SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Ozvěna hromu - 8. kapitola

06.05.2012 12:20 - SaraPolanska - Ozvěna hromu - komentáře (37)

8. kapitola – Žít a nechat žít


Pokračování ne moc oblíbené povídky (soudím z počtu komentářů) od ne moc vážené autorky (soudím opět dle komentářů). Přesto se zde dozvíte, kvůli čemu Luna tak ječela - a musím pochválit všechny, kteří to uhodli. :-) Jednou jsem holt byla velmi předvídatelná, ale asi by byla nuda, kdyby ti dva byli každý zavřený ve svém pokoji a vystřčili své hlavy až po válce, ne? :-) Zároveň se omlouvám za svou neaktivitu (i co se týče komentářů jinde - doženu!), ale k minulé kapitole se sešlo jen 15 komentářů a to mě dost značně otrávilo. Tak moc, že zatím neplánuju po této povídce pokračovat dál.

Tentokrát věnuji Vendi, Zuzance a Claire, které se o mě bály. :-)

 

 

Co se sakra stalo?“ zařval už nervózně, když se neuklidňovala a ani se nevyjadřovala, kvůli čemu tu dělá rámus. Jen doufal, že mají sousedi v tuhle hodinu tuhý spánek.

„Ta…tam! Pa…pa…pavouk!“ vykoktala ze sebe pracně, přemáhajíc další záchvěv hysterie.

„A kvůli tomu tu ječíte, jak když z vás někdo dělá dvě menší?“ vyplivl naštvaně.

„Tohle byl pavouk větší jak moje hlava! To asi není velikost, která se vám normálně prožene po zdi, že ne!“ bránila se teď už také rozzuřeně.

„Ženy mají sklony k přehánění, to je známá pravda. Uklidněte se, ráno se postarám, aby tu nezůstal jediný hmyz, jenž by vás mohl sežrat,“ dobíral si ji pobaveně.

„Ráno? Já tu ale spát nebudu!“

„V tom případě vám přeji příjemné bdění, já jdu spát, dobrou noc. Počkat, kam si myslíte, že jdete?“

„Nemyslíte si, že tu zůstanu s pavoukem velkým jak váš největší kotlík, že ne?“

„Myslel jsem, že máte ráda tyhle…zvířátka…“

„To jste myslel špatně. Jdu do vaší ložnice.“

„Nemám vám přinést nějaký pytel, kdo kterého byste se zapnula, jako váš přítel?“ uchechtl se.

„Jste jako malý kluk, dobrou!“ vyhrkla a zabouchla mu před nosem jeho vlastními dveřmi.

„Za to vy se chováte podezřele dospěle…“ řekl sám sobě do tiché místnosti a nedbaje, že tu dle Luny přebývá nejspíš praděda Hagridova Aragoga, se v klidu natáhl na postel a usnul.

 

Ráno ho probudily paprsky slunečního světla, což se mu nestalo už dobrých… no, spousty let. Cítil se kupodivu odpočinutě, ačkoliv nemohl spát déle jak pět nebo šest hodin.

Několik dlouhých minut si užíval úžasný pocit samoty, ale pak pro jistotu vstal, aby jeho návštěvě nedával zbytečně do ruky možnost se po domě poprvé potulovat o samotě.

S potěšením shledal, že nebude muset na Lunu klepat a budit ji. Měla otevřené dveře do pokoje a on doufal, že je stále za nimi a nikoliv dole ve sklepení, kde by dělala nenahraditelné škody na majetku a následně i jeho nervech.

Poučen, že nemá vstupovat bez zaklepání a to i v případech jevících se jako jasné ohrožení života, se ohlásil jemným zakašláním, ale dovnitř se nepodíval. Ani nemohl, částečně odhalená ňadra ho pronásledovala půl noci a on si to nechtěl zopakovat. Tedy, chtěl by, ale pouze v případě, že by byla reálná a…

„Na co myslíte? Vypadáte jak tátův kocour, když má hlad,“ pronesla zasněně. Očividně si v duchu představovala onoho kocoura, protože pohled měla zvláštně projasněný, přesně takový, jaký si pamatoval z hodin. V duchu mu proběhla odpověď typu: Myslím na vaše ňadra. Ale to zavrhl a zamknul ve své hlavě do šuplíku s nápisem Vysoce nebezpečné představy.

„Ukážu vám zbytek domu,“ přemohl se, aby jeho hlas nezněl příliš roztřeseně a ukázal do chodby, aby jí taktně naznačil, ať ho následuje.

Naštěstí pochopila a poslušně se rozešla za ním. Otevřel první dveře vedle jeho ložnice. Byly menší, než ty od ložnic a tak to typovala na záchod či koupelnu.

„To je koupelna. V domě jsou tři. Jedna je ve druhém patře, ta je ovšem nepoužitelná. Další je ještě dole v přízemí. Ocením, když nebudete používat obě současně, jak to jistě dokážete, jako spousta jiných žen.“

„Není technicky možné, abych používala obě najednou, ale dobře, vezmu si to k srdci, profesore.“

„Neříkejte mi profesore.“

„Ano, pane.“

Povzdech.

