SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Dovolená 3 aneb Bradavice už zase dobývají svět - 6.kapitola

11.10.2011 16:39 - SaraPolanska - Dovolená 3 - komentáře (25)

6. kapitola – Třetí den


Je mi líto, že kapitolu přidávám až dnes, ale nemám pocit, že by byl kromě pár jedinců zájem. Proč jen pár jedinců? Z počtu komentářů nemívám pocit, že je kapitola chtěná...

Možná, že řada z Vás čeká na Odsouzence. Vězte, že následující kapitola musela na doporučení bety projít menší (větší) úpravou a já to nechci uspěchat. Dočkáte se.

 

Brumbál se samozřejmě druhý den nechtěl vzdát svého programu na Matějské pouti, kterou město pořádalo, a tak bušil na uzamčené pokoje vytrvaleji než finanční úřad až do chvíle, kdy to většina vzdala a odhodlaně se vydala vstříc dalším zážitkům. Severusovy bezpečnostní dveře se závorou se jim nepovedlo vyrazit ani provizorním beranidlem ve formě profesorky věštění, ale jelikož byl nakonec Severus nakloněn vyjednávání, vyhádal si trojnásobné zvýšení platu a pak tedy pod zastíracím kouzlem vyšel ven.

 

Z deníčku Albuse Brumbála

Dnes jdeme na pouť! Snad nikam jsem se ještě tolik netěšil jako právě tam. Cesta tramvají jistě proběhne v pořádku, když Severus chytře navrhnul zastírací kouzlo. Nás ostatních si nikdo nevšímal, a tak se již za hodinu budeme vesele projíždět na horské dráze!

 

Z deníčku Minervy McGonagallové

Na pouti samozřejmě na žádné atrakce nepůjdu, ale dostala jsem hroznou chuť na langoše. Zmínila jsem to před ostatními a všichni to přijali s tichým souhlasem.

 

Z deníčku Rubeuse Hagrida

Taky mám chuť na langoše. Na dvacet nebo třicet.

 

Z deníčku Severuse Snapea

Mám chuť se pořádně opít. Nevím, jestli je to zoufalstvím, že jdu s Brumbálem na pouť, což je samo o sobě skoro jako jít s plnou třídou cukrem nadopovaných děcek, anebo být rád, že jsem docílil svého a jdu to dělat za peníze…

 

Jízda tramvají proběhla hladce. Byla skoro prázdná, takže tu nebyl nikdo, kdo by se po profesorech vrhal.

Matějská pouť se rozprostřela před procházejícími profesory a Brumbál okamžitě zavelel hromadný nástup na první atrakci. Autíčka.

Severus protestoval jen do chvíle, než zjistil, co se na takové atrakci dá dělat s ostatními vozidly. Stal se postrachem elektrické dráhy a brzy o zuby přišel nejen Brumbál, ale i zbytek profesorů, za což tedy nemohl přímo obávaný profesor, nýbrž Hagrid.

Sybila, která byla vždycky trochu víc bojácná, chtěla uprostřed bujaré zábavy z autíčka vystoupit a odejít, ale Minerva pokračovala v nahánění své kolegyně i po tom, co ta své červené blikající auto opustila…

Brumbál i bez předních tesáků zaplatil ještě další dvě jízdy a naplnil tak krabičku od sirek svými zoubky až po okraj.

Další atrakcí měla být centrifuga, se kterou všichni souhlasili, protože ji sledovali pouze při počáteční fázi jejího roztáčení. Jakmile se začal ozývat řev a lidské hlavy se obrátily směrem k zemi, snažil se sbor kolektivně utéci co nejdál do davu lidí. Brumbál je stihl zakouzlit neviditelnými pouty a tak měl úprk za následek akorát hromadné spadnutí na zem v okamžiku, kdy se pomyslný řetěz napnul.

Měli štěstí, na velké kolo točící se všemi směry usedli jen oni, protože momentálně nebyl jiný zájemce o vyprázdnění tělních orgánů.

Jakmile se kolo roztočilo, začala ječet Sybila. Ve chvíli, kdy nabralo vyšší rychlost, začal křičet Lupin, ke kterému se po chvíli přidal i Mark a vysokým tónem i Poppy. Při přetočení na bok všechny přehlušil Brumbál a Hagrid jen neurčitě mumlal. Severus při zacvaknutí pásů omdlel, byl tedy agonie ušetřen hned na začátku.

Minerva se potutelně usmívala z bezpečí země, protože na takovou atrakci si ve svém stavu netroufla. Autíčka a jedno drcnutí od Hagrida stačilo. Ještěže od nárazu ji odstínili Brumbál a Lupin.

