SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Ozvěna hromu - 2. kapitola

24.02.2012 18:23 - SaraPolanska - Ozvěna hromu - komentáře (30)

2. kapitola – Na divném místě


Dnes se stalo něco zcela výjimečného. Pro mě. Tento web v odpoledních hodinách oslavil 100 000tis návštěv, a to se musí oslavit.

Žel bohu - oslavíme to právě touto povídkou. Proč žel bohu? Ti, co stále věří v jistou kvalitu následujících řádků, by si měli něco šlehnout, aby nebyli zklamáni. Opět opakuji, že oba hlavní aktéři jsou dosti mimo charakter psaný Rowlou a nezmění se to ani, kdyby z nebe začala padat jahodová lízátka.

 

Tak a teď když víte, že povídka je laděná spíš na pobavení a žádné vážné obraty v ní příliš nečekáte (ani ty promyšlené a hlavně takové, co dávají smysl), se můžeme vrhnout na nějakou rekapitulaci.

21. kapitol - dopsaných, obetovaných. Je ale samozřejmě možné, že budou probíhat mírné úpravy.

Psala jsem to s myšlenkou, že Severusovi po záchraně mírně hráblo - neboť jinak neumím vysvětlit některé jeho stavy. :-D Luna je Luna - trošku trhlá a uvolněná v každé situaci. :-)

První betaci provedla wixie. Druhou elu. Děkuji oběma.

Enjoy.


Probudil se ještě za tmy. Díky jedu v jeho těle, které s ním přirozeně bojovalo, trvalo probuzení trochu déle než zdravému člověku. S tím Luna před pěti hodinami úplně nepočítala, takže teď ležela u jeho nohou, schoulená do klubíčka a na obličeji měla usazený vyčerpaný výraz.

V první řadě ho vyděsilo, že neví, kde je. V řadě druhé se mu vůbec nelíbilo, že právě utekl z pevného šibeničního provazu, který mu uvázal sám Pán zla; ten neměl přirozeně rád, když někdo měnil jeho rozhodnutí. V třetí řadě byl poněkud problém, že leží na posteli a neví, kde má hůlku. V dalších řadách od začátku do konce mu hlavně vadilo, že mu cosi láme holeň pravé nohy.

Cuknutí nohy probralo spící dívku ze zlého snu. Zmateně se rozhlédla kolem sebe. Kdy usnula?

„Máte vůbec ponětí, co jste provedla?“ zašeptal zlostně.

„Dochází mi to, lehce postupně.“

„Tak lehce postupně říkáte. Vyvraždí celou vaší rodinu od nemluvňat po starce a pak najde i vás. Nebudete mít rychlou smrt, jakou jsem mohl mít já. Počítáte s tím? Co- co vás k tomu jenom vedlo?“

Luna přemýšlela. Co jí dělalo největší radost v době nemoci? Když otec přinesl maňáskové divadlo a dělal nejrůznější vtípky. No… maňásky asi nesežene, ale o vtip by se mohla pokusit.

„Víte, unesla jsem vás, protože jsem do vás bláznivě zamilovaná. Teď se vyděsíte a zjistíte, že jsem do vás vpravila Mámící lektvar a vy nemůžete utéci…“ Během tohoto spontánního řečnění se pomalu posouvala směrem k totálně vyšokovanému Snapeovi, který přemýšlel, čím ji vezme po hlavě, jestli se k němu přiblíží ještě víc, „a už vás odsud nepustím!“ Svůj procítěný projev zakončila chňapnutím ruky před jeho obličejem.

Při pohledu na něj se rozesmála, čímž mu dala malou naději, že je to jen nějaká zvrhlá legrace.

Přesto mu v krku vyschlo a pravé oko sotva znatelně křečovitě zacukalo.

„Nebojte, nic se vám nestane, přísahám na křídla Strachopuda lesního,“ ujistila bledého muže o svých úmyslech.

„Nejsem si jist, jestli mě to uklidnilo,“ dodal značně pochybovačně Severus. Po chvilce ticha se opět ozval.

„Takže... Kde to jsme? A ne, nenadechujte se k sáhodlouhým odpovědím. Abychom zamezili ještě většímu zmatku a v mém případě i vzteku, tak budete odpovídat heslovitě a - pokud to bude jen trochu možné - bez toho pohledu přítulného zvířete,“ přikázal Luně rázně a nesmlouvavě.

„Jsme v chatě.“

Mračení, ze kterého by měl radost každý průměrný masový vrah, přimělo Lunu ještě o doplnění.

„Jsme v chatě v horách.“

Varovné vrčení ze Snapeovy strany podnítilo dívku opustit břehy oblíbeného ostrovu legrace, jinak hrozilo, že jediné síly, které profesor má, budou investovány do jejího uškrcení.

„Jak konkrétní mám být?“

„V tomto případě vám doporučuji, abyste byla velmi konkrétní, slečno,“ procedil skrz zuby.

