SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Ozvěna hromu - 6. kapitola

14.04.2012 20:18 - SaraPolanska - Ozvěna hromu - komentáře (21)

6. kapitola – Noční útěk


Ti, co se těšili na Alana nesmutněte, mám pro vás kapitolu a příslib, že v příštím týdnu vyfotím kompletní sbírku Alanových podpisů alespoň pohromadě. :-) Mám je všechny za sklem, tak se mi to bude dobře fotit. :-D Užijte si dnešní příděl emocí. :-) + bunus - slíbený obrázek.

Budu fakt ráda, když zanecháte komentář.

 

 

Zatímco ona po chvilce trapného ticha rozpačitě odešla s omluvou, že musí ještě něco udělat, do vedlejší místnosti, on tiše sledoval zapadající slunce.

Pak se to stalo.

Instinktivně chytl své levé předloktí a křečovitě zavřel oči.

Věděl, že ta chvíle jednou přijde.

Znamení zla se dalo do pohybu, a ačkoliv Pán Zla nemohl své stoupence díky němu najít, mohl alespoň otestovat, zda žijí. To se dalo zjistit jen tak, že pomocí černé magie bude svého beránka volat tak dlouho, dokud z palčivé bolesti nezešílí a nepřijde si k Pánovi pro úlevu. Sklopil hlavu na hruď a intenzivně ti tisknul tmavou lebku, jíž z úst vylézal dlouhý had.

Luna procházela chodbou a jen letmý pohled na sedícího profesora ji dokázal zastavit.

„Bolí to?“ zeptala se opatrně.

„Normálně ne, ale teď ano. Zkouší, jestli jsem naživu.“

„A nemůže…nás najít, že ne?“

„Ne, ale může mě donutit, abych se k němu přemístil. Počítám, že teď tak hodinu nebo dvě budu potřebovat být sám,“ vysvětlil jí s notnou dávkou bolesti v hlasu. Ještě našel sílu, aby k ní vzhlédl.

„Nevyhazujte ty látky. Vraťte to zpět. Pokud sem přijdou, chci, aby si mysleli, že jsem zemřel. Budu doufat, že Voldemort po tom všem uzná, že jsem mrtvý, když nereaguji ani na takovou výzvu.“

„Už se jednou hýbalo. Když jste spal po tom, co jsme se sem přemístili. Vrátím to zpět a projdu se kolem,“ oznámila mu trochu nepřítomně a odnesla látky zpět do vedlejšího pokoje. Naplňoval ji neklid. Pro jistotu hůlkou udělala nepořádek a jemným prachem zaprášila podlahu. Něco jí říkalo, že dnes už zde spát nebudou…

 

Prošla po několika kamenných destičkách, sloužících jako chodníček v době dešťů, kdy je půda rozmočená, ke zbytkům plotu označujících pozemek, a podívala se zpět ke starému obydlí. Možná, že kdysi to byl pěkný dům, ale teď už to opravdu byla spíše jen chatrč. Do výšky půl metru sahala kamenná obezdívka, dál už se pokračovalo dřevem. Střecha byla pokryta starými dlaždicemi, jež v místech již neudržely vodu a okenní rámy se vlivem nestálého počasí a také věkem maličko pokřivily. Kolem domu původní majitel zapíchal dřevěné kůly, aby si označil svou část pozemku a možná zamezil zvěři ke vstupu k domu. Dříve. Teď už skrz vylámané ohraničení mohl projít kdokoliv a kdykoliv. Vzadu za domem byly původně nějaké záhonky na zeleninu, před domem nebylo možné rozeznat žádný lidský zásah do původní zeminy. Ze zadní části vedla již skoro neviditelná cestička na protější kopec, kde bylo možné i v přibývajícím šeru rozeznat další dřevěné kůly. Nejspíš to byla ohrada na nějaká chovná zvířata. Kdyby se pozemek zvětšil, bylo by to příjemné místo na prázdniny. Tedy, jestliže vám nevadilo, že nejbližší sousedé byli vzdáleni necelou hodinu vycházkové chůze a v případě nutnosti by se tak mohl kontakt komplikovat. Pokud ovšem nejste čarodějové, co se umí přemisťovat.