Koupelna se nesla v tom samém duchu, co zbytek domu. Vana byla železná a dle Luny musela být staromódní už v době, kdy ji vyrobili. Několik zaprášených ručníků mělo barvu noční oblohy a velké zrcadlo vlastnilo několik tmavých fleků.

Ušklíbla se, ale naštěstí k ní byl Severus zrovna zády. Otevřel další dveře v řadě.

„Tohle je pracovna. Není zařízená, je tu jen pár nepotřebných věcí.“

Pár nepotřených věcí byla pohovka šitá nejspíš z nějakého domácího zvířete, které se při šití ještě značně bránilo, stará skříň s dírou a spousta nevybalených krabic. Povšimla si i několika lapačů snů pověšených na okně a velký dřevěný kůl ležící na podlaze jí taky příliš klidu nepřidal.

Pochybovačně se otočila na profesora, jenž se chystal otevřít další místnost. Předběhla ho a nakoukla dovnitř dřív, než stačil popsat, cože se to tam nachází.

Pozvedl obočí pobaven její nedočkavostí, ale už brzy se mu mělo dostat vysvětlení.

„Hůůůh, už jsem se lekla, že tam budou rakve,“ řekla se sarkasmem jemu vlastním.

Zakroutil očima, ale usmál se.

„Ty jsou až v další místnosti, slečno Láskorádová,“ zašeptal tajemně. Rozhodl se ji za to neustálé rýpání potrestat a pobaveně sledoval, jak barva z jejího obličeje urychleně mizí. Oči měla vykulené, lapala po dechu. Ten výraz skutečně stál za to. Nevydržel a upřímně se rozesmál.

Jemně do něj plácla a nechala se dál vést jednotlivými místnostmi; veskrze nezařízenými.

Ke každé řekl něco málo a zase dveře zavřel. Druhé patro jí neukázal, protože podle něj nestálo za to. Nejvíc byla zvědavá na sklepení, ke kterému došlo až po malém obědě. Bylo zapotřebí sníst, co Luna ukradla ve vesnici ve Skotských horách.

„Sklepení jsem dával dohromady, až když jsem se stal profesorem. V podstatě jsem si sem navezl jen ingredience a nutné příslušenství. Dokážu připravit základní lektvary a také ty s označením první a druhé třídy*. Na složitější přípravu nemám vybavení. Takže doporučuji neřezat se do tepen, nerodit, a ani se jinak nepřipravovat o velké množství krve, protože Dokrvující lektvar do zmíněných kategorií bohužel nepatří,“ ujasnil učitelským tónem.

„Nechystám se dělat ani jedno. Tedy, pokud mě vzteky nepodříznete nebo neoplodníte…“

„Pokusím se udržet.“

„Eh,“ vydechla překvapeně.

„Pokud byste si chtěla nutně něco číst i v nočních hodinách, pak si můžete rozsvítit zde. Nejsou tu okna a není tedy žádná možnost, jak by vás někdo viděl. Teď, když dovolíte, bych rád provedl očistu vašeho pokoje od imaginárních tvorů.“

„Čí měl ten pokoj být?“

„Mé matky.“

„A nevadí vám, že… tam teď budu spát já?“

„Nevidím důvod, proč by mělo. Matka v něm nikdy nespala. Vnímala jste mě vůbec, když jsem vám vyprávěl, jak jsem přišel k tomuto domu?“

„Ano.“

„Tak naplňte heslo své koleje a začněte používat hlavu.“

„Používám ji často,“ nedala se.

„Jistě, já  se jen divím, že jste si po dobu studia neustala na chodbě, když vstup do vaší koleje je tak…zákeřný,“** narážel na pověstné klepadlo a její schopnost odpovídat nebo se dokonce rozhodovat moudře.

„Štvete mě. Proč? Sakra! Nemám dobrý den, nespala jsem dobře, tak mě nechte dýchat!“ zakřičela na něj zlostně, ačkoliv sama nechápala, proč se nechala tak snadno vyprovokovat malicherností. Litovala své reakce, ale bylo pozdě. Se zadýcháním vyběhla schody zpět do prvního patra a zavřela se ve svém pokoji.

„Když nedokážeš ovládnout hněv, ovládne on tebe,***“ zašeptal za zmizelou dívkou a sklopil zrak k zaprášeným lahvičkám od lektvarů, aby připravil tinkturu pro Bezesný spánek.

 

Když už se opětovně shodila v jeho očích tím, že neudrží svůj vztek na uzdě, chtěla zachovat alespoň zbytky hrdosti a trucovala si u sebe v pokoji. Lépe řečeno u něj. Nehodlala riskovat, že ji ten pavouk omotá do pavučiny a přišpendlí ke stropu jak vánoční lampion.

Po tom, co ji omrzelo zírání na dveře, se přesunula za závěs k oknu. Vedlo do zahrady a výhled mělo na konec cesty, odkud včera v noci přišli. Nikde neviděla živou duši. Asi se místní báli chodit kolem jejich domu, byť tu nikdo nikdy nebydlel. Z nepřítomného výrazu, který by bývala přísahala nemohla mít déle, jak pár minut, ji vytrhly náhlé červánky na obzoru.

