SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Odsouzenci - 16. kapitola

16.02.2012 12:04 - SaraPolanska - Odsouzenci - komentáře (27)

16. kapitola - Posaďte se


 

Předposlední kapitola této povídky. Na rekapitulace, děkovačky a uslzené psaní bude čas až u poslední kapitoly, takže zde jen něco málo: v této kapitole se dostaneme ke strohému popisu domu, kde Severus žije - nicméně považuji za nutné vám sdělit, že se jedná o popis domu, kde jsme byly ubytované při naší návštěvě Londýna (opět).

Zároveň využívám této kapitoly, abych se vás zeptala, zda se vám líbí nová povídka - Ozvěna hromu, neboť já, jako autor, nevidím příliš velkou zpětnou vazbu a nejsem si tedy jistá, zda je její zveřejňování žádoucí. Dále mám na seznamu informaci, že mám rozepsanou novou povídku s párem SS/HG a plánuji ji začít zveřejňovat někdy začátkem dubna - pokud ovšem bude zájem a já uvidím komentáře.

Slibuji, že bude stát za to a jsem ochotna se inspirovat nápady několika ff autorů a dávat kapitoly pod heslem a to rozesílat jen poctivě komentujícím.

Za betaci moc děkuji elu, u této kapitoly mě docela šetřila. :-D

Opožděně věnuji všem k Valentýnu, miláčci. :-))

 

 

„Co to děláte?“ zeptala se zcela omráčena tím, co vidí. Severus Snape stál u malé kuchyňské linky a zaléval dva hrnky čaje.

„Netušil jsem, že jste se před cestou sem posilnila alkoholem, ačkoliv uznávám, že na kuráž je to někdy třeba. Jak vidíte - ale přesto jste umírala touhou se zeptat - zalévám čaj. Posaďte se.“

Konsternovaně zírala, jak Severus dolil šálky a položil rychlovarnou konvici zpět na elektrický podstavec. Ona samozřejmě věděla, co jednotlivé spotřebiče dělají, neboť její rodiče žili v dost podobném domě a používali - i ona - naprosto identické přístroje, jenže vidět něco takového dělat člověka, kterého znáte jen od bublajícího kotlíku, byla pořádná rána pro její centrální nervový systém.

„Posaďte se,“ zopakoval Severus a ukázal na židli u nevelkého jídelního stolu.

„Proč nepoužíváte kouzla?“ zeptala se zdánlivě nesouvisle a dál sledovala střídavě Severuse, kouřící šálky a mikrovlnou troubu, která byla umístěna hned vedle konvice.

„Občas zde přivítám i nějakého klienta nebo známého, který není…však víte, a bylo poněkud složité neustále vysvětlovat, jak zde mohu žít, ale zároveň nemít ani jeden elektrický spotřebič,“ odmlčel se a pak dodal „A posaďte se už konečně, ženská!“

Rychle se posadila, protože intenzita hlasu a mračení už nedávali mnoho šancí na rozmyšlenou.

„Takže?“ pozvedla obočí pro změnu Hermiona, aby tak prolomila trapné ticho, které nastalo ihned po tom, co si oba zamíchali svůj čaj, ačkoliv tam ani jeden neměl jediné zrnko cukru a nebylo tedy co míchat.

„To mi řekněte vy. Vy jste přišla s nějakým plánem, tak ho vyklopte,“ vyzval ji a upřeně na ni zíral, ale jakmile viděl, že touhle taktikou z ní nedostane ani slovo, povolil přísný výraz ve tváři.

„Původní plán byl, že sem přijedu a pak se uvidí. Od našeho posledního setkání jsem si stihla uvědomit, že mě více baví dělat věci spontánně, než vždycky přímo promyšleně.“

„Vždycky jste byla vnímavá,“ kývnul na souhlas Snape a upil ze svého hrnku.

