SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Odsouzenci - 9. kapitola

23.10.2011 21:43 - SaraPolanska - Odsouzenci - komentáře (42)

9. kapitola - Za hranicí


Omlouvám se za delší prodlevu, ale jak jsem už psala, Odsouzenci procházejí velkou úpravou (přepisování od 7. kapitoly), což trochu trvá. Trvá to zejména proto, že mám hodně práce, jsem nemocná a nějak nevím, kde mi hlava stojí. Samozřejmě je mi líto, když čekáte, ale chtěla bych poprosit, abyste byli tolerantní, protože psaním vzkazů a e-mailů mě bohužel pak akorát stresujete a tím se akorát demotivuji pro psaní. :-(

 

Opatrně se zkusil postavit. K jeho překvapení se to povedlo hned napoprvé a myšlenka, že stárne, se tak odsunula do pozadí, protože takového výkonu by nebyl schopen jen tak někdo.

Opřel se o studenou zeď, aby tak dal svému hrudníku lepší úhel pro snadnější dýchání. Vleže  už se začínal dusit.

Zkusmo se narovnal, aby otestoval žebra. Zlomeninu by poznal, protože měl už nějaké zkušenosti. Tento pohyb mu dal velkou naději, že žebra jsou celá a nehrozí tak propíchnutí plíce.

Tiše se přesunul k otvoru ve zdi, aby se podíval na Hermionu.

Ležela schoulená v poloze plodu. Tak si člověk lehá v okamžiku, kdy se cítí v bezpečí a to ať vědomě nebo nevědomě. To bylo zlé. Dle slábnoucí aury kolem jejího těla soudil, že mladé nebelvírce zbývalo už jen velice málo, aby odešla do skutečného bezpečí.

Nechtěl ji opustit, ne teď a tak zůstal u zdi tiše na ni promlouvaje svým hlubokým a klidným hlasem, že bude dobře, že se z toho dostane, stejně jako kdykoliv před tím.

To děvče  už dokázalo mnohé.

V prvním ročníku se společně se svými přáteli vydala vstříc Kameni mudrců a překonala všechny překážky, které ti, co Kámen střežili, nastražili. A to včetně té jeho. V podstatě díky tomu, že to ona zvládla rozluštit jeho hádanku, si na ni zasedl, neboť to bral jako osobní prohru, že se prvačka dokázala poprat s něčím, s čím si nedovedla poradit většina učitelského sboru.

Ve druhém ročníku zase umíchala sama Mnoholičný lektvar, který se učí až v ročníku šestém a tehdy unikla trestu jen díky tomu, že on sám uznal, že něco takového si trest nezasluhuje. Pak tam byla ta pověstná rvačka s trollem a dále tu byl třetí ročník, kdy díky svému intelektu přežila srážku s mlátivou Vrbou a pomocí Obraceče času zachránila krk Siriusovi Blackovi a možná i samotnému Potterovi.

Čtvrtý ročník si ve své mysli důkladně přehrál dvakrát, ale jelikož měl tehdy plno starostí s návratem Temného pána a také strachem o Pottera, nevzpomněl si na nic důležitého, co by bylo spojené s touto houževnatou mladou dámou.

Pátý ročník a její nesympatie k Dolores. Byl si jist, že Brumbálova armáda byl její nápad.

Šestý ročník byl opět trochu zatížen množstvím jeho vlastních starostí… Pak ten jeho útěk…

Ze zpráv, které měl, ona byla mozkem legendárního Tria. Ona vedla výpravu, ona je dostala z Gringottovic banky celé a ne po kouskách, jak by to nejspíš dovedl pánský kolektiv té trojice… Přežila i uvěznění, mučení a bůh ví, co všechno tu zažila.

„Pottere, pospěšte si…“ zašeptal do prostoru, nezastírajíc naléhavost, s jakou to pronesl.

 

Chýlilo se k ránu, když uslyšel hluk z chodeb vězení.

Křik. Jekot. Drásavé výkřiky lidí, které nepoznával.

Zavřel oči.

Nejspíš vyvražďují cely, protože je po všem. Zabijí teď i jeho a hlavně Hermionu, která stále statečně odolávala nemilosrdným spárům smrti.

