SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Ozvěna hromu - 4. kapitola

22.03.2012 20:49 - SaraPolanska - Ozvěna hromu - komentáře (20)

4. kapitola – Nesnesitelná lehkost bytí (odheslováno)


Jak jsem slíbila, tak jsem nesplnila, takže až teď. :-D Kapitolu si užijte, já si užiji krásný víkend po boku drahé společnosti mé elu a chave. Ne, že by ony dvě byly drahé, jako drahé, ale jsou mi drahé. Kdo to nepochopil - má smůlu. :-D Věnováno mým věrným komentujícím. Snad se bude povídka líbit i dál. :-) Taková odlehčenější kapitola. Mimochodem... kdo všechno čekal, že s hůlkou bude problém? :-D

 

„Vaše hůlka je v pořádku, profesore,“ sdělila mu Luna klidně a líně si vzala odložený medailon, aby ho připnula zpět na jeho místo a pak odešla na druhou stranu postele. S úsměvem nadzvedla matraci v dolním rohu a opatrně zvedla hůlku z ebenového dřeva. Prsty jemně pohladila její povrch. Ačkoliv by nezávislý pozorovatel řekl, že dívka prostě jen vrací hůlku jejímu majiteli, on to divadlo sledoval se zájmem a zatajeným dechem, aniž by věděl, co ho fascinuje víc. Jestli fakt, že je první ženou, která drží jeho hůlku a on to přecházel bez sebemenšího vzdoru či slova protestu, anebo to, že se těšil, až se i on konečky prstů dotkne známé řezby, jež mu přinášela známé proudění pozitivní magie.

Naštěstí nezkoušela žádné své vtipy a vrátila to, co mu náleželo beze slova či cuknutí do strany, které skoro předvídal a musel tak zamaskovat mírné pohnutí své vlastní ruky.

„Nervózní?“

Proč nemohla chvíli mlčet? Nesnesitelná! Užvaněná! Otravná! Tato slova se mu honila hlavou, zatímco pronášel několik nonverbálních kouzel, kterými opravoval rádio, jež by jim mohlo přinést alespoň nějaké nové informace o válce. Divil se, že na ní nepoznal přílišné známky nervozity či strachu o život jejího otce.

„Určitě se chcete zeptat, proč se nebojím o svého otce, že?“

„Ale jak to-“ zarazil se. Kdyby nebyl mistrem v nitrobraně a nitrozpytu, asi by ho to značně znepokojilo, ale začínal si zvykat, že to děvče není jako ostatní.

„Otec mě vychovává od mých devíti let. Když zemřela moje matka, bál se o mě tak, že mě vzal ke střetům a ti mi udělali tohle,“ odhalila Luna šíji vpravo za uchem, kde se leskl prastarý symbol, vytetovaný do kůže. Severus pootevřel ústa v nehraném údivu, ale neřekl nic a nechal dívku, aby pokračovala. „Je to stará skřetí řeč, používaná v dobách vzniku Elfské civilizace a s ní i prvních čarodějů. Ty znaky, to jsou písmena a znamenají v naší řeči něco jako Propojení. Otec to má také… Ne, nebojte, není to navždycky. Po dovršení devatenácti let znamení samo zmizí. Je to skoro jako mudlovské tetování, jen na určitý čas. Otec by nechtěl, abych s ním byla tímto způsobem spjatá navždycky.“

„To je zajímavé, ještě jsem se s tím nesetkal…“

„Takže jsem se myšlenkou s otcem spojila hned po tom, co jsme sem dorazili, aby se ukryl. Nejspíš odjel do jedné kolonie v Norsku, kde bude v bezpečí.“

„To je… příjemné překvapení, že alespoň něco jste za posledních pár dní udělala smysluplně, slečno Láskorádová,“ řekl skoro uznale a téměř bez mrknutí zkoumavě hleděl do modře jejích očí. Uhnula první.