Po několikavteřinovém tichu, kdy po sobě pokradmu pokukovali, se Hermiona osmělila k dalším slovům. „Co znamená to D na cedulce u dveří?“

„Daniel. Už rok jsem pro většinu lidí, se kterými se stýkám, Daniel Prince. Nelhal jsem, když jsem říkal, že jsem začal od znova. Tedy… kromě vás.“

„Řekněte mi…“ zarazila se, protože náhle vůbec nevěděla, jak ho dál oslovovat. Měla v možnostech docela zmatek, ale očividně pochopil její rozpaky.

„Severus, v soukromí,“ pomohl jí.

„Řekněte mi, Severusi, proč jste odešel z kouzelnického světa a začal žít… takhle,“ položila mu otázku, která jí několik nocí nedala spát a současně gestem své ruky opsala velký kruh po místnosti.

Zadíval se pozorněji do její tváře, a přivřel víčka.

„Není to kvůli vám, v podstatě s touto mojí volbou přímo nesouvisíte. První věcí, kterou jsem udělal, když jsem odešel z ošetřovny, byla návštěva tehdy uzavřených a napůl zbořených Bradavic, kde jsem se podíval na Potterovu myšlenku, kterou mi daroval na přání své matky, a nenadechujte se, nemusíte se namáhat s tvrzením, že nevíte, o čem mluvím, jsem spraven o vašem trvajícím přátelstvím s panem Potterem a pravidelných návštěvách v Doupěti. Když jsem odcházel od Myslánky, uvnitř jsem už věděl, že chci začít znovu a jinak. Neopakovat chyby z minulosti a tou samou se již nezaobírat. K tomuto zjištění mi pomohl převážně vzkaz od Lily, ale nemohu popřít, že dost výrazně se na rozhodnutí podílely i události z vězení a života před ním,“ dokončil prozatím Severus, aby nechal svou společnici se také nějak vyjádřit. Ta střídavě s otevřenou pusou nebo vykulenýma očima sledovala každý jeho pohyb, až ho to začalo trochu vyvádět z míry.

„No, a co dál?“

„Nerozumím.“

„Co budete dělat dál? Taky tomu úplně nerozumím. Takže jste se neskrýval přede mnou, ale chtěl jste definitivně ukončit život, co jste žil, a začít znovu?“

„Ano. A abych toho docílil, odešel jsem, změnil si jméno a přestal se stýkat s lidmi z minulosti.“

„Páni… Ne, víte, je to opravdu velké rozhodnutí. Ohromuje mě, jak důsledně jste svůj život od základů změnil, a že jste to vůbec dokázal.“

„Hermiono, já jsem žil do svých jedenácti let jako vy. Obklopen obyčejnými a běžnými věci denní potřeby, a ačkoliv tehdy nebylo na pračce tolik tlačítek, nebylo to něco, s čím bych se ve svém věku setkal poprvé. Kouzelnický svět můj život obohatil a dost výrazně pozměnil, ale ač jsem si to před několika lety dokázal jen těžko představit, dnes už bych hůlku k rozsvícení místnosti nepoužil. Možná bych ji časem nepoužil vůbec, ale to je pro mě zatím nepravděpodobné, vzhledem k tomu, čím se živím a jako kdo jsem se prostě narodil - na tom nic nezměním a ani měnit nechci,“ dodal trochu neochotně. Hermiona poznala, že se o tom nerad baví.

„Čím se teď živíte?“

„Nebudeme se bavit o mně, ale o vás. Proč jste přišla? A pravdu, Hermiono, protože upřímnost zejména sama k sobě vás teprve posune dál.“

„Bojím se…bojím se, že to bude znít hloupě,“ pípla.

„Že se bojíte, vám věřím, ale nevěřím tomu důvodu, který uvádíte.“

„Bojím se, že mě vyhodíte, jakmile to dořeknu,“ poupravila své předchozí tvrzení a pevně si stiskla nervozitou zpocené ruce.

„Nedovolte strachu z prohry, aby vás vyřadil ze hry,“ zašeptal a v jeho hlasu bylo slyšet jemné povzbuzení.

Udiveně se na něj podívala, ale pak tiše přikývla.

