SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

The World Harry Potter Premiere in London

15.07.2011 23:00 - SaraPolanska - Alan Rickman - komentáře (9)

Bonzblok 2 - Výlet do Londýna anéb skupina šílenců opět dobývá Alana


Drazí zesnulí, jak jistě víte, tušíte, slyšeli jste či máte dar vidění, byly jsme na World premiere of Harry Potter v Londýně. Tímto chci uspokojit co nejvíce z Vás nadcházející reportáží z této akce. Prosím, vezměte na vědomí, že náš pobyt v Londýně byl devítidenní (neplánovaně, zrušení letu, jinak bychom byly pouze osm dní) a není tak možné popisovat detailně všechny dny. Reportáž je tedy ze dnů 5.-7.7. 2011 a já doufám, že se při ní budete skvěle bavit. Je možné, že jsou tam chyby a celé to ještě projde úpravou. Proto buďte shovívaví, neboť toho mám teď tolik, že jsem ráda, že vůbec něco stíhám.

 

Den první a ráno dne druhého (5.7.- 6.7. 2011) – Zmatky, déšť a probdělá noc

Náš prvotní odhad, že k zabrání prvních míst na premiéře bude stačit vyrazit šestého večer, byl velice naivní. Do Londýna jsme se naštěstí dopravily už čtvrtého a duševně silné, odhodlané zahlédnout Alanův šedý vlas, jsme po vzájemném zhodnocení situace pobalily své igelitky už pátého odpoledne. Mírný deštík lehce vyhecoval naše hysterická já, takže jsme v bezpečí našeho ubytování čekaly až téměř do sedmi hodin, kdy se mraky nad Londýnem protrhaly a nebe slibovalo klidnou noc.

V metru už většina našeho čtyřčlenného týmu zarytě mlčela probírajíc se možnostmi, které se nám nabízejí. Zejména v sobě každý hledal odpověď na otázku, zda nám za to Alan stojí.

Alan za to určitě stojí (možná i něco dalšího stojí…:-D) takže z ujíždějícího metra nikdo z nás nevyskočil, ačkoliv si troufám myslet, že k tomu nikdo z nás neměl daleko.

Na Trafalgar Square jsme dorazily všechny v celku a značně šokovány, kolik šílenců už zde rozložilo své kufry, deky, stany, spacáky, igelitky, noviny… Nikdy jsem nebyla zdatná na matematiku, ale do první dvoustovky jsme se už asi nevešly. Každopádně protože Trafalgar již začal být připravován pro premiéru, pro lidi byla otevřena akorát horní terasa pod národní galerií a ve spodní části se zatím stavěly zátarasy. V této horní části byly postaveny tři klícky. Cube 1-3. My jsme byly přiděleny do dvojky, ačkoliv jsme dost dobře nechápaly proč. Informace byly strohé, dosti se různící od jednotlivých organizátorů přicházela pokaždé jiná zpráva a to značně odporující té první. Naše dilema, kam natáhnout páteř, když nám zbyl asi půl metřík optimistického ražení, spustil se z nebe tak silný déšť, že jsme se na dobro schovaly do blízkého McDonalda a hodlaly tam trapčit při kafích a kolče až do rána. Lea stihla vypít šest kafí a připomínajíc nadopovaného angorského králíka nám tak přidělala nejednu vrásku, protože strach o její zdraví byl dosti veliký.

Noc byla dlouhá. Docela často se kolem nás míhali lidé, kteří spali na Trafalgaru i přes neustávající déšť a naše obava, zda tohle není příliš velká šílenost, se značně zvětšovala.

Odhodlaná to nevzdat i přes pětiminutové sledování dívky, která se neskutečným způsobem třásla (mokrá jak čerstvě vyprané prádlo) a čekala na uvolnění wc, jsem do sebe nalila třetí colu.

Rozednění přicházelo rychle, a to už kolem půl páté ráno. V pět nás ostatně z Mekáče vysáčkovali se slovy, že se bude uklízet a chystat snídaňové meny. Návrat mezi Cube 1-3 přinesl překvapení. Cube 3, při našem odchodu naplněná jen pár lidmi, teď už z poloviny praskala ve švech (na délku asi 40 metrů, šířka cca 10 metrů). I usedly jsme na zem v Cube 3 nehledě na to, že nám měla patřit dvojka. Výhled na mačkanici s tolika lidmi nám nepřipadal nijak zvlášť lákavý. I vyhnání ochrankou jsme schlíple nakonec v Cube 2 skončily s myšlenkou, jestli jsme si nespletly světovou premiéru s utečeneckým táborem, protože některé scény byly tak sugestivní, až jsem byla nucena se štípnout. I na jedné noze a ještě k tomu ne na své jsme se pokoušely duševně přežít.