„Zkuste ho zapnout, třeba už je po všem.“

„Velmi nepravděpodobné, obávám se,“ zašeptal bezbarvě a otočil velkým šedým knoflíkem. Z rádia se okamžitě ozval šum, který sem tam proťalo nějaké to slovo moderátora. Nakonec se podařilo chytit poslední fungující rozhlasovou stanici, která byla pod palcem Ministerstva kouzel. Bylo tudíž nebezpečí, že informace budou zkreslené či neaktuální. Nikdo nevěděl, po tom, co Ministerstvo padlo, jestli Voldemort nezajistí ukončení vysílání, aby zamezil informovanosti kouzelnického světa, protože to by mohlo lidi dezorientovat a přimět je tak k panice.

Moderátor byl slyšet špatně a celkovou situaci dokresloval ještě roztřesený hlas. Přesto ten, kdo u rádia seděl, mohl vědět, co se stalo v uplynulých hodinách nového. A povzbudivé to nebylo. Zrovna dočítal seznam nezvěstných či mrtvých, což v Luně vyvolalo vlnu smutku za všechny ty zmařené životy. Zaposlouchala se do mužského hlasu a ze zvláštní prázdnotou, jež naplňovala její nitro, sledovala profil svého profesora. Mračil se, v očích se mu zrcadlil smutek s něčím, co nedokázala definovat. Ve skutečnosti to byla víra. Věděl, že jeho figurka v téhle hře už nemůže hrát a on doufal, že to, co udělal, bude pro vítězství stačit. Jenže pořád tu byl. A být tu neměl. Co když záchrana jeho života bude znamenat komplikace? Co když nakonec kvůli němu strana Dobra nezvítězí?

Smrtijedi-škrch-na Bradavice-ššššš-nepovedený útok-škšrch-desítky mrtvých, ale-škrch-Škola Čar a-šššš-se ubránila-šššš-sílejícím útokům. Voldemort-škrch-školu-šššš-Krásnohůlky.

ŠSSššš Potter-škrch-poloha-šššš-neznámá. Podrobování pokračuje s-škrch- další-šššš-domácností. Bůh s námi-ššššš.

Pak už se z rádia linula pouze nějaká smutná melodie, ale hlas moderátora se již toho dne neozval.

„No, povzbudivé to nebylo.“

„A co teď?“

„Musíme čekat. Zajímalo by mě, kde je Harry…,“ pronesla zastřeně Luna.

„Nejspíš udělal to, co jsem čekal, že jednou udělá.“

„Myslíte, že třeba plánuje útok?“ Probrala se ze svého zamyšlení a zaujatě si natočila pramen vlasů na ukazováček.

„Ne, slečno Láskorádová, myslím tím, že prostě utekl.“

„To by neudělal, na to je až moc hrdý.“

„Nazývejme věci pravými jmény, Potter byl jako dítě předurčen k věcem, na které by si netroufl leckterý dospělý kouzelník. Hrdý musí být. Znal jsem jeho otce… Ale taky má strach a to možná víc, než cokoliv jiného. Byla otázka času, kdy ho ten strach přemůže.“

„Harry neutekl!“ řekla možná až moc rázně.

„A jakpak to víte? Že by další tetování, které jste si nechali udělat s panem Potterem během Křiklanova večírku?“

„Zatímco jiní plánovali vraždu Albuse Brumbála?“

Tenhle pohled způsobil mrazení až do morku kostí a to ne tím, že by demonstroval ztělesněnou zlobu, jako spíš bolest.

„Nepochopila jste vůbec nic,“ snažil se, aby jeho hlas nepůsobil zlomeně, ale její slova se ho dotkla. Věděl, že je tehdy Potter sleduje. Nechal ho, protože doufal, že si ten tupec spojí dvě a dvě dohromady a dojde mu, že je na jejich straně. Bylo sobecké riskovat? Bylo to jedno, protože zřejmě byly takové počty na pana Pottera moc složité - přesně jak předpokládal.

„Odejděte.“

„Ne-nechtěla jsem-,“

„Vypadněte!“

Ustrašeně se zvedla a nejistě vypochodovala z místnosti. Neměla vůbec dobrý pocit z toho, co se stalo.