„Ale nesmíte se na mě dívat. Už tak jsem nervózní a k tomu ještě ten váš rentgenový pohled…“

„Mám zavřít oči nebo si vlézt pod stůl?“ neodpustil si dávku sarkasmu, který k němu patřil stejně jako podšálek k hrníčku, ale když viděl její rozpaky, protočil oči a stoupl si.

„Kam- kam jdete?“

„Stoupnu si za dveře. Můžete mluvit jako v kostele, jestli vám to pomůže. Nekoukejte na mě, jako kdybych vám právě oznámil, že se ruší Vánoce, a přesedněte si se na mé místo, ať vás slyším. Je v mém vlastním zájmu si to poslechnout.“

„Dobře,“ souhlasila prostě a přesunula se na místo, kde před tím seděl on. Galantně jí podržel židli, zatímco ona se vydala směrem k němu. Když ho míjela, ucítila uvnitř sebe něco, co působilo jako jemný elektrický šok a podivné napětí stoupající z nohou, které činilo těžší, se pomalu usazovalo po celém těle.

Intenzita chuti ho obejmout a přitisknout mu obličej do černé látky na hrudi ji překvapila tak náhle, až do něj nepatrně narazila, když pod tíhou vlastních končetin zavrávorala. Naštěstí to přešel bez poznámek a následně odešel za roh místnosti, která oddělovala jídelní prostor se samotnou kuchyní a vedla ke dveřím na nevelký dvorek a taky ke koupelně uvnitř domu.

Díky tomu, že změnila své místo, teď úhel zdi znemožňoval pohled na zeď, o níž se Severus opíral. Neviděla, jak téměř zničeně opřel hlavu o zeď a ruce složené za záda si křečovitě spojil prsty. Neviděla ani to, jak zavřel oči před obavou z toho, co uslyší, a že to bude něco, co slyšet nechtěl, protože by pak litoval, že tu jedinou věc, co udělat nemohl, udělat měl - totiž to, že tehdy měl odolat vnitřnímu hlasu a bůh ví čemu ještě, když se poprvé vydal ji najít a pozorovat, jak se jí daří.

Prvně Hermionu vyhledal proto, aby se ujistil, že je v pořádku. Jak se ale jeho tajné návraty stávaly pravidelnějšími, dal vzniknout něčemu, co rozhodně nikdy neplánoval. Jakmile totiž viděl, že ona nevzdává pátrání po něm a dnem i nocí se ho snaží nalézt, uvěřil, že to nedělá jen z nějakého pitomého důvodu mu třeba poděkovat a získal pocit, že je v tom něco víc. Když se pak s tímto pocitem spojila slova od Lily, že má začít znovu, automaticky se s tím spojil i soukromý život. Jediná žena, co o něj stála, možná právě seděla v jeho kuchyni. Byl připraven jí zkusit nabídnout cokoliv, oč bude stát.

Samozřejmě, s jednou malou podmínkou…

 

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

04.09.2012 17:41 Pavča

Nádherná kapitola.Tvé povídky jsou senzační.

22.02.2012 23:07 Crazy

Sara................................. Aha.... :D lehce se cervenam nad svim umenim cteni-necteni :DDD sory no...:D tak sem to zas zblbnul no... (za to muze ten gympl!! :D)

:DDDD az mi elu potvrdi, ze to neni kokotina :D jako nevim jo, ale ja kdybych napal povidku... Tak bych ji uverejnil uz jenom proto, ze sem si s tim dal takovou praci :D
A neboj, i kdyby to byla blbost, tak od tebe by to furt bylo dobry ;)

22.02.2012 16:46 SaraPolanska

Crazy: ta hláška zní: ženojaksi :-D

S novou povídkou s párem SS/HG se to má tak, že jsem dopsala 6 kapitolu. Tři už mám zbetované. Což je docela zajímavé, protože to ještě není dopsané. :-D Až bude dopsaná a elu mi potvrdí, že to není úplná kokotina, tak vás informuji o tom co a jak dál. :-D