Těšil se, až přijdou na řadu, protože ona hodně trpěla. Na jeho hlas nereagovala a on nemohl dělat nic, než jen bezmocně přihlížet.

Začínal se cítit slabý. Psychicky. Nemohl se dívat na to, jak umírá. Byla mladá, hezká. Mohla mít rodinu. Mohla něco dokázat, na lektvary byla nadstandardně nadaná a zkušených lektvaristů bylo málo.

Jeho mysl, poskvrněná příslibem brzké smrti a vyčerpaná neustálým doufáním v zázrak, se taktéž vzdala a on začal o všem přemýšlet jinak.

Byla tak mladá a silná. Kdyby tu teď nezemřeli, mohli by společně zmizet. Kamkoliv. Třeba k moři, kde by se mohli společně dohadovat nad zdánlivě nesmyslnými tématy až do aleluja. Třeba by časem během těch dohadů zjistili, že by spolu mohli zůstat.

Žili by v klidu na okraji přímořského městečka. Bez kouzel, která je společně dohnala až sem a dívali by se na klidnou vodní hladinu nebo na západ slunce. Proč by to tak nemohlo být? Byl, jaký byl, ale proč by si taky nemohl časem pořídit to, co všichni měli a on to mít nemohl? Každý má nárok na štěstí.

Hermiona by se uzdravila a její vlasy by zase zářily a přiváděly každého k šílenství svou nezkrotností. Vzal by si ji za ženu a každé ráno jí nosil květiny ze zahrady.

Nemiloval ji.

Nevěděl, jestli by ji miloval, ale rozhodně by nemuselo být těžké se to naučit, kdyby mu to dovolila.

Nebo kdyby mu to nedovolila ona, tak kdo říkal, že by se pro něj nenašla dívka nebo žena, které by jeho zatrpklá povaha a sarkastické poznámky nepřipadaly tak nesnesitelné.

Jenže on nedostane šanci žádnou takovou najít, poznat a zamilovat se. Zemře, protože žil špatně. Žil špatně, protože udělal chybu a chyboval, protože miloval.

Tichý výdech se jako poslední motlitba nesl temnotou až k prvním slunečním paprskům, které se pozvaly do prostor Azkabanského vězení a postupně ozářily mříže a následně i chodbu.

Neměl sílu ani zavřít oči. Slyšel kroky.

To si pro něj šel jeho osud. Dohnal ho stín minulosti, jež ho teď pohltí a s ním i všechno, co ještě dokázal cítit.

Měl chuť požádat čas o rychlejší běh, ale pak se místo Smrtijedské masky za mříží objevil obličej jiný.

„Lupine?“

 

„Dobré poledne, slečno Grangerová,“

„Profesore Brumbále?“

„Ano, nikdy bych si nepomyslel, že se zde potkáme, co říkáte?“

„Jsem mrtvá?“

„To je dobrá otázka… Co myslíte vy?“

Sklopila hlavu. Zkoumavě na ni hleděl, a protože tíha jeho pohledu byla silná, přiměla ji nakonec odpovědět.

„Myslím, že ano,“ zašeptala, aniž by odlepila pohled ze špiček svých bot.

„Nebudeme to dramatizovat - nejste mrtvá. Pravda, bylo to dost těsně a vděčíte za to člověku, který se ani nyní nevzdává a snaží se vás přivést zpět.“

„Tomu nerozumím,“ zavrtěla hlavou Hermiona a snažila se z modrých očí vyčíst víc než jen hádanky.

„Ne všemu se dá porozumět. Já jsem tu vlastně jen kvůli tomu, abych vám řekl jednu jedinou věc…“

„Jakou?“

„Otevřete oči,“ odpověděl s tajuplným úsměvem a oběma rukama nepřipravenou Hermionu strčil vstříc bílému světlu za ní.

 

„Je naživu!“

„Myslíte, že nás vnímá?“

„Tonksová, váš pisklavý hlas musí vnímat každý.“

„Vidím, že ani Azkaban na vaší povaze nic nezměnil,“ odpověděla žena jedovatě.