„Jsme v pohoří Grampian, asi osmdesát kilometrů vzdušnou čarou od Edinburghu, byla jsem tu s otcem, když jsme cestovali po Skotsku a zastihlo nás špatné počasí. K nejbližší registrované silnici jsou to asi tři kilometry východním směrem. Kolem je jen několik menších vesniček ne blíž jak pět kilometrů. Nikdo sem nechodí, je to stará venkovská bouda, jejíž majitel - pastevec - před lety zemřel.“

„Výborně, ještě jednu obsáhlou odpověď na mou otázku a pak se můžete omezit na ano a ne, rozumíte? Proč jste to udělala? Jaký je váš další záměr s mou osobou?“

„V podstatě nevím, co bych vám řekla. Nesnesu pohled na smrt, když to mohu nějak zvrátit. Je jedno, o koho v tom případě jde. Neměla jsem plán a ani pořádnou představu, co dělám. Je to velký problém?“ zeptala se nevinně.

„Tak si to zkusíme zrekapitulovat. Jistě pak sama přijdete na to, jak velký problém to je. Možná jste mě zachránila, ale v podstatě jste zachránila už jen člověka bez budoucnosti, zároveň jste se tím činem degradovala na mou úroveň a já vám tímto přeji hezký zbytek vašeho mladého života, protože, slečno Láskorádová, Pán zla rozhodl, že já zemřu. Co z toho pramení? Ano, přesně tak: Momentálně po nás nejspíš pátrá rozsáhlá parta Smrtijedů. Bystrozoři v tuto chvíli mají jiné starosti, ale i kdybychom přežili válku, jak myslíte, že se mnou a s vámi budou jednat? Pomohla jste k útěku vrahovi! Nečekáte, že za svou odvahu dostanete Merlinův řád, že ne?“ mluvil bez přestání Severus a snažil se dávat patřičný důraz na každé slovo.

Nějakou dobu trávila to, co právě řekl, ale pak se její pohled opět projasnil.

„Tak to všechno může být, ale myslím si, že Voldemort už zbrojí a každým dnem se pokusí zabít Harryho. Bude potřebovat, aby jeho stoupenci odlákali všechny, co bojují na straně dobra, aby k němu měl volnou cestu. Nebude pátrat po někom, kdo by za normálních okolností jistě zemřel na otravu hadím jedem. Teda pokud to tele lze považovat za hada…“

„Přestaňte dělat ty hloupé vtipy!“

„Pardon.“

„Bude pátrat, slečno Láskorádová, protože vám uniká jeden malý detail, o kterém tedy samozřejmě nikdo neví-“

„A to?“

„Kdybyste mě nechala domluvit, už byste to věděla! Voldemort se domnívá, že když jsem zabil Brumbála, Bezová hůlka teď patří mně,“ odpověděl tiše.

„A nepatří?“

„Ne. Moc hůlky a její vlastnictví na vás nepřejde, když kouzelníka zabijete, ale když ho odzbrojíte. Já jsem Brumbála na Astronomické věži neodzbrojil. To Draco,“ vysvětlil to, co tušil a co mu poté objasnil i Brumbálův portrét.

Luna na něj nechápavě zírala. Povzdychl si.

„Slečno Láskorádová, jste dcerou Xenophiliuse Láskoráda?“

„Ano,“ potvrdila Luna, ačkoliv si nebyla jista, proč se na to ptá – tuto skutečnost musel velice dobře vědět.

„Výborně, protože potom vám jistě nemusím vysvětlovat, co znamenají Relikvie smrti a příběh Tří bratří, že ne?“

„Bezová hůlka!“ vykřikla Luna, jak jí to došlo.

„Excelentní výkon, vskutku,“ vyplivl ironicky.

„Proč chce Voldemort ovládnout Bezovou hůlku?“

„Proč byste řekla?“

„Zlomila se mu ta jeho?“

Mocné praštění pěstí do přikrývky, které zvířilo velké množství prachu, zároveň vcelku slušně vyděsilo nechápavou studentku.

„Se moc nevztekejte, nebo si strhnete strup a poblednete ještě víc,“ dráždila ho dál neopatrně.

Severusovo tiché počítání do deseti příliš neregistrovala. Odvážila se mu podívat do očí, až když opět promluvil.

„Chce s ní zabít Pottera. Což logicky neudělá dřív, než mě najde a zabije.“

„Aha,“ odpověděla prostě s jistou dávkou nezaujetí. Tím ho trochu vyvedla z míry, ale měl ještě pár otázek, na které chtěl znát odpověď.

„Tak a teď když máme jasno, jak to se mnou bude i přes vaše neutuchající úsilí mě zachránit, mi řekněte, co se přesně v Chroptící chýši stalo.“

„No, viděla a slyšela jsem, jak vám něco říká, ale nerozumím tomu jeho šišlání… Pak proti vám poslal přerostlou příšeru a já jsem se někdy v tom okamžiku rozhodla, že něco udělám,“ nejistě se na něj podívala a zastrčila si dlouhý pramen vlasů za ucho, „Jelikož jste někde během přemisťování omdlel a já se asistovaně přemisťovala poprvé, způsobilo vám to rozsáhlý odštěp. Přemístila jsem se asi třikrát nebo čtyřikrát, abych setřásla, případné sledovací kouzlo, ačkoliv podle Voldemortova výrazu bych řekla, že se nestihl ani nadechnout, natož myslet na něco takového. Tady jsem vás starostlivě ošetřila a čekala, až naberete síly na výslech,“ zakončila své vysvětlení hbitě.