Nechápala, proč si původní majitel pro svůj pozemek vymezil jen tak malé místo, když tu široko daleko nebyl nikdo, komu by to překáželo. V mudlovských pravidlech se nikdy příliš nevyznala. Klidně obešla dům, aby si lépe představila, jak to zde před několika lety mohlo vypadat a její bujná fantazie se nakonec postarala i o detaily, včetně houpací sítě a barevných květin před domem. Šlo by si tu zvyknout a pomocí několika kouzel by to mohl být zase něčí domov. Vyšla po staré a již zarostlé cestě k ohradě. Překvapeně si při shlédnutí dolů povšimla, že po mírném svahu dolů od domu je ještě jedna. Slunce zapadlo. Červená záře pohladila vzdálenou siluetu polomrtvého stromu a skrz trochu listí vytvořila poslední divadlo tohoto dne. Sedla si to trávy a čekala, než se úplně setmí. Překvapivě nepřemýšlela nad tím, co za nové poznatky o svém profesorovi získala. Jen jí v uších neustále zněla ona poslední věta, kterou Snape pronesl při té jejich hře.

Rozhodla se vyvětrat hlavu klidným během a tak se zvolna zvedla a lehce se rozběhla směrem na kopec, odkud se podívá na noční krajinu. Možná budou vidět světla ze vzdálené vesnice. Sama se v duchu vsázela, jestli uvidí nějaké stopy civilizace a jestli třeba neuvidí nějaké velké město. Edinburgh byl vzdálen jen něco kolem sto kilometrů a záře z tak velkého města by mohla být při dobrém počasí viditelná. Jako na povel se někde v dálce rozehřmělo.

Než vyšplhala až nahoru, několik blesků už protínalo tmavý obzor a hřmění se ozývalo jen několik vteřin po krátkém osvětlení oblohy. Bouřky milovala. Byly tak tajemné, romantické, napínavé a člověk se příjemné bál.

Nyní měla důvod k obavám a přicházející nečas na to tentokrát příliš vliv neměl.

Z kopce bylo možné dole v údolí zahlédnout několik světélek. Pohybujících se světélek. Byly to světla z hůlek a jejich majitelé měli očividně namířeno do těchto míst. Okamžitě sebou plácla do trávy a doufala, že ji nezahlédli. Byli přeci jen ještě daleko, dobrých pět set metrů údolím a pak ještě vzhůru na kopec. Pokud zachovají konstantní rychlost, mohou s nimi počítat asi za dvacet minut.

Rozpršelo se. První studené kapky dopadly na její odhalenou šíji a začaly po ramenech stékat dolů a vpíjet se do země.

Opatrně se skryla za kopcem a použila přibližovací kouzlo. Mráz, jenž jí přejel po zádech jasně napovídal, že ty tři osoby poznala. Měli dlouhé černé pláště a přes hlavu kápě.

Do obličeje jim neviděla. Urychleně se po zadku spustila po zvlhlém svahu, dokud si nebyla jistá, že nezahlédnou její hlavu, hbitě se zvedla na bosé nohy a rozechvěle se rozeběhla směrem k setmělému domu.

Mokrá hlína se lepila na chodidla a mezi prsty, ale toho si příliš nevšímala. Alespoň do chvíle, kdy se s kluzkým svahem seznámila z blízka. Naštěstí se převážila do zadu, takže většinu tvrdého nárazu schytal zadek a trochu lokty. Proběhla kolem horní ohrady, zbývalo už jen pár metrů k domu. Byla pokrytá bahnem, jak se prudký déšť brzy spojil s hlínou a ona se při rychlém běhu několikrát natáhla.

Celou dobu v duchu počítala. Byly to asi dvě a půl minuty běhu z kopce k domu. Mohli se zdržet maximálně pět minut a zmizet, aby byla jistota, že jejich přemístění nikdo neuvidí a nebude ho možné ani detekovat kouzlem.

Vtrhla do domu, až stařičké dveře, vedoucí do kuchyně a světničky v jednom, nevydržely takovou ránu a spadly na podlahu s rázným žuchnutím.

Severus, sedící stále na židli, ale už pár minut vysvobozen od bodavé bolesti, to sledoval se zvednutým obočím. Byl to vskutku pobavení hodný obraz, když se mokrá dívka, celá od bahna, vrhla do místnosti s takovou vervou, že ulomila panty dveří. Udýchaně na něj pohlédla.

