SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Ozvěna hromu - 1. kapitola

09.02.2012 12:41 - SaraPolanska - Ozvěna hromu - komentáře (48)

1. kapitola - Těsně před koncem (elulineček má narozeniny)


 

Ano je to tu. Hned dvě věci - první, že jsem se rozhodla vypustit do světa tuhle hrůzu a druhá, že první kapitolu dostane zrovna moje milovaná elu, která má dnes narozeniny. Oko. :-D

elulílánku, odpusť, že tě obdarovávám takovou hrůzou, ale slibuju, že se dočkáš i toho sexu. :-D

Hódně moc štěstí, protože když máš štěstí, tak máš i to ostatní. Víš co se říká - na Titanicu byli taky všichni zdraví a k čemu jim to bylo... :-D Hódně úspěchů ve škole i osobním životě a maximálně moc spokojenosti a méně otravných hlasů do tvé hlavy ti přeji z celého srdečního svalu. Jsi součástí velkého celku, jsi dílek naší barevné a jedinečné mozaiky a perfektně do ní zapadáš. Mám tě moc ráda.

 

Věděl, že tahle chvíle dříve nebo později přijde, ačkoliv nepovažoval za důležité to s někým řešit. Byl v tomto složitém příběhu hlavní postavou, avšak nikdo mu nedal prostor pro vlastní jednání. Tahle hra měla pravidla, jež nemohl změnit. Ani nechtěl.

Smířen se svou situací, začátkem a snad i koncem teď hleděl do tváře svému pánovi, kterého si kdysi vybral. Nemělo teď smysl po sté řešit, že to byla chyba a už vůbec ne to, jak velká.

Tohle všechno měl zkrátka hned předvídat tak jasně, jako začal před sedmi lety.

Zvláštní, jak relativní bylo přežít.

Netušil, jaká smrt mu bude souzena. Možná, že si přál, aby to bylo rychlé, ale po tom, co viděl umírat desítky nevinných lidí, si hlavně přál, aby už to bylo.

„Jiná možnost neexistuje. Musím tu hůlku ovládnout, Severusi. Když ovládnu hůlku, ovládnu konečně i Pottera.“

Mělký nádech. S těmito slovy by mu před očima měl proběhnout celý život, ale nebylo to nutné. Vlastně by to bylo horší jak samotná smrt a nač si zbytečně působit větší bolest vzpomínkami, na které po celá ta léta raději nemyslel, nepřipouštěl si je a pomalu je uzavřel kdesi hluboko v sobě. Napořád.

Slova s rozsudkem smrti Voldemort téměř zašeptal a velká třpytivá koule s Nagini uvnitř k němu letěla rychleji, než by kdo mohl čekat. Zavřel oči a myslel na ticho.

Tu sekundu jakoby náhle někdo pozdržel a tok času se zpomalil. Než zaslechl to podvědomé tiknutí ve své mysli, stalo se ještě něco dalšího.

Možná právě zvuk rozražených dveří způsobil, že nezaslechl přesun velké ručičky o jedno malé políčko dál.

Všechno kolem bylo podivně pomalé. Viděl všechno a zároveň nic. Nagini pustila jeho levou paži, do které ale určitě stihla vpravit notnou dávku jedu na jeho zabití.

Voldemort překvapeně vzhlédl ke dveřím Chroptící chýše, kde stála jedna ze Snapeových studentek. Nad tím, kdo to vlastně je, musel Severus okamžik uvažovat. Ovšem na divné jednání blonďaté děvy se nedalo nerozvzpomenout. Každý ji znal.

Zvláštní nepřítomný pohled mívala při jakémkoliv rozpoložení. Ať se jednalo o radost, smutek, nadšení, rozhořčení nebo třeba jen přemýšlení.

Luna Láskorádová teď stála ve dveřích, právě tímto pohledem těkala z Pána zla na něj a on se nedokázal přimět ani k projevení soukromé lítosti nad tím, že zde ta dívka také zemře.

Nemohlo to být jinak, ale přeci jen se některé jasné plány měnily tak lehce, jako by vůbec nebraly ohled na starost osob, jež je vymýšlely.

Mladé Havraspárce se přeci jen to odpoledne podařilo nevídané. Dokázala v jedné vteřině, ano v jedné, protože stále neslyšel to zatracené cvaknutí, využít překvapení momentálně nejmocnějšího čaroděje na zemi i jeho odporného mazlíčka, doběhnout směrem k muži, na jehož rozsudku smrti ještě nestačil zaschnout inkoust vlastní krve, a s jedním jediným pohledem do jeho očí zmizet z toho nešťastného místa.