„Mě nikdy nic-„

„Laskavě se přestaňte hádat!“ přerušil jiný muž hluboký a nebezpečně položený Snapeův hlas.

„Nechte je, je příjemné to slyšet,“ zašeptala zdánlivě nesouvisle Hermiona.

„Hermiono, jsi v pořádku?“ vyhrkla opět žena s fialovými vlasy.

„Děláte si legraci? Doufám, že si děláte legraci, sama přeci vidíte, jak špatně na tom je!“ zahřměl zase Snape a probodával ženu jedním ze svých výstavních pohledů.

„Dobře, tak vy se tu dohadujte a já vezmu chudáka Hermionu do nemocnice,“ ozval se druhý muž, kterého dívka správně identifikovala hned v počátku jako Lupina.

„Ne. Odnesu ji,“ nabídl se Snape.

„Severusi, sám se sotva držíš na nohou, těžko budeš někoho nosit, ustup.“

Lupin vzal drobné a značně vyhublé dívčí tělo do náruče a společně s ní se přemístil.

„A vy se o to sám nepokoušejte nebo k Mungovi dorazíte po kouskách…“ rýpla si Tonksová a smířlivě nabídla muži v černém svou dlaň, který ji po chvilce váhavě přijal. Nebyl hlupák - sám by se přemístit nedovedl a nikdo jiný tu momentálně ve frontě na jeho pomoc nestál.

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

02.11.2011 18:50 Chavelierka

a teď mě napadlo, jak to, že je nezachránil Harry a Ron, když se tak dlouho připravovali a kde vlastně jsou?

02.11.2011 18:49 Chavelierka

Nebudu tolerantní, prudit budu a ty mě pošleš do háje, protože nestíhám komentovat, takže jsme si kvit? :D:D Ber mě s rezervou, prý z toho vyrostu :D:D
Opatrně se zkusil postavit. On nebo jeho? ;) :D
Jestli je to Severus a ty si v jedné větě s ním použila slovo stárnout, asi budu kousat :D
Co mu provedli, chrobáčkovi malému?
Krásně se o ní stará, i když je mu mizerně. Ach
Ještě nám chudáka Hermionu zabij, to by ti neprošlo :D
tak zůstal u zdi tiše na ni promlouvaje svým hlubokým a klidným hlasem… Já mám normálně orgasmus, to by vyléčilo i mrtvou
V podstatě díky tomu, že to ona zvládla rozluštit jeho hádanku, si na ni zasedl, neboť to bral jako osobní prohru, že se prvačka dokázala poprat s něčím, s čím si nedovedla poradit většina učitelského sboru. Joooo to by mě nenapadlo, jako důvod, ty jsi geniální
Nádherně shrnutý HP, poklona
Kdyby po kouskách, ty by jim doma vyplivl drak letící kolem
„Pottere, pospěšte si…“ to musí být hodně zlé, když už se i on modlí k Potterovi
Na jeho hlas nereagovala, to hraje, aby dostala přídavek ;)
zkušených lektvaristů bylo málo a teď bude svět připraven hned o dva – zapomeň!
Třeba by časem během těch dohadů zjistili, že by spolu mohli zůstat. Normálně mě zamrazilo, že zatoužil o obyčejných věcech, dělá ho to tak lidským, skutečným
Každý má nárok na štěstí. Amen
Nemiloval ji. Jak to že ne?
že by se pro něj nenašla dívka nebo žena, které by jeho zatrpklá povaha a sarkastické poznámky nepřipadaly tak nesnesitelné. Tady se hlásím.
Zemře, protože žil špatně. Žil špatně, protože udělal chybu a chyboval, protože miloval. Sakra ty si někde snědla encyklopedii moudrosti a nebo na tebe má elu a její dumání nad světem velký vliv, to je dnes perla za perlou
Neměl sílu ani zavřít oči. Slyšel kroky. Ps.: nebylo výš, že už je zavřel?
„Lupine?“ Kde má Marka, promiň, jsem si vzpomněla no :D
strčil vstříc bílému světlu za ní. Jdi do světla, to je z Ztracené duše, juuu :D Je mi jasný, že na to nekoukáš :D To já jsem maniak :D
„Tonksová, váš pisklavý hlas musí vnímat každý.“ Že už by někdo byl ve své kůži? :D
jedním ze svých výstavních pohledů. Já chci taky jeden na výstavku? :D
Hned po Ginny miluju Tonkovou, ony jsou správně střelený :D:D:D
Saru nelži fronta je dlouhá z Anglie do Čech a druhou stranou zpět :D:D:D