„Tak jste to za sucha přeci jen nestihla, že, slečno Láskorádová,“ řekl pobaveně netuše problémy.

„Honem se sbalte, jdou sem! Vezměte to nejdůležitější, já jdu zahladit stopy a musíme hned zmizet!“ vyhrkla překotně a několik slov jí nebylo příliš rozumět, jak stále ještě nepopadla dech.

„Cože?!“ téměř zakřičel a zvedl se tak rázně, že porazil svou židli.

„Jsou v údolí za kopcem, do patnácti minut jsou tu. Možná déle, když začalo pršet,“ doplnila ještě.

„Rychle,“ zašeptal a gestem ruky pobídl dívku, aby si s balením pospíšila. Sám naházel do starého pytle od zeleniny vše, co měl po ruce. Převážně zbytky jídla, samozřejmě. Jídlo jediné nešlo vyčarovat pouhým kouzlem a on po kapsách neměl ani jeden ze tří ubrousků prostři se.

Tiše zašeptal několik slov, které způsobily ráznou proměnu místnosti. Vypadala, jako by se dlouho nepoužívala, což byl záměr. Nechtěl, aby to působilo, že tu ještě před několika minutami někdo byl a spěšně toto místo opouštěl. Na stůl vrátil vrstvu prachu a na podlahu také. Usušil vodu na podlaze a dveře vrátil na místo, ale neupevnil, naopak nastražil.

Vběhla zpět do kuchyně s větší pletenou taškou nacpanou k prasknutí.

„Všude jsem udělala nepořádek. Na posteli jsem rozházela ty zakrvácené látky, aby si hned všimli, že jsme tu byli, ale že jste to nemohl přežít.“

„Ano, musí si myslet, že jsem tu zemřel. Trochu mi to komplikuje fakt, že nenajdou tělo, ale většina Smrtijedů jsou tupci a snad nad tím nebudou příliš přemýšlet,“ dodal a ještě se naposledy rozhlédl po místnosti.

Strach měla vepsaný v očích, ale měli štěstí, že se šla projít a viděla je včas. Nebylo by vůbec dobré se o nevítané návštěvě dozvědět ve chvíli, kdy by procházeli dveřmi.

„Připravena?“ ujistil se a chytl ji za obě paže.

„Snad ano, ale kam půjdeme?“

„Prozatím zkusíme jen pár mil odtud. Budeme doufat, že se nezjevíme někde ve vesnici, anebo Smrtijedům před hůlkami. Až budeme v bezpečné vzdálenosti, rozhodneme se, kam dál,“ vysvětlil prozatímní plán jejich akce a pak se s prásknutím přemístili.

Intenzivně myslel na opuštěné místo někde v lese, daleko od jakéhokoliv života.

Jakmile ucítil pevnou půdu pod nohama, ostražitě se rozhlédl s hůlkou pevně semknutou v pravé ruce. Zatím se neodvážil posvítit si. Všude bylo ticho, jen zvuk padajících kapek se odrážel od listů v korunách stromů. Luna stála těsně za jeho zády a kryla je z druhé strany.

Okolí na pár vteřin osvětlil blesk, takže se stihli rozhlédnout. Nikde nikdo nebyl, jen za stromy zahlédli hladinu jezera, kterých zde bylo dost. Stáli zde sotva minutu a už byli promočení na kůži, zejména Luna, která neměla moc odolný oděv.

„Takže, máte ještě nějaké nápady na opuštěné chatrče v horách, kde bychom mohli pár dní zůstat a doufat, že nás tam nikdo nepřekvapí?“

„Ne, ani ne. Můj seznam vhodných míst byl tímto vyčerpán…“ řekla zoufale.

„Uklidněte se. Moje matka má malý dům kousek od Dublinského přístavu. Koupila ho, když jsem nastoupil do Bradavic. Měli jsme se tam pak společně odstěhovat, ale… už to nestihla,“ vysvětlil zachmuřeně část příběhu jejich možného dalšího útočiště.