Nepřítomně seděla na dřevěné lavici pod oknem vedoucím na malou zahrádku, která byla oplocena několika starými a polorozpadlými kůly. Každý byl jinak velký a na několika z nich původní majitel navěsil staré hrnky. Slunce se ze stanoviště vysoko na obloze brzo spustilo níže, aby se svou rudou hranou dotklo nejvyššího kopce. Za chvilku bude tma. Snape se za celý den nepokusil o kontakt. Nevyšel z pokoje a nebylo odtamtud ani slyšet žádné zvuky, které by prozrazovaly jeho přítomnost.

Svou nesmyslnou a nevhodnou poznámkou možná navždycky zničila možnost jejich společného vycházení. Zdálo se, že už je to na dobré cestě. Nyní zbyla jen nesnesitelná lehkost bytí, kterou si prožíval každý odděleně.

Kdo udělá pomyslný první krok k obnovení vzájemné komunikace, aby se ani jeden nezbláznil z tíživé samoty a strachu, co bude s jejich světem?

První krok byl samozřejmě opět na ženské, neboť ješitný chlap by raději umřel hlady a žízní, než by svou společnici oslovil s prosbou o trochu jídla. S vodou problém neměl, tu si ještě vyčarovat zvládl, ale žaludek začal s prvními stíny na stěnách značně protestovat proti této nedobrovolné hladovce.

Ještě než zmizely poslední zbytky teplého světla, se vydala ven, aby si profesora udobřila něčím k snědku. Nakonec se rozhodla nevracet se jen s jablky a pokračovala cestou, odkud lokační kouzlo prozrazovalo vesnici. Na kopec, kde v údolí zahlédla první domy, došla už za tmy. Byla tak odhodlaná obstarat oběma jídlo, že nehleděla na risk, že ji někdo zahlédne. Nikde nebylo bezpečno.

První stavení nemělo dle tmy nejspíš doma své majitele a tak překonala nízkou zídku, aby na zahrádce natrhala několik plodin. Našla záhonek mrkví, cibuli, hrách a několik krásných keříků s rudými rajčaty. Nikdy by nebyla schopna to všechno pobrat a nadávala si, že si nevzala alespoň nějaký košík, ale u stavení se povalovalo několik dřevěných přepravek všech velikostí. Půjčila si tedy tu nejmenší s tím, že ji pak pomocí patrona vrátí na místo. A ta trocha zeleniny snad majitele na mizinu nepřivede… Když už se pomalu chystala s tichými díky opustit cizí pozemek, zastavilo ji zlověstné vrčení.

Pomalu se otočila směrem k největší intenzitě zvuku. Měsíc, jindy poskytující alespoň trochu světla byl schován za mraky a ona tak mohla akorát tušit, odkud na ni zvíře hledí.

Brzy se ze staré boudy vyřítil středně velký černý pes. Neměla zdání, co je to za plemeno a popravdě to rozhodně nechtěla zjišťovat z otisků zubů na její noze…

Chvilku na sebe pouze zírali, ale hlídací pes se brzy rozhodl zloděje potrestat za jeho troufalost a hbitě vyrazil směrem vpřed.

Luna se zmohla pouze na přidušený výkřik a poněkud zmatený úprk na druhou stranu zahrady, přičemž se málem přerazila o zavlažovací hadici, jež byla volně rozprostřená po zemi. Upadla těsně vedle ostrých klacíků značících místo zasazení nových rostlinek. Při pádu se praštila se do hlavy, a když si uvědomila své dosavadní štěstí, jen vyděšeně zalapala po dechu. Pes byl pár skoky u ní, ale stačila nahmatat svou hůlku.

Zvíře s hrdelním zavitím dopadlo několik metrů od stále ležící Luny.

Využila, že pes byl překvapený tím, co se stalo a rychle se zvedla na nohy. Palčivá bolest jí projela celým tělem. Nemusela příliš hádat, aby věděla, že si vyvrtla kotník. V chalupě se rozsvítilo.