22.02.2012 16:27 Crazy

ano, o5 posledni.... Ten gympl me zabije :X
Taaaaaaaakze... co k tomu dodat? Takova pohodovejsi napinacka na odlehceni :) nase Saruska na nas znovu hodila bobek a utla to v tom nejlepcejsim... :D jak jinak taky, ze? :'D
Predstava Snapea u rychlovarne konvice je opravdu bozi :D ale skoda, ze s ni umi... :D kecam zeanojaksi (ano, nasel jsem to na techto strankach! :D nevim, v jake souvislosti a proc to vzniklo, ale libi se mi to :D)
Takze jednoznacne bozi kapitolka :) a kdy bude pokracko? :D

Ozvena hromu se libi ;) a zatim dost :)
Btw jak presne to bude s tou novou povidkou? :D Ja bych si ji taky rad precet! :D :) !!!!

Devkuji mockrat (ano, hlaska z zuzoveho pantera) :'DD

21.02.2012 22:18 denice

Severus u rychlovarné konvice, to by chtělo ilustraci. A pak ten vážný rozhovor, lahůdka. Líbilo se mi jeho porozumění pro její pocity. Jen doufám, že ta podmínka bude opravdu malá a splnitelná.
Díky.

21.02.2012 18:32 SaraPolanska

Katherine: Ta čtvrť se nachází asi pět minut chůze od centra Ilfordu. Autobusem to bylo cca 8minut od zastávky podzemky - Redbridge. :-) děkuji za komentář! :-)

21.02.2012 18:20 Katherine

Omlouvám se, že jsem dlouho nekomentovala, jsem v nějakém časovém presu :) Tak to vezmu za 15. i 16. kapitolu komplexně. Jelikož miluju Londýn, chtěla jsem si hned vyhledat čtvrť, ve které se De´Vere Gardens 33 nachází, ovšem jelikož jsem zrovna na dovolené a síla wi-fi je zhruba na jednu čárku (když mám štěstí), na mapy můžu zapomenout. Vlastně jsem vždycky ráda, když se mi povede odeslat komentář či zprávu. Budu muset počkat až domů a podívat se tam, nebo můžeš být tak hodná a prozradit mi to :P Severus je tady takový zlatý, jak se bojí, co Hermiona řekne, ale myslím, že se bát nemusí :) A ještě ji zachránil před podivným chlapíkem, prostě perfektní chlap, ten Severus :D To už tahle skvělá povídka vážně končí? Sice jsem ji četla dost nepravidelně, ale oblíbila jsem si ji. Tak se budu moc těšit na poslední kapitolu :)

21.02.2012 00:18 Lejdy Andrea

ajooo. Omlouvam se, ja si precetla,ze to ma byt posledni. Tak uz se samozreme tesim ;)

20.02.2012 13:19 Uli

užasné nemuzu se dočkat další kapitoly:) doufám ze ještě nekdy napíšeš o páru ss hg protože ti to jde užasně

19.02.2012 22:25 SaraPolanska

Lejdy Andrea: Pozor, pozor, ještě jedna kapitola bude :-) Otevřené konce nejsou mé oblíbené. Myslím tím ty skutečné konce. :-D

19.02.2012 21:23 Lejdy Andrea

Takhle jsem si nějak přesně představovala konec. Vystihla jsi moje "tužby" :D Líbí se mi, jak jsi nechala Severuse stoupnout za dveře a taky to, že si konečně Severus připustil, že by s ní měl být. Je to krásný. Akorát mě štve ten konec :D Má to být poslední kapitola, ale ta poslední věta na konci... asi mi nedá spát :D jinak moc chválim :)

19.02.2012 18:45 elulinek

miláčku, nemáš zač ohledem betace a ani se neopovažuj myslet na to, že sem TO (hh, můžem tomu dát zkratku TT) dávat nebudeš!!! Když už jsme se kvůli tomu tolikrát pohádaly, tak bych tě asi zabila, kdybys mi řekla, že na to sereš.