Proudění vzduchu se k jeho omámené mysli neslo z daleka a on dokázal vnímat jen jedinou věc. Nebylo to pevné sevření jeho studentky, ani studený vítr kolem jeho potem zbroceného obličeje. Nebyl to dokonce ani tlukot splašeného srdce značně postihnutého dávkou hadího jedu. Bylo to cvaknutí hodin, jak se ta zpropadená ručička přeci jen odhodlala k pohybu vpřed. To jediné si dokázal uvědomit, než konečně propadl do náruče temnoty a blahodárného ticha.

 

První, co cítíte, když se probíráte z dlouhého bezvědomí, je nejspíš štípání kapek potu v očích, které se i přes tuto nepříjemnost snažíte tvrdohlavě otevřít. Zpočátku to jde velice ztuha, ale jak jednou přimějete víčka k pohybu od sebe, máte vyhráno.

Tedy podle toho, v jaké jste situaci, protože pocit, že vám něco sežralo všechny orgány, potrhalo ruku, se kterou odehrála mistrovství famfrpálu celá mezinárodní sestava hráčů a ještě vás vzalo palicí po hlavě, není něco, do čeho byste se hrnuli, což každý individuálně ohodnotí svým vlastním projevem.

„Sakra, co se to…“ zastřeně zanadával snaže se pohnout alespoň o centimetr, aby unikl skupince imaginárních trpaslíků, co mu svými kladívky soustavně a vytrvale drtili spánky.

„Měl byste ležet, asi se mi nepovedlo zničit všechen jed ve vašem těle,“ sdělila mu přehnaně sladce mladá dívka, sedící u jeho nohou na dosti chatrné posteli.

„Láskorádová, já vás roztrhnu!“

„To by ale nepomohlo, pane profesore, musíte vydržet. Pro jistotu Vás uspím, abyste když tak nebyl u toho, když se mi to nepovede…“

„Cože?! Opovažte se! Já jsem-“ nedořekl Snape a nedobrovolně pod náporem konejšivě modrého paprsku padl zpět do hlubokého spánku.

Možná ho neměla tak děsit. Chtěla, aby zůstal v klidu čistě pro jistotu, ale nemohla se zbavit dojmu, že si to ten parchant přeci jen trochu zaslouží.

Bylo zvláštní ze dne na den změnit hodnost ze studenta na vojáka. A co se před týdnem zdálo na míle vzdálené, teď tiše proplouvalo kolem.

Štíhlými prsty opatrně zkontrolovala obvaz na profesorově ruce. Rána z odštěpu byla ošklivě rozšklebená a stále dost krvácela. Po pokusu o odvar z mučenky se rozhodla. Hbitě otevřela víčko od stříbrného medailonu, který nosila na krku a jenž dostala od otce k sedmnáctým narozeninám, a tři pouhé kapky nechala od drobného uzávěru kápnout na onu ránu. Otec říkal, že uvnitř starého medailonu jsou opravdové slzy Fénixe. To bylo málo pravděpodobné, protože by jistě stály více, než by si kdy otec mohl dovolit, ale jelikož Luna uměla věřit, tak věřila a možná spíš hlavně doufala.

Upřímně se usmála, když se rána jako zázrakem začala zatahovat. Tři kapky na tak velké zranění nestačily, ale rozhodně zachránily profesorovi další dva litry krve, které teď nutně musely zůstat v jeho těle, kam patří.

Byla vyčerpaná. Dnes v noci nespala a tu následující, co za okny staré a neobydlené chýše kdesi v horách přicházela, na kvalitní spánek mnoho šancí také neměla. Bude muset hlídat profesorův tep a hladinu zbývajícího jedu v jeho těle. Ano, mohla mu do krku nalít všechnu tekutinu z medailonu, ale co když se ještě něco stane a ona bude muset jen tak přihlížet? Neměla ráda bezmoc.

Severus Snape byl zdravý muž, v nejlepších letech, tak se musí taky trochu snažit sám a nespoléhat jen na to, že za něj boj s hadím jedem vyřeší původem neznámá tekutina, co vše vyléčí a on se postaví na nohy jak mladý kluk, který ji tu v první řadě uškrtí, neb mu tu lila do těla něco, o čem nevěděla víc, než jen to, že je od otce. V podstatě neměla plán.