Popadla bednu, v níž zůstala většina nasbírané zeleniny a rychle se přemístila za nejbližší kopec. Tam vyčerpaně padla na kolena a s každým mělkým výdechem zanaříkala.

Nevěděla, jak dlouho tam leží, ale musela si být jista, že nabrala síly na poslední krátké přemístění ke staré chatrči. Nechtěla riskovat rozštěp ani smrt tím, že by nedokázala udržet pozornost. Nakonec se několika hlubokými nádechy vyhecovala k akci a po blonďaté dívce zbyla v tom místě akorát zmačkaná tráva a praskavý zvuk.

Napůl v bezvědomí z pulzující bolesti se doslova doplazila na práh dveří jejich skromného obydlí. Nikde v oknech nebylo vidět světlo.

Profesor spí a ona bude muset zvládnout základní tišící kouzla sama, ačkoliv jich znala jen pár. Postavila se za pomoci rámu dveří a otevřela je.

Zdálo se jí, že zrezlou kliku vidí víckrát, než jen jednou, ale snažila se nepropadat panice. Aby zahnala výčitky nad svou hloupostí, pokusila se rozesmát faktem, že přežila den v kouzelnické válce, zachránila na smrt odsouzeného člověka a nakonec ji vyřídí trocha zeleniny a domácí mazlíček.

S těmito myšlenkami se definitivně sesunula k zemi uvnitř místnosti, přičemž se svezla na svou zraněnou nohu a ztratila vědomí.

 

Byla nesnesitelná, otravná a drzá. To, co si dovolila, bylo neodpustitelné. Jak může říct, že plánoval vraždu, když on sám do poslední chvíle nebyl rozhodnut, že Brumbálovo přání nakonec splní? Měl dost času na přemýšlení o událostech nedávno minulých, a přesto se nedokázal rozhodnout, jaké postavení má vůči své zachránkyni zaujmout. To, co udělala, odhalilo její dětskou slabost, protože ukázala, že ač mu nejspíš věří, je schopna se ve slabých chvilkách uchýlit k vyčítání skutků absolutně bezdůvodně.

To ho... zklamalo. Bylo to teprve pár minut, co se vyrovnal s tím, že mu jeho studentka zachránila život, když mu udělila další ránu pěstí.

Zatímco hleděl do stále tmavších stěn, slyšel, že odešla někam ven. První hodinu se nijak nevzrušoval, ale když se ani pak nevracela, začínal se, ač nerad, trochu obávat, zda je v pořádku. Bylo to zejména tím, že jí dlužil záchranu života. Přesvědčoval se o tom ještě další hodinu a pak definitivně podlehl dívání se z okna střídaným tichým pochodováním po místnosti. Skoro jako otec čekající na dceru až se vrátí z prvního rande. Zahnal nevhodné úvahy zpět to temného kouta.

Slyšel prásknutí, šramot a následně tupý zvuk připomínající pád. Myslel, že se pouze přerazila o nějakou věc, ale když se pak nocí rozprostíralo jen tíživé ticho, zapomněl na svou ješitnost a prudce rozrazil dveře od ložnice. Nehleděl na to, že to bylo poprvé, co vyšel ven, a že se tedy po zbytku stavení moc neorientuje. Intenzivní světlo z jeho hůlky osvětlovalo prostor dostatečně a on ji našel téměř hned.

Zkontroloval pulz. Dýchala a srdce jí tlouklo. Byla v bezvědomí, což nebylo určitě způsobené obyčejnou noční vycházkou. Zahlédl rozsypanou zeleninu. Diagnostické kouzlo odhalilo vyvrtnutý kotník ale i slabý otřes mozku. Co vyváděla, snad ani raději vědět nechtěl.

Ačkoliv byl sám ještě značně zesláblý, vzal její křehké tělo do náruče, aby ji uložil do malé místnosti naproti té jeho, kde krátkým zhodnocením zahlédl polorozpadlý gauč a několik rozházených šuplíků ze starého stolu. Sešpulením úst místnosti jasně demonstroval, že není vhodná k uložení zraněného do jejích útrob.