Na noc se příliš netěšila, protože předešlou víceméně probděla. Spaní v cizím prostředí a pod takovým tlakem moc šancí na klidný spánek nepřinášelo.

Jak tak bloudila labyrintem svých vzpomínek a obav, zjistila, že má prostě jen strach. Strach, že když usne, přijdou sem a oba je zabijí. V lepším případě ve spánku. Jaké štěstí bylo, že se šla projít na kopec a viděla je? A co když je našli její vinou? Ještě jedno pochybení a bude ztracena. Ztracena a zatracena v samotě vlastní nejistoty.

Unaveně opřela hlavu o studené sklo okenní tabule a v posledním světle svým horkým dechem a ukazováčkem kreslila starodávné značky symbolizující ochranu pro tento dům. Nakonec hůlkou probudila kouzelné formule k životu a nechala jemný třpyt z kouzla bez emocí klesnout na parapet, na kterém seděla. Chabá, ale přeci jen ochrana.

Zmatená byla duše osmnáctileté dívky, co si za poslední týden prožila to, co jiní za celý svůj život.

Z úvah nad životem ji vyrušilo slabé klepání.

„Dále.“

Vstoupil opatrně, s respektem nad jejím soukromým. Beze slova přešel až k dívce a s pohledem upřeným do modrých nechápavých očí položil na parapet k jejím nohám malou lahvičku s průhlednou kapalinou. Než stačila cokoliv říci, byl pryč.

 

Jestli by se nějak dala vyjádřit definitivní prohra, tak to bylo tohle. Vzteká se a on jí ještě uvaří a přinese lektvar na lepší spaní. Proč? Aby měla zítra víc sil prudit? Zvláštní, jak se myšlenky v jeho hlavě daly do konfrontace s jeho vlastním přesvědčením. Nač řešit otázky, když ho nezajímaly odpovědi.

Životy se mění, tak je třeba přizpůsobit i žití. Nebyl už profesorem, špehem ani Smrtijedem. Jeho existence se smrskla na pouhou hodnost obyčejného člověka s možností vlastních voleb.  Byla to začínající a uspokojivá svoboda. Jeho jediným pojítkem s tím, co měl kdy rád, čeho dosáhl, či na co byl pyšný, byla malá drzá Havraspárka a jemu to vůbec nevadilo.

Šokující stejně jako fakt, že obří tarantule v jejím pokoji skutečně neexistuje. Prohledal ho hned třikrát.

 

 

*Podobně jako chemikálie a připravovaná léčiva jsem i lektvary rozdělila do skupin. Nevím, zda to tak někde použila i sama J.K.Rowling, ale mě se to tak zdálo logické, že některé lektvary vyžadují speciální zařízení (od speciálně potažených kotlíků po nejrůznější destilátory a kahany) stejně tak, jak je to v chemickém průmyslu. Osobně bych si představovala čtyři skupiny.


**Severus narážel na vstup do prostor Havraspárské koleje, jenž není zasazen v obrazu, kterému by stačilo říct heslo, ale jsou to dveře, na nichž je umístěno klepadlo ve tvaru havrana, a který vám po zaklepání položí otázku. Když se klepadlu zdá vaše odpověď dostatečně moudrá, pustí vás. Pokud ne, musíte počkat na někoho jiného, komu se projít podaří. Otázky se mění.


***Slova ruského prozaika, dramatika a povídkáře Antona Pavloviče Čechova 28. 1. 1860 -

15. 7. 1904.

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

01.06.2012 18:22 Suzanne

S Lunou soucítím, mám arachnofobii, takže řev a zdrhání z pokoje, kde se pavouk nachází, dobře znám. Jen doufám, že ta tarantule se nepřesunula někam jinam, na pavouky si nepotrpím ani v povídkách. A Luna se Severusem se dostali až k oplodňování- i když zatím jen v konverzaci:) Díky za kapitolu.

14.05.2012 18:31 SaraPolanska

Emily: děkuji :-) Nová postava budiž Loki a jeho zastupitel Tom Hiddleston. :-) A je to venku. :-)

14.05.2012 17:02 Emily

moc krásna povídka Lunu mam hrozně ráda scénka s pavoukem se velice povedla.
Smím se zeptat do jake nove postavy, herce ses zamilovala?:D

13.05.2012 21:44 SaraPolanska

Lidičky, špatně jste mě pochopili. Anebo jsem byla fakt tak vytočená, že si to nepamatuju :-D Tahle povídka se tu objeví celá, protože je dokončená. Nemusíte mít strach, že bych to utla - to není můj styl. Jen jsem se teď zamilovala do nové postavy (a herce) a jsem totálně ztracená. Nemůžu psát tenhle fandom, takže mám pauzu, ale věřím, že než tahle povídka skončí, dokončím rozepsanou SS/HG :-)

13.05.2012 21:41 Sharme

Sarah, ty musíš pokračovat! Co bychom bez tvých povídek dělali? A zrovna teď, když jsem začala pravidelně komentovat :( Věřím, že si to rozmyslíš, protože každá tvá kapitola je perla ;)

