SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Odsouzenci - 8. kapitola

08.09.2011 10:03 - SaraPolanska - Odsouzenci - komentáře (42)

8. kapitola – Na hraně


Věnováno všem, kterým začala škola, a přesto si najdou chvilku na komentování :-) Vzhledem k úpravám, které v této kapitole byly provedeny, se cítím povinna se omluvit za případné chyby, neb jsem kapitolu už znovu neposlala betě na opravu. Dodatek - elu se obětovala a dobetovala během těchto chvil, tudíž jí patří dík. :-)

 

Díky vážným zraněním na těle i duši a horšícímu se zápalu plic, který způsobilo několik hodin v mraze, už o sobě příliš nevěděla. Netušila, co z obrazů před očima je sen a co skutečnost. Žila už jen na půl. Stála na hraně propasti, která nevedla nikam. V hloubi pod ní vládla jen temnota a věčná nicota. Podle toho, jak moc její tělo bojovalo s vážným stavem, se stávalo, že se s Hermionou ona pomyslná hrana zhoupla a ona jen tak tak z posledních psychických sil nespadla. Netušila, že ono zhoupnutí je pokus některého ze Smrtijedů o proniknutí do její mysli za účelem získání informací.

Svět Hermiony Grangerové teď tvořily pokřivené obrazy divných událostí.

S vysokou horečkou bezvládně ležela na chladné podlaze a nevěděla nic o tom, že snad každých pět minut se snaží její profesor přemluvit své bývalé kumpány, aby ho pustili k jejímu bezvládnému tělu.

Nevěděla, že umírá.

 

Nikdy v životě si už nebude schopen z mysli vymazat obrázek, který obsahoval ony první vteřiny, kdy přitáhli Hermionino tělo do cely. Nebyla to už studentka, kterou znal. To, co leželo na studené podlaze a sotva dýchalo, už byl jen stín. Těžko říct, kolik minut zbývalo, než vydechne naposledy. Její jindy zdravě narůžovělá pokožka byla šedá a vlasy, které pamatoval jako kudrnaté, neposedné a jasně kaštanové, byly rovné, bez barvy a bez života. Jako jejich majitelka.

Bylo mu jedno, že se nechová neurčitě a s jasnou prosbou v hlase žádá o to, aby ho nechali se na ni podívat.

Nepustili. Ani se na něj nepodívali. Bylo to přesně podle jejich plánu, a kdyby náhodou nebylo, stejně by to nevyprávěli zrovna jemu.

Drobné jiskřivé perličky, které v malém množství stoupaly z jejího těla, byly smutnou zprávou, že se vše řítí k nevyhnutelnému konci.

Byla teď smrti blíž, než byl kdy on. Byla teď na samé hranici mezi životem a smrtí a on se k ní měl už brzy připojit...

 

„Dobře, Harry, jsi velmi houževnatý mladý muž,“ smála se žena v letech na lavičce ve své zahradě a sledovala, jak si ještě před týdnem téměř na smrt zraněný chlapec počíná při chůzi a i chvilkovém běhu.

„Teti, vždyť jsem ti říkal, že Harry ve druhém ročníku sám zabil baziliška, ve třetím zápasil s horou mozkomorů a ve čtvrtém si to rozdal se samotným Vol-“

„Neříkej to jméno!“ zarazila ho žena, „Ještě ne. Bude čas, kdy se nebudeme bát ho vyslovit, ale teď, když jdete do bitvy, by to mohlo přinést smůlu.“

Oba chlapci smutně zakývali hlavou. Už byl čas.

„Kdy chcete odejít?“

„Dnes v noci. Nechceme riskovat za světla. Cítím v kostech, že se to k ránu stane,“ polemizoval Chlapec-který-přežil.

„Jo a navíc Harry ví, jak se bojím tmy a jak rád spím až do oběda,“ snažil se vážnou situaci přetnout humorem Ron, který stál vedle svého dlouholetého přítele, aby mu případně poskytl oporu, kdyby bylo potřeba.

Harry už však oporu nepotřeboval. Jeho osudem bylo osvobodit kouzelnickou společnost před tyranem a vrahem. A ač by byl rád, kdyby to někdo udělal za něj, bral svůj úkol vážně.

 

Hermiona seděla na paloučku a sledovala zapadající slunce. Kolem létali motýlci všech barev a v nedalekém lese zpíval nějaký pták. Nastavovala svou tvář slunci a usmívala se nad hřejivým pocitem, který ji naplňoval. Byla jinde. Daleko od svého těla, které pohltila bolest. To tělo už nešlo používat. Nebyla mrtvá. Byla za hranicí.