V noci ji zbudil křik a ona vyběhla z pokoje jen v noční košili a dlouhém svetříku. Byl div, že si stihla nazout alespoň tenisky, které našla skopnuté pod postelí. Normálně by to neudělala, ale ten křik naznačoval, že se děje něco zlého. Něco, na co bude potřebovat boty.

S touto myšlenkou se zatřásla chladem. Přehodila přes sebe kus zaprášené látky, která kdysi sloužila nejspíš jako závěs.

Opřela se o starou konstrukci, která byla podporou pro nebesa nad postelí. Naštěstí váhu jejího těla udržela, takže si mohla dovolit na chvíli uvolnit napjaté svaly.

Zrak jí padl na Znamení zla, které měl profesor na levém předloktí, a jenž jindy nosil pečlivě skryté. Bylo šero, ale i přesto zaznamenala náhlý pohyb hada, který vylézal ošklivé lebce z úst. Nebyla si úplně jistá, co to znamená.

Nemohli je tu najít? Nemohl Voldemort pomocí něj poslat Smrtijedy, aby je zabili?

Nebylo vůbec lehké se s téměř bezvládným profesorem několikrát přemístit, aby zabránila případnému sledovacímu kouzlu, jež se umělo s přemisťováním držet jen potřikrát a to kdyby přišlo nazmar díky několika centimetrům kůže… Rozhlédla se kolem.

O téhle barabizně vlastně věděla náhodou. Před čtyřmi lety si do pohoří Grampian udělala výlet s otcem a jeho tehdejší přítelkyní. Samozřejmě zabloudili. V dešti tehdy jako zázrakem narazili na toto opuštěné stavení uprostřed ničeho. Strávili tu tři dlouhé dny, protože když v horách přijde bouřka, trvá dlouho. Za tři dny si člověk k místu dovede vytvořit určité pouto a Luna si tehdy hůlkou označila polohu chatky, kdyby náhodou.

Náhody se děly pořád.

Náhoda byla to, že přežila celé dopoledne na válečném poli. Náhoda byla, že při úprku lesem potkala Harryho Pottera, který nebyl k vidění od konce minulého školního roku.

Náhoda byla i to, že se rozhodla jít s nimi do Chroptící chýše. Během cesty se jí částečně povedlo ospravedlnit Snapea, kterému prostě věřila. Pohled do očí, kterým se sem-tam ujistila o dobrotě druhého a který ostatní považovali za zvláštně nepřítomný, dokázal přečíst téměř cokoliv.

Když si to tak postupně přeříkávala ve své hlavě, znělo to absurdně, takže by si možná měla připravit něco věrohodnějšího pro profesora, protože ten bude chtít slyšet odpovědi, až se probere.

No a pak prostě vycítila, že Severus Snape tam stojí klidně, smířeně a bez hnutí, protože čeká na něco zásadního. Proč by mu jinak Voldemort podával cosi, co znělo jako vysvětlení?

Výraz tmavých očí bradavického profesora a smrtijeda byl zvláštně smutný a smířený. On tu teď neumře. Pokud je vinen, zaslouží horší trest, než byla smrt. Pokud byl nevinný, byl hrdina a na smrt neměl nárok.

Každopádně to byla taky náhoda, že se vyškubla Hermioně, jež svírala její ruku ve strachu, co právě uvidí a vrhla se vstříc… čemu vlastně? To bylo vlastně jedno. Když se její nohy pohnuly směrem k jejímu profesorovi, věděla, že ho chce zachránit a když tohle vědění stačilo k předání impulzu, stačilo to i teď a jelikož to dobře dopadlo, nemělo smysl si říkat, jak velká hloupost to celé vlastně byla. Ne ta záchrana, ale to, že neměla vůbec žádný plán.

Počkat, někdy měla plán?

Dost, když nemůže spát ona, tak alespoň ať mozek si odpočine. Unaveně si protřela ztuhlou šíji a zadívala se do obličeje muže před sebou.

Možná ho neměla nechat upadnout do spánku v tomto rozpoložení. Jeho rysy byly nepřirozeně ztuhlé. Mávnutím své hůlky zrušila kouzlo a ještě pro jistotu zkontrolovala tepovou frekvenci. Už se pomalu dostávala do normálu, což bylo velice dobré znamení.

Profesor možná nebojoval ve válce, kde umírali její spolužáci a ostatní profesoři pro něco, čemu věřili, ale bojoval teď a tady, pro něco, v co věřila ona.