Náš cíl byl prostý. Dočkat se desáté hodiny, kdy se měly rozdávat jakési náramky, které mají být vstupenkou na letošní premiéru. Celé náměstí bylo pro veřejnost uzavřeno a dovnitř směli jen lidé s náramkem. Čekalo se tedy zatím jen na něco, u čeho nikdo nevěděl, kolik toho je, zda to dostaneme všichni či jen první Cube, zda se díky tomu dostaneme k záterasám a zda jsme se úplně nezbláznili, když přesto všechno stále zarytě sedíme na zadnicích jak pecky a odevzdaně čekáme, až nám to cosi kdosi přinese. :-D

 

Foto nahoře: Právě jsme se zapsaly na seznam a byly umístěny do Cube 2.

Foto uprostřed: Takhle to vypadalo uprostřed Cube 2 dva dny před premiérou.

Foto dole: Trafalgar square 6.7. v šest hodin ráno.

 

Den druhý (6.7.2011) – Náramky, únava a pevné odhodlání

Mezi sedmou a desátou dle mě uplynulo nejméně pět let, protože přesně o takovou dobu jsem nejspíš zestárla.

První noc jsme si ovšem mohly odškrtnout a v marné naději, že už máme za sebou to nejhorší, jsme dokázaly vydržet až do desáté hodiny, kdy se měly rozdávat údajné náramky.

 

 

Těsně před tím, než si všichni začali stoupat a čekat na náramek.


 

Náramky se rozdávaly už v devět a to zatím v Cube 1. Tito lidé pak byly za bouřlivého potlesku a spousty fotografů pouštěni do dolejší části Trafalgaru, kde mohli okamžitě zaujímat pozice. Cube 2, včetně nás, na ně jen mlsně koukala. Cube 3 už ani nedoufala, že náramky dostane, neb organizátor všem sdělil, že kdo nedostane náramek, má neprodleně opustit náměstí a jít domů. Někteří lidé to vzdali. Doteď nejsem schopna pochopit, proč tuhle informaci vypouštěli, když náramků bylo osm tisíc. Lidé začali být nervózní, protože ani ve dvanáct hodin jsme neměli své náramky. Nikdo stále netušil, kolik jich je, ale mezi lidmi kolovala informace, že tři stovky. Už v osm si díky hromadné hysterii všichni v naší kostce stoupli, takže ve vedru a sluníčku, které panovalo, bylo asi spoustě lidem ouvej. Kdosi z naší skupiny nadhodil, že má chuť to vzdát. V tuto chvíli se nejspíš zrodila myšlenka o Máriu a jeho třech životech. Náramky nesoucí se směrem k nám jsem přes mlžný opar své beznaděje neviděla. Pouze se před nás postavil organizátor a četl postupně jména ze seznamu, na který jsme se naštěstí napsaly už večer. I tak jsme z naší Cube s Marťou odcházely (utíkaly) až ke konci a podařilo se nám ukořistit pozici ve slepém rameni a ve třetí řadě. Vyhlídky nic moc, ale naše naděje nepolevovala. Zejména jsme se utěšovaly myšlenkou, že blondýnu se ztracenou botou a velice vymakanou angličtinou si musí Alan jistě pamatovat a na psí oči do této nepříliš lukrativní končiny zabloudí.

 

Naše doslova krví pokřtěné náramky. Vstupenka do světa snů. :-)

 

Den se táhl, sluníčko pálilo, sem tam sprchlo, ale naštěstí to opět střídající slunce rychle vysušilo. Za námi se začali skládat další a další lidé a brzy bylo náměstí poměrně slušně zaplněno.

 

Viz popisky u fotek

 

 

Největší nápor lidí přišel večer, kdy většina z nás už jen tupě zírala na stavění nápisu Harry Potter, který byl umístěn nad obřím plátnem uprostřed náměstí.

 

Druhá noc na Trafalgar square.

 

Pokud jste chtěly na záchod, což není nic neobvyklého, musíte přeskakovat spící lidi a to v každou denní či noční hodinu. Dráha, která byla dlouhá asi 30 metrů než se dalo šlápnout na beton, byla velice namáhavá. To si nejspíš nemyslel nikdo kromě nás, neboť vytrvalé šlapání cizích lidí na naše hlavy nepolevovalo ani v hlubokých nočních hodinách. Tuto druhou noc jsem i přes tento nepříliš pěkný fakt usnula na hodinu a půl, neboť více mi Lea nedopřála. Ta ostatně spala nejdéle, nejvíce a to klidně i osm hodin.