„Myslela jsem, že vaše matka zemřela, když jste byl kluk?“

„Nepředstírám, že by mě zajímalo, jak jste se tohle dozvěděla, ale je to tak. Mluvím o nástupu, když jsem byl žákem, ne profesorem.“

„Po škole se říkala spousta věcí, profesore.“

„Nejsem už profesor,“ zmínil se nesouvisle.

„Nikdo už nejsme tím, čím jsme byli.“

Překvapila ho tónem hlasu, jakým to pronesla. Bylo v tom zoufalství, ale i zvláštní lhostejnost. Že byla ta holka divná, dávno věděl, věděli to v podstatě všichni, ale konečně začal chápat, proč byla zařazena právě do Havraspáru. Tok jeho myšlenek přerušila právě Luna, jež se už značně třásla chladem.

„Přemístíme se. Je to v Irsku, bude to možná trochu delší,“ upozornil ji na čas, který bude potřeba k takové vzdálenosti, a když kývla, opět si Lunu přitáhl k sobě.

Na několik málo vteřin si upřeně hleděli do očí beze slova.

Jediné, co si byli schopni vybavit, byl vzájemný stisk paží.


Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

01.06.2012 17:29 Suzanne

S hrůzou jsem zjistila, že mi díky pracovnímu shonu utekly hned tři kapitoly! Jdu to napravit. Kapitola je jako vždy hezká, sice jsme si tu moc neužili špičkování mezi Lunou a Severusem, ale zase to vynahradila akce. Jdu pokračovat ve čtení.

19.04.2012 21:39 Denisa

mám tuhle povídku ráda a kapitola se povedla

19.04.2012 15:12 Crazy

1) Obrázek?? Boží dokonalost! :)
2)kapitola--> nějak rychlá změna nálad, nemyslíš? :D
hmm, zajímalo by mě, proč všechny svoje postavy tak moc mučíš... :DDD
Krásný popis okolí hele :D
.... Ona má fakt nějakej šestej smysl, jak jinak je možný, že by se jen tak vydala nahoru... Jiníč by smrtižráče neviděla... :)
Ehm... :D Severus to zaprášil ještě dřív, než vylezli... nebudou ty stopy v prachu podezřelý??? :DDDDD

PS: Kdy už bude ten sex??? :D
Kapitolka krásná, jak jináč, než že se těším na další :)))

18.04.2012 21:28 Pampeliška

užasné:))) jen tak dále prosím

16.04.2012 17:06 Alcazar

Také by mě zajímalo, kde se ti tři vzali. Nebyli to nakonec potulní mniši? V Irsku bude dobře, je takové útulné.

16.04.2012 06:42 elulinek

Tak jsem tady
Montáž je krásná. Cože? Krásná? Ne. Je hustá. Fakt jsem z ní mega unešená.
Chytil se za rozkrok. Věděl, že ta chvíle jednou přijde. Luna (a já) je prostě skvělá.
Bolí to, já to vím, mám ti pustit cihlu na nohu? Uvidíš, že budeš hned myslet na něco jinýho. Anebo… dívej, moje kalhotky! A letí vzduchééééém…
Něco jí říkalo, že dnes spolu spát nebudou – no to mi ani neříkej! Chudák krokodý, ten se tak těšil
Hele, kůly. Pích sem, pích tam…
Já to taky nechápu, proč meleme o zahrádce, když jsme mohli mít pěkný sex na odvedení myšlenek uvnitř.
Seš trapná, víš to? Já jsem musela asi 10 vteřin přemýšlet, co jí to vlastně řekl
Jo. To ji chci vidět. V absolutní tmě na kopec, ze kterýho uvidí Edinburgh. Hahaha. To je jako když NĚKDO chtěl vidět z Olomouce do Prahy.
Jasně. Bouřky na kopci jsou úchvatný. Vůbec ti nehrozí, že tě trefí blesk, když tam stojíš mokrá na kopci. Předpokládám, že si zuje boty, aby měla lepší uzemnění.
Jo, Nečas, vždycky když přijde, tak je to fakt sranda
Pane prezidente, proč nejste vevnitř? – Protože mám přece schůzku s Nečasem…
Už si pro ně jdou. To bude prdel aspoň
:-D :-D vidím, jak sebou flákneš do trávy. Ne Lunu, ale tebe :-D
Jo, dvacet minut je dlouho, proto lež dál na tý zemi a neodcházej
To říkám, že je bosá. Kdyby ji fláknul blesk, tak jsou jí nějací smrtijedi pěkně u prdele
Pamatuji si morkou hlínu velice z blízka…
Chčiju :-D bacha na dvéře :-D
Severusi, nečum a dělej!
No tak smrtijedi možná blbí jsou, ale co na to řekne Voldemort, žejo
Výborný no, stojíme v lese. Ale spíš mě zajímá, jak budou spát, když nemají stany.
Dublin, jo? sounds familiar…
Nepředstírám, že by mě zajímalo, jak jste se tohle dozvěděla, ale je to tak. – hustý!!!!
No dobrý,tak se tiskněte, já se jdu teda přemístit, abych viděla, jak si nabijete tlamu, až se přemístíte
Kdy bude sex? Předpokládám, že brzo. Akcéééé! Kdy bude sex? Budou v Irsku dlouho? Kdy bude sex? Jak dopadne soužití? Kdo bude vařit? Kdy bude sex? Kdy bude další? Kdy bude sex?
Dobrý, tak já už se opakuju, tak já držím pysky
Výborně, skvěle, úžasně
Působivé