„Čím jste mě proboha ošetřila? Na Naginin jed není protijed, protože je jediná svého druhu a Voldemort nikomu nedovolí se k ní jen přiblížit. Zvlášť ne teď, když mnoho Viteálů nezbývá,“ zašeptal tajemně.

„Bezoár?“ pokrčila dívka rameny.

„Zkuste to znovu. Je chvalitebné, že jste dávala při lektvarech pozor, ale bezoár je protijed pouze na většinu známých jedů. V této větě si jistě váš brilantní mozek povšimne hned dvou věcí, jež úplně nesedí s mou situací a to konkrétně slova na většinu a známých. Jak jsem řekl, Naginin jed je vše jen ne prozkoumaný.“

„Vám ty hodiny lektvarů opravdu chybí, že?“ uchechtla se.

„Nechte si ty vtipy, to jste tak natvrdlá anebo máte tak ráda adrenalin, že neustále pokoušíte mou trpělivost?“

„Proč kolem sebe tak kopete?“

Severus neodpověděl, složil si ruce na prsa a probodával ji jedním ze svých naštvaných pohledů. Luna to tentokrát typovala na pohled číslo pět.

„No tak dobře. Máte ještě nějaké nejasnosti nebo můžu odejít uvařit čaj a připravit něco k jídlu?“

„Nezapomeňte se převléci, z té noční košile vám leccos vyčuhuje,“ informoval ji trochu rozpačitě profesor a raději se kouknul jinam.

Luna pobavena jeho náhlou ztrátou sebekontroly ladně vstala a se zasněným úsměvem zmizela z nevelké místnosti.

Samotu ocenil. Připadal si stále ještě lehce dezorientovaně, navíc mu tlak v podbřišku z obav, co bude dál, neustále zaměstnával pozornost. Ale ostrý obraz za zavřenými víčky jedné z jeho studentek v lehké noční košilce padající jí z ramen působil značně znepokojujícím dojmem.

Doufal, že až se vrátí, bude mít na sobě nejméně kabát připomínající Hagridův každodenní stejnokroj a hlavně - že ponese něco k jídlu.

Zjevila se uprostřed tmavých dveří asi patnáct minut na to. Nesla dva hrníčky s kouřící tekutinou a nějakou misku. Severus měl hlad, že by klidně chroupal i nadloubanou omítku, ale naštěstí mu nabídla o něco lepší pokrm.

„Sušenky?“ zeptal se s povytaženým obočím.

„Je mi líto, profesore, není tu žádné kuře, které bych vám mohla opéct,“ řekla prostě Luna, aniž by se mu podívala do tváře. S klidem sobě vlastním položila oba hrníčky na stolek vedle postele. Nejprve zkusmo, stolek nevypadal nikterak bytelně, ale vypadalo to, že dva hrnky se ještě pokusí unést.

Misku s kávovými sušenkami položila profesorovi na částečně odhalenou hruď. Svléknout mu těsný kabátec byla nutnost a rozepnout pár knoflíků na košili musela kvůli kontrole srdce. Přirozeně.

K jeho smůle se nepřevlékla a kus látky tak nadále odhaloval obě ramena a část dekoltu. Košile mívala několik knoflíků, které tam nyní nebyly; přední část oděvu tak neobepínala její drobné tělo tak, jak to nejspíš dělala v Bradavicích. Dole byla košile špinavá od bláta a zelené trávy. Několik šmouh bylo po celé délce včetně těch od něčí krve. Krev…

„Jste zraněná?“

Luna se podívala na zakrvácenou košili a jen jemně zavrtěla hlavou.

„To je vaše krev, profesore.“

„Takže, slečno Láskorádová, jsem teď něco jako váš zajatec, otrok, milenec, hračka, či mohu doufat i v nějaké kladnější možnosti?“

Luna si ho zadumaně prohlížela a jakoby mimochodem si prsty poklepávala na bradu.

„Vaše mlčení mě nepatrně vyvádí z míry,“ zabrblal nejistě.

„Jen si vás představuji jako svého zahradníka… milence… hračku… Ne, myslím, že vůči mně nejste ani v jedné ze jmenovaných pozic. Budu ráda, když neutečete. To je vše.“

„Když zůstanete se mnou, je to jako byste si k noze přivázala odjištěnou bombu,“ pronesl zachmuřeně.

„To by mohla být zábava, co říkáte?“

„Nemyslím si.“

Mladé dívce přeběhl po tváři stín smutku. Skutečně to nedomyslela. Chtěla ho zachránit a co dál? Nutit ho, aby zůstal. Nebo se společně zašít do nějaké cizí země? Třeba do Ameriky… Možná by bylo nejrozumnější se rozdělit a modlit se, že její jednání nebude mít za následek ještě více bolesti.

„Doufám, že budete natolik rozumná a zbavíte se mě sama. Ač jsem o to nežádal, zachránila jste mi život a uzavřela tak mezi námi závazek - magické pouto.  Mou povinností je svůj dluh splatit.“

„Asi mě teď musíte opravdu nenávidět, že?“

„Raději-se-ani-neptejte,“ procedil skrz zuby Severus, který neustále promýšlel své možnosti.