Jakmile většina sedících omdlela, atrakce se v klidu dotočila.

Poslední atrakcí, kterou si Brumbál u všech vyhrožovací technikou prosadil, bylo Ruské kolo.

Profesoři sledovali kolo trpělivě celou hodinu, aby se ujistili, že po chvilce se kolo neutrhne a nezačne sebou prudce kmitat do stran ani se nevydá na procházku po městě i s nimi v kabinkách. Po tomto ujištění nastoupili. Vešli se do dvou kabinek. V jedné seděla Sybila, Mark s Lupinem a Hagridem, který seděl naproti této trojici, aby byla kabinka vyvážená, a v druhé, té první, seděl Severus s Brumbálem, Minervou a Poppy. Teprve nyní si Brumbál všiml, že mu chybí Filius. Nikdo to dále nerozebíral, neboť kolo se roztočilo. Tedy- to, že se točí, poznali až po deseti minutách, kdy se najednou ocitli nad stánky Matějské pouti. Minerva začínala podupávat nohou. Po chvilce trpělivého přehlížení neustálého klapání jejího podpatku se Brumbál své kolegyně optal, co se děje. Minerva oznámila, že musí čůrat. Brzy bylo slyšet řev a nadávky z kabinky pod nimi…

V půlce jízdy zaslechli Lupina, který si stěžoval na to, že musí nutně na velkou stranu. Po dojezdu dolů bylo všem jasné, že už nemusí…

Smrádek, který nutil všechny návštěvníky k rychlému ústupu, je doprovázel až na hotel.

 

Z deníčku Severuse Snapea

Na pouti si nás očividně nikdo příliš nevšímal. Nevím, zda se mám cítit uražen anebo být prostě rád za klidný den, který jsem si mimochodem fakt užil. Sledovat, jak si Brumbál dává berana s kapotou malého vozítka je zážitek, který bych si klidně rád zopakoval. To se nedá říct o poslední atrakci. Díky bohu za kouzlo zbavující čichu…

 

Z deníčku Albuse Brumbála

Byl to krásný a zábavný den. První atrakce byla kapku nebezpečná, ale těch pár zoubků, co dorostou, jsem ochoten obětovat na oltář zábavy. Jen nevím, kam mi zmizela ta krabička…

Druhá atrakce byla horší. Musím pár dní počkat, až mi žaludek sleze z hlavy a srdce se vydrápe zpět z kolena….

 

Z deníčku Remuse Lupina

Díky Markovi nemám moc čas psát si svůj milovaný deníček, ale vzhledem k tomu, že Mark před pár minutami omdlel, mohu napsat, že hodlám hrát taky těhotného, jako Minerva.

 

Z deníčku Minervy McGoganallové

Myslím, že mě mé dítě začalo kopat! Langoše mi přišly k chuti a dítěti asi taky, protože cítím první kopance! Je to nádhera, ale teď mě deníčku omluv, musím to jít oznámit Severusovi a pak hned na záchod.

 

Z deníčku Rubeuse Hagrida

Langoše byly supr. Brumbál vypadá bez zubů jako moje tetička Bernebunda.

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

25.12.2011 03:58 Idana

Great post with lots of imparotnt stuff.

02.11.2011 18:23 Chavelierka

Nezná někdo zaklínadlo jak prodloužit den? Doháním restíky a vrhám se na komentíky :D
To už je vážně 6. kapitola? Smekám vyprodukovat tolik srandy by mě stálo půl života a nějaké drobné.
Na komenty se vykašli, jasně že je chtěná, jen lidi jsou líní psát. Nebo nestíhaj jak já :D

