SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Odsouzenci - 17. kapitola

29.02.2012 21:21 - SaraPolanska - Odsouzenci - komentáře (30)

Ozvu se (poslední kapitola)


 

 

29. únor je vzácností, která si zaslouží nějak oslavit. Oslavíme to tedy poslední kapitolou Odsouzenců.

Na této povídce se vystřídaly dvě bety - wixie, která betovala první verzi. Tu jsem se ale na její radu rozhodla od osmé kapitoly dost významně přepsat. Původní dílo mělo 10. kapitol a epilog. Nová verze, které se pak chopila elu, má 17. kapitol bez epilogu. Oběma tímto velmi děkuji.

První kapitola byla zveřejněna 15. května 2011. Celkově se u povídky sešlo 611 komentářů.

Je čas říci sbohem další etapě mého života. Odsouzenci mi zůstanou v srdci a doufám, že se vám povídka líbila. Na závěr mi dovolte poděkovat všem, co mi věnovali svůj čas a pod jednotlivé kapitoly psali své postřehy, poděkování a milá slova - zejména to mě žene dál a podporuje mé další psaní.

Tuto kapitolu opožděně věnuji Alanovi k jeho 66tým narozeninám. Věřím, že by mu zejména tato kapitola udělala velkou radost. :-D

 

„Nevím kde začít,“ zasmála se nervózně.

„To je jedno, začněte, odkud chcete, poskládám si to,“ zavolal zpoza rohu Snape a zase zavřel oči vědom si plně toho, jak nesnapeovsky se chová.

„Takže, bylo to úterý, když jste odešel těmi velkými prosklenými dveřmi ven a já se za vámi dívala, aniž bych tušila, že to bude na takovou dobu naposledy, co vás vidím. Už v nemocnici jsem věděla, že pro mě moc znamenáte, a to zejména proto, že vám vděčím za život a nejspíš i za to, co jsem. Jenže jak plynuly dny a týdny po vašem odchodu, já začala cítit, že to není jen vděčnost, co mě denně nutí vyhledávat si informace o vás, abych zjistila místo vašeho pobytu. Už jsem nechtěla jen děkovat za záchranu, chtěla jsem vás vidět. Nikomu jsem to samozřejmě neřekla a jak se prohlubovala má beznaděj z neúspěchu, sílilo to něco, uvnitř mě, až mě to jednoho dne zcela naplnilo. Nechtěla jsem vás najednou vidět jenom proto, že jste pro mě něco znamenal, nyní jste pro mě znamenal mnoho. Ani nevím, kdy přesně to přišlo a jak… Nevím, jak se tyhle věci stávají, ale všude se píše, že je to rychlé a nenápadné. Věřte mi, že za ten rok jsem si několikrát udělala soupis všech pro a proti. Několikrát jsem si jasně vyjmenovala argumenty, proč cítím to, co cítím, a ačkoliv nepopírám, že z počátku byly mé úmysly zcela jiné, hodně nejspíš ovlivnily další vývoj mých citů k vám. To, co se tu snažím říci a to, co mě přivedlo dnes večer za vámi, mě zpočátku děsilo, ale teď už se toho nebojím, Severusi.“

„Vaše představy a skutečnost jsou dvě diametrálně odlišné věci, Hermiono. Bojím se, že netušíte, do čeho se ženete,“ ozval se po chvíli tíživého ticha ze svého místa klidným hlasem.

„Copak tys to necítil? Necítíš to, Severusi?“

„Nevím, co myslíte,“ snažil se zachovat poslední zbytky sebeovládání před tím, než ji přinutí říct nahlas to, co chtěl slyšet, aby se už nemusel z opatrnosti držet zpátky.

„Co ode mě chceš ještě slyšet? Necháš mě tu trápit se, zatímco tiše sleduješ, jako jsi to dělal do teď? Co jsi to za člověka, Severusi Snape?“ zaštkala, ale nedovolila svému hlasu, aby ji definitivně zradil. Ne teď.

Hypnotizovala hodiny nade dveřmi, když se pod nimi náhle vynořila mužská postava s důstojností sobě vlastní.