Rázně se otočil a spěšným krokem došel k posteli, na níž doteď ležel on. Položil bezvládnou Lunu na druhou stranu postele a lehkým přejížděním hladkého dřeva své hůlky uzdravoval zraněnou nohu. S otřesem si bude muset poradit sama.

Unaveně se svezl na druhou stranu postele nevnímaje, že budou sdílet stejné lože a bez pomyšlení na nedaleko se povalující zeleninu usnul neklidným spánkem.

 

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

07.04.2012 22:46 elulinek

Jo tak my nejsme drahé, jo? chave, slyšíš to? Čteš to? Já teda nejsem žádnej levnej čínskej šmejd za dve-ta-kolun-to-ti-suši-vem-si-dvoje!
Uf, hůlka je v pořádku, sex bude.
Mně je jasný, že Severuse to vzruší, protože já si představila, jak se na ni dívá.
A fakt, že se těší, až si na Lunu taky šáhne, je kde?
Blonďatá! Láskorádová!
Tetování. Hůůůstýýýý
Ale jo, všichni vyhrajou, počkej, neruš
„Zatímco jiní plánovali vraždu Albuse Brumbála?“ – něj, pěkně do něj!
Tenhle pohled způsobil mrazení až do morku kostí a to ne tím, že by demonstroval ztělesněnou zlobu, jako spíš bolest. – kostí, a to ne – zlobu jako spíš
Nesnesitelná lehkost bytí. Husí kůže
Pejsek. Pocem, hodnej kluk
Doufám, že použije hůlku
Zdrhej, dělej!
No pěkně. takže omdlí ze šoku. Tohle bude ještě zajímavý. Ona omdlí, on nemůže pořádně chodit…
Žádnej otec. Sex bude, to vím, protože máš hůlku.
Vrrr, Severusi, k sobě si ji dej.
Já chci vidět, co bude ráno. Jak se vzbudí? Bude noční sex? Co mu Luna ráno řekne? Kdo má hlad? (já!) jak to bude pokračovat? Kdy bude sex? Hmmmm, vrrrrrrr…!
Jdu dál!
Výborně, skvěle, úžasně
Působivé

02.04.2012 21:37 Alcazar

Takhle se nechat zmasakrovat pro pár rajčat - dvacet bodů dolu pro Havraspár. Ale je to vskutku dobře vystižený paradox všedního dne, jak tu již několikrát zaznělo.

Trest za prostořekost přijde na pořad dne v páté kapitole po ránu. Publikum se už nemůže dočkat - plus dvacet bodů pro Sáru ;)

02.04.2012 10:16 Leona

Skvělá kapitola. Moc se těším na další : )

01.04.2012 21:31 Greywolf

Úžasné :) úplně sem si představila jak vtipně a překvapeně se tvářil ten pes :D těším se na další kapitolu :) děkuji

30.03.2012 21:16 Sharme

Tak..., myslím, že touto kapitolou si mě povídka definitivně získala ;) To si krásně vyměnili role pacienta a ošetřovatelky - už se těším, až jí bude Severus dávat obklady :D

29.03.2012 22:43 Chavelierka

Ještě jednou děkuju dvěma dokonalým dušičkám Sáře a elu za bezchybný (kopce nepočítám :D) víkend.
Já čekala na problém s hůlkou, takže jestli tam nebude… :D