13.05.2012 17:33 Katherine

Já myslím, že povídka má určitě spoustu fanoušků, jen spousta lidí prostě komentovat nestíhá. Já teď třeba nestíhám ani číst, což vysvětluje, proč jsem se k nové kapitole dostala s týdenním zpožděním. Vidím to na svém blogu, množství komentujících a těch, kteří jen čtou, to jsou diametrálně odlišná čísla. Ale možná i proto si člověk pak víc váží těch několika, kteří si (u mě) jednou týdně udělají čas a tu novou kapitolu okomentují. Takže don´t worry :)

12.05.2012 18:03 Chavelierka

Borazon, nikdy jsem se nad tím nepozastavila, ale víš, že máš asi pravdu. Už jsem přečetla dost povídek, které měly velmi vysokou úroveň, ale málo komentářů a naopak braky s přemírou chválících komentářů. Asi to vypovídá buď o "vyspělosti" čtenářů FF povídek a nebo jen už lidi nechtějí u čtení moc přemýšlet?

12.05.2012 17:44 Borazon

Obvykle je tomu spíš naopak... :(

12.05.2012 17:43 Borazon

Jsi už dost velká, abys věděla, že kvalita povídky se neměří počtem komentářů. ;)

11.05.2012 19:59 Sisi

Tak som opäť doma po krásnej dovolenke v Prahe . A že to hlavné mesto máte naozaj nádherné!
No ale aby som sa aj dostala k podstate veci, teda k poviedke. Pravdupovediac som ten čitateľ ff, ktorý si prečíta každú poviedku v ktorej figuruje Severus, najlepšie však v kombinácii s nejakou ženštinou. A ak je to Hermiona no nie je o čom! I keď pravdupovediac spočiatku som nechápala čo ľudia na tomto vzťahu vidia. Teraz nechápem ľudí, ktorí to neraadi čítajú :). Ak ide o charaktery posráv vo ff, nezastávam názor, že musia byť dôsledne dodržané. Pravdupovediac v diele pani Rowlingovej sme sa nikdy nestretli v situáciá v akých figurujú postavy vo ff poviedkach. Z toho vyplýva, že len ťažko možno predpokladať ako by sa daná postava zachovala. Síce večšina postáv má daný svoj charakter ale nikto nikdy nevie, čo môže spôsobiť zlom.
Keby chcem čítať o Severusovi ktorý by ako z oka vypadol kanónu tak si prečítam knihu. Myslím si že autori ff nemusia bezvíhradne dodržiavať charakter, čož samozrejme ani nemôžu, nakoľko predpokladám, že len málokto rozmýšla ako pani Rowlingová.
Čo sa týka Severusovho zaláskovania, rada si prečítam dlhé i krátke poviedky nakoľko si nemyslím, že v tomto prípade je dôležitý počet kapitol na vytvorenie hodnoverného vzťahu, ale skôr kvalita autora. A pravdupovediac Sara TY tú kvalitu naozaj máš a aj keby si vytvorila dvojkapitolovku so Severusom ktorý má krásny chundelatý ocásek a zamiluje sa do Minerevy (samozrejme brutálne preháňam) v tvojom podaní by som neváhala a prečítala by som si to. Píšeš naozaj kvalitne, pútavo a čo je obrovské plus vtipne! A to je pre mňa veľmi dôležité ; ) Dúfam, že budeš pokračovať a naďalej uspokojovať svojich verných čitateľov.
Má úcata : )

10.05.2012 12:39 Chavelierka

No právě v tom je kouzlo ff. Stačí napsat o 20 let později a ve dvou kapitolách ho můžeš posunout zas o kousek dál :D takže 50 kapitol nepotřebujem ;) A upřímě, já věřím, že ty by sis i s těma 50 kapitola ma poradila, aby byly záživné :D Navíc jak sama říkáš, válka lidi mění a lecos urychlí ;) Takže žádné to není on, ona, ono, to se nemohlo stát, jen hezky takhle dál :D

09.05.2012 23:58 SaraPolanska

Sama jsi to napsala - chtělo by to čas. Věřím, že po 50ti kapitolách by bylo možné hezky v klidu napsat uvěřitelný příběh, jak se Severus znovu zamiloval. Jenže - o čem psát 50kapitol, aby u toho čtenář nezanevřel na fanfiction? A přiznejme si to - všichni (nebo většina) co čtou ff, chtějí číst o tom, jak se Severus zamiloval hned, taková je poptávka a já přicházím s takovou nabídkou. Furt mě tlačíte do sexu, pak se nedivte, že to trochu skřípe. :-D V tomto příběhu vycházím z toho, že Severus je postaven před něco, co si asi člověk umí jen těžko představit - neodešel se svými hříchy a zásluhami tak, jak to napsala Rowla, ale díval se do očí smrti, která ho nakonec nedostala. Jak moc to může člověka změnit? A nebyl by právě tohle impulz pro změnu charakteru, který by napsala i Rowla? A co Luna? Je to dospívající žena, jenž zase nedomyslela důsledky svých činů, byla svědkem hrůzných věcí ve svých 18ti letech, a není nakonec jen svědkem. Je sama pěšákem, se kterým musí hrát a v téhle hře nelze říci - děkuji, nechci pokračovat.