„Je to zcela proti předpisům. Správně bych tu asi měl klečet na zemi já a obhajovat své city k ženě, o kterou stojím. Doufám, že to víš, a že ta poslední otázka byla pouze řečnická, protože jinak bych tě byl nucen vyprovodit ven a nechat tě jednou pro vždy odejít. Takový, jakého mě znáš ze školy, jsem po sedmdesát procent času a jen ve vzácných chvilkách, jako je tato, se přísně kontroluji od veškeré ironie, kterou mám v sobě. Jsem takový a jiný nebudu. Ani to, jak teď žiji, mě v mé podstatě nezměnilo. Uvědomuješ si to dostatečně, Hermiono, když říkáš to, co říkáš?“ během svého proslovu došel pomalým a rozvážným krokem až k ní. Při vyslovení jejího jména, jež znělo v jejích uších měkce a tak nějak důvěrněji, než kdykoliv před tím, se dotknul konečky prstů její tváře. Nastavila tvář tomu doteku a donutila ho tak k nepatrnému úsměvu.

„Pod svá slova se podepíšu vlastní krví,“ naklonila se, aby mu to mohla zašeptat do ucha a opatrně se dotkla jeho ramen. Neodporoval a nahnul se blíž k jejím rtům, které ale těsně minul a ona mohla cítit jeho dech na svém pravém uchu.

„Hermiono, ještě jedna věc. Neplánuji se zatím vracet do Kouzelnického světa…“

Vzhlédla k němu a porušila tak už téměř intimní blízkost. V oříškových očích se zračila nevyslovená otázka.

„Magie nám oběma v minulých letech ublížila. Chtěl jsem zkusit žít mimo její hlavní vliv a je na tobě, jestli to budeš akceptovat. Pokud se rozhodneš tu zůstat, pak ale za stejných podmínek, jako jsem začal žít já. To je má podmínka…“

„To znamená, že už bych nesměla vídat své přátele?“ zhrozila se.

„Ale ne. Pokud dokážeš udržet stranou soukromí svého nového života a neohrozíš nic z toho, co jsem vybudoval, můžeš se s Potterem vídat dle libosti,“ usmál se. Pobavilo ho její zděšení nad tou malou podmínkou.

„Vlastně tím splním přání hned třem lidem, které miluji. Moji rodiče si vždycky přáli, abych se po tom, co se mi stalo, vrátila zpět domů… Nedokázala jsem jim lhát a vše jim řekla.“

Kývl v souhlas.

„Kdo je ten třetí?“ zeptal se náhle překvapen počtem zmíněných osob.

Podívala se mu do očí a pak konečně položila svou hlavu na jeho hruď, aby se zaposlouchala od rytmu jeho srdce. Tlouklo už nějakou dobu stejně, jako srdce, které znala  - to její - a pak mu v odpověď zašeptala „Ty.“

 

Nejdražší Harry,

Hodně jsem přemýšlela o tom, co jsi mi říkal a měl jsi pravdu. Rozhodla jsem se dát od všeho toho hledání pauzu a nechat svůj osud, aby mě sám nalezl. Zruš veškeré pátrání po Severusovi Snapeovi - nechce být nalezen.

I já jsem se rozhodla od základů změnit svůj život, ačkoliv životem se to do teď možná dalo nazývat jen sotva. Zatím ti nemohu napsat víc než to, že se blýská na lepší časy a já si konečně vyberu své štěstí. Řekni Molly, že v neděli asi nepřijdu na oběd a řekni Ginny, ať o mě nemá strach.

Posílat poštu můžeš na adresu k mým rodičům, jednou ti to vysvětlím.

Ozvu se,

Hermiona

Drahá Hermiono,

Ačkoliv jsi Ginny svým dopisem trochu zarmoutila, já jsem rád, že jsi šťastná. Doufám, že se za námi brzy zastavíš, abychom ti mohli povědět novinky.

P.S.: Bylo od tebe chytré poslat dopis po Patronovi, abychom neznali místo tvého pobytu. Nevím proč, ale jsem si jistý, že kdybych tě hledal, tak tě v příštích záznamech o sčítání nenaleznu.

Harry.

Hermiona vybrala schránku na dopisy a vytáhla z ní několik dopisů adresovaných firmě. Otevřela vchodové dveře klíčem, který na svazku všech ostatních už rychle poznala, a vešla do haly jednopatrového domu. V kuchyni byla tma, ale v prvním patře se svítilo.