Jeho hůlka nebo „hůlka“ je v pořádku? To už stihli vyzkoušet? :D
pak odešla na druhou stranu postele, kde si odložila šaty, aby mu dokázala, že „hůlka“ je ok :D.
Proč mám z toho, jak si hraje s jeho klacíkem husí kůži až na konečcích vlasů? Silný erotický nádech anebo jsem úchyl (případně oboje :D)
Jestli fakt, že je první ženou, která drží jeho hůlku Lilly si prostě neškrtla :D:D
Víš co je zvláštní? Já čekala, že tam bude, že se těší, až se konečky prstů dotkne jejích prstů, nevím, proč mi to tam sedí :D
Mě by spíš zajímalo, proč já si na jejího otce ani nevzdechla, zas bod pro tebe :D
Já si představila Arnýho, jak se mu v Robocopovi odlepují části kůže a je vidět ocel :D
Jé elfové, skřeti, trpaslíci, jsi na mojí fantasy vlně, to miluju. Ještě draka, prosím :D
Kdyby jí nebylo 19 a ona s profesorem ehm To, tak se to táta přes to spojení dozví? :D
Br to je depresivní atmosféra, skoro jako by na mě sáhla smrt sama
Jenže pořád tu byl. A být tu neměl. Trochu jako hra s osudem, jestli ho dožene, brr
Harry se odstěhoval do Humpolce :D
Že by další tetování, které jste si nechali udělat s panem Potterem během Křiklanova večírku?“ To mě pobavilo :D Můžeš být rád, že nejsi třeba tučňák (kdo ten vtip nezná, má smůlu :D)
Dá si dvě a dvě dohromady? Potter? Severusovi ráno spadla na hlavu nějaká hodně těžká sklenice s přísadami do lektvarů ne? :D
Prosím tě, jsem asi natvrdlá, ale seděla venku nebo v místnosti? :D
Snape je jak malé dítě, docela si dovedu představit, jak tam sedí zády opřený o zeď, ruce složené na hrudi s trucovitě sešpulenými rtíky :D
Nemáme my to ženské těžké? :D
Láska prochází žaludkem, Luna prostě ví, jak na věc :D
Zrovna jsem si říkala, jestli si vyčaruje košík a ty o něm v zápětí píšeš :D
A majitel se počůrá hrůzou, až mu průhledný zajíc donese přepravku :D:D
Hafííík, on ti ten od sousedů na dovče nestačil? :D
Že jí ta hůlka taky napadla, já na ni myslela už od prvního vrr :D
Obyčejné trhání zeleniny a ty z toho uděláš strhující ekšn :D:D
On si v klidu spí a Luna zatím bojuje o život, no chlap :D
Zdálo se jí, že zrezlou kliku vidí víckrát, ber tu prostřední :D
Vážně děsná bžunda, ona má hodně ujetý smysl pro humor :D
Se natáhne vedle ní, to jí vážně pomůže :D
Ji našel hned, ale rošlapané zeleniny si všiml, až když ji na podrážkách řádně roznosil po celém domě :D
Zahlédl rozsypanou zeleninu. Diagnostické kouzlo odhalilo vyvrtnutý kotník na té zelenině? :D
Už jsem se lekla, že ji uloží do šuplíku :D
Jsem zvědavá na ranní probuzení, kdo bude v šoku víc :D

Saru, jsem spokojená jako vždy :D Už mi na tě dochází slova chvály :D Co pro změnu napsat něco špatného? :D Ale teď jsem nejvíc napnutá, co bude ráno. Jestli Lunina loupež bude mít ještě dohru, třeba jestli se nebudou muset stěhovat :D Jo fakt se těšuju :D

27.03.2012 18:31 Maruška

skvěla kapča moc děkuji

26.03.2012 00:20 Katherine

Skvělá kapitola, jako ostatně vždy. Když se Luna vydala sama ven, skoro jsem se bála, že se jí stane něco horšího, než oprávněný útok hlídacího psa. Už jsem si paranoidně myslela, že ji tam objeví někdo ze Smrtijedů. Na chvíli ale zase můžu být klidná :) Budu se těšit na novou kapitolku, díky :)

25.03.2012 22:23 Bara

užasné kapitola, moc se mí líbí jak píšeš jen tak dáleee

25.03.2012 18:21 Suzanne

Přiznám se, že já jsem si myslela, že s hůlkou budou probémy - a ono ne. Ale další komplikace nastaly hned poté. Pořád zapomínám, že v této době ještě nikdo nevěděl, jak to Snapeem, Brumbálem a spol. doopravdy bylo. Opravdu velmi se těším na jejich probuzení. Doufám, že se dočkáme zase nějaké pěkné slovní přestřelky:) Díky za kapitolu.