„Ale zase to berte tak, že to mohlo být horší? Mohl jste být mrtvý.“

Severus zvedl obočí až pomalu ke stropu a sešpulením rtů zahrál hluboké zamyšlení.

„V tom je mezi námi podstatný rozdíl, slečno Láskorádová. Vy žijete, abyste žila. Já žiji, abych mohl zemřít.“

„Není to trochu smutné na čaroděje, kterému nebylo ještě ani čtyřicet?“

„V těchto temných dobách to rozhodně není ta nesmutnější věc. Teď bych ocenil, kdybych mohl na chvíli usnout. Sám.“

K jeho překvapení neprotestovala. Klidně se zvedla z okraje staré postele a s výmluvným pohledem odešla až ke dveřím, kde se ještě otočila, aby ho informovala, že bude vedle. Než však dveře přivřela, zaslechl ještě něco…

„Dobrou noc.“

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

06.03.2012 17:05 lutema

vážně vtipná kapitola, opravdu mě to pobavilo, zejména to "mračení průměrného masového vraha" :-D jak se asi mračí průměrný masový vrah? Musím si to někde najít.
doufám, že budeš pokračovat a nesmažeš to, to by mě mrzelo a určitě nejen mě.

03.03.2012 10:40 Anetka

hrozně se těším na další kapitolu:) moc mě tahle zaujmula

27.02.2012 21:20 Crazy

:'DD no jo, kazdej ma nejaky mindraky! :DD

27.02.2012 17:59 SaraPolanska

Crazy: tak to tu ještě dneska něco malého očekávej. Malej šleh. :-D A starej dědek, vole, mě je ještě o dost víc a taky si nestěžuju (stěžuju, ale nepřiznám to :-D).

27.02.2012 15:34 Crazy

Jinaaac bych samo jeste rad pogratuloval k tomu ohromnymu krasnymu cislu :) popral bych, aby se zvysovalo radeji geometrickou, nez aritmetickou radou a samozrejme hodne dalsich boziiich a luxusnich povidek jako doted :)))

A taky jsem si nepotreboval nic slehnout ;)

27.02.2012 15:26 Crazy

Sara: naaahodou takhle mam no..:'D dneskem mi je oficialne 17... si prijdu jako starej dedek uz :D

27.02.2012 15:04 SaraPolanska

Crazy: nemáš ty dneska ty narozeniny, náhodou?

27.02.2012 14:58 Crazy

Taaaak konecne jsem se dostal k precteni CELE kapitoly, aneb at zije skola a nuda v hodinach, ze :'D

wohoooou :) zacina se to pekne rozjizdet :))
veta-„Takže, slečno Láskorádová, jsem teď něco jako váš zajatec, otrok, milenec, hračka, či mohu doufat i v nějaké kladnější možnosti?“- me celkem slusne zabila :D
Slecno polanska... K tomu neni co dodat, uplne u toho zapominam na vsechny "problemy" bozi odreagovacka :)

26.02.2012 00:16 Zuzana

Aj keď píšeš, že je táto poviedka určená na pobavenie, (ak to myslíš tak, že nemá žiadnu hĺbku) tak mňa aj baví, ale aj v nej objavujem aj pekné myšlienky a určitý druh smútku. Mne sa páči. A nevadia mi postavy mimo kánon. Práve naopak, keď je príbeh zaujímavý, beriem ich tak ako sú práve podané, neriešim čo by mal kto a ako povedať alebo urobiť. Lunu mám veľmi rada, a ona má byť blázonko a aj je, takže sa mi nezdá príliš iná. Severus je mrzutý zatrpknutý čarodejník takže je jasné, že všetko ofrfle, ale mi vieme, že niekde veľmi hlboko je ukrytý ten chlapec, ktorý dokáže milovať, len si kedysi vybral nesprávne. Pobavilo ma, že ledva sa dostal zubatej z lopaty už si všíma odhalené ramená a napádajú ho zaujímavé myšlienky o vzťahoch :)
Teším sa na to, ako sa bude príbeh posúvať ďalej. Som zvedavá či bude aj romantika, alebo bude naháňačka a mučenie :) Ja by som brala radšej tú romantiku, ale už to máš napísané, tak si počkám ako to celé dopadne.

25.02.2012 19:32 Leannka

ach, mne sa to náhodou páči. Aj Snape aj Lenka. Nepripadajú mimo kanónu.
som zvedavá na pokračko

