zastavil ji.

„Co ještě?“

„Asi jste mě nepochopila.“

„Ne, asi ne…“ dodala otáčejíc se zpět na něj.

„Za prvé, tohle nebyl polibek a za druhé, dlužíte mi hned tři.“

„Jak to tři?“ zarazil ji spíš počet, než fakt, že bude muset celou akci vykonávat znovu.

„Odešla jste na zahradu ve dne – první. Opustila jste dokonce i zahradu – druhý. A to všechno ještě pod kouzlem, na které nemáte složenou zkoušku.“

„O kouzlech nebyla  řeč, to teda ne. Podvádíte.“

„Dva.“

„Jeden,“ zkusila smlouvat.

„Taky vás můžu svázat a nechat vás zavřenou v místnosti s pavouky…“ dodal jen tak mimochodem a prohlížel si svůj rukáv.

„To je vydírání!“

„Ano! Co jiného jste čekala?“

„No…“

„Co vás děsí víc, pavouci nebo líbání se mnou?“

„No, mám-li být upřímná, tak asi ti pavouci…“

„Skutečně?“

„Ano.“

„Výborně,“ řekl klidně a mávl hbitě hůlkou. Luna se rázem ocitla v neviditelných poutech.

„Co to sakra děláte?“

„Vybrala jste si sama. Mě opravdu nejde o to se tu s vámi cicmat, jak by řekly nejspíš vaše přítelkyně z ročníku. Chápete, že jste provedla něco, co jsem vám zakázal a tak musí následovat trest? Polibky by vám očividně nevadily, což mě děsí a lichotí zároveň, ale je nutné, abyste jednou pro vždy pochopila, že máme-li přežít, budete respektovat vše, co řeknu, byť by to bylo sebe zmatenější. Rozumíme si už?“

„Vy jste zvrácený!“

„Ano, to je všem známá pravda, nebo se pletu? Pokud vím, tak vy sama jste kdysi Potterovi odkývala, když o mě řekl, že jsem zvrácený parchant.“

„Ale…jak to víte?“

„Potter nebyl nikdy dobrý na Nitrobranu,“ dodal prostě, „a jsem rád, že se nepokoušíte ani trochu lhát.“

Začala se jí zmocňovat hysterie. Z rozhovoru by i hlupák poznal, co se právě chystá Snape provést.

Pokusy o osvobození z pout byly marné.

„Nemusíte to dělat, už jsem to pochopila.“

„Ne, nepochopila jste vůbec nic. Respekt si lze nastolit jen vyplněním pronesených hrozeb.“

S každým schodem, kterého se nedotýkala, s každým poschodím a s každým pohledem do jeho neústupných zad se jí zvedal žaludek. Raději mu měla vrazit jazyk do krku, aby ho umlčela. Cokoliv bylo lepší, jak sedět svázaná v místnosti s pavouky. Možná by raději dělala manikúru Voldemortovi nebo se nechala ostříhat, ale pavouky ne.

„Prosím!“ zkusila ještě prosit, ale hlas ji příliš neposlouchal. Jeho to, zdá se, neobměkčilo. Jak by také mohlo. Musel za svou kariéru Smrtijeda slyšet už tolik proseb z úst stovek bezbranných lidí. Pochybovala, že ji vůbec slyší. Nemohla uvěřit, že by byl skutečně tak krutý, protože pokud ano, jak mohla dál doufat, že to, co udělal nebo naopak neudělal, nebylo ze sobeckých důvodů?

Vyšel s ní do druhého patra. Otevřel první dveře a postrčil ji dovnitř.

Nechtěl to dělat. Tak strašně nechtěl, ale měl pocit, že když to neudělá, už ho nikdy nebude brát vážně. Pro její vlastní dobro musí. Nebo pro svoje?

Zavřel dveře a zamkl je. Povolil pouta. Okamžitě se k němu vrhla a chytla ho za ruce.