„Už jsem doma,“ zavolala vesele směrem ke světlu z pracovny a sundala si těžký zimní kabát, aby ho pověsila k ostatním. Spěšně prohlédla dopisy a jeden, adresovaný Gabrielle Harssové, na dřevěnou skříňku vedle schodiště nepoložila. Zatímco stoupala po schodech nahoru, otevírala bílou obálku adresovanou na její nové jméno.

„Ahoj,“ pozdravila muže otočeného zády k ní, připravujícího objednávku jednoho z třinácti stálých klientů.

„Ahoj, už jsi zpátky?“ usmál se, když zaregistroval, že se vrátila.

„Ano, teď jsem přišla.“

„Jak to šlo?“

„Představ si, že Ginny je těhotná,“ sdělila mu rozněžněle novinky a pohodlně se opřela o futro, když zběžně přelétla obsah úředního dopisu.

„Nepovídej,“ odfrkl si Severus podrážděně v obavě, že Hermiona teď nebude mluvit o ničem jiném a sama se večer v ložnici pokusí vymyslet nějakou ze svých ženských taktik, aby měla miminko nepříliš dlouho po své kamarádce.

„Ano a bude to holčička. Ginny se nakonec s Harrym dohodla, že se bude jmenovat Lily Hermiona. Půjdu za kmotru.“

„To je milé, ale doufám, že odoláš touze půjčovat si ji na víkendy,“ dobíral si ji.

„Severusi, už jsme o tom přeci mluvili, proč máš pořád pocit, že budu chtít Ginny následovat a mít tři děti dřív, než mi bude třicet? Jsem jedináček a nemyslím si, že jsem zrovna mateřský typ, takže se zatím nemáš čeho bát.“ Pomalu došla až k němu.

„Deset bodů pro Nebelvír,“ pronesl slavnostně a pak s úsměvem sledoval, jak ho naoko švihla otevřeným dopisem po ruce, aby se následně vesele rozesmála a opřela mu hlavu o rameno.

 

Konec

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

21.11.2013 21:32 itimich

Parádní povídka, přečetla jsem ji za jeden den. Je úžasná a není přeslazená!!!

01.02.2013 15:23 Rony

Krásný příběh, přečetla jsem během prás dní všechny díly a opravdu mě to dojalo.

Super Love Story aneb Harry Potter naruby :-D

Opravdu jeden z mála příběhů, kde ze Sevíka nikdo neudělal bastarda, sice sem tam nějaká ta kousavá poznámka, ale to by nebyl on, bez svých sarkastických poznámek.

Když jsem ještě neznala pořádně děj Harry Pottera, tak jsem si říkala co je za nesympatického protivného chlapa ten Snape, ale když pak vyšlo, že Harrymu pomáhal a vlastně ho chránil, tak jsem si ho oblíbila a když se podívám na nějaký starší díl Harryho ze své origoš sbírky (krásný vánoční dárek od máti) jak ho ze všeho podezřívají, tak jen vytočím oči a řeknu si, vy jste ale naivní prvňáčci. :-)

Co se týká spisovatelství, u mě by jsi dostala za jedna.

04.09.2012 17:48 Pavča

Ahoj, celá povídka je senzační a moc se mi líbilo. Všechny tvé povídky co jsem zatím četla jsou senzační!!

04.09.2012 17:02 Romana

Ahoj, celá povídka se mi moc líbila. Je to dobrý nápad. Doufám, že napíšeš další povídku s párem HG/SS. Nejradši mám povídky, které jsou právě z doby války a tahle se ti moc povedla.