Když duše uzná za vhodné opustit tělo, které je vždy nejslabším článkem každého člověka, uchýlí se na místo, které bylo té osobě příjemné, aby se zde pokusila získat čas pro nějaký zázrak. Hermiona se líně protáhla a jedním navyklým pohybem si zula tenisky. Bosá chodidla šimrala krásně zelená tráva. Modrá obloha byla znamením, že dnes bude teplá noc. Hodlala tu zůstat až do rána a pak se vydá přes dřevěnou lávku do lesa a ještě dál. Až k moři.

Hermionina mysl vypnula všechny souvislosti s jejím životem od jejích jedenácti let. Nyní byla šťastným dítětem v dobách, kdy nevěděla, že existují víly a jednorožci, o kterých se jí zdávalo každou noc. Neznala žádného Harryho Pottera, který ve skutečnosti právě vypil mnoholičný lektvar, aby se mohl s jejím dalším přítelem přemístit do Anglie a vybojovat její svobodu. Netušila, že místo na trávě, která hřála, teď leží na studené podlaze Azkabanského vězení a Snape se neustále pokouší získat možnost zachránit její život.

Neexistoval žádný zápal plic ani zlomeniny.

Byla v bezpečí. Její mysl zamkla tyto věci hluboko a nebylo možné se k nim dostat. Ani ona sama se k nim nedostala.

Smrtijedi nechávali dívku zemřít, protože pro ně prostě už nebyla užitečná.

 

„Tak ses dočkal, Snape,“ řekl Lucius líně a společně se dvěma dalšími Smrtijedy se zlomyslně ušklíbl. Jeden hromotluk otevřel dveře jeho cely a s podivným úšklebkem nechal dveře pomalu a skřípavě otevřít.

„Nač ho někam tahat? Myslím, že místa je tu dost,“ rozhodl se Malfoy a kývnutím pobídl oba dva Smrtijedy, aby vstoupili do cely a zatarasili dveře. Ne že by Severus byl tak hloupý a bez hůlky zkoušel uprchnout.

„Víš, příteli, vždycky jsem si přál být tím, koho budeš prosit na kolenou o vlastní život a teď nadejde chvíle, kdy se dočkám, protože já, milý Severusi, vždycky dostanu to, co chci,“ pronesl slizce Malfoy. Severus věděl, že by tomu hajzlovi stačil jeden rychlý a nečekaný pohyb z jeho strany a ustrašeně by se schoval za své dva kumpány.

„Můj čas je drahý,“ nechal se ještě slyšet Malfoy, než pronesl první Crucio a Severus mu po pár dalších obdobných kletbách opravdu klečel u nohou. Proseb se ovšem blonďatý aristokrat nedočkal ani ve chvíli, kdy si sám klekl vedle viditelně zmučeného muže, aby mu do tváře naštvaně křičel hrozby smrti, pokud ho okamžitě neodprosí.

Severus sebral poslední síly, aby se Malfoyovi vysmál do jeho rozčíleného obličeje, načež napůl ztratil vědomí a bohužel tím přišel o Luciusovu scénu, a taky o pár dalších Cruciátů, které vás v bezvědomí mohou zabít, protože nemůžete instinktivně zatnout svaly, které chrání citlivé a životně důležité orgány.

„Co s ním?“

„Nechte ho tady, čas a krysy dílo dokončí,“ zašeptal ještě Malfoy aniž by uhnul pohledem ze Snapeovy nehybné tváře. „jdeme,“ Zavelel rozhodně a všichni tři vykráčeli z temné cely, kterou i přes to, že její obyvatel nejevil známky života, pečlivě uzamkli.

 

Probral se uprostřed noci. Sám si nepamatoval, jestli už během noci nebyl při sobě a znovu nepadl do bezvědomí. Cítil se až nečekaně silně. Tedy, samozřejmě měl hrudník v jednom ohni, přísahal by, že některé kosti slyšel chrastit a dle rudé kaluže pod sebou mu bylo jasné, že z toho nevyšel úplně bez újmy, ale některá mučení, která znával od Pána Zla byla horší. Malfoy zkrátka opět ukázal, že nic nedokáže dokončit. V tuto chvíli by se mu to mohlo stát osudným, protože křížek u Severuse Snapea na jeho soukromém seznamu nepřátel bylo něco, co by si nikdo dobrovolně nepřál.

Nedaleko v chodbách zaslechl kroky a vzrušené hlasy. Lehl si zpět na podlahu a zavřel oči, aby nikdo nepoznal, že je na živu.