Krásný, krásný a ještě lepší. Nymp si vystihla ukázkově. Severu byl úchvatný. Hermiona si neškrtla, ale mám dojem, že se ještě ukáže ;) no a prostě jinak mě to prostě (1x) zahřálo u srdce.

31.10.2011 14:32 Mája

Díky, to byl rozhodně osvěžující a povzbuzující konec azkabanského utrpení. Jsem moc ráda, že oba přežili, ačkoli očekávám, že s následky mučení se budou (obzvlášť Hermiona) vyrovnávat ještě nějaký čas...

30.10.2011 22:42 Roose

omlouvám se za hodně pozdní komentář, ale mám ted toho hoodně..
Jinak kapitolu jsem hned zhltla a musím řici, že se mi bude hned lépe spát, když vím, že už jsou oba v pořádku.

Jinak se hrozně těším na pokračování tvé povídky a jsem moc ráda, že tu je ještě někdo takový kdo píše.
Děkuju a hodně štěstí.

30.10.2011 22:40 Curi

ouuu jsem ráda, že jsou snad už v oba v pořádku:D. Nemuzu se dočkat další kapitoly až si uvědomi co se vše stalo a hlavne jak se bude vařit Potter a Weasly.

30.10.2011 22:36 Karamelka

ty brdo.. super brzká záchrana to jsem ráda, že si nám je tam moc neumučila uz tak si toho prožili hodně. Jinak kapitola velmi krásně napsaná myslím, že muzeš byt na tento výtvor povídky naležitě hrdá. Mě se líbí jak nápad, tak styl psaní vymyšlení děje je velmi propracované jde vidět, žemáš vážně ke psání blízký vztah a ja bych se ho být tebou držela:). Přeji hodně štěstí v dalším psaní.

30.10.2011 22:32 Azraelka

velmi povedena zachrana a velmi promyšlena. Libi se mi jak si to krásně vymyslela a zbytečně to nekomplikovala.

28.10.2011 15:34 Uršula

uzasna kapitola:)jen tak dál

28.10.2011 15:33 miša

pěkna povídka

28.10.2011 15:32 Nina

velmi vyborná povídka s krásným nápadem

28.10.2011 10:48 Aneta

velmi krásna si vymyslela jejich útěk. Děkuji za další kapitolu a budu se těšit na další

28.10.2011 10:45 Šárka

omlouvam se za pozdni komentar nejak nebyl cas si usednout k pocitaci. Jinak zachranu si vymyslela bravurne a kapitola cela me velmi prijemne prekvapila. diky za ni

27.10.2011 17:52 Daisy

velmi povedena povídka

27.10.2011 11:46 Leninka

moc hezke napsano

26.10.2011 22:39 Michelle

Hurááááá, konečně nějaký zvrat k lepšímu...
já taky nestíhám vůbec nic, nezvládám psát ani komentáře, takže hluboce smekám před každým, kdo je schopen napsat celou krásnou povídku :).. kdo si počká, ten se dočká.. :)

26.10.2011 21:08 Sisi

Budem sa opäť opakovať a použijem slová, ktoré boli už veľa krát použité, a to že je to proste vinikajúce. Nečakala som, že ich tak skoro vyslobodia i keď vzhľadom na ich zdravotný stav by sa dalo povedať, že neskôr by už bolo neskoro. Pravdupoviedac som sa domnievala že sa to bude odohrávať celé vo väzení. No nič moja vina : ) . Moc sa teším na pokračovanie som zvedavá ako budeš pokračovať.