13.04.2012 22:26 Lexie

Celá povídka je velmi zdařená, ale nemůžu si pomoct, stejně se mi nejvíc líbil konec :D

18.03.2012 12:26 Katherine

Ach jo, už jsme u konce? Na to, jak byla tahle povídka zpočátku temná a depresivní, se ten konec slušně vyvrbil. Těší mě, že jsou šťastní. A Hermiona s nepříliš mateřskými sklony mě pobavila, zejména pak těch 10 bodů pro Nebelvír :)
Díky moc za celou skvělou povídku :)

06.03.2012 21:36 Fialka

miluji tve psání, píšeš velmi krásně

06.03.2012 19:39 SaraPolanska

Děkuji všem, co si udělali čas na komentář - moc mě těší, že mi oplácíte mou snahu a práci alespoň trochou slov. Děkuji! :-)

05.03.2012 20:44 Sisi

Tak mám to celé za sebou. Zhltla som to dnes od prvej po 17 kapitolu. Sedím a usmievam sa na monitor ako debil :) Posledná kapitola bola najlešia, neviem povedať prečo ale naozaj ma chytila. Asi to bolo tou chvíľkovou premenou Severusa. Krásne napísané, píšeš absolútne fantasticky a vždy sa nesmierne teším na ďalší príbeh v tvojom podaní. Smekám pred tvoou múzou a schponosťou si ma (a ako pozerám nie len mňa) pripútať k monitoru a ku každému príbehu, ktorý napíšeš.
Ja nanešťastie na komentovanie nie som takže túto zmesku slov považujem u mňa za heroický výkon. ťeším sa na ďalšie dobrodružstvá a prajem pekná večer : )

05.03.2012 09:39 Monika

super konec, který se Ti náramně povedl. Nemam moc ráda ty přeslazené konce, ale tenhle je velmi pěkný:)

04.03.2012 23:23 ft

Pěkné, dík.

04.03.2012 20:40 denice

Ach jo, poslední kapitola je vždycky tak krásně smutná (s výjimkou Dovolených, samozřejmě), jsem ráda, že se ti dva našli, protože podle mě jsou ideální dvojice.
Díky za dokonalý konec.

04.03.2012 12:41 Lejdy Andrea

Krása! Super! Bezva! možná si nakonec mohli dát pusu. To by mě dokonale odzbrojilo :D Povedlo se ti to! (zase!) :)

03.03.2012 19:19 Sisi

Kapitolu som ešte nečítala, lepšie povedané niekoľko posledných. Vďaka mojej dlhodobej absencii si nemôžem spomenúť na dej takže sa do toho pustím odznovu. Akonáhe sa sem dopracujem určite okomentujem.

03.03.2012 11:00 Anitte

nadherny konec.

03.03.2012 10:39 Anetka

nádherna kapitola, přesně takový konec jsem si představovala:)

02.03.2012 09:21 elulinek

Claire: elu neměla páru, co se v první verzi dělo, ale bylo jí to jedno, když četla/slyšela jedenáctou kapitolu. Myslím, že ať už byla první verze jakkoli dobrá, tohle bylo rozhodně lepší (až na absenci toho sexu, který mi teda byl slibován a jak vidím, do finální podoby se stejně nedostal...)

02.03.2012 08:12 Claire

Sári, draci? Živí? A děti? Dost mne tedy překvapuje, že byla elu ochotna betovat druhou verzi a nenutila tě zůstat u té první.
Když byly děti, musel být předtím sex! :-)) Pokud mi tedy něco podstatného neuniklo a kouzelníci si nekupují děti na Příčné.

Divně přeslazené věci bývají nezřídka zdraví škodlivé, takže je dobře, že jsi myslela na tělesné i duševní blaho čtenářů a uvolila ses k předělávce, byť tě to stálo 8 kapitol a Merlinví kolik času navíc. :-))

01.03.2012 22:10 Vendy

nádherný konec, celá povídka se mi moc líbila

01.03.2012 22:09 Alžbětka

užasna kapitolka:) krásný konec

01.03.2012 21:09 SaraPolanska

Claire: Děkuji za komentář. Jsi zvědavá a tak ti odpovím: původní povídka měla 10 kapitol a končila prakticky tak, že Snape se dočkal záchrany v podobě Lupina, který ale pak nezůstal a jal se otevírat další cely. Hermionin stav byl velmi vážný a zůstala v bezvědomí ještě dlouho. jenže ne v nemocnici. Severus se společně s jejím tělem přemístil na svého starého domu a následně koupil dům na pobřeží, kde se mu Hermiona probrala. Epilog byl příliš sladký s dětmi a draky na pláži. :-D:-D Celé to bylo příliš uspěchané a divně přeslazené :-)