25.02.2012 12:49 Alžbětka

nádherne:) i když Lunu nemam teda moc ráda, ale jinak to vypada zajímavě

25.02.2012 12:49 Uli

No začíná to hrozně zajimávě tak uvidíme, co se z toho vyklube

25.02.2012 12:26 Claire

Těší mne, že jsem s komentem počkala, až se rozptýlí střelný prach ze soubojových pistolí.
Nemůžu si pomoci, nemohu souhlasit s tvým podhodnocováním, pravda, přečetla jsem zatím jen dvě kapitoly, ale stejně mi přijde, že ty lichotivé přívlastky, kterými častuješ své "dítko", nejsou tak úplně na místě.
Nicméně, v hlavě mi hlodá jiná myšlenka, či spíše otázka.
Těch 21 kapitol plánuješ odtáhnout ve dvou osobách na tak mrňavé scéně ? Pak by to celé musela být konverzačka. Podle tvých poznámek soudím, že psychologické drama a la Ibsen asi ne. Hlubokomyslné psychologické cosi asi rovněž ne? Jako parodii to nedefinuješ ty sama. Takže vtipný příběh vystavěný na dialozích. Vtipné dialogy pro dvacet jedna kapitol - to je nářez, to sis musela máknout :-))
V opuštěné chatě se patrně nedá očekávat knihovna srovnatelná svou zásobou publikací s Oxfordem, dokonce pochybuji, že by zesnulý pastevec vlastnil, byť jedinou, kolekci šachů. Takže, co tam tak asi ve dvou mohou dělat? :-))
Takhle podané to vypadá jako splněný sen pro elu, možná i Crazyho. :-))
Ne, vážně mi nepřijde, že bys napsala zrovna toto (i když, nechci podceňovat), a tak si počkám na další vývoj a eskalaci Severusových bonmotů a Lenčiných nevyzpytatelných reakcí.

25.02.2012 11:01 Vendi

Nádherná slovní přestřelka. Ač přiznávám, že pár SS/HG mám raději, tohle se mi začíná opravdu moc líbit. Je to odlišné od ostatního, vypadá to na zajímavý vývoj.

Zajatec, otrok, milenec, hračka? A on bych chtěl něco kladnějšího? Nic kladnějšího není :D:D:D Zvolila bych poslední dvě jmenované varianty, ty jsou nejpřijatelnější :D

Máš můj obdiv. Gratuluji k úžasnému počtu návštěvníků, kam já se na tebe s cca 53000 hrabu 8-)

Budu nedočkavě vyhlížet další kapitolku.

24.02.2012 22:19 Suzanne

Jak už jsem zmiňovala, já se na tuhle povídku těšila, protože si pořád myslím, že pár Severus/Luna ti jde líp, než SS/HG. Tím neříkám, že ti pár SS/HG nejde:) Ale Severus a Luna jsou neobvylý pár, což je vítané a ty jsi jediná autorka, co umí Lunu vykreslit jako sympatickou, vtipnou postavu, které člověk fandí, a ne jen jako podivnou holku. Kapitola se mi líbila - Snape reaguje jako Snape (a když si všímá Lunina sporého oblečení tak jako chlap:), Luna se chová jako Luna... No,já se těším na další kapitolu:)

24.02.2012 22:16 Chavelierka

Krásné stotisící.
Prášky došli, ale to nevadí, optimismus zůstal;)
Rekapitulaci? Nedělá se nakonec? Já myslela, že tohle je druhý díl.
První betaci provedla wixie. Druhou elu. A kdo tu třetí? :D
Dost bylo řečí, jde se číst :D
Po jedu aspoň nemá kocovinu :D
To je dobrý s těma řadama :D
Hmm, mám podobnou scénu, ale už se mi ji nechce přepisovat, každopádně máš prvenství :D
„Dochází mi to, lehce postupně.“ :D:D
Nevim, jak by na Severuse zabraly maňásci, ale rozhodně by jeho výraz stál za to :D
Severusi, a znáš tenhle…? :D
Tahle alternativní povídka by nebyla špatná, to taky napiš. Severus nadopovaný lektvarem běhá za Lunou :D
Přesto mu v krku vyschlo a pravé oko sotva znatelně křečovitě zacukalo. On z ní bude mít tiky :D
„Nejsem si jist, jestli mě to uklidnilo,“ ani se mu nedivím. Chudák sotva uteče smrti, už na něj vyrukují se Strachopudem (nebo jak to bylo) :D
odpovídat heslovitě – heslo je: Čáp přiletí v dubnu :D
„Jsme v chatě.“ Ale drží se pokynů :D
„Jsme v chatě v horách.“ Ještě lepší odpověď.
„Jak konkrétní mám být?“ stačí prametry do GPS :D
„Výborně, ještě jednu obsáhlou odpověď na mou otázku a pak se můžete omezit na ano a ne, rozumíte? To byla ta otázka? :D
Nesnesu pohled na smrt, když to mohu nějak zvrátit. Jasná Luna
Mě se tak líbí, jak si z ničeho nedělá hlavu, to je úžasný
Severus bývá po ránu značně nevrlý :D
Maminka to sice tvrdila, ale znáte to: Otec je vždy nejistý :D
„Zlomila se mu ta jeho?“ :D:D
Mocné praštění pěstí do přikrývky, které zvířilo velké množství prachu, zároveň vcelku slušně vyděsilo nechápavou studentku. Už víme, že nabral sílu :D
„Se moc nevztekejte, nebo si strhnete strup a poblednete ještě víc,“ troufá si děvče :D:D
Nezájem, já taky neměla Pottera zrovna v lásce :D:D
ale nerozumím tomu jeho šišlání… :D:D
Venku jsem natrhala nějaké kytky a ony kupodivu zabraly :D
Nádherně vykreslený Severus :D
Nekopu, stále mi ležíte na noze :D:D
„Nezapomeňte se převléci, z té noční košile vám leccos vyčuhuje,“ informoval ji trochu rozpačitě profesor… to je roztomilý
To nebude tlak z obav. Řekněme že určité tělesné části ti stále fungují, chlapče :D
To měl říct hned nemusela nikam chodit a měl by ji i rychleji :D
Ale tohle je mi zajímavá část, pod dekou je taky nahý? :D
Svléknout mu těsný kabátec byla nutnost a rozepnout pár knoflíků na košili musela kvůli kontrole srdce. Přirozeně. Jistě, jistě, všichni jí to věříme :D
Ještě spodní větřík a je z ní Merilyn Monroe :D
To nic jen přijela Tetička z Červené Lhoty :D
„Jen si vás představuji jako svého zahradníka… milence… hračku… :D:D Mě osobně stačí dvojka :D
Nebo se společně zašít do nějaké cizí země? To zní lákavě ;)
zachránila jste mi život a uzavřela tak mezi námi závazek - magické pouto. Tak jak se ho má potom zbavit?
Severus zvedl obočí až pomalu ke stropu a sešpulením rtů ala hollywood star :D
Vy žijete, abyste žila. Já žiji, abych mohl zemřít. A proto ji nutně potřebuješ Sevíčku, aby tě naučila žít ;)
Ten se naotravuje, samotného bych ho nenechávala :D
Saru, abys věděla, tahle kapitola se mi moc líbila. Co na tom, že je v lehčím duchu? Takové jsou náhodou potřeba a moc. Náhodou mě vytrhla z šedivých myšlenek, děkuju. Doufám, že i další kapitolky budou stejné nebo lepší, tak jak to máš ve zvyku. Krásné ;)