19.02.2012 12:45 elulinek

Sedím, dej sem kapitolu.
„Co to děláte?“ - sedím a Severusovi stojí, nevidíš? - zeptala se zcela omráčena tím, co vidí.
Hermiono? Ty si kráva nebo proč se tak blbě ptáš?
Posaďte se.“ - díky. 21, je mi to třeba.
pořádná rána pro její centrální nervový systém. – BUM
Posaďte se.“ - já sedím, ale tobě stojí.
A pak se se uvidí. - A když ne, tak se nahmatáme v čekárně na očním.
„No, a co dál?“- „Nerozumím.“ - Jsi Tatar? A CO DÁL?
„Bojím se…bojím se, že to bude znít hloupě,“ pípla. - To vždycky. To je úděl FF, ale to neřeš.
Moderní popelka. - „Nedovolte strachu z prohry, aby vás vyřadil ze hry,“
stejně jako podšálek k hrníčku, - Saxana
když viděl její rozpaky, protočil oči a - vlezl pod stůl :-D
elektrický šok a podivné napětí - ve slabinách? To je erekce, miláčku
Intenzita chuti - na sex? Se nedivím, ona ti ale Sara ten sex stejně nenapíše
Samozřejmě, s jednou malou podmínkou… - tu máš vždycky
Bude sex? Co si teda řeknou? Bude sex? V podstatě kapitoly o hovně, abys nás natáhla jak tanga přes velký péro. Bude sex? Co se bude dít? Bude sex? Zanedbaný sex… Ak máš syndrom viny, dnu či ischias… ZANEDBANÝ SEX! Co mu řekne? Bude sex? Co jí na to řekne? Budou se líbat? A bude ten sex? Kruci, ty mě neštvi!
Výborně, skvěle, úžasně napínavé
Působivé

19.02.2012 11:18 Dominika

užasnéé

19.02.2012 10:33 erika

velmi uzasna kapitola moc se mi libila

19.02.2012 00:20 Kitti

To je balzám na duši! Wau, Sáro, ty píšeš prostě božsky. Já vím, že máš ráda i pár Severus + Luna a píšeš skvěle, ale tohle je báseň. Skvost, díky a těším se na pokračování. PS. I Ozvěna hromu se zdá být dost dobrá, tak piš. Každá tvoje povídka je zážitek.

18.02.2012 11:13 katka

üzasna kapitola velice se ti povedla

17.02.2012 20:03 Odetta

Nevím co napsat k Ozvěně. Pokud se nepletu, je tady zatím jedna kapitola a z té o tom moc neřeknu, ale vypadá to fajn. Jasně, že chceme další povídku, nevím, jak to do dubna vydržím :/:D
Tady by mě zajímalo, co je Severusovou "malou podmínkou".. :)

17.02.2012 14:08 Martina

Ještě jsem nezažila povídku od tebe, kterou bych nepřečetla jedním dechem :) Odsouzenci jsou skvělý a těším se jak to bude pokračovat :)
A k Ozvěně hromu...je to zase nový pohled na událost, kterou všichni známe :) mě se povídka líbí a určitě budu ráda za její pokračování :)

A budu se snažit se v těch komentech polepšit, v tomhle jsem opravdu hrozná :D

17.02.2012 10:17 Leannka

pokračovanieeeeeee.
Tak to nás napínať. Že sa nehanbíš :)

17.02.2012 07:44 Veru

Líbilo se mi jak se Severus postavil za dveře, aby mu Hermiona mohla říct to na co všichni netrpělivě čekáme. Tak doufám, že nás nebudeš dlouho napínat. A k Ozvěně hromu kapitolu jsem přečetla a zatím to vypadá slibně a zájem určitě bude.