 

Prosím, neházejte po mě těžké předměty, já jsem si vědoma toho, jak blbý to je, ale berte to jako odpočinkovou věc na dlouhé únorové večery.

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

14.12.2014 12:05 Ann

Čistě náhodou jsem narazila na tvoje povídky a můžu ti říct, že jsou úžasný :) Komentáře moc nenechávám, protože povídky jsou starší, ale stejně... přečteno mám všechno kromě odsouzenců a zbytku ozvěny ;)

30.01.2014 22:50 Martin

dost dobrá povídla

03.03.2012 10:51 Anetka

užasně to začíná:)

21.02.2012 18:28 Katherine

Proč těžké předměty, vždyť je to pěkné, odpočinkové :) Lenku mám moc ráda, vždycky mi připadala tak úžasně osobitá, že bych si vážně přála mít okolo sebe lidi, jako je ona :) Budu se těšit na to, jak se povídka vyvine, SS/LL je sice neobvyklý pár, ale tohle je fanfiction a možné je všechno. A jejich iniciály spolu ladí :D Tak proč by ne :)

20.02.2012 08:10 Mononoke

Začiatok sa mi páči, liečiť Severusa v zabudnutej chate osamote uprostred hôr... nech dvihne ruku, kto by s Lunou menil... ja sa hlásim tiež.
Aj keď Luna so Severusom nepatrí k mojim top favoritom pri pároch, nechám sa prekvapiť pokračovaním (hm, a miesto Luny si môžem predstaviť aj niekoho iného).

17.02.2012 17:48 denice

Luna a Severus - začalo to dobře, teď jen aby ji neuřkl hned po probuzení...

14.02.2012 20:57 Suzanne

Já si na pár Luna/Severus v tvém podání potrpím, takže se na tuhle povídku těším:) Doufám, že druhá kapitolka bude brzy:)

11.02.2012 18:05 Chavelierka

elu, děkuju od mistra vtipných komentů to potěší ;)
ani nechci vědět téma vaší vášnivé diskuze, ještě bych mohla zjistit, že mi na to nestačí buňky :D

11.02.2012 17:09 Crazy

...a kdyz se hadam, rak se rovnou peru... :D
elu to npsala uplne presne...:) a ten citat je luxusni :)

11.02.2012 15:18 elulinek

já samozřejmě chápu, že povídka je vážná, ale pobavilo mě, že tě, Saro, uvádí v rozpaky to, co ty děláš mně - děláš si sranu z mých povídek a vždycky píšeš v tipné věci :-D to já dělám celé tři roky, co jsem ve ff, a ještě mi to nikdy nikdo neomlátil o hlavu :-D

11.02.2012 12:55 Claire

To jsem ráda, že v tom mám jasno, budu tedy nadále tento "cyklus" považovat za vážnou tvorbu (except Lenčiny excesy). Ostatně ty, coby duchovní matka, máš plné právo na realizaci svých záměrů. Pokud hostovi u nás nešmakuje, ať si uvaří sám.
To tedy nemyslím nijak rigorózně, někdy jsou některé ty komenty fakt vtipné, skoro by si zasloužily samostatnou povídku. Ale tu by zase mohl/a nadrásat komentující, že? Něco na způsob Sváti Kuřátka a předtočených dvou konců, ale ty jsi ještě zajda, ty tenhle normalizačně perlivý seriál z kuchařského prostředí nemůžeš pamatovat :¨))
A taky si myslím, že "komenty" u této kapitoly byly spíš výjimečné, neb byla "narozková" a něco z té bujaré oslavovací nálady prosáklo až sem.

11.02.2012 12:43 SaraPolanska

Claire: no, popravdě, já sama ani nevím, jak si to mám vyložit. :-D ty komenty. Já jsem to psala jako vážné téma s parodiálními prvky - neboť Luna má dle mě velice specifické chování a tím i svůj smysl pro humor. Některé postřehy mě uvádějí do rozpaků, neb si nejsem jistá, zda někdy čtenáři nečekají něco úplně jiného a právě tou jistotou, s jakou jsou přesvědčení o některých věcech mi trochu způsobují starost, neb já mám většinou záměry trochu jiné. :-D

11.02.2012 12:30 Claire

Sáro, prosím,můžeš mi ujasnit, zda se v případě této povídky jedná o "vážnou" variantu, nebo zda je to parodie a já blbka?:-¨¨
Nějak v tom začínám mít hokej, s tou záplavou komentů. Některé mne docela nahlodaly a znejistěla jsem. Díky za zpětné uvedení do reality.