Brumbál, já četla brutál, no ono je to stejně totéž :D
Matějskou bych si taky nenechala ujít, sice nesnáším tlačenice, ale cukrová vata je cukrová vata :D
Proč mám dojem, že měl Severus odolávat víc :D:D
Brumbál někde zaslechl slovo pouť a chytnul se ho jak nedokouřeného cigárka, aniž ví o co jde :D
Minerva má takovou kliku s tím těhotenstvím :D
Langoše hmm dobrý nápad.
Taky mám chuť na langoše. Na dvacet nebo třicet. K tomu není co dodat :D
Mám chuť se pořádně opít. Každý podle svého Hagrid langoše Severus pálenku :D
Cukrem nadopovaných děcek :D:D:D:D
jdu to dělat za peníze… Ku… prodejná :D:D:D
Oni měli prázdnou tramvaj to není fér :D:D:D To mi musíš vynahradit :D
Stal se postrachem elektrické dráhy…vražedný pohled a vlající háv, celý Severus :D:D
Hagrida to uvezlo? :D:D
Minerva pokračovala v nahánění své kolegyně i po tom, co ta své červené blikající auto opustila… :D:D učůr učůr :D:D
Na tu krabičku Brumbálovi stačí vytáhnout protézu :D:D
Dámy a pánové jedeme dál, kdo si koupí neprohloupí….. Slyším to až sem :D
Hagrid jen neurčitě mumlal. Se nedivím, zaručeně drhnul o zem :D:D:D
Severus při zacvaknutí pásů omdlel, můžu křísit, můžu mami prosíííííím
Minerva se potutelně usmívala z bezpečí země, protože na takovou atrakci si ve svém stavu netroufla. Hajzlík zákeřném :D:D
Teprve nyní si Brumbál všiml, že mu chybí Filius. Ten zákeřném němec co mu krade věci zase zaútočil? :D :D
Brzy bylo slyšet řev a nadávky z kabinky pod nimi… Já tu taky řvu, ale smíchy :D:D:D
Po dojezdu dolů bylo všem jasné, že už nemusí… eee brrr :D:D:D
Ale zas mají aspoň klid :D
Nevím, zda se mám cítit uražen… Začíná mu to chybět a to si ještě nic neužil :D:D
Brumbál má stoleté mlíčňáky a nebo Poppy umí zázraky? :D
Jen nevím, kam mi zmizela ta krabička… Cementoooooza :D
Chudák Mark :D:D
Je si jistá, že to nejsou vředy?
Je to nádhera, ale teď mě deníčku omluv, musím to jít oznámit Severusovi… Zaručeně jí radostí uškrtí :D:D:D
A opět nám to Hagrid krásně zazdil :D:D:D

Dostaneš účtenku za poničený nábytek a výdaje za léčení na psychiatrii kam mě asi brzy pošlou za nekontrolovatelné záchvaty smíchu :D:D

28.10.2011 19:26 Saxí

Miluju Severuse a miluju tuhle povídku, vždycky mi na tváři vykouzlí úsměv, i ve chvílích a možná zejména v těch, kdy mi do zpěvu moc není.
Vážím si lidí, kteří umějí psát jako ty :-) tak jen prosím - jen tak dál a další kapitolku co nejdříve :-)

20.10.2011 16:16 Kristie_Phelps

další luxusní kapitolka :))...řehtala jsem se jak blázen :D.....už se těšim na další kapitolu :))...máš geniální smysl pro humor ;)

17.10.2011 14:13 brige

dvacet nebo třicet:D:D::D:DD
Dalšíí kapitolůůůů:D

15.10.2011 21:07 lilith3913

díky za nové kapče z dovolené:-)

14.10.2011 23:26 Katherine

Tys nechala chudáka Severuse omdlít hned na začátku atrakce? :D To já o něm měla vždycky lepší mínění, přece něco vydrží :D Těhotná Minerva mě pokaždé dostává znovu a znovu. Ty toho Seva tentokrát vážně nešetříš, chudák! :D Těhotnou Minervu na krku bych nepřála nikomu :D Díky, bylo to super, zase jsem se jednou pořádně zasmála :)

14.10.2011 13:36 Crazy

heeeeeej tak to ne toto =DDDDDDDDD o5 uzasne poctenicko Saru :D prestava auticek proti Bagridovi? :D zabijarna.. :D a ja si myslel, ze jsem surovec :DDDDD
cetrifuga.... :DDD neni co dodat :D jen se musim priznat, ze jsem prezil i mnohem horsi atrakce :DD napriklad BOOSTER! MUHEHEHEHEEE :D na ten si je mela poslat! to by bylo teprv zajimavy! :D nebo ten katapult co tam byva! :DDDDD
minerva... :X :DDD LUPIN:XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX :DDDDD praasata!! :X :D
zajimava predstava tehotneho lupina... :D
dokonale a uzasne :D jako vzdy :)))
DĚĚKUJÍ :))

13.10.2011 09:21 denice

Kapitola byla zase supr! Málokdy se tak od srdce zasměju nahlas, za to ti moc děkuju. Jednoznačně vede Severus - hned, jak Brumbál přišel o zuby, věděla jsem, kam se podějí. Minerva je taky dokonalá, a Hagrid, a všichni! Kde asi ztratili Kratiknota? Nebo měl vynikající zastírací kouzlo?
Moc děkuji a jdu si dát langoš...