09.05.2012 23:36 Chavelierka

a proč by to nemohla být právě Luna (případně Hermiona) jsem tam chtěla ještě napsat :D

09.05.2012 23:34 Chavelierka

Saru, dovolím si nesouhlasit. :D
Severus nemusí nutně milovat jen jednu jedinou ženu. Netvrdím, že z něj musíš udělat gigola (jako se to povedlo prý mě :D), ale dopřát mu kouska štěstí bys mohla ;). Podle mě mu jen Rowla nedala příležitost najít si tu pravou, která by mu ukázala, co je to láska (ono měla v hlavě hlavně Pottera, žeanojaksi). Jistě je mnohem romantičtější (a mnoho příběhů je tomu důkazem, namátkou Romeo a Julie, nebo Drácula), když je životní láskou jen jedna jediná žena, ale realita je o něčem jiném. On poznal a psutil si k sobě jen Lilly (po její smrti se příliš uzavřel) a dál mu byly ženy odepřeny - v Bradavicích se asi se sobě rovnou těžko potká. Přesto by se mohl, když už Lilly není mezi živými, znovu zamilovat a zůstat při tom tím stejným jízlivým protivným Severusem, kterého tolik zbožňujem.
Určitě by mu to trvalo dlouho a hodně by srovnával, analizoval, kritizoval a nepřipouštěl by si něco tak nevědeckého jako je emoce či chtíč a ona osoba by musela být nadpozemsky trpělivá, ale proč ne?

09.05.2012 23:01 SaraPolanska

Vlkožroute: Kdybych psala povídky tak, abych dodržela kanón, pak by to nejspíš nikdo nečetl, protože by sice šlo vytvořit originální příběh (a to není zrovna sranda, když vezmu v potaz kolik toho bylo ve fanu sepsáno a já se dostala ke krmítku v okamžiku, kdy je prakticky po všem) ale vezmu-li to logicky - nešlo by vytvořit příběh, kteří lidé chtějí - romantiku nebo alespoň její stín. Rowla napsala Severuse jako muže, který vždy miloval a vždy milovat bude - pouze jedinou ženu. Ta je mrtvá a ještě než se tak stalo, stihla si vzít jiného. V podstatě neexistuje fan povídka, kde by tento jeho původní charakter nebyl překroucen, jen jsou přijatelnější formy a ty horší, kdy je Snape doslova násilně vtlačen do vztahu. To se děje i zde, v této povídce. To osobně mě vadí nejvíc. Ačkoliv Snape v této povídce udělá ještě řadu velmi nepravděpodobných tahů, jsem si toho vědoma a povídka byla psána na odlehčení. Já sama neberu v potaz, že by se někdy něco takového stalo (to je skoro schíza hovořit o něčem, co neexistuje, jako o možnostech budoucího dění :-D). Věřím, že za budoucí kapitoly přijde řada kritiky, ale momentálně mi do komentářů píši lidé, co se jim tento druh vývoje líbí - tudíž píši pro ně. Je dost možné, že některé události ještě upravím tak, aby mě u čtení vlastní kapitoly nebolely zuby a nepřišel mě v noci skopat nějaký Snape z nějakého nám neznámého vesmíru, cože to o něm píšu za hovadiny... :-D

09.05.2012 22:14 Vlkžrout

Tak já si dovolím ještě jednou podiskutovat o tom charakteru postavy Luny v této povídce (prosím není to kritika, pouze zamyšlení). Domnívám se, že smysl fanu spočívá v tom, že autoři pracují s charaktery, které vytvořil autor canonu. Vytvořit charakter postavy vyžaduje určité úsilí a autor jej vytváří v podstatě v průběhu celého díla. Takže autor fanu má dvě možnosti. Buď pracovat na příběhu s charakterem postavy podle canonu, čtenáři postavu znají a není třeba její charakter nijak vytvářet. Nebo autor může charakter postavy nějak změnit, ale to podle mého názoru vyžaduje určitý vývoj, ve kterém změnu zdůvodní a nechá čtenáře sžít se s novou situací. Změnit charakter postavy "kde tě tam prsk" jako v této povídce je poněkud matoucí. To prostě není Luna. Možná, kdyby to bylo o Hermioně, tak by to bylo uvěřitelnější. Takhle je to nějaká dívka, která se shodou okolností jmenuje Luna, ale není to ta Luna, kterou všichni známe, která je schopná přijít pozdě do hodiny lektvarů a na na prskajícího Severuse se snivě usmát a reagovat poznámkou, že je při tom úžasně sexy. Změnit takto charakter postavy by bylo smysluplné snad jenom v případě parodie (která ti ostatně také není cizí a jsi v tom dobrá). Nicméně povídka je pěkná, vtipná a čtivá. Tak toho nenechávej, pokud ti tedy nechybí inspirace. Rozhodně bys spoustu lidí zklamala (mě taky).