24.02.2012 21:32 Mononoke

Vidím, že je tu rozprúdená diskusia, tak mimo nej len k tejto kapitole:
zranený Severus si aj pár hodín po nečakanom odklade svojej popravy nájde energiu na poučovanie - nič nezyčajné a na hm, vnímanie zaujímavého okolia (Luny v košeli) - niekto má smrť na jazyku a stále je plný energie. V Severusovom prípade - nič nezvyčajné. Napätie graduje, Severus Lune jej neuváženosť vysvetľuje, som zvedavá, čo sa z tohto vykľuje.

24.02.2012 20:56 elulinek

krásný začátek večera. proč mi přijde, že se, wix, zbytečně urážíš? ano, urážíš a netvrď, že ne a ten palčivý pocit křivdy, který teď máš, si sroluj do kapesníčku a vyhoď do koše na papír (třídíme odpady). nebudu do toho prndat, ale některé věci (zas málem věcy, já se zabiju) byly dost zásadní.
to, že na tvém názoru nesejde, moje postbetace nevyjadřuje. že na tebe sara něco hraje - my hrajeme hokej o čtřech čtvrtinách na sedm zápasových prodloužení osmého poločasu deváté patnáctiny - ano, správně jsi pochopila - tohle nechápu, proč by předstírala. to, že ti to poslala jako první, znamená, že jí na tvém názoru záleží. a jak už jsem řekla jí, že i kdybych se mohla urazit, že já nejsem ta první, tak to nedělám, protože vím, že jí na tobě záleží. (tohle je podle mě zbytečná informace, ale nechce se mi ji mazat)
ale nějak mě začíná udivovat, že je potřeba, aby názor jednoho člověka muselo hájit dalších třicet lidí, než to někdo pochopí. a to nejenom tady a u sary, to se stává často i mně. a třeba zrovna u ní. něco jí řeknu, třicetkrát, ale prostě neakceptuje to. nechytily jste vy dvě něco od sebe?
proč já se ale zbytečně rozčiluju? když ty tvrdíš, že na tvém názoru nezáleží, tak si to pro mě za mě nechej. ráda bych ti to vymluvila, očividně to nejde. žádná bitva není předem prohraná, takže ti říkám (hehe, to má pěknou intenzitu to slovo právě tady, že? já ti POVIDÁM!!!!) že to není pravda. na tvém názoru záleží, leží, přeleží, vyleží, odleží. doufám, že jsme si to jasně vysvětlily, nebo vás v noci přijdu líbat. Muhehehehe...

24.02.2012 20:53 SaraPolanska

wixie: Fakt tvůj postoj nechápu. Mě třeba taky mrzelo, že sis za betu vzala Elzu, aniž bys mi to na tom icq už tehdy řekla a to už jsi to musela vědět, že to bude dělat někdo jiný. Ale říkala jsem si, že chceš třeba jiný úhel pohledu a nevidím na tom nic zlého. Víc to tu nebudu rozebírat, neboť si myslím, že je to osobní.

24.02.2012 20:49 SaraPolanska

wixie: netuším, co jsem ti udělala, ale tvé chování mě utvrzuje v tom, že nejspíš něco fakt ošklivého, když se mnou nekomunikuješ, a když, tak uraženě a ještě mi vyčteš, že jsem si dovolila požádat ještě o názor elu. Pokud vím, tak na tvůj názor jsem vždycky dala. Odsouzence jsem v podstatě celé přepsala jen proto, žes mi řekla, že je to divné. Jenže ono napsat skoro za každou větou, že takhle ne, to už člověka zdeptá a myslím, že bys to měla chápat. elu nedělala betaci celé povídky, ale této kapitoly. Navíc pokud si pamatuji, o betaci jsem tě poprosila - přijala jsi - toho si vážím, ale tyhle vyčítavé statusy si prosím nechej, protože nás to obě (mě i tebe) akorát ponižuje.