11.02.2012 10:41 elulinek

Chave: ten tvůj Azor mě rozsekal :-D

11.02.2012 10:40 elulinek

Aha, šel vtip, zakopl o vtip a bylo po vtipu? Hurááááááááááá! Jsme u já(t)dra hypogryfa :-D
Tak důležitý je, že jsme si vysvětlili, jak to kdo myslel.
Ano, a Polanská zase mluví, co nemá :-D my se nehádáme, my mluvíme a pak se hned bijeme, hádání totiž nemá smysl.
"Pokud má problém řešení, není třeba si dělat starosti. Pokud problém řešení nemá, pak ani starosti nepomůžou." Buddha

10.02.2012 21:15 Chavelierka

Já jsem blbec. Jsem si říkala o čem to mele, když mu tam po domě někde běhá Grangerová :D Dobře na druhý pokus mi došlo, že to je jiná povídka :D
Jistě že to měl předvídat před sedmi lety, měl se Evansové zbavit hned na škole a měl by doživotní pokoj :D
To se nedivím v Bradavicích si s hordou rozjívených studentů moc ticha neužijete :D
Tiknutí ve své mysli? To jsem nějak nepochopila
Azore fuj pusť! Vlastně Nagini. :D
Jen jedna nebo stály všechny v řadě jako jedna :D
Nad tím, kdo to vlastně je, musel Severus okamžik uvažovat. Každá vypadáme ráno bez make-upu trochu neupraveně, ale k poznání. :D
Ta je jak Segal, bez emoční jednotná tvář :D
To přemýšlela, koho chce zachránit? A já ji psala na papírek toho v černém :D
Půl hodinu tak zírá do prázdna a pak během vteřiny doběhne a ukradne? :D
Cítit tohle, tak je raději neotvírám a pak potom co viděl Severus než je zavřel, bych je neotvírala už tuplem :D
Ta ho dokonale uzemnila :D:D:D
že si to ten parchant přeci jen trochu zaslouží. :D:D:D:D
Otec tajně chodil k Brumbálovi na zlodějnu? :D
Šetříme je krize :D
Trochu omlazení by si zasloužil, aby ji pak v jistých zajímavých aktivitách stačil :D:D:D
Jak vzbudil, vždyť říkala, že spát nebude?
Aby jimi mohla někoho praštit? :D
Opřela se o starou konstrukci, která byla podporou pro nebesa nad postelí. Fakt netuším o co se opírala.
Toho si nevšímej jen na tebe dělá hádek oplzlá gesta :D:D
Hele vidíš to mě nenpadlo, jestli to nemá Voldemort jako GPS :D
Náhoda není nehoda, ale je to dobrá věc ;)
On se někdo dobrovolně dívá Snapeovi do očí? Až na fanynky? :D
Proč věrohodnějšího? Já bych mu to schválně řekla, takový šok by nečekal a rozhodně by ho to uzemnilo –min. na pár vteřin :D
Na co plánovat, stejně plán nikdy nevyjde a musí se improvizovat. Tak proč s něčím tak bezcenným ztrácet čas :D:D:D:D:D

Já se tak těším na další kapitolu, že asi nedokážu vyprodukovat originální pochvalu. Prostě se mi to moc líbilo a maximálně mě to zaujalo. ;)

10.02.2012 19:51 Crazy

my se nehadame :D my jen vasnive diskutujdme :DDDD
Ja se hadat nechci... Takze jak rekla Claire... Treba to vyjde priste :D :)
Ale furt to nemeni nic na tom, ze az najdete kliniku, na ktery nam vymeni ta kila... ;D

10.02.2012 19:31 Claire

Super, vím, že víš, že vím... všichni jsme se tak nějak pokoušeli o fórek, až se to vyplizlo někam, kam snad ani nebylo nutné. A co, třeba to vyjde příště :-))

10.02.2012 19:29 SaraPolanska

Hele, běžte se hádat pod jinou povídku, jo? :-D

10.02.2012 19:12 Crazy

elu: pro tvou informaci... Ja to pochopil... Jen jsem se snazil navazat na ten tvuj vtip no... :D ocividne se mi to nepovedlo.... :D bud v klidu... Aspon ze to chapes, ja nekdobiram svoje vlastni myslenkove pochody... :D
A k tomu Otcenasi... Vis... ono se pise celkem blbe na mobilu a jeste k tomu s anglickou klavesnici... :D a ze to mam blbe, to mi je jasny ;) ja verici nejsem... A tak je mi celkem jedno, jak moc presne ho napisu... :D to byl taky jen vtip ;)