09.05.2012 17:12 Chavelierka

Saru, kašli na komentáře. Píšeš pro radost ne pro popularitu ;)

Pavouk fuj :D Nemá náhodou mít Luna ráda zvířátka bez rozdílu? :D
Při téhle velikosti by tu zeď mohl taky prokopnout :D
Kam mě to táhneš, prevíte? :D
Jak ona může vědět, jak má velké kotlíky? Navíc když jsem nejprve četla jak váš největší pytlík :D
To je rychlost už spolu v ložnici? :D
Aha takže zase každý v jiné posteli :( :D
Pootevřené dveře znamenají pozvání, to ještě neví? :D
On by se chtěl nechat honit ňadry, nebylo by lepší si sáhnout? :D
Stále hledá způsob, jak ji odzbrojit a když by si jednou mohl užít šokovou reakci, tak se neohodlá k vyslovení myšlenky :D
Jak se dají použít obě součastně jednou osobou? Asi nejsem ženská, jak jsem si do dnes myslela :D
A jak se zdá Luna asi taky není základní prototyp ženy :D
Jak mu má říkat? Brouku? :D
Žádná pohovka není nepotřebným kusem nábytku, když máte po ruce Severuse :D
Budem honit upíry nebo je ten kůl na to zvíře, ze kterého je pohovka, kdyby se bránilo i při používání onoho nábytku? :D
Bezva, necháš je se kochat tajemnou místností a nám neprozradíš, co tam teda bylo, když né rakve :D
Myslím, že je někde poznamenáno, že se lektvary dělí podle obtížnosti výroby a podle nebezpečnosti, pokud zas necituju nějakou FF povídku :D
Počkat, já myslela, že dokrvující je nejzákladnější a nejjednodušší lektvar?
Jinak než ve vzteku ji může oplodnit? :D
V noci se dají dělat i jiné činnosti než čtení, pane profesore, a spánek to není :D
Přesně z tohohle důvodu bych nemohla být v Havraspáru, bych se do své koleje nikdy nedostala :D
Já zásadně své strachy zaspávala, když jsem se bála, prostě jsem se přinutila usnout :D
Když se jí zdají chabá, proč neužije klasická obraná kouzla? ;)
Jejím soukromím v jeho pokoji? :D:D:D promiň, jednoduše mě to přišlo hrozně vtipný :D
Vidíš a zrovna Bezesný bych považovala za ten složitější :D
Severusi, řekla bych, že tomu se říká vděk nebo sounáležitost, záleží od případu ;)
Opravdu mají možnost volby?
Se přesunula za Lunou do jeho pokoje :D:D

Saru, pavouček z vlastní zkušenosti? :D Já bych ho snad i došla vzbudit, aby to nohaté stvoření vyhodil :D Vlastně to dělá Lunu zas o trochu lidštější ;) No jde jim to soužití pěkně pomalu, ale oni přijdou jak na to :D Supr kapitolka, už se moc těším na další

09.05.2012 00:30 Kitti

Jupííí, člověk je pár dní mimo web a tady se urodilo pokrčování. Sára, mně tvoje povídky přijdou skvělý. Pár Severus Luna je v tvém podání skvělej. Vlastně jsem ho ve FF potkala jen u tebe. O to víc je radost tvé povídky číst, protože si myslím, že si vystihla podstatu. Oni jsou oba "divní" zvláštní, takže k sobě pěkně pasujou.

08.05.2012 22:36 Lady Andrejjjka

povídka zajímává, pár je taky zajímavý a zatím mě tahle povídka baví :) tak, že co řici? Hlavne pokračuj a ja budu ráda tuhle povídku čístt a komentovat

08.05.2012 22:17 Kamila

Užasna povídka:) Saruško, jen tak dále

08.05.2012 20:35 Eviiiikkkk

Byla by to škoda, přestat psát, mám tvé povídky hrozně ráda

08.05.2012 19:22 Fialka

Velmi povedená a vtipná povídka

08.05.2012 18:05 Olga

moc pěkna kapča

08.05.2012 16:06 Gazela

Omlouvám se za pozdní komentář, ale teď vše doháním..
Luna a její poznámky jsou super..umí krásně provokovat:D
Severus je pořád stejný bručoun:D ale tak snad ho to přejde
Pavouky taky nesnáším ječela byc ještě více jak Luna..jsem ráda, že je pavouk nesežral a mužeme se tešit na další krásne kapitolky :)

08.05.2012 16:06 Gazela

Omlouvám se za pozdní komentář, ale teď vše doháním..
Luna a její poznámky jsou super..umí krásně provokovat:D
Severus je pořád stejný bručoun:D ale tak snad ho to přejde
Pavouky taky nesnáším ječela byc ještě více jak Luna..jsem ráda, že je pavouk nesežral a mužeme se tešit na další krásne kapitolky :)

08.05.2012 16:01 Viky

Ááá další kapitolka, nemohla jsem se jí dočkat, kapitola je hrozně užasná, Luna je vtipná jako vždy:D Severus je holt Severus.. nejlepší scénka s pavoukem:D to jsi mě vážně dostala zadusila sem se koláčkem, jinak hodně štěstí do dalšich kapitol a hlavně chuť k psaní