24.02.2012 20:46 wixie

Ono na tom v podstatě nic špatného není, jen mě to utvrdilo v tom, že o můj názor nikdy nikdo nestál a jen se to na mě z nepochopitelných důvodů hrálo. No nic, dobré vědět. Snad jen mi je trochu líto těch x hodin nad tím stráveným. Doufám, že bude mít povídka úspěch, přeju ti to ale na mém názoru stejně nesejde, takže proč to vůbec píšu, že. Hezký zbytek večera.

24.02.2012 20:45 elulinek

já mám svůj pomočený a pocámovaný koberečk asi čtyři roky už, takže on to snese
Chytnúť, zmáčknúť, zatáhnúť...
záchod a vyvrcholení? i ty brute!
zápálená, teĎ se jdu uhasit. Svou mozkomorskou touhu po líbání... Jak říká Vernon - mozkomorákové
šmejdi a šepot. chceš být šmejd anebo šepot?
načni se, začni se, - sich machen. Seveverusííííí

24.02.2012 20:43 elulinek

hele, ona tam přidala ještě další cementář, to jsem si ani nevšimla
sarowix - nemáteš zač, znáteš mě - já se vyžívám v hrubkách - hlavně ty cizí já miluju. Jsem jako mozkomor, ten se taky vyžívá v zoufalství druhých
Muhehehe, chce někdo políbit....?

24.02.2012 20:38 SaraPolanska

wixie: Nejde o chyby, jakožto spíš o to, že jsem získala dojem, že je to v podstatě odpad a poprosila tak elu o její názor. Přeci jen smazat 21. kapitol by mě asi hodně mrzelo. Nevidím na tom vůbec nic špatného.

24.02.2012 20:37 SaraPolanska

Hlavně si nepocákej kobereček. Víš přeci, že je novej...
Nezavřou. Nechytnou... :-D
Jj, mám hlad. Nemám, mléčná rýže mě dokonale nakynula. :-D
O dvacet záchodových epizod později:
Eeeee-e na pysk? Na kterej? :-D Když jsme u toho vrcholení... chápeš, aby se někdo nespletl...
Zapal se. :-D Jdi se raději zapálit. To jsem četla. Jdu se uhasit. :-D
Severussssssiii... proč slyším Voldemort a jeho šišlání? :-D :_D
Nevím, co to právě končí, ale já se jdu načít a celý to teprve pořádně začít. :-D

24.02.2012 20:33 wixie

Druhou elu? Není nadto pořádně zabít čas. elu děkuji za odhalení mnou přehlédnutých nesrovnalostí.

24.02.2012 20:30 elulinek

jak jsi řekla, nevyvrcholila jsem ve třetí čtvrtině, alébrž soustavně vrcholím celý komentář (doufám, že nás nezavřou za sexuální harašení)
fakt? tak to jo, sáně jsou supr.
jak TI to udělat líp? jak SI to udělat líp? SEVERUSOVI? no dobře, jdu pro další válium...
O tři hodiny později:
slušné dívky? co mi nadáváš? chceš na pysk?
Severus spojovník voda - jdu si raději zapálit, nebo se mi zapálí lejtka, a pak jdu taky do sprchy. Severusssssii...
ano, vážení a milí, čtvrtá čtvrtina osmého zápasu sedmé jedenáctini 127. sezóny hokejové ligy právě končíííííí....

24.02.2012 20:24 SaraPolanska

elu se nám udělala. Ano, slibuju, že tentokrát se dočkáš a užijou si všechny tvé úchylné já. Fakt.
Teda... jestli k tomu dojde a já to mezitím celý nesmažu, ale fakt ti díky za to, žes to přečetla, projela, přejela, přefikla a poradila, jak se udělat líp...jak TO udělat líp.
Jestli si teď ještě někdo myslí, že jsme slušné dívky, tak to bude vtip dne.
No, co ti k tomu mám ještě napsat, vím, že bys mi řekla, že je to sračka (hned po tom, co bys mi to rozpatlala po hlavě), takže budu věřit tvým slovům a jdu se tetelit do vany. Ne, nesmím si spojovat Severuse s vodou. Nesmím. :-D
Jestli to někomu dává smysl, nechť se hlásí ve třetím patře pro bronzový diplom za plavání. Ave. :-D