Chave: asi jsem se počůrala. Ty čorky mě teda rozkouskovaly. :-D

Děkuji všem za milé komentáře, odpovím postupně hned jak budu mít více času. :-)

01.03.2012 20:56 Zuzana

Som rada, za ten koniec. Celá poviedka bola dosť temná a bolestivá, tak aspoň koniec môže byť pozitívny. Keď sa dej niesol v takom smutnom duchu, mala som miestami hriešne myšlienky, že máš v pláne ukončiť to nejako inak ako klasickým happy endom. Ale obaja si ho zaslúžili. Severus a jeho fóbia z detí ma pobavila. Myslím, že sa zbytočne strachuje že by mohol byť z Hermiony niekedy stroj na deti. Ona nie je Weasleyová :D
Ďakujem za ďalšiu peknú poviedku.

01.03.2012 20:55 Chavelierka

29. únor jsem propásla v práci, co máš dalšího? :D
Poslední kapitolu považuješ za oslavu? Není to spíš smutné?
Víc hlav víc ví, nemohla sis vybrat lepší bety ;)
Líbila. Moc se líbila a čekám, jak se ti vydaří ty další ;)
Chave-aral, rychlejší než mogul :D
Chlapeček nám dospívá, opožděně vše nej.

Dobrá začneme od konce, konec. Svatba byla a se políbili…. :D
Nikdy bych neřekla, že je Hermiona tak ukecaná, ale podala mu vyčerpávající odpověď. Přesně takhle si představuju, takové to nejisté blábolení, když nevíte, jak druhý zareaguje a přitom se to snaží říct inteligentní člověk.
Co to ten Severus blábolí? Vrhnout se jí kolem krku měl :D
„Copak tys to necítil? Necítíš to, Severusi?“ Něco se tu pálí? :D
„Nevím, co myslíte,“ už jsem si dnes dvakrát myl nohy :D
Držet zpátky, takže se na ní konečně vrhne?
To není člověk, to je nadčlověk, to je náš úchvatný Severus, kdy to pochopí? :D
Hypnotizovala hodiny nade dveřmi, ale ony se stále nehýbaly a neodpovídaly :D
Severus poletoval na koštěti po kuchyni až nad hodiny :D
„Je to zcela proti předpisům.“ Deset bodů dolů pro Nebelvír :D
… Správně bych tu asi měl klečet na zemi já a obhajovat své city k ženě, o kterou stojím… Tahle věta se mi líbí ze všech nejvíc a nevím proč
Jsem takový a jiný nebudu. Opovaž se na sobě změnit jediný vlásek
Při vyslovení jejího jména, jež znělo v jejích uších měkce a tak nějak důvěrněji, než kdykoliv před tím, se dotknul konečky prstů její tváře. Vrrrr
„Pod svá slova se podepíšu vlastní krví,“ a mám tě, zaskřehotal satanáš
Víme, jestli ještě sedí?
Neodporoval a nahnul se blíž k jejím rtům, které ale těsně minul… prevít nesnáším, když tohle dělá, taky mu to píšu :D:D
Člověk ze sebe udělá čarodějnici, aby ho dostal a on se rozhodne, že se nevrátí? Zas si mám hrát na mudlu? :D
V oříškových očích se zračila nevyslovená otázka. Kolik si asi dnes vzal prášků? :D
Přátelé ano. Pottera a Weasleyho ne :D
„Kdo je ten třetí?“ zeptal se náhle překvapen počtem zmíněných osob. Víš, že mě nedošlo, že je tam o jednoho víc? :D Asi jsem si myslela, že má tři rodiče :D
To je milý
Nejdražší Harry, už se nemůžeme vídat, sbalil jsem Hermionu :D
Ta kecák, až se jí od pergamenu práší :D
A nikomu by nedošlo, že ho našla? Z těch to přímo odkapává :D
Drahá Hermiono, už se nemůžeme stýkat, Ron je lepší milenec. :D
Ačkoliv jsi Ginny svým dopisem trochu zarmoutila, ale jen než si našla jinou hračku :D
A když ji nalezne, bude o jednoho víc :D
Hermiona vybrala schránku na dopisy, zlodějka :D
V kuchyni byla tma, ale v prvním patře se svítilo. Ložnice?
sundala si těžký zimní kabát, plný zlodějny z obchoďáku :D
aby ho pověsila k ostatním, kolik jich v tom domě je? :D
Snape má babu :D
Ahá nemá, to je jen Hermiona :D
Je si jistá, že zdraví správného? :D
„Ahoj, už jsi zpátky?“ ukrýval rychle důkazy :D
„Jak to šlo?“ „pět párků, jedny sardinky, rajčata sem rozmačkala a špagety nešly ukrást, už jsem proflákla, ale nažebrala jsem litra na Václaváku“ :D
„Představ si, že Ginny je těhotná,“ Už zas? Jsem snad králík? :D
„Nepovídej,“ odfrkl si Severus podrážděně přímo do kotlíku :D
Jako by se mu ty ženské taktiky v ložnici nelíbily :D
Severusi, bacha, stále je tam to zatím :D
Dopis nezabral zkus bič :D