15.04.2012 22:01 Peťule Siii

Tak jsem se rozhodla, ac se moc neprojevuji, ze prispeju i ja. Saro pises skvele a byla by vecna skoda, kdybys toho nechala. Na tve stranky jsem se dostala nahodou, jak k cele fanfiction HP vubec. Tvoje dovolene - to jsem musela prestat jist u cteni, protoze vetsina jidla a piti koncila na klavesnicu nebo monitoru a nebo v mem kline. Co se tyka teto povidky, par Severus a Lenka je sice netradicni (ja jsem zvykla na ss/hg), ale i pres to se mi to velmi libi. Lenka svou povahou musi pana profesora obcas dohanet k silenstvi :D a minule ta hra na pravdu - perfektni. Jsme moc zvedava, jak se to cele vyvyne. Jen tak dal :)

15.04.2012 21:35 Vlkžrout

Píšeš skvěle. Tvoje povídky srší vtipem a inteligentním humorem. Děkuji ti. Obdivuji každého, kdo je ochoten věnovat svůj čas nezištně pro potěšení ostatních.

15.04.2012 20:44 duchacik

Na smrtijedskou inteligenci bych si teda nevsadila, ale ne každej z nich je naprostej blbec. Jsem zvědavá na pokračování u Severuse doma :)

15.04.2012 20:06 anetka

užasna kapitolka moc se mi libila

15.04.2012 19:32 Katherine

Taky by mě zajímalo, jak je našli. A hlavně se bojím, že ho hledat nepřestanou - můžou být sebehloupější, ale ani oni si nemůžou myslet, že se mrtvý Severus jen tak sebral a odešel si lehnout někam do přírody. No, jsem zvědavá, jak to bude pokračovat. Ale už by mohl Lunu požádat o to, o čem se bavili na konci minulé kapitoly :P
Díky za novou kapitolu :)

15.04.2012 19:31 Sharme

Super, pokráčko u Severuse bude fajn :) Jen škoda, že to nebylo trochu více dramatické se smrtijedy, ale mám tušení, že se časem dočkáme, že? :)

15.04.2012 18:43 Kitti

Sakra, jak to, že je tam našli? Vždyť si psala, že podle znamení to snad nejde. No nic, budu doufat, že zmizí beze stopy. Snad nikdo o domě v Irsku netuší. Jo a byl by fajn prostřih na to, co se děje v Bradavicích. Mám pár spekulací, ale s tvou fantazii je možné vše. Jsi skvělá, těším se na pokračování. PS: Ten úvodní obrázek je nádherný.