07.05.2012 14:49 SaraPolanska

Všem moc děkuji za povzbudivé komentáře, kéž by jich bylo víc a nebo alespoň už každé kapitoly :-)

Vlkzrout: Luna je a hlavně teprve bude - hodně mimo charakter. Vycházím zejména z toho, že byla vystavena velkému stresu a prochází tak velmi těžkým obdobím. Beta mi někde dokonce napsala, že jsem to spíš já, než Luna, ale opravdu jsem při psaní myslela na Lunu a přemýšlela, jak by se zachovala. Trochu jí ujíždí nervy. :-D Každopádně povídka má být hlavně pro zábavu a já tak trochu chci do postav dát i svůj pohled, neboť nejsem Rowlingová, které bych tímto chtěla původní charaktery nechat a krást tak jen jména - případně místa. :-D

07.05.2012 13:41 Vlkžrout

Ahoj. Sáro, patříš k tomu lepšímu, co se dá na tomhle fanu najít. Nebuď smutná z toho, že je málo komentářů. Určitě tvoje povídky čte spousta lidí a těm děláš radost. Já opravdu neumím psát komentáře typu "Jů skvělá kapitola". Zpravidla čtu až hotové povídky, protože už senilním a nedokážu si pamatovat starší kapitoly. No a komentáře k hotové povídce už jsou jaksi neaktuální. Jak vidíš, ty jsi jedna z výjimek, kdy netrpělivě čekám na každou další kapitolu. Budiž ti ke cti přiznáno, že přidáváš kapitoly často. Tvoje povídky jsou vtipné i napínavé. V této povídce mě trochu překvapuje Luna tím jak se vzteká. Já si jí představuji jako dívku, která je naopak odzbrojující svým klidem a zasněným úsměvem. Ale je to tvoje povídka...
Saro já vím, že psaní těch povídek ti zabere spoustu času a že je píšeš bez nároku na odměnu. Takže věz, že dáváš radost spoustě dalších lidí. Jsi člověk, který nežije zbytečně a je dobře, že jsi. Vydrž.

07.05.2012 11:36 Pampeliška

Saruško, nádherná a vtipná kapitolka jako dřív..:) Libila se mi, jak byla dlouhá

06.05.2012 22:45 Dorinka

Luna a Severus jsou užasní
:D.. Scénka s pavoukem je jedinečný opravdu, zadusila jsem se kávou v práci. :D Severus jak prohledava pokoj? Že by měl vážně strach?:D Budeme doufat, že ho ten obří pavouk nesní
super apitola

06.05.2012 22:39 Anetka

Mám ráda tvétvorby a podle mě by byla škoda přestat psát jen k vuli tupcu, kteří nejsou schopni napsat aspon pár slov. Jinak kapitola uzasné, Luna mě nikdy nepřestaně překvapovat. Scenka s pavoukem neměla chybu nádherne jsem se zasmála

06.05.2012 20:57 Lejdy Andrea

Vážně jsem čekala něco jinýho, než že se vyděsí pavoukem, ale tohle mě rozesmálo!! :D
Myšlenky Severuse... myslím na vaše ňadra! Sevík se rozjíždí :P to miluju :D
kapitola mě zas nadchla. Je škoda, že to lidi víc nekomentujou... určitě si to zasloužíš :)

06.05.2012 19:35 Zuzana

Saruška, potešila ma kapitola, ale Tvoj depkoidný úvod ma mrzí. Ja dúfam, že napriek tomu, že ľudia sú lenivý komentovať, nevzdáš to a dokončíš túto poviedku aspoň pre nás, ktorí ju majú radi. Vlastne ona dokončená je, nie? Nech je ako chce verím, že sa tu časom objaví celá.
Kapitola bola na rozdiel od smutného príhovoru krásne vtipná. Zase sa opakujem, ale Tvoju Lunu zbožňujem, samozrejme aj Severusa, ale Luna je úplne najlepšia. Ja jej toho pavúka verím, dúfam, že sa na ďalšiu noc Severus zobudí a bude ho mať v posteli, alebo aspoň mu bude sedieť nad hlavou na plafóne.
Veľmi sa mi páčili myšlienky o Severusovi o tom čím bol a čím je teraz. Je to krásna kapitola. Ďakujem za ňu a dúfam, že sa dočkám aj pokračovania (prosím).

06.05.2012 19:28 Vendi

V první řadě děkuji za věnování, ve druhé řadě doufám, že se nám podaří zlepšit ti náladu a prosím proto všechny čtenáře a čtenářky aby si rozmysleli, jestli jim jejich neaktivita stojí za to, abychom přišli o tak úžasnou autorku jakou Šárka bez diskuse je!!!

A ve třetí řadě k povídce :D

S obrovským pavoukem na zdi bych se taky chovala podezřele dospěle, dokonce mám pocit, že bych se chovala podezřele nedospěle a schovala se za Severuse - holt každá příležitost k tulení se musí využít :)))

Myslí na její ňadra? No Severusi, kams dal oči - chlapa nezapře - já se bavím.