24.02.2012 20:17 elulinek

koukám, že jsem se zase vykecala

24.02.2012 20:16 elulinek

Co tě nezabije, to tě posílí. What doesnt kill you, makes you stronger
UÉÉÉÉÉÉÉÉÉJ! Sto tisíců čumilů!!!! Blahopřeji, congratulations, gratuliere!!!! Nu pardi, zajac!
Nám se stalo něco překrásného, nám se stalo něco divného, našla dívka kluka nešťastného, zamilovala se do něho…
Neželím Boha, takže si ty řeči nechej od cesty
Já si šlehnout nepotřebuju, ale ty potřebuješ šlehnout se mi zdá. Dej si válium a popojedem.
Nic neměň, ale jahodový lízátko bych si dala…
Já chci taky 21 kapitol a mít hotovou povídku! To není fér…
Na co úpravy?
Tma tmoucí tmouvavívávouvací. Samozatmívací prášek? :-D
Klubíčko
„Tam za branou nad vršíkem,
matko má,
tam za branou nad vršíkem,
na tom sloupu se hřebíkem,
na konopné oprátce!" – okamžitě se mi vybavila od Erbena z Kytice Dceřina kletba a šibenice. Husí kůže
Severusi, hůlku máš, tak pocem, já se taky zlomím. V křeči jedné pěkné hezké slastné… no nic, to jsme zas moc daleko. Bude sex?
Já mám takových ponětí, Severusi,ale teď mám vnuknutí – pocem, bejby, dáme si číslo…
Ale nech je, Severusi, ať se vyvraždí, a pojď ke mně…
Luna přemýšlela. No, to je dobře, je to chytrá holka, tak ještě aby mozek nepoužívala.
Maňásci!
Jů!!! Ať jí něčím vezme po hlavě, to chci vidět!
No jasně, zamilovaná. Ty jsi vtipná, Luno :-D
Vidím, jak má Severus krásnej tik v oku
Ale, Strachopude, ty starý brachu, kde se tu bereš?
Severusek, můj masový vražíček…
Severda – škrtilda
Ten kdyby viděl ty přezdívky, tak mě myslím taky uškrtí
Luno – problém a nevinnost – to je Severusova parketa. Pocéééééééééém….
Rekapituluj, ale hlavně už DĚLEJ, Severusi
Pramení? Vrrrr, Severusi, já z tebe taky budu brzo pramenit…
Ano, děkuju ti, u telete místo hada jsem vdechla svůj antismogový zelený čaj. Fákt díky.
Luno, nepatří, to víme. Proč? Protože BANÁNOVÝ NEJSOU!
Á, chytrý princi, vy jste syn…? – Jsem synem svého otce.
Ano, chytrá Luna, dcera svého otce. Bezová hůlka. To, co my, jež jsme kánon četli tolikrát, že do tolika neumíme ani napočítat, tušíme od první věty v šutru chytrých, když se do čtení kánonu dáme znovu.
Zlomila se mu ta jeho? – Luna, ty perlíš :-D
Se moc nevztekejte :-D chčiju :-D
Severusi, já se ti nedivím, že počítáš. Já to dělám taky, ale u 150 se vždycky dohrabu k závěru, že to stejně nemá cenu.
Šišlání a přerostlá příšera. Tajemná komnata – Šmejdi a šepot?
Severus bude vraždit, jestli ho budeš ještě chvíli srát s těma vtipama. Ale to nevadí, o sokyni míň a pak si to s ním můžu rozdat…
že neustále pokoušíte mou trpělivost?“ – Lekce Druhá, slečno Grangerová. – Errr… jste bastard? - Nezkoušejte moji prokazatelně ohraničenou trpělivost.
Pohled číslo 348 z nepřeberné palety pohledů pro všední příležitost
Ježiš no tak jí lezou prsa a protože sedí, tak je jí vidět mezi nohy. Ještě řekni, že se ti nepostavil. „Pane Novák, jste v pořádku, mně se taky nepostavil…“ :-D
Tlak v podbřišku? To říkám, se mu postavil!
Ano, tak někomu padá, někomu se postaví, že.
No jistě, typickej chlap. Žrádlo a sex. Pocem, mám tu trochu… ieughtrkbhjrkeg... éééééh… ANO!
Nadloubanou omítku :-D
Rozpaluješ mě, Severusi, víš to? Přirozeně. – Love Actually? Colin Firth? Naturally.
Krev? Moc krve? Moooooc… měsíčky? Panna?
Sexuální otrok! Vrrrrrrrr….!
Jen si vás představuji jako svého zahradníka… milence… hračku… Ne, myslím, že vůči mně nejste ani v jedné ze jmenovaných pozic. – to seš trapná, já si představila sex se Severusem a na půl hodiny jsem přestala přemýšlet už jen kvůli tý představě. A to si představ, kdybych si představila tříhodinovou etudu…
Bomba? Tak to je bomba!
Rozdělit? Ne, já myslím, že bych se Severusem měla co nejdřív spojit. A to hodně blízko fyzicky…
Ano, kouzelný závazek, chlapeček.
Ale prd nenávidí. Uvidíš, až ti projeví fyzickou lásku. Na to já se těším nejvíc. A doufám, že to nebude trvat dlouho
No, holka zlatá, nevím, jestli sis tím prohlášením o smrti pomohla :-D
Žiji, abych jedl, nebo jím, abych žil?
Sám se svou rukou v rozkroku…
Dobrou noc kde je ten sex? Nech si kecy na koledu o sračkách a dej mi sex. Já chci sex. Ano ano, jdu si pro válium.
Bláboly o sračkách si nechej. Perfektní! Severus se probral, Luna mu dělá přehlídku spodního prádla, Severusovi stojí, Sex nebude… jo, to už jsem zase jinde
Kdy bude další kapitola? Bude sex? Co spolu budou dělat celé dny? Bude sex? Jak se zotaví Severus? Bude sex? Nad čím bude uvažovat Luna? Bude sex? Co se děje venku mimo chatu? Bude sex?
Výborně, skvěle, úžasně
Mám podezření, že ten sex bude mocně hůůůstej.
Působivé