15.04.2012 16:20 Chavelierka

To se ti celá sbírka vejde do objektivu? :D
Nejprve negace, ať pak můžeme jen chválit. Teda ten obrázek… nezdá se ti, že to Luně dělá korunku? Ba né kecám :D obrázek je úchvatný :D

Noční útěk? Hmm jdem se bát ;)
Voldemort si nemohl vybrat lepší chvíli, no mohl je ještě chytit při tom :D
Jednoduše řečeno, budu prudit tak dlouho, dokud nepřijdeš – třeba z hrobu.
Ne, jen si měřím hadí tlak :D
Neříkal, že až si pro něj přijdou, bude to po ní chtít? Třeba je na čase to zkusit :D
Oni si ještě pořád vykají? Po té noci? :D
Zaprášila podlahu? Jak jí to napadlo? Že ona sleduje mudlovské akční filmy :D
Proč mě napadlo, že popisuješ Milana? :D
Ale jen než ses dostala k obložení a dlaždicím:D
Už víme co si Luna pořídí, až vyhrají válku a ona si vezme profesora – vůbec nepředbíhám :D
Ještě jedna ohrada, nebo cesta? :D
Sedla si to trávy a čekala na klíšťata :D
Nad tou bych taky přemýšlela, hlavně jak ji uskutečnit :D
Běh mě nic nevyvětrá, v hlavě myšlenky zůstanou a ještě se zapotím :D
A možná taky uvidí …. :D
Fuj, co sem cpeš bouřku, víš že je nemám ráda :D
Světlušky nebo bludičky? :D
Jak funguje přibližovací kouzlo? Jako dalekohled?
Měli dlouhé černé pláště a přes hlavu kápě. Stoupenkyně ff vyrazily na výlet :D
Vážně by mě zajímalo, jak je našli?
Au :D
Severus, sedící stále na židli, ale už pár minut vysvobozen od bodavé bolesti, a vůbec mu to není divné :D
Bahenní koupel, dá si ještě někdo? :D
Ubrousek prostři se bych brala :D
Hajzlík dveře na ně nachystal :D
Kde by tělo bylo? Luna ho pohřbila, udělám na zahradě křížek a je to – případně dovnitř urničku :D
Myslela jsem, že se nedá přemístit bez jasného cíle
To se divím, že si něco nevrazila do nohy, když jsou v lese a ona naboso :D
Chuděra malej opuštěnej
Škola je hrozná drbárna, nesmí všemu věřit :D
Já myslela, že řekne: je to v Irsku bude tam zima :D
S ním bych se přemísťovala pořád, sem a tam jen aby mě držel v náručí :D

Saru, napětí až do konce. Už jsem skoro myslela, že je necháš chytit. Moc se ti to povedlo, ale zamotala sis to :D Vzala jsi jim útočiště, to jsem zvědavá, co jím za to dáš :D Krásný příběh.

15.04.2012 10:25 Vendi

Přišel čas a sranda skončila. Začíná to být napínavé, to se mi líbí ještě mnohem víc. A na slovní přestřelky a další napínavý vývoj bude jistě čas a prostor v dalších kapitolkách. Přeci nemohli nezávazně flirtovat další dvě kapitolky a vyrážet nám dech :))

O to se zajisté autorka postará i dále. Děkuji za krásnou kapitolku, která mi zpestřila šedivý nedělní den.

A obrázek? Co k němu dodat a neopakovat se. Jednou bych také ráda uměla tak krásná díla. Zatím se mé "umění" vztahuje pouze na program Photofiltre a minimalistické hraní v něm. Na takovéto skvosty jsem ještě nedošla a popravdě nemám ani nejmenší tušení, jak bych je vytvořila:))

Toliko slova chvály a já jdu napjatě očekávat fotografii Sbírky předmětů božského AR made by Šárka :)))

15.04.2012 08:19 Sisi

Obrázok je naozaj dosť dobrý. No nakoľko mi oči neslúžia tak ako majú, zaujímalo by ma čo vyjadruje tá malá postavička? v strede?

Kapitola ma naozaj veľmi, veľmi potešila. Predstavuje pre mňa príjemné spestrenie po celodennom učení. Už teraz sa teším na ďalšiu a dúfam, že naďalej budeš pokračovať vo svojej práci. Som si istá, že máš množstvo čitateľov, ktorí majú radi tvoju prácu a obdivujú ju tak ako ja.

Ku kaptitole. Tak po dlhšej dobe, strávenej klábosením a hrami sa konečne opäť dostali do reality. I keď to bol každopádne dosť nečakaný vpád a tiež by ma zaujímalo ako ich tak rýchlo vypátrali. Každopádne vďaka Bohu, teda Lune :) sa z toho na poslednú chvíľu dostali. Aj keď neviem či práve Dublin je vhodné miesto na skrývanie, no nechajme sa prekvapiť. Budem sa opakovať ale nič iné ako skvelé sa napísať nedá. ďakujem za kapitolu a moc sa teším na pokračovanie.