25.03.2012 17:39 Lejdy Andrea

Brilantní! Občasný líčení je super. Kapitola se mi ale nelíbila jenom ve stylu psaní. Musim se přiznat, že si často představuju, jak se Severusem na sebe hledíme z očí do očí, jak mě vezme do náruče, stále je arogantní, ale přesto cítí něco jiného a schovává se za maskou. Vim, jsem blázen. Když já ho fakt žeru a tvýma povídkama mi plníš sny.
Btw:Když jsem uviděla, že povídka je na heslo, trochu mě to zarazilo. Ale stačilo chvilku pátrat... :D
Opět chválim, moc se mi to líbilo ;)

25.03.2012 10:34 Anetka

Tahle kapitola nemela chybu, libilo se mi jak byl Severus nervozni

25.03.2012 10:19 Johana

Užasna kapitola, hrozně se mi líbí

24.03.2012 15:50 Leannka

je první ženou, která drží jeho hůlku ...nieee ja nie som uchylna ale toto? Chudáčik Panicko :)

Drobný detail:Bůh s námi-ššššš. Sarah nič proti ale to sú čarodejníci. Majú Merlina,

slečna Láskorádová zabudla, že je čarodejnica a zbaviť sa psov, či natrhať zeleninu by mohla pomocou prútika? Ale to nevadí, lebo ju zachránil Sevík

24.03.2012 08:21 Sisi

Tak pevne dúfam a verím, že Lenka nie je prvá žena čo držala Sevovu hůlku :D Severusovo zamýšlanie sa nad touto situáciou ma dosť pobavilo.
Absolútne sa viem vžiť do situácie Lenky kedˇsa nie príliš šťastným spôsobom snažila získať potravu. Nakoľko aj najbežnejšia a najednoduchšia situácia sa v mojom prípade dokáže zvrhnúť v absolútnu katastrofu, s nevyhnutnosťou odbornej lekárskej stroslivosti, absolútne sa viem do jej situácie vžiť a plne súcitím : )Dúfam, že jej profesor náležite opalí starostlivosť o jeho osobu.
Kapitola tak ako každá iná je skvelá. Som zvedavá s akými problémami sa budú stretávať a ako si nájdu cestu k sebe. teším sa na pokračovanie.
Prajem príjemný víkend a dúfam, že ťa tu bude čakať pená hromada komentárov.

23.03.2012 12:22 Claire

Ano, přiznávám bez mučení, že jsem očekávala problém s hůlkou, ba přímo její absenci. No, víš jak gradovat a potom překvapit.
V souvislosti se zmiňovaným předmětem mám jistý problém, který obvykle nemívám. Považuji se za člověka takříkajíc vybouřeného a stabilizovaného, neboli - nic se mnou nemlátí. Ale tentokrát mi při popisu/opisu Severuse sledujícího Lunino zacházení s hůlkou okamžitě naskočily asociace, jež by vyústily jednoznačně k požadavku, který ponechám elu a Crazymu - mejí to propachtováno.
Dále mám dotaz - nepatří opatřování potravy do kategorie - o to se stará muž/lovec/sběrač, žena zatím udržuje oheň?
Pochybuji, že by se byť ne zcela fit Severus s hůlkou nechal zmasakrovat zahradní hadicí, přepravkou zeleniny a středně velkým hafíkem. Na druhou stranu jsi patrně potřebovala odstranit ten blok mezi nimi, a tak teď profesor bude moci oplatit něžnou lékařskou péči své studentce - i když zpočátku z toho samozřejmě není nadšen. Domnívám se, že existuje celá řada méně bolestivých způsobů, jak někoho dostat do postele :-))
Pěkná kapitola, čtivá, dost zajímavý nápad s Luniným tetováním - pravda, Láskorádovi sice nejsou Malfoyovi, ale taky musí mít vždy něco extra.
Přeji příjemné prožití babince, nechoďte krást sousedům zeleninu, slepice, už vůbec ne vajíčka...., ať se nám ve zdraví vrátíš. No, a mohl by tady na tebe čekat dostatečný počet komentů, abychom se dozvěděli(Crazy), kam že kchr,kch,kch Hary a jak dál s Voldym.
P.S. Severus je šikovný, taky bych potřebovala doma leccos opravit - nemáš pořadník?