16.02.2012 22:10 Chavelierka

Tak Claire se nám vrhá do soutěže o nejdelší komentář? Tohle vědět, tak tám pár poznámek přidám (ono to vážně nešlo, když se to tak dobře četlo, že jsem hned byla na konci :D) Snad elu zachrání čest našeho spolku :D

16.02.2012 21:11 Zuzana

Páčili sa mi tie rozpačité chvíle, keď si nemali čo povedať :) A aj Severusove riešenie stáť za dverami ako pri spovedi :) ale čo znamená tá posledná veta? Som napätá ako struna. Ale zároveň nechcem aby poviedka skončila, tak nenapíšem, že chcem rýchlo ďalšiu kapitolu. No neznamená to, že na ňu nebudem netrpezlivo čakať :)
K Ozvenám... vieš, že ja Lunu zbožňujem, u mňa je to jasné, a myslím si, že sa Tvoja Luna bude páčiť aj ostatným. Dúfam, že heslo dostanem♥

16.02.2012 19:28 wixie

Ano, ten nápad "heslo" ti schvaluju, já bych do něj šla hned, kdyby to nebylo technicky problematické, ty to máš v tomto směru lehčí. Upřímně jsem zvědavá, jak to ukončíš, zavání to happyendem... Btw, ten popis domu... ono to máš jedno, všechny anglický domy vypadají úplně stejně :-) (myslím ty průměrné, ne ty paláce okolo Temže, mezi kterými sis hledala své budoucí bydlení)

16.02.2012 19:27 Claire

Sári, minimálně 2 diskusní témata v jednom! Nuže, postupně a beze srandy:
Ozvěna hromu - mně se úvodní kapitola líbila, jak už jsem psala u ní a rozhodně hlasuji pro pokračování (má-li můj hlas v tvém rozhodování nějakou váhu). Vidím tam (vnitřním okem, co u mne zapomněla Sybila při minulém mejdle) docela dost možností, jak se podívat na "notoricky známé skutečnosti" z jiného úhlu, jinýma očima, hledat jiná řešení - tohle všechno je podle mně schopna naplnit Lenka. Není to pragmatická osoba přísně logického uvažování a možná by dokázala nenásilně korigovat všechny, rovněž notoricky známé, úlety Severusovy duše, a leckdy i těla. I když, co si budeme povídat, my čltenářky je u něho milujeme (když jsou správně nadávkované).
Tak se s námi poděl, jakou cestičku a čím jsi jim vysypala. :-))
Odsouzenci, kap.16 - tady to mám paradoxně těžší. Tvůj testovací subjekt mě laskavě a s grácií v něčem předběhl. A protože sebekriticky uznávám, že na Chavinčin typ komentu nemám a nikdy asi mít nebudu, nemá smysl se pokoušet o nápodobu a omílat už psané. Musím se z toho vymotat jinak.
Kapitola pěkná, ač jaksi hlavně vysvětlovací (některé věci je prostě dobré říci nahlas a nespoléhat se na to, že všem všechno dojde). Domnívám se, že jsi tuto kapitolu zamýšlela jako vstupní dveře do finále a nepsala jsi ji proto, že se ti nostalgicky zastesklo po jednom konkrétním stavebním útvaru.
Přece jen tu Chave pajcnu - "Nedovolte strachu....." (už takhle jsem dlouhá), to říká Severus Hermioně, nebo přesvědčuje sám sebe? Já osobně to cítím jako tu druhou možnost. Ještě by mne zajímalo, zda v určitém místě - nejspíš budeš vědět v jakém - podlahy nemají Londýňané ve zvyku umisťovat magnety, rezervní zdroje energie či jiná hejblátka. Prostě něco, co by vysvětlilo tu "motolici" nejlépe pomocí fyzikálních zákonů. To jen, aby to vyoslování bylo úplně komplet. :-)
Těžká kritika na závěr - to ukončení kapitoly bylo drastické!
Už jsi jak ti producenti - utnout v tom nejnapínavějším momentě příslušného dílu, plácnout tam Be continued a vy si, pitomečci, počkejte, až skončí prázdniny, až budou peníze na další sérii, až to povolí odbory, až najdeme levnějšího scénáristu ... Pevně věřím, že je nenapodobíš i v délce toho čekání a dopřeješ nám poslední kapitolu a klidný spánek dřív :¨)) Nebo bys mohla vymyslet nějakou znalostní soutěž svých děl a tu podmínku (jen ji) dát jako cenu.
Bez názvu (dosud neznámé dílo) - to bude nejkratší a nejrychlejší.
Jestli bude zájem? - Na hloupé a zbytečné otázky by se snad nemělo ani odpovídat. Nevertheless - vyjádřím se za sebe - samozřejmě že bude, co bude, už je !!!! A Velikonoce jsou takové pěkné období (sakra, nepodívala jsem se, jestli letos nejsou až na konci dubna). Věřím, že komentíky se ti seběhnou, proč hned tak zhurta - HESLA! Kdo si má pamatovat, jestli to je 15. knoflíček na levém rukávu kabátce nebo 16. u košile? Měj slitování s námi, co jim v bytě straší ti divní páni s německými jmény.
Tak, a končím, je nejvyšší čas. Centimetr po ruce nemám, ale nerada bych projevila neexistující neúctu k tvému dílku tím, že budu mít koment delší než povídka sama.
Dobrou noc :¨)) (zatmívačka)