13.10.2011 09:04 elulinek

Vidím, že je opět na čase vám ukázat, jak se píší komentáře. Tak jdem na to
Třetí den - den krizový
Profesorka věštění je, jak známo, tvrdá jak pařez,
Severus nakloněn vyjednávání, vyhádal si trojnásobné zvýšení platu a pak tedy pod zastíracím kouzlem vyšel ven. – Muhehehehehehehe
jsem si vybavila scénu z Luny, jak jeli v Praze tramvají a ona Severusovi seděla na klíně =D
na langoše. - Neser, já teĎ taky
Hagrid má chuŤ tak na dvacet nebo třicet kilo
Mám chuť se pořádně opít. - To jsme dva. A to já zjistila, že dneska nikam nejdu
Brumbál okamžitě zavelel hromadný – úprk
Autíčka. - ježiš =D
Ty vole, já sem čekala, že Severus tomu nasadí korunu a bude se snažit přejet všechny chodce v cizích vozidlech. Jezdil aspoň v protisměru?
sem čekala, kdo s tím přijde =D A ona Minerva
A měl ty velký, krbový zápalky?
To muselo vypadat dobře, když tam všichni padli jak kuželky na to řetazu. Proč jsme u toho nebyly?
Vyprázdnění dutin a orgánů
Je mi jasný, že Severus pomýšlí na ruskou ruletu.
nadávky z kabinky pod nimi… - vyvalily se vlny zdola, objevila se prdel holá
všichni najednou ucítili, že není třeba.
zážitek, který bych si klidně rád zopakoval. - Já taky.
jsem ochoten obětovat na oltář zábavy. - Jak žralok, ten má taky šestery zuby
=D Remusi, a budou to malí vlčci? =D
Z deníčku Minervy - To budou napěchovaný střeva. Pamatuji si Severuse velice blízko…
Až pak na záchod? Muhehehehehehe, aby nepochcala Severuse =D
To jsme zvědavá, kam je zatáhneš příště =D třeba na nákupy, to by bylo supr =D
Výborně, skvěle, úžasně
Působivé

12.10.2011 18:06 Evik

jupí kapitola

12.10.2011 18:04 Diana

hezka kapitola, i kdyz nemam mco ráda parodie tahle se mi i libi

12.10.2011 18:03 hanka

:D hezke

12.10.2011 17:38 andrea

moc hezky napsano:)

12.10.2011 13:19 Liza

moc hezka kapitola a velmi vtipna

12.10.2011 13:19 Ivula

krásna kapitola

12.10.2011 11:44 Beata

superozní:D

12.10.2011 08:26 Janula

:D:D:D genius severus no konec moc povedene

12.10.2011 07:54 Jituš

Kapitolka je krásná a určitě chtěná. Takovou krásnou humornou povídečku můžu číst i na pokračování, jinak si mnohdy musím počkaž až na celou povídku. Přece jenom můj již věkem opotřebovaný mozek nezvládá víc než pár povídek číst na pokračování a i u těch se musím pravidelně seznámit s obsahem předešlých kapitol. Právě jsem si uvědomila, že se čtením na pokračování vracím do let mého dětství a mládí, kdy v novinách nebo v časopisech vycházely běžně romány na pokračování. Pak to nějak ustalo. Ale to už je dávno. Takže prosím piš, já se těším i na Dovolenou i na jiné tvé povídky, které ale budu číst až budou hotové. Přiznám se že na pokráčko teď čtu jenom asi 3 povídky. Ostatní sleduju. A těším se.

11.10.2011 23:57 Zuzana

Severus je génius, trojnásobné zvýšenie platu :DDDD
“ Taky mám chuť na langoše. Na dvacet nebo třicet.“ Hagrid to opäť zaklincoval, vlastne aj ja by som si dala... jeden. !
Autíčka ma prizabili a na Ruské kolo radšej ani nemyslím :D
Minervu neznášam dúfam, že si to tehotenstvo vymyslela, aby ma štvala. A dúfa, že sa po ceste k Severusovi počúra.
Výborné Saruška. Dobre som sa na noc zabavila :D Ďakujem.

11.10.2011 20:51 zuzule

Koukám, že si to opravdu užili. :D Hagrid je prostě nejlepšííí! :D

11.10.2011 19:13 zetemaka

Teda řeknu ti, že nejvíc mě zabil omdlelý Severus...Muhehe...Nemá chybu...Doufám, že bude brzo další :-D

11.10.2011 18:08 Paja

krásně napsaná dovolena, která me hezky pobavila

11.10.2011 18:07 anetka

dovolena to zase vše zabila uzasne

11.10.2011 18:07 gazi

uzasnééé:D:D:D