Věděl, že těžko zvládá panický strach. Zornice měla zúžené od děsu a těžce dýchala.

Zaváhal.

Všimla si jeho zaváhání a tak se pokusila udělat cokoliv, aby se nenaplnily jeho hrozby. Zkusila ho obejmout, ale po chvilce bez hnutí se od ní odtáhl.

„Prosím, Severusi. Nedělej mi to,“

„Musím…“ řekl o poznání méně přesvědčivě, ale mávl hůlkou. Z rohů a koutů okamžitě začali vylézat pavouci všech možných velikostí. Pohybovali se pomalu, ale naprosto jistě směřovali k Luně, která se tiskla zády ke svému bývalému profesorovi. Ten už v očích neměl krutost, ale spíš znechucení sám nad sebou. Muselo mu přeskočit. To, co dřív odsuzoval a dělal pouze z donucení, teď realizuje dobrovolně a bez sebemenšího důvodu.

Jen odešla na několik minut ven, aby nám obstarala jídlo.

Pavouci se přiblížili tak blízko, že v okamžiku, kdy se rozhodl vyčarované přeludy zrušit, naposledy vykřikla a bezvládně se mu sesunula k nohám.

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

31.01.2014 11:42 Martin

velmi dcobré povídky. děkuji za ně. sice je čtu skoro o dva roky později, ale i tak stále dobré. mám rád tento styl humoru

06.09.2012 22:11 Anetka

Užasna kapitola:) jsme ráda, že pořád píšeš

04.09.2012 14:06 Deniska

nádherna kapitolka:)))

03.09.2012 13:17 Pavča

Moc hezká kapitola.

12.08.2012 13:22 Alcazar

Nj, je léto, lidi jezdí na dovolenou, tak není tolik komentářů. Ale rozhodně bych si to nevykládal jako nezájem. Je milé, že když už se člověk vrátí do "pekla všedních dní", tak ho tu čeká nějaké rozptýlení.
Severus nám vskutku trochu zblbnul, na něj dost nečekaně, ale autorka nás přeci varovala. :) Luna taky nepovolí, na to je dostatečně šílená už v základu, ta se ani měnit nepotřebuje. Řekl bych, že se bude snažit Severuse ponížit doznáním, že ji celou dobu chce, čili se ho pokusí svést. ;) Což se jí buďto nepovede a dostane cruciatus, nebo povede a možná stejně dostane cruciatus, když to Severus ponese hodně špatně. :P Aneb proč troškařit s pavouky, když už se vracíme k osvědčeným praktikám...

05.08.2012 23:26 Katherine

Obávám se, že tady mě Sev taky dost naštval. Beru to tak nějak hůř díky tomu, že mě pavouci také dosti děsí. Tohle fakt docela podělal, doufám, že to té chudince aspoň pořádně vykompenzuje. Omlouvám se, že se ke komentování dostávám tak pozdě, ale nějak nic nestíhám. To ale neznamená, že by mě to nebavilo, nebo že bych se snad netěšila na další :) Díky! :)

05.08.2012 19:15 Petra S

Ahoj Šárko,pěkná kapitolka,moje sestřička také trpí arachnofobií,a to si představ že když mamka čekala mě a byla v 6 měsíci těhotenství lekla se křižáka a chytla se ruku a když jsem se narodila měla jsem znamení pavouka na zápěstí,mám ho dodnes a když je mi zima tak můžu i počítat nožičky :) a to je fakt.Tak ahoj mnoho inspirace Ti přeje Petra a užívej prázdnin :)

02.08.2012 20:06 Jett Alice Black

Rozbité koleno... Luna, nie sme náhodou príbuzné?? Aj ja som taká šmatlavá, aj šialená, aj blondýna ako ty... :-D
Sa teší na jeho dotyk? Aj ja by som sa tešila... a keby len tešila... Muhaha :-D
Iba tri bozky? No, Luna, že sa nehanbíš?! Takú školácku pusu! Si mu mala vraziť jazyk do krku a strhať z neho habit.
Ty vole... tak toto bolo niečo... neverím, že to hovorím... ale... mám poznámku na Severusa... to je debil. Ale vážne. Ktorý normálny človek by toto spravil?! Ach bože... Luna, ty krava... si sa na neho mala vrhnúť a žiadne pavúky by ťa nestrašili... :-D