10.02.2012 18:54 elulinek

Crazy: pro tvoji informaci: já pochopila, že to Jituš myslela dobře a obrátila jsem to ve vtip, ale očividně - jak mi psala Chave k dárku - tak můj humor je tak ojedinělý, až ho chápu jenom já. A to si člověk říká "Nedám tam smailíky, aby to mělo grády, však oni to pochopí." Očividně jsem se spletla, no
A k tomu Otčenáši: máš tam spoustu chyb a máš to blbě - jako věřící osoba pláču nad tvým údajně bohabojným výkonem :-D

10.02.2012 18:50 elulinek

člověk tu nadhodí z prdele něco a už mu tu dělají kázání na pět řádků; v takových chvílích si opakuju to, co mě měli naučit hned ve školce: "Že já raději nedržela hubu."

10.02.2012 14:14 Jituš

Jak píše Crazy,já to myslela opravdu dobře. Však se taky snažím nakoupit hezky v pátek, aby brouček neměl hladíček, v neděli mu napéct buchtičky, aby si vzal s sebou do Prahy a náhodou tam netrpěl! Děti jsou přece radost ne??? jinak bychom už dávno vymřeli.

10.02.2012 13:53 Crazy

elu neblbni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D dokazes si predstavit, jak by pak vypadaly tve komenty?? :D otcenas jenz jsi na nebesich, posveceno bud jmeno tve, dorej tomuto dilu uspechu, oprav vsechny hrube i nehrube chyby a odpust nevhodna, vetsinou pohanska temata.... AMEN :D
Jezis to by me z tebe jeblo... :D Jitus to urcite myslela dobre ;) ;D

Jioooo devcata, pokud najdete nejakou kliniku, kde by nam ta kila vymenili... Tak dejte vedet ;D

10.02.2012 10:17 Claire

Elu, a to si vezmi, že tím "žrádlem" to nekončí, je toho docela o dost víc, co je náročné. Ale zase na druhou stranu, až tak drastické řešení, to snad ne. V dnešní době vší možné myslitelné antikoncepce se dobrovolně vzdávat potěšení? Pokud jsi v sobě navíc neobjevila syndrom matky Terezy, tak to zkus ještě nějak přehodnotit, jinak ti to žádné uspokojení nedá (ani to duševní, o fyzickém vůbec nemluvě). A hlavně, závažná životní rozhodnutí se nečiní po oslavách :-))

10.02.2012 09:50 elulinek

Crazy: jak vidím, co píše Jituš, tak nevím, jestli to, jak mi přejete sex všichni, nepřehodnotím, spoustu věcí zapomenu a nepůjdu do kláštera :-D
pokud ta kila vyběháš, tak se nemáš proč bát, že ti je dáme, takže nekecej a ber :-D

10.02.2012 07:17 Jituš

Kapitolka nové povídky je slibná, takže budeme čekat, co se z toho vyvine. Vaše komentíky jsou taky boží, já dávám do placu svých cca 20 kilo navíc. Jo a k tomu kradení jídla, ono to porodem nekončí. Když mi synáček přijede z Prahy kde je na vejšce na víkend domů, je to jako invaze kobylek.

09.02.2012 22:54 Crazy

Sara:jo, mel jsem sice 4 z natiky (podelany hovadiny typu funkce... :D) ale ja nerikam, ze vy 2 jste jedine kdo mi nabizi svva kila! :d jenom ze tridy je to 8 spoluzacek... :D A pak mnoho dalsich... :D TAKze mi to i tak nejak vychazi... :DDDD

09.02.2012 22:38 SaraPolanska

Crazy: Matematika není tvou silnou stránkou, že? :-D Píšeš, že máš 15kg podváhu. elu dává 7kg, já dávám 7kg, to jsme na 14kg a ještě ti naopak kilo chybí :-D :-D

09.02.2012 22:23 Crazy

hele holky... S vasema nabidkama mam uz ale minimalne 90 nadvahu... I kdyz s mym spalovanim a vsim tim sportem bych to zase za pul roku shodil na 15 pod... :DDD

09.02.2012 21:48 SaraPolanska

Já tu ráda taky předám 7kg! :-D

09.02.2012 21:47 elulinek

navíc ten rating u komentářů - mně už 18 bylo. dneska počtvrté. navíc je to jedno, v dnešní době internetu se dějí horší věci ;-)