23.03.2012 08:54 Vendi

Jak hůlka je v pořádku? No ty si teda... :-D

První žena, které držela jeho hůlku - doufám, že nebude panic :-)

Při čtení jejich vzájemných přestřelek (slovních) v minulých kapitolách mi úplně zmizelo, že vlastně Voldemort pořád žije - jsem napnutá, jak ho necháš skonat nebo neskonat.


Většinou zvládneme složité věci a pak dostaneme na hubu při zdánlivých maličkostech jako je krádež zeleniny nic netušícím mudlům.


Díky za opět krásné čtení, další náměty k myšlení a jsem napnutá, jak to bude pokračovat. Zvlášť to probuzení ve společné posteli může být zajímavé :-D

22.03.2012 23:18 Zuzana

V prvom rade, ďakujem za heslo :) Po druhé, užite si víkend dievčatá :) a poprosím nejakú skvelú reportáž o zážitkoch (myslím, že keď sa stretnete vy, tak sa niečo určite udeje čo stojí za report :)) a teraz idem na poviedku :D
Mám rada, keď Luna s profesorom flirtuje, len ma mrzelo, že ho urazila aj keď v podstate mala pravdu. A on urážal Harryho, tak sa v podstate iba bránila, aj keď detinsky.
Dúfam, že teraz keď budú zdieľať spoločne posteľ, tak sa skoro udobria a znovu sa budú podpichovať, tak ako to vedia oni.
Páči sa mi ten nápad s vytetovaným spojením do 19-tich rokov.

22.03.2012 21:40 Crazy

tyvady nějak se začínam rozjíždět s těma 1. komentama... :D
užijte si víkend ženy :)))

Jáááj jak dělá :D Že tys kvůli tý hůlce přepisovala půlku povídky :D Jenom abys nás podělala... :DDDD Néééééé Kecám :))))))

Ano, hůlka to bylo překvapení :))
Nešíkej mi, žhe dífky s krrásnohůůlek se nesfláádli uprránit Foltemorrtoví.... :DD :X
:DDD Tetování na křiklanově večírku... :DDDD Zabil! :D
Ouuč... to se nepovedlo... Hádka a nazdar :X
Promiň ale já se prostě musel zasmát a musim to zmínit! :D--> Poslední věty před smrtí: Pojď sem pejsku!... :DDDD :DDD
Ale jo, je frajerka :))
Já se chci taky umět přemisťovat... :X :DD
Otázka-kolik vidíš klik??
OdpověĎ- troje dveře.... :DD
..... :X Přiznám se... v tuhle chvíli jsem sjel až na konec povídky a přečet si poslední větu abych zjistil, jestli je v pohodě... :)
Severus starostlivej papínek... :DD A Roybije psovi čumák, že mu dělal do dcery! :D
Gentleman... doufejme, že jí cetou nevzal hlavu o futra... :D:)
Ufff takže jsem si podruhý oddechl.... :)
Co bude dál?
Usmíří se?
Zamilujou se?
Přežijou?
Bude sex? :D (jak jinak, že :DDD)

Povídka jako celek zatím boží ulejvárna před spaním, že jsi nesplnila jak jsi slíbila nevadí, second servis vyšel hele ;))) :D
Kapitolka krásná :) Moc se líbí, jsem rád, že pro nás píšeš a že jsi na nás ještě nehodila obrovskýho bobka a že s náma máš trpělivost :))) :)

22.03.2012 20:54 Crazy

zase první? :D