01.08.2012 23:35 Zuzana

Saruška, ja sa ospravedlňujem, že som tu až dnes, ale som mimo na tri týždne a absolútne nemám silu večer sedieť pri pc.
Táto kapitola je dosť krutá. Severus to trochu s pavúkmi prehnal. Hnevám sa naňho. Ako jej to mohol urobiť??? Dúfam, že ho to jeho svedomie poriadne hryzie.
A k tomu úvodu, vieš, že Tvoje paródie zbožňujem, takže určite hlasujem za Dovolenku 4 a samozrejme aj za každé iné písmenká, ktoré napíšeš.Za každú poviedku budem veľmi vďačná :)

31.07.2012 11:24 Odetta

Jak můžeš přidávat další kapitoly tak mučivě pomale? Do žádnýho obchodu jsme nešli krást, abys nás musela trestat :P
*Být na jejím místě, tak hned, jak bych uviděla pavouky, skočila bych mu za krk.. ;D
*Omdlela? Aspoň se jí vyplní to přání a bude o ni pečovat :DD
Dobrá práce, jen tak dál ;))

29.07.2012 17:09 Chavelierka

Stále máš návštěvnost, takže to znamená stále zodpovědnost za čtenáře, takže žádné okřávání a koukej hezky přidávat kapitolky ;-)

Pokud jde něco hladce měla bych se na pozoru :D
V první chvíli jsem myslela, že to nadává Severus, když ji objevil :D
Ta holka neumí chodit :D
Krvavé kolenooo :D
My všichni ale přeci víme, že Luna není normální :D
Nechat se Severusem ošetřovat vrrrr, nedivím se, že se těší :D
Venkovské drbny, to by nemuselo dobře dopadnout. Ale děvenko, copak tu děláte, snad jste se neztratila :D
Nějak jsem nepochopila, proč si trhala ty šaty?
Spíš než sprchu bude potřebovat kbelík a hadr, aby si nezlomila nohu, až bude pobíhat kuchyní :D
Tys koukala na Botticelliho venuši zdá se mi :D
Miluju jeho zlé postoje :D
On se taky začal svlékat? :D
Co to je za chlapa, že skončí jen šokovaným pohledem? :D
Severusi, koukni na stůl a nemusíš se ptát :D
Wau nechá jí vytírat kotlíky :D
Děvče, ty ještě nevíš, že nemáš souhlasit, když nevíš s čím? :D
To bych pravidla rušila denně hned několikrát, by sem ho ulíbala k smrti :D
Co se zdráhá, nechtěla snad, aby se jí dotýkal? :D
Stále čekám, kdy se některý z nich natáhne na těch popadaných rajčatech :D
Já si hned říkala, že to nebyl polibek :D
Fuj, pavouci blbé
Proč mu neřekne ten polibek, je přeci jasné, že si vybere to horší :D
Jsem zapomněla, že se oblékla a říkala jsem si, že když ji svázal skoro nahou… :D
Prej, že mu o to nejde, to ať vykládá Voldemortovi :D
Proč ho to děsí?
Kdy Potterovi řekla, že je Severus zvrácený?
On ji nese v náručí? Vrrr, to bych si užila i navzdory pavoukům :D A pak bych se asi pozvracela :D
Jo on tam s ní zůstal? To je zmírnění trestu ;)
Zavrtala bych hlavu do jeho hábitu a neodtrhnul by mě :D
A já s jeho počínáním souhlasím, kdyby opravdu neplnil své hrozby, neměl by respekt, jak už sám řekl