16.02.2012 18:49 Vendi

"..že tu jedinou věc, co udělat nemohl, udělat měl.." - to je asi pocit, se kterým se čas od času setká každý z nás. Popravdě - mám celý den lehce melancholickou náladu a tohle byla tečka na závěr. Ale po tváři mi nestékají slzy, neb nejsem dojatá, ale napnutě očekávám, co z Hermiony nakonec vypadne. Jsem spokojená, že je to příjemná kapitolka, která mi udělala velkou radost.

K Ozvěně hromu bych uvedla následující - s párem Luna/Severus jsem se setkala prvně (jsem ff nováček). A vzhledem k diskuzi, která se pod příspěvkem vedla, jsem komentář nepsala. Přesto (ač je to pro mě novinka) je to zatím velmi zajímavé a napínavé. Nový pohled, nové tváře, těším se na pokračování.


Závěrem: Mám ráda tvé psaní a doufám, že budu mít možnost číst tvé příspěvky i nadále :))

16.02.2012 16:20 Chavelierka

Z Ozvěny jsi zatím dala jednu kapču, takže ještě nemůžu moc soudit, ale protože se mi zatím líbilo do tebe snad všechno, tak pevně věřím, že i Ozvěna bude kvalitní počteníčko. Jen tak hezky dál ;)
Co bych dělal, svlékám se, proč vy jste ještě oblečená? :D
Posilnila jsem se asi málo, opici ještě nevidím :D
Asi ještě holka nečetla technicky zdatného Severuse od Sary :D
Protože jsem nervózní, když se díváte na mou hůlku :D
Vždycky jsem se divila, jak může někdo vymyslet něco, jako strčit kočku do mikrovlnky, už je mi to jasné. Protože si tyto výrobky pořizují kouzelníci :D
Sednout! Ten by se měl dát k policii :D
Už mu jen chybí baterka do ruky. Kde s kým jsi byla :D
souhlas Snape a upil ze svého hrnku, až si chudák spálil jazýček :D
D jako Dumbledor – to víte nostalgie :D
V soukromí… mám pár nápadů, kde by ho mohla označit i jinak :D
Kdybych věděla, že ho otevřená pusa tak vykolejí, už dávno mám pusu jak vjezd do garáže :D
Nikdo nedokáže minulost opustit definitivně ani Severus ne. Vždy si vás najde.
Neměla tolik tlačítek :D:D:D oni neprali v ruce na kameni? :D:D
Chlebem, mase, co si koupím a vy? :D
„Nedovolte strachu z prohry, aby vás vyřadil ze hry,“ nádherná slova
„Mám zavřít oči nebo si vlézt pod stůl?“ můžu si vybrat za ni? :D
Zmijozelsky to vyřešil, ani ona neuvidí jak se tváří
Já čekala, že to nakonec udělá, že se nechá strhnout city. Ne ona si musí pokojně sednout. Vrrr
Podmínkou? Jakou?

Tak jednak to máš, holka, nějaký krátký ne? Nebo jsem to spíš zase zhltla bez mrknutí, že se až divím, že už jsem na konci :D Vážně to nevypadá, že budeš končit, spíš se teprve rozjíždíš a házíš nám nějaké ty otázky, aby bylo o čem dál číst. Prostě mistr psaní :D