09.02.2012 21:46 elulinek

Crazy: 15 kilo podváhu? já ti půjčím svých sedm a hned budeš na půlce, a ráda! :-D

09.02.2012 21:45 elulinek

Zuzana: máš dovoleno oslavovat :-D

09.02.2012 21:45 elulinek

Claire: a to se to teprve rozjíždí :-D

09.02.2012 21:02 Crazy

elu:nooo... zrovna u me by to bylo zajimavy mit jeste nekoho kdo by mi krad jidlo.... :D Jakoby takhle mnestacilo, ze mam 15kilo podvahu... :DDD
Claire:... ja si myslim, ze by to bylo k prdu... :D

09.02.2012 20:59 Zuzana

Saruška, oslavujem spolu s elulinek. Užívam si jej darček :) Ty vieš, že Luna je moja srdcovka. Tak veľmi som sa potešila novej poviedke. Toto bude zase poriadna závislosť.
Keď si opisovala ten moment ako sa tam zjavila a kým ručička tých hodín konečne cvakla, zdalo sa mi, že sa zastavil čas. Nádherne som sa dostala do toho príbehu a do tej atmosféry. Napísala si to perfektne.
Lunina logika je zabíjajúca. „Pro jistotu Vás uspím, abyste když tak nebyl u toho, když se mi to nepovede…“ Vieš ju dokonale vystihnúť. Zbožňujem Tvoju Lunu ale aj Tvojho Severusa. Je krásne odporný. Vlastne ako každý chorý chlap.
Ako môžeš napísať, že je to blbosť? Je to úplne nádherné a ja sa neviem dočkať pokračovania.

09.02.2012 19:26 Claire

U Salazarových trenek, Sári, neměla bys z vyšší moci uvalit na ty komenty rating 18 a více? A to, když nepočítáme to rozštěpené přemístění. snad ani k žádnému druhu fyzického kontaktu nedošlo - nebo že bych blbě viděla? Jsem tedy zvědavá a zároveň lehce jatá hrůzou, jak to bude vypadat při nějaké zmínce intimnosti - např. podepření hlavy za účelem napití. :-))

09.02.2012 19:11 elulinek

crazy: já bych přidala, že pak i ten porod stojí za to - kdo by chtěl mít uvnitř sebe někoho, kdo mu neustále krade jídlo :-D

09.02.2012 18:14 Crazy

elu: hmmmm... :D nebouvili.... :D(nevim jak ostatni ;D) ale tak proc bych ti ho nepopral? Vzdyt sex je dobrej :) a taky je to jedina drina, ktera stoji za to :D

09.02.2012 17:50 elulinek

crazy: jo, zapomněla jsem napsat, že děkuju samozřejmě ;-)

09.02.2012 17:50 elulinek

crazy: víš, že jsi dneska už asi čtvrtej člověk, co mi přeje sex? jako ne že bych se zlobila, ale přijde mi, že jste se na mě domluvili :-D

09.02.2012 16:16 Leannka

aké blbé? Střelenka sa mi dostala pod kožu. Výborne sa mi to čítalo. Som zvedavá aký dej tomu dáš, ale vyzerá to dobre.

09.02.2012 14:44 Crazy

elilianek :DD tak ti me zabilo... :D hned na zacatku... Ne kcm :D
Taaaaaaaaaakze, rad bych poprat te nejjetejsi, nejsvihlejsi a nejlepsi bete a komentatorce na teto strance :D Takze hodne zdravicka, stesticka, laskz.... Teda spis sexu... :D a to jak cteciho tak realnyho ;D a at nam nejsi moc brzo... :DDD

A ted ke kapitolce...
Sarus... Muzes si vzbrat- mobil, badmintinova raketa, notebook.... Zkratka tezkejch veci tu mam hodne... :D kecam, jen provokuju a delam si srandu ;)
Severus zachranen v posledni vterine... Drama pripominajici telenovelu :D kcm :D
Ja myslel, ze to je ODstep... :D nevim, jestli sem zas mimo :D
Juuuu taky tak milujete serial Buffy, premozitelka upiru...? :D zase delam 2 veci najednou :D DAMN! :D
Slzy fenixe... Hupsik... Nekdo vymenil lahvicky... :D chudak sevik... :D a zase nic :X
Nahody, nahody, nahody.... Zivot je jen nahoda, jednou jsi dole jednou nahore, zivot plyne, jak voda a smrt je jako more.... :) nezpivame?? Fakt Ne??? Tak si skubnete ;DDD
Taaaaaakze... Sarusko :) po tomhle bych po tobe hodil mozna tak virtualni dik, coz i prave delam :) krasna pohodovka, ktera je i svym zpusobem napinava ;) krasa a povedene.. :) jen ten SEX Tam chybi :DDDDD