Dobrá to máme začátek jedné etapy, já chci další díly. Asi se budu muset smířit jen s tímto :D Saru, co se jen říká na konec povídek? Asi celkové shrnutí, ale jak už jsem psala průběžně, líbí se mi, jak píšeš a neměnila bych ani písmenko. Navíc Hermiona se mi k Severusovi prostě hodí. Lunu samozřejmě píšeš stejně dobře ;) Jednoduše se posouváš povídku od povídky a horní strop nevidno, to je moc dobře. Krásný příběh.

01.03.2012 20:35 Crazy

....... Dlooouhy monolog... :D Nemas zac, my dekujeme za to, ze mas s nami trpelivost a uverejnujes stale nove kapitoly... :D

...Dloooouhy monolog,l tentokrat od Hermiony... :) Povedlo se to cele, tahle kapitola me totalne dostala... U tech dopisu i slza ukapla... :))
Ginny tehotna.... zvlastni to predstava... :'DDD

Takže Pa Odsouzenci, bylo nam s vama dobre a urcite se k vam jeste nekdy vratim :))))

01.03.2012 19:14 elulinek

Hodně štěěěstí zdrááávííí dvacátýý devátý únorééé…
Nemáš zač, žánojaksi
Sbohem, Odsouzená kapitolo života
Žene – táhni! :-D
Ano, Alane, všechno nejlepší a čti. Google translatur to jistí
Ta písnička je nádherná. Mám husí kůži.
Poslední kapitola? Tak jo. Mám obavy, že to bude dosti emotivní. Panebože! A proč se to jmenuje OZVU SE? To jako nebude sex? Tady chce někdo přes držku!!!!!!!!!!!!!!!!
„Nevím kde začít,“ zasmála se nervózně. Začít na začátku bývá nejlepší
zavřel oči - Klid, není tě vidět.
„Takže, bylo to úterý, nesnáším úterý
Necítíš to, Severusi?“ jo, cítím. To kuře je spálený.
Správnej kluk. Napřed řekni ty mě, co cítíš, abych já ze sebe neudělala hlupáka, když řeknu něco jiného, než co cítíš ty.
„Je to zcela proti předpisům. Jakým? BOZP?
„Hermiono, ještě jedna věc. ježiš drž hubu a dejte si ten sex nebo mě trefí šlak už
Vzhlédla k němu a porušila tak už téměř intimní blízkost. V oříškových očích se zračila nevyslovená otázka. mám husí kůži. A Alanis Morissette mi se svým Thank you moc nepomáhá
Kdo je ten třetí? Že se ptáš ty woe. Dej sem ten sex nebo mě trefí.
Nejdražší Harry,Severusi, ach Severusi
Chytrý Harry A Ginevra Těhotná-Pregnant-Potter, beztak
A ten sex prostě nebude. Je mi to jasný. Tak to jsi, frajerko, skončila. Jsem napsala sex do vanilky kvůli tobě a ty ho sem nedáš a řekneš mi, že si mám počkat na další veledílo do patnácté kapitoly? Tsé. Zapomeň.
Gabriela, jo? Kde já už to jméno…
Ginny je těhotná,“ sem to říkala
Půjdu za kmotru.“ No nádhera.
Jsem jedináček a nemyslím si, že jsem zrovna mateřský typ, takže se zatím nemáš čeho bát.“ Proč mám pocit, že ústy Hermiony promluvila autorka v rozporu s tím, co má doma…
Wau. Hustý mámo. Ehm… Komentář. Celkový. Chceš. Tak jo.
Sex tam nebyl. To ti nezapomenu a to si piš třeba hovnem po zdi, je mi to jedno, ale to mě fakt naštvalo. A ne, nechci slyšet na icq žádné výmluvy, proč to tam není.
Příběh byl napínavý, plný zvratů, a kdybych to nečetla všechno zároveň jako beta, tak tě uškrtím, že mě napínáš tak moc. Je dost těžké napsat scény z vězení, aby to neznělo prázdně, protože popsat někomu, jak se takový člověk cítí, je dost obtížné, když to ten, komu to popisuješ, nikdy nezažil, ale tys tenhle úkol splnila velice dobře. Jedenáctou kapitolu ti musím vychválit do nebe. Víme? Víme. A víme proč? Víme. Wau.
Hermiona byla jiná, než ji známe, protože vyšla z tvého pera (klávesnice). Á nevím. Byla jiná. Nevím, jak to mám popsat. Ale ty víš, co myslím. Že? Nevíš? Tak to máme problém :-D
Severus byl hrdina, ironický, zamilovaný a rozumný. Jak to máme rádi, že? Že? Tak jo :-D Severusi, ach Severusi… vrrrrrrrr
Ale nebyl sex. Jsou věci, které se neodpouští.
Chválím práci. Chválím. Pěju chválu. Už sem říkala, že chválím? Ne? Chválím, ale absenci sexu neodpustím.
Výborně, skvěle, úžasně
Působivé - velmi