Při čtení mi tu zněla Proměna od Hárlej a musím říct, že to přesně vystihuje kapitolku :D
No Saru, počítám, že tohle si Severus ještě odskáče :D A Luna se dočká ošetřování :D mě se to líbí. Kašli na nekomentující a zaměř se na ty co ti tu slovo nechají ;)

29.07.2012 14:59 Vlkžrout

Teda jestli mi něco vadí, tak to jsou hrdinky, které padají na zadek (nebo jinak). Horší jsou jenom ty (ti), kterým v rozhodujícím okamžiku vypadne z ruky hůlka ( to jsou dvě nejděsnější a nejrozšířenější klišé). A ti pavouci ... Jinak jsem zvědavý, kam až se v tomto vztahu odvážíš zajít.

29.07.2012 14:45 Vendi

Trošku mi to trvalo, ale což :D

Proč sebou musí vždycky chudák holka třísknout? :D

Ona se na něj těší? na jeho dotek? vítej v mém světě Luno :D totiž ve snech jsem chtěla říct 8-)

Ha - striptýzek :D

Tomuhle ty říkáš trest? Co mám provést? :D

Jen tři? Pane, dala bych vám i víc a polibky by to nekončilo :)

Krásně s ní vyběhl, Zmijozel se nezapře...

Jsem zvědavá, jak mu tohle Luna vrátí, přeci to nenechá jen tak? 8-)


Krásné, na to se vyplatilo počkat :-*

29.07.2012 13:38 Lejdy Andrea

Téééda, chudák Luna. Tady mi je jí fakt líto. Ze Severuse se stal kruťas. Tak nějak si pořád myslim, že Luna pak bude zlobit schválně kvůli polibkům. Musim říct, že mi s tim Severus nejdřív vyrazil dech, když toto navrhl :D Místo pak zavření do místnosti s pavouky se mohli spolu vyspat (jako trest). Vím, trochu zvrácený, ale ty dva jsou ještě víc.
Jinak díky za kapitolu, moc se mi líbila.

29.07.2012 12:05 Kitti

tak tomu se tedy říká tvrdá výchova:-(((( fuj, chudák LUna, mne pavouci nevadí, pravda, potkávám ty normální, nevím jak bych reagovala v Zapovězené lese na Aragogovo potomstvo a na ty, co právě vykouzlil Severus. Snad se Luna brzo probere a nebude úplně mimo. No, rozhodně bude potřebovat chlácholit a utěšit a jo, taky ošetřit tu nohu, že?

29.07.2012 11:48 Claire

Ano, uvěřitelnost je stěží uvěřitelná, to je fakt. pro sebe si to vysvětluji jako jakýsi zvláštní druh projevu ponorkové nemoci - ta se nutně v takových podmínkách dostavit musí. No tak jim konečně začalo hrabat, i když u Luny není tolik šancí to poznat, její vnější projevy včetně slovních jsou většinou tak excentrické, že rozeznat v nich nějakou změnu a její specifické projevy je úkol ppro špičkové odborníky. Severusova reakce na daný stav věcí - nastupují podmíněné reflexy, používá k obraně to, co má nacvičené nejlíp. Někdo se taky v komentech dožadoval pomilování coby trestu - no nevím, nezdá se mi, že zrovna tento druh fyzické aktivity by měl nějak výrazně nacvičený... :-))
Obávám se, že se spíše dočkáme smrti obou hrdinů, nežli sexu - ta smrt může mít jakoukoliv příčinu počínaje deliriem tremens po požití většího množství uklidňovacích prostředků přes dopadení Smrtijedy až po sešlostt věkem. Možné je úplně všechno... :-))

29.07.2012 10:18 Leannka

och, to bolo super,
Chudák Severus nemal to ľahké, ale radšej sa s ňou mal za trest pomilovať :)
Ďakujem ta za kapitolu

28.07.2012 19:20 Kate

Krásná kapitolka, děkuji moc :)