09.02.2012 13:34 elulinek

Claire - děkuji za skvělý popis svojí osoby :-D myslím, že tohle si napíšu do životopisu, až budu žádat o práci :-D a děkuji samozřejmě za přání k narozeninám! ;-)

09.02.2012 13:32 elulinek

Je mi ctí, že věnování nové povídky jde mně. DĚKUJI
Oko? Jaký oko? :-D
elulílánku – tyvole eště co za oslovení? :-D
ale prd hrůza
sex? Dej to sem!
Já Tě mám taky ráda, děkuji mockrát!
si hlavně přál, aby už to bylo – už budu… :-D
ovládni, koho chceš, ale já chci a potřebuju, aby Severus ovládnul mě!
Blonďatá děvy. No jasný. Luna. Michale je vdaná a pochybuju, že by Severus učil někde v Pardubicích na dostihovým okruhu
Tedy podle toho, v jaké jste situaci, protože pocit, že vám něco sežralo všechny orgány, potrhalo ruku, se kterou odehrála mistrovství famfrpálu celá mezinárodní sestava hráčů a ještě vás vzalo palicí po hlavě, není něco, do čeho byste se hrnuli, což každý individuálně ohodnotí svým vlastním projevem. :D :D :D
abyste když tak nebyl u toho, když se mi to nepovede… :D :D :D
A co se před týdnem zdálo na míle vzdálené, teď tiše proplouvalo kolem. – geniální, mrazí mě
Severus Snape byl zdravý - šukézní s mrdavým hlasem - muž
Já nemám slov k tomu konci. (jedna proto, že tu kurva furt někdo něco chce) a jednak proto, že to bylo perfektní.
Poslouchám od Richieho Hello a myslím, že to tak trochu pasuje k první kapitole – anebo možná k nějaké pozdější
Krásné, úchvatné, perfektní
A propos – kde je ten sex? :-D (já abych si nerýpla, já vím :-D)
Děkuji děkuji děkuji mockrát!
Výborně, skvěle, úžasně
Působivé

09.02.2012 13:19 Claire

Tak prosím pěkně, nejprve a především, vše nejlepší k narozeninám tvé úžasné betě, skvělé autorce, spoluzakládající člence (alespoň předpokládám) celé té úžasné "čarodějnické lóže č. ...., lehce cynickému ironikovi s obačasnými záblesky vřelé laskavosti, prostě elu - myslím, že ona sama bude vědět nejlépe, cože si to vlastně přeje. Neznám ji osobně, tak se mohu vyjadřovat jen k tomu, co cítím z její tvorby a tak vůbec.
A postupujeme dále do vozu - nová povídka. Nehodlám po tobě házet jakkoli těžké předměty, neb k tomu neshledávám opodstatnění. Každá povídka se musí nějak rozbíhat, někde začít, pokud se to povede trochu jinak než ve většině povídek, tak taky hurá. Podotýkám, že jsem četla jednou a jela jen po ději, kontroly pravopisu a stylistiky jsem si na několika předchozích praoovištích užila na x let dopředu.
První bonus (ve vaší lóži téměř povinný) - Severus neumřel (tedy zatím, chraň tě Merlin a spol.!). Druhý bonus - zachránil ho někdo jiný než Hermiona (konečně), potažmo Potter (na stránkách jiného zaměření), dvakrát hurá. Mimoň Lenka bude myslím příjemným "ředidlem" děje (btw zdá se mi to, nebo se s ní ztotožňuješ z nabídky mladých použitelných ženských postav nejvíce?). Vynášet do nebes nebo zatracovat do pekel po první kapitole by bylo zpozdilé, takže já si pěkně mazaně počkám, kam s dějem zamíříš dál :-)). Alespoň předpokládám, že zamíříš, když toto je první kapitola, proč bys tam jinak tu číslovku dávala, že.
Úplně nakonec se omlouvám, že jsem sebrala právo první noci oslavenkyni a ještě jsem se tak rozkecala.
Ty nové kódy, to je fakt úleva!

09.02.2012 12:56 elulinek

já ti dám elulinečka :-D