01.03.2012 18:15 Claire

Konečně zmizelo zahleslování a já to propásnu.
Odsouzenci, co dodat, po téhle kapitole jsou asi odsouzeni k doživotí. Poslední kapitola byla vysloveně poetická, ale povídka téměř celá byla krev, pot a slzy.
Krev - Prvních pár kapitol v Azkabanu.
Pot - Uzdravování, Hermiona začíná hledat.
Slzy - Hermiona hledá a hledá a hledá a nalézá (tears se kvalitativně mění ve šťastné).
Ale konec dobrý, všechno dobré. Je docela uvěřitelné, že Severus trval na životě mimo kouzelnický svět a důvody jsou logické. Opravdu budou mít mnohem větší šanci na spokojený společný život, když jim do něj nebude nikdo krafat.
Sári, víš, že jsem děvče rýpající a nadměrně zvědavé. Původní desetikapitolová verze se vymáchala v té první tělní tekutině, event. i poslední? Sice by to příliš neodpovídalo tvému stylu psaní, ale všechno je jednou poprvé. V každém případě, sama za sebe, kvituji tento konec s povděkem. Díky za uzavřenou povídku, nastává těšení na věci příští. Neskromně doufám, že třeba nějakého toho Echa se dočkáme mnohem dříve, než velikonočního zajíčka. :-))
Btw, gratuluji dcerce k miniroli,když to nevyšlo u Wixie, mamka alespoň částečně napravila.

01.03.2012 17:16 Odetta

Tahle povídka měla něco do sebe :) i když se mě na začátku zdála divná, nakonec sem ju měla ráda :)

01.03.2012 15:56 Leannka

bola to taká hm, pekná poviedka. Asi hej pekná(neviem ako by som ju nazvala, aj keď začiatok bol možno krutýa bolestivý.
Každopádne páčila sa mi a ďakujem tebe aj bete/ám, že si ju napísala a ona/y obetovali v nie príliš dlhých medzerách. A tiež ti ďakujem za príjemné chvíľky, ktoré som s ňou zažila.

P.S.Dúfam, že deti nakoniec budú mať. Prečo? Lebo musia.A basta!

01.03.2012 15:55 Vendi

oprava: ta pomlčka měla být před tou stovkou :(

01.03.2012 15:54 Vendi

Deset bodů pro Nebelvír a tisíc bodů pro Šárku, co sto - tisíc :))

I Snape se musí občas chovat NeSnapeovsky...

Co je to za člověka? Chlap :D

Velké díky za tuto povídku, těším se na novou, na pokračování Ozvěny. Je nádhera s tvými povídkami utíkat do jiného světa.