Dva Smrtijedi postupně došli až k jeho cele a po celou dobu se zapáleně dohadovali. Ani jeden z nich si nedělal starosti s tím, že by je mohl někdo slyšet.

Informace, že slavný Harry Potter je mrtvý a stejně tak i zbytek bojujících na straně Světla, se nesla chodbami jako tichá hrozba, že nyní zemře i zbytek přeživších zde v celách.

Severus té informaci nechtěl a nemohl uvěřit, ale přistihl se, že se s tím vlastně už nějakou dobu pomalu smiřuje…

 

 

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

18.09.2011 17:52 Sisi

Po návrat z neuveriteľne dlhej dovolenky ma čakalo toľko kapitol. čo viac si priať : )
Chúďa Hermiona, ty jej dávaš teda zabrať a teraz keď už je aj Sev nepojadzný som zvedavá ako sa z toho vylížu. Kapitolky sú skvelé, moc sa teším na pokračovanie!

15.09.2011 22:33 Jimmy

Saro, krásna kapitola a krásna povídka..

15.09.2011 22:03 catharina

nadherna kapitola, kdy bude pokráčko ?

15.09.2011 20:24 Emilka

Saruško, uzasne:)

15.09.2011 20:21 Evik

uzasna kapitola

15.09.2011 20:21 Cica

krásna kapitola:)

15.09.2011 14:59 Crazy

....... mráz všude po těle, když si představím Hermionu v její "vysněné" krajině a co se jí děje zároveň v realitě... :X opravdu asi budeš masochistka, jak jsi psala před uvedením 1. kapitoly :X :D (promiň :X)

14.09.2011 22:22 Liza

super kapča

13.09.2011 21:30 Bublinka

Opět jsi mě nezklamala nádherna kapitola, akorát jsem zvědava jak to vše dopadne snad dobře a vyvaznou aspon trošku v pořádku:D

13.09.2011 21:27 Gita

uzasna kapitola, jsem děsně zvědava jak to vše dopadne

13.09.2011 21:25 Linda

:) miluji tuto povídku, nemuzu se dočkat na další kapitolu

13.09.2011 21:23 viky

uzasne

11.09.2011 21:16 Jitka

:) krásna povídka

11.09.2011 17:46 Chavelierka

Díky vážným zraněním na těle i duši se mohl horšící zápal plic rozeběhnout po povolném dívčím těle. Hodokvááás :D
Hermi, co ti ukazují v televizi vážně skutečnénení :D
Žila už jen na půl. Druhá půl leží vedle v cele ;)
Houpat jo kluci smrtijedský, ale točit už né :D
Fakt by mě zajímalo, jestli s té její halucinacemi popletené mysli, někdo dokázal vytáhnout něco kloudného?
Nevěděla, že umírá. Brrr
Nebyla to už studentka, kterou znal. Některé skládačky ani Severus neposkládá :D
No maj to zajímavé vyhlídky na budoucnost, myslím tím to černé před nimi
Harry si nechává lechtat ego a mezitím Hermiona do světélkuje, to je pech
Neříkej jmu jménem. Společně mu dáme přezdívku, třeba: Ten co chodí s hady :D
Hermiona seděla na paloučku a sledovala zapadající slunce. Na dovolený je fajn :D
To nezpíval pták, to jen Severus nadává, že ho nevzala sebou :D
Kořalka zahřeje vždy a všude :D
Byla jinde, jinak, jindy jedině :D
To tělo už nešlo používat. Vyměníme za jiné? Suší, pěkný bude :D
Byla za hranicí a bez pasu :D
zula si tenisky a i poslední pták dospíval :D
A to půjde celou dobu pěšky a bosa? No to se nachodí :D
Hmm, kdopak jim asi ten mnoholičňák uvařil? No jestli Ron, tak doufejme, že přežijí :D
Neexistoval žádný zápal plic ani zlomeniny. Takový podružný věcmi nevedem, zkuste obchod vedle :D
Blond háro zaplnilo kobku, že by Lucius? :D
„Tak ty se tu flákáš u mučení, když máš doma mýt nádobí?“ vlítla do cely Narcisa a hnala Luciuse koštětem :D
Lucius se neschovává on jen rychle uskakuje víš? :D
„Teda, Luciusi, jestli ti do toho můžu kecat. Prskáš až sem“ :D
Prej čas a krysy aby to nebyli čas a fanynky :D
No jsou i věci, který fakt dokončuje :D:D jako bejvalaka vim, ne? :D
Ale o kolečko si u něj zažádat můžu? :D