15.04.2012 00:24 Lejdy Andrea

Páááni, kdybych nekoukala na Titanic, tak sem napíšu mnohem dřív :D obrázek moc chválim. Vždycky jsem chtěla umět dělat takovéhle koláže, ale nešlo mi to, tak aspon obdivuji talent někoho jiného :)
a teď k povídce... :) opět se mi moc líbila. To spojení Luny a Severuse... vždycky mi naskočí husí kůže, jak jsem zvědavá, co s nimi bude a jestli se dají dohromady. Doufám, že ano! Ani popis nechyběl - líbil se mi.
A doufám, že si zase děláš srandu,že se na to vykašleš, protože tvoje fantazie a představivost mi vylepšují večery :) Asi bych byla schopná něco takového vymyslet, ale sepsat už ne.
Takže super! Chválim! :)

14.04.2012 23:39 SaraPolanska

Holky díky, je mi líto, že jste a asi budete dlouho jediní komentující :-( Nu což, pro mě je to znak, že se na to mám vykašlat a tak dlouho s tím budu vyhrožovat, až to udělám.

14.04.2012 22:42 Zuzana

Tvoje obrázky sú vždy krásne a tento sa mi páči tiež a veľmi.
A kapitola tiež, aj keď by som im najradšej dopriala ešte chvíľu na oddych. Ale som rada, že to nebolo tak, že by im tam vtrhli do domu a oni by neboli pripravení. Neverím, že ak nenájdu telo budú predpokladať, že je mŕtvy, až tak blbí nie sú. Ale ak áno budem tomu rada.
Ďakujem za kapitolu.

14.04.2012 21:24 Leannka

ale.oni.nič nemali? chmm. super, troška akcie. Ešteže si ju poslala na kopec :) ďakujem za spríjemnenie večera

14.04.2012 20:48 Claire

Tak předně a nejdřív - obrázek je nádherný.
A teď ke kapitole - taky skvělá, jen mne mrzí, že zřejmě skončil čas her a malin nezralých. No, nemohli tam trčet věčně, kromě nezbytného "komfortu" přežití na pár kouscích poctivě ukradené zeleniny není příliš snadné. Snad ten domek v Irsku bude lépe obyvatelný, i když prachu tam bude zcela jistě ještě víc a poživatelné jídlo vůbec žádné. Alespoň budou mít střechu nad hlavou a potřebné soukromí, kdyby tedy k něčemu mělo dojít. Tady to taky vypadalo slibně, užuž a nic. Bohužel, nezodpovědní Smrtijedi jim nenechali čas na zřejmě nezbytných pár dalších, správně inspirujících, slovních výměn. Zvláštní, podle čeho a jak je vůbec mohli najít? A když se jim to podařilo jednou, je Dublin dost daleko?
Nezbývá, než si počkat na odpovědi v některé z dalších kapitol, ideálně hned v té příští. :-))
Taky by mne zajímalo, co by Severus dělal, kdyby s sebou neměl tu "divnou" holku. Asi nic, už by byl několik dní mrtvý. Ale, když pomineme bezprostřední záchranu života, má Luna jakési zvláštní instinkty, které ji nutí dělat ty napohled nelogické a podivné věci, které se ovšem posléze ukážou jako velmi užitečně. No, for example - který "normální" člověk by v bouřce lezl na kopec? A jak se to, panečku, hodilo. Snad její radar nedozná újmy a bude je i nadále chránit. A taky by jim mohla projí ta finta se zakrvácenými hadry, i když, lidská blbost (počítají se aktivní Smrtijedi mezi lidi?) je nezměrná, ale úplně se na ni spoléhat přece jen nelze. Zákon schválnosti je mnohem, mnohem spolehlivější a ti tři by mohli jako na potvoru patřit k inteligentním výjimkám.
Uff, zase jsem dlouhá a ještě předjímám děj, tak raději finito.
Díky za přidání a v netrpělivém očekávání dalšího vývoje zůstávám v hluboké úctě....