Odstaveček o těhotenství (výraz oplodnění mi nejde do pusy :D) a že Sevík se pokusí udržet? Ty mi dáváš - jsi úžasná. Jak je možné, že vždycky trefíš správný okamžik pro vtip, nadsázku, sarkasmus apod.?


Dovolovím si vyjádřit (jen nevím, jestli si už nedovoluju moc :D) nadšení nad další kapitolkou, protože se mi líbí, jak se příběh vyvíjí a jsem napnutá jak guma od čehokoli, co bude následovat.

06.05.2012 15:51 Claire

Tedy, pevně doufám, že teď vyjádřením svých obav o tebe nevypadám jako somrák, co se schoval za péči a přitom mu šlo jen o kapitolu. Ne, že bych se zlobila, žes nějakou přidala.
Taková překvapivá a chutná odpolední svačinka přišla velmi vhod.
Kdybych nevěděla, žes měla povídku už napsanou, tak bych po přečtení této kapitoly uvažovala o tom, zda její obsah neovlivnila tvoje současná nepříliš pozitivní nálada. Ale protože vím, že to tak není, soudím, že našich hrdinů se začíná lehce zmocňovat ponorka. Co bychom si nalhávaly, ani jeden z nich není zrovna rozený lev salonů s neutuchající potřebou bohatého a čilého společenského ruchu a pro Severuse je zjevně i jedna další osoba osobou navíc. Oba mají navíc své vlastní obavy, z nichž jen nepatrná část by se dala považovat za společnou. Jak to tak vypadá, sranda skončila. Ona vlastně skončila už v té Chroptící chýši, ale vtipné dialogy dokázaly na slušně dlouhou dobu odsunout zásadní problém, a to, že jde o přežití, podmíněné do jisté míry soužitím dvou naprosto odlišných jedinců.
Osobně věřím, že jen potřebují nějaký ten oddechový čas a dokážou se vrátit do původních poloh svých okouzlujících osobností. Až se trochu zabydlí, zjistí, že jim momentálně nebezpečí nedýchá na krk z bezprostřední blízkosti a po nezbytné "deratizaci" se snad opět rozklene duha vzájemného pošťuchování. Mimochodem, jak to tedy je s tím pavoukem?
Severusovi chřadne zrak, Aragogův dědeček dokáže být neviditelný nebo Luna maskovala svou touhu po bývalém profesorovi, Smrtijedovi a špionovi ve službách Řádu? Ta poslední varianta mi přijde nejméně pravděpodobná, tedy ne že by po něm nemohla toužit, ale zvolit k demonstraci tak trapný přístup?
Třeba se mi něco málo z nejasností objasní příště. Pevně doufám, že stupeň tvého znechucení není tak velký, abys tuto povídku odstřihla ještě před koncem.
Jak si to tak po sobě projíždím, koukám, že by můj koment mohl vzbuzovat dojem, že se mi kapitola nelíbila. Není tomu tak.
Kapitola je vydařená, líbila se mi a to, že je v ní méně vtipných replik jí nečiní kandidátem na zatracení. Jednak tam jsou, byť v menší míře, ale hlavně, nemůže pořád jen svítit sluníčko a každý den nemůže být svátkem.
Sárinko, děkuji za kapitolu a přeji, aby se to zmiňované sluníčko vrátilo do tvé duše a tvých myšlenek co nejdřív.

06.05.2012 15:19 Hana

Nádherna kapitola, mám hrozně ráda tvé povídky píšeš moc dobře a taky by podle mě byla škoda, kdybys toho nechala:)..

06.05.2012 14:43 Peťule Siii

Přiznávám se bez mučení, že pár Lenka a Severus mě ze začátku nějak neseděl. Respektive jsem nenašla odvahu si nějakou povídku s tímto párem přečíst, protože mám ráda pár SS/HG. Ale odvahu jsem dostala a začala jsem číst i povídky s tímto párem. A je to super. Ba co víc, tvoje povídky jsou Sáro super. Přečetla jsem jich hodně. Bohužel patřím mezi ten ty lidi, kteří se moc nevyjadřují a svým způsobem se stydí vyjadřovat své názory někde veřejně. Ale zase na druhou stranu chápu tebe. Když nemáš ohlasy jako autor, nevíš, jestli se tvé povídky líbí a nemáš chuť pokračovat. Proto taky píšu. Nemůžu mluvit za někoho jiného, ale podle mého názoru jsou tvoje povídky naprosto bezkonkurenční, čtivé, legrační ( několikrát jsem ohodila monitor nečím, co jsem zrovna jedla nebo pila:) ) a opravdu máš talent na psaní. Byla by velká škoda, kdybys přestala úplně a proto se ti dodatečně omlouvám za to, že jsem nekomentovala, ikdyž jsem přečetla snad všechno co tu máš. Nejsem čtenářem fanfiction o světě HP dlouho, ale i tak jsem se měla vyjádřit. Proto dodatečně prosím, nepřestávej psát, myslím, že svým psaním děláš radost hodně lidem.