A teď jim Potter vypálí rybník :D Saru opět si mě málem dostala do deprese ;) Píšeš tak, že sedím na studené podlaze v cele a dýchám Severusovi a Hermioně na krk. Díky, za tvou tvorbu ;)

11.09.2011 12:59 Jitka

uzasne

11.09.2011 11:19 evik

krásna kapitola snad to dobre dopadne

09.09.2011 22:37 Zuzana

Tak teda... v tejto poviedke si sa na Hermione riadne vyzúrila. Je mi jej strašne ľúto. Nádherne si opísala ten „koniec jej trápenia“ až ma z toho mrazí. A chudák Severus tiež dostal svoju dávku, ale som rada, že si jeho muky neopisovala tak podrobne. Pri ňom ma to bolí desať násobne. Potter sa konečne odhodlal na boj? Ale čo ten koniec??? Nezabiješ predsa Pottera keď to je jediný záchranca? Alebo nie je? Som strááášne zvedavá. Skvelá kapitola len nech je tu už ďalšia. Veď chudera Hermiona na tej zemi zmrzne a vážne umrie.

09.09.2011 19:17 Pirswe

Nevím co k tomu dodat. Je to napínavé, je mi líto Mii :/, věřím, že Severus se z toho vyhrabe a těším se, co bude dál ;)

09.09.2011 11:41 Mája

Pěkně napínavé. Díky za další kapitolu, budu jim všem držet palečky...

09.09.2011 05:54 Raduska

ty brdo po ránu toková krutááárna, ale jo libi se mi tenhle tvuj styl psani

09.09.2011 05:53 Minerva

No, kapitola se mi líbí, ale je mi jich děsně líto snad to Herm zvládne:(

08.09.2011 23:53 elulinek

nemáš zač, ty dodatku

08.09.2011 23:45 Katherine

Informace, že je Harry a ostatní z Řádu jsou mrtví, je kachna, že jo?! :) Protože nevím, kdo by jinak riskoval život pro záchranu Seva a Hermiony, a tak nějak instinktivně nevěřím tomu, že bys je tam nechala umřít. Oni se z toho určitě nějak dostanou, že? Ááááh, nemůžu se dočkat další kapitoly, tohle je teda napínačka! :D

08.09.2011 22:31 Ingrid

uzasna kapitola

08.09.2011 22:16 Monika

skvěla kapitola moc se m líbí

08.09.2011 21:37 Gazi

:)čtu pravidelně a ráda

08.09.2011 21:23 KM

Úžasně nás napínáš. Já osobně miluji šťastné konce :-)))

08.09.2011 21:17 Vicky

krásné, ale je mi jich líto. snad se co nejdriv od tama dostanou

08.09.2011 20:49 Nina

Miluju tuto povídku.

08.09.2011 20:49 Karinka

Me se hrozně tahle povídka líbí píšeš krásně a fakt se mi libi jak vše popisuješ a neodbyvaš nas

08.09.2011 20:47 Liza

pekna kapitola :) krásně píšeš

08.09.2011 20:47 Angelika

velmi krásna kapitola, akorát mam strach, ze to dopadne smutně

08.09.2011 20:47 tyna

uzasne

08.09.2011 20:16 Zuzi

ach jo.. snad budou oba v porádku.. Vazne je mrtvy? Nechce se mi tomu verit i kdyz Harry byl vzdycky budiž k ničemu, který měl pouhe štesti misto rozumu

08.09.2011 19:54 denice

Stejně jako Severus ani já nechci a nemohu uvěřit, že je všechno ztracené, i když jsi to napsala velice sugestivně. Na zahnání deprese bych prosila kapitolu Dovolené, prosííím.

08.09.2011 19:48 eliza

krásna kapitola ale smutna:(

08.09.2011 19:48 Monty

uzasna kapitola super:)

08.09.2011 18:20 Leannka

och nie!
toto je vážne velmi krutá poviedka
čo mi to robíš?

08.09.2011 13:59 Sharme

Hmmm, tak to by mě zajímalo, jak to všechno dopadne. Kapitola se mi moc líbila, měla náboj!