26.10.2011 10:55 Tatana

jee dalsi kapitola omlouvam se ze jsem ji objevila az dnes, ale mela jsem spoustu uceni a vsehoo.. jinak kapitola jako vzdy se mi velmi libila a hlavne ta zachrana jsem rada, ze jsi je uz vice netrapila:D

26.10.2011 10:34 Debbi

jsem ráda, že pořád píšeš tak nádherné povídky

26.10.2011 10:28 Vicky

děkuji za další velmi krásnou kapitolu na kterou jsem se moc těšila

26.10.2011 10:25 Fialka

velmi hezka kapitola

25.10.2011 22:31 Adélka

velmi zajímava kapitola, která má hodně do sebe velmi ráda čtu od Tebe tyhle krásné povídky

25.10.2011 22:29 Ricky

miluju tuto povídku tak jako miluju tento pár..
Taky mě upřímně štve jak málo tu je komentů, ale ja vážně komentuji podctivě někdy teba jen s lhekým zpožděním

25.10.2011 22:22 Kája

jupi dalsi kapitola vazne jsem se nemohla dockat a velmi se ti povedla moc chvalim

25.10.2011 22:05 denice

Bezvadné, Severusovy myšlenky na pokraji smrti byly dojemné. A Brumbál, ten je taky všude.
Díky.

25.10.2011 20:48 Crazy

Sara:zuzana to napsala za me ='D take jsem cekal hanryho ='D
ale dobre =') uvidime, jak to bude pokracovat =') tesim se a moc =)

25.10.2011 15:15 Ivča

super

25.10.2011 15:15 Gazi

uzasny nápad na zachranu, moc se mi libil

24.10.2011 21:26 kika

mam moc rada tuhle povidku

24.10.2011 21:23 Lili

jé další kapitola tak honem na ní

24.10.2011 21:23 Kamilka

moc povedene

24.10.2011 18:55 Zuzana

Uf, konečne zachránení, ale Lupin a Thonksová? Kde je Potter? Myslela som si, že záchranca bude on :D Som rada, že sú obaja v bezpečí, ale aj tak bude mať asi Hermiona ťažké žiť znovu normálne keď prežila takú traumu.
Ty prepisuješ túto poviedku? Ach. Takže budem musieť vydržať a sľubujem, že nebudem otravovať a písať odkazy :) Prajem skoré uzdravenie a teším sa na pokračovanie. Som strašne zvedavá čo sa bude diať.

24.10.2011 15:30 Terezka

skvostné dílo, jsem ráda, že jsou už oba (doufám) v pořádku

24.10.2011 15:30 Terezka

skvostné dílo, jsem ráda, že jsou už oba (doufám) v pořádku

24.10.2011 15:23 Eliza

tahle povidka a tenhle napad se ti velmi povedl a myslim, ze nejsem jedina ktera ma tenhle nazor dekuji za dalsi kapitolu

24.10.2011 15:20 uršula

jupi odsouzenci

24.10.2011 14:50 Tyna

miluji tento pár a tahle ovídka je velmi hezka a zajímava

24.10.2011 14:49 anettka

uzasná kapitola jsem ráda, že je uz někdo zachranil

24.10.2011 14:24 Evik

nádherna kapitoooola

23.10.2011 23:12 Alcazar

Díky za pokračování. Přišlo akorát vhod. Také jsem čekal, že utrpení Odsouzenců ještě neskončí, o to větší překvapení z nenadálého zvratu.

Rád se na severah vracím, Sářina díla jsou vždy jako Severusovy lektvary - hned tak něco se jim nevyrovná.

23.10.2011 22:23 SaraPolanska

Crazy: proč zaskočili? Já zásadně nezabíjím. :-D Ikdyž... ona záchrana měla dojít ještě dřív, ale nakonec jsem se rozhodla o trochu jiný průběh... :-D

23.10.2011 22:18 Crazy

:OOO
cumim! :)) uzasne vymyslene, i kdyz priznam se, ze zachranu jsem cekal pozdeji... mnohem pozdeji :) ale neva...
kapitolka uzasna :) totalne me zaskocili Lupin s Tonksovou :)
Deekuji :))

23.10.2011 21:58 Katherine

Tak to bylo o fous, ještě že se nakonec ukázali. Díky moc za novou kapitolku, perfektně napsáno jako vždy :)