08.09.2011 12:48 elulinek

červený trpaslík, dobrý, ale BK nevím, co je BlinKat? =D
no jasně, sex je důležitej =D já je nenutím, však by se jim to líbilo =D
Sev má svý dny, neb sem mu je poslala a Hermu bolí hlava, neb sem jí svoji poslala
geniálně žeanojaksi? no, když myslíš... =D
nemáš zač, já se ráda vtírám cizím do povídky a komanduju =D

08.09.2011 12:45 SaraPolanska

ano, všichni jsou mrtví, Dejve... tohle asi pochopí jen hrstka národa, která je prostě posedlá RD :-D a jestli se mě zeptáš, co je RD tak budeš dvě hodiny BK. :-D
Tvoje starosti bych chtěla mít. Stejně tak i Herma a Severus, který tam potí krev (doslova a do písmene) a ty bys je nejraději lopatou hodila na sebe a nutila je souložit. Nemůžou. Hermu bolí hlava a Sev má svý dny.
Ráda bych ti napsala něco víc, ale nerada bych prozrazovala zbytek povídky, když jsem to tak geniálně přepsala, ženojaksi :-D :-D :-D děkuji za koment i rychlobleskovou opravu hlavně předělaných částí.

08.09.2011 12:33 elulinek

Prvnííííííííííííííííííííííííí
Odmítám tu jednu chybu, ve které mě Sara neposlechla, brát na svá něžná to… bedra
Díky vážným zraněním - nemáš zač
Svět Hermiony - . Hele, taky se ti zdá, že lidi jsou čím dál blbější? Tak v tom případě jsme na tom stejně. Ale já tu žádnýho Smrtijeda nevidím. Severusi?
Nevěděla, že umírá. - Já jí to ráda řeknu. Můžu? Můžu? Můžu? Prosííííííííííííííííím!
Stín - Mozkomoooor! Jak říkáme my Roonilové Wazlibové, Morkodrap!!!
Severusovy prosby - „Je mi jedno, co si o mě myslíte, já ten sex prostě POTŘEBUJU!“ zakřičel Severus do davu autorek FF, které na jeho slova nereagovaly a dál probíraly nejnovější trendy z Týdeníku čarodějek.
Ani se na něj nepodívali. - Kuk.
vše řítí k nevyhnutelnému konci. - Řítič se řítí z řiti.
Už byl čas.- Ky ky ry ký!
společnost před tyranem a vrahem. - Násilníkem a úchylákem. Vrahem a zlodějem. Chlípníkem a prasákem. Lordem Voldezmrdem. Chalpci z Kobry jedenáct ho ale dostanou!
Hermiona seděla na paloučku a sledovala zapadající slunce. - Já ti říkala, že to Válium nemáš žrát místo rýže k tomu kuřeti.
zpíval nějaký pták. - Pták jarabák Asi Klofan.
Nastavovala svou tvář slunci a usmívala se nad hřejivým pocitem, který ji naplňoval. Jo, válium je supr.
Byla jinde. A počkej, až přijdou tunely, hvězdičky před očima a kroužky. To pak bude pořádná prdel teprve.
Daleko od svého těla, které pohltila bolest. Byla čím dál tím dál a Válium působilo čím dál tím víc.
To tělo už nešlo používat. Nebyla mrtvá. Byla za hranicí. To zní, jako by byla upír. Hele, kámo, já chci bejt čistá, mě nekousej.
vždy nejslabším článkem každého člověka, - u chlapů bych se hádala, tam jsou to koule,
zázrak. - Miracle of Love.
si zula tenisky. - Fuj, táto, ty si se zul. Vlez tam a obuj ho.
bude teplá noc. - Ale kuš, ty babo jedna!
Až k moři. - A pak se najde pod věží, jak si piluje nehty na čele.
Vypnula souvislosti – Error
Na váliu už od jedenácti? Holky, ty seš na tom dost blběc.
PEACE FOR YOU!
teď leží na studené podlaze Azkabanského vězení a - dožaduje se další krabičky Vália
Neexistoval žádný zápal plic ani zlomeniny. - Jenom hypochondři, kteří si to vymysleli, protože jim horečku omladinic už nikdo nevěřil.
kývnutím pobídl - sem četla políbil =D
Uči kuči Luciusek se nám zlobí. Debil.
„Co s ním?“ Hodit lvům.
jestli už během noci - měl sex třikrát či sedmkrát
nic nedokáže dokončit. - To je blbý, s kým má teda Narcissa Draca?
vzrušené hlasy. - „Jsem tak vzrušenej!“
„Lehni! Ták je hodný, dostane kostičku.“

Rozhodně je to zajímavej vývoj situace. Herma umře, Severus umře, sex nebude a já zas přijdou o svou oblíbenou část povídky. Achjo. Aspoň že sexu se dočkám v tý další povídce. Sice málo štěstí, ale přece jenom.
Hermiona zůstala na louce, Severus se vznáší na obláčku, Harryk Fotr je po smrti a sex prostě nikdy.
Achjo
Výborně, skvěle, úžasně
Působivé