Wix i já jsme si tuto noc prošly takzvaným bodem zlomu. Na mě to nikdo nepoznal, na wix to nejspíš poznala půlka Londýna. :-D I přesto, že bychom mohly hravě konkurovat Zombíkům z nějakého Burtonova filmu, jsme se ani tuto druhou noc nerozhodly odejít domů a zahodit předcházející emotivní hodiny čekání. V tuto chvíli pro mě bylo nejtěžším bodem čekání na náramky a opět poněkud naivně jsem doufala, že toto bylo to nejhorší, co nás mohlo potkat…Ó jak jsem se spletla…

 

Den třetí (7.7.2011) – Sebezapření, odchody a návraty a Alanův šedivý vlas

Noc odcházela stejně jako drobné poprchávání a my se pomalu blížily do cíle. Za pár hodin měla začít poslední světová premiéra Harryho Pottera a my žily. Jenže tohle si nejspíš uvědomila většina lidí na placu a začala už v půl sedmé hromadně vstávat a rvát se dopředu. Skupinová hysterie hadr.

 

Koberec je na místě, všechno už se dolaďuje. Těsně před tím, než se začalo stoupat.

 

Kdo nestál, neměl šanci uhájit své místo. Lidé začali být zlí, bylo jim jedno, že je nespravedlivé přijít osm hodin před premiérou a tlačit se na místa těch, co čekají už dva nebo tři dny.


Kamera jezdila neustále kolem. Už se stojí.

 

Neustále jsme naše místo bránily, neustále na ostatní křičeli, ať se vrátí zpět dozadu, ale nakonec náš boj v deset hodin skončil silným deštěm. Tři velice oprsklé dívčiny se bez pardónu nacpaly do první lajny a naše vyčerpané duše to už nedávaly. Déšť zesílil a my během pár minut stály po kotníky ve vodě. Promočené, unavené, zoufalé, hladové jsme si zatleskaly za náš velkolepý výkon, který určitě není k smíchu a se svěšenými hlavami se vydaly vstříc domovu. Alana všechny milujeme, ale tohle už bylo o zdraví a takoví šílenci, že bychom riskovaly zápal plic jen proto, abychom náhodou zahlédly některou z celebrit, určitě nejsme. Co by asi Alan řekl na to, kdyby ho naše čtverka vítala v takovém stavu, v jakém jsme byly? Špinavé, mokré, kruhy pod očima, že by se na nich pohoupala půlka Londýna…Ne, odjely jsme domů, kde jsme se osprchovaly, najedly, daly celkově do kupy a během pár minut rozhodly, že se nevzdáme tak snadno a pojedeme zpět. Ve výhodě, neb jsme uschly. :-D

Wixie jsme musely přemlouvat, ale nakonec i přes pár trablí stálo naše kvarteto v plné síle (plné ani náhodou ne, já usínala ve stoje) opět na Trafalgar square a s neodbytnou trpělivostí se dobývalo přes security na nějaké výhodné místo. Sprint, který jsme ještě musely zvládnout z metra přímo na místo určení, protože ve tři se náměstí uzavíralo, nás lehce pozabíjel, ale nikdo z nás k zemi nešel. Bylo téměř půl čtvrté.

 

Druhé stanoviště. Je půl čtvrté sedmého a já jsem ready. :-D

Zaujala jsem výhodné místo ve třetí řadě u zábradlí, které bylo hned naproti silnici, kam přijížděly limuzíny. Z fotek je vidět, jak blízko to bylo a jak zbytečné tudíž bylo čekání uprostřed Trafalgaru. Kdybychom to věděly, jistě bychom šly hned tam. Ušetřily bychom si dva dny trápení.

První přijel Rubert a ochotně se jako první přišel podepisovat k nám. Většina celebrit podepisovala jen první řady, ale já stihla ukořistit podpis od Evanny Lynch, o nějž jsem velice stála, a ještě i Jamese Phelpse.

 

První foto Rupert Grint - Ron Weasley.

Druhé foto Matthew Lewis - Neville Longbottom.

Třetí foto Tom Felton - Draco Malfoy

Čtvrté foto J. K. Rowling

 

První foto Robbie Coltrane - Rubeus Hagrid.

Druhé foto Emma Watson - Hermione Granger.

Třetí foto James Phelps - Fred Weasley.

Čtvrté foto Michael Gambon - Albus Brumbál (od třetího dílu).

 

Na Alana jsme čekaly hodinu, než konečně přijela i jeho limuzína. Moc mu to slušelo.

 

Alan ihned po tom, co vystoupil z limuzíny a když odcházel mezi lidi na Trafalgar.

 

Rima byla s ním a osobně jsem si ji všimla až z pořízených fotek, jinak jsem nebyla schopna spustit oči z něj. Tvářil se jak když snědl něco opravdu nedobrého, ale pak se usmál, dokonce zamával i do mého místa, což jsem zachytit nedokázala, ale dostatečně mě to nabilo, takže jsem nešla hned po jeho odchodu k zemi, jak jsem si před tím myslela. Alan se podepisovat nešel. Postál novinářům, trochu se rozhovořil na pódiu a pak už o jeho cestě fanoušky nic nevím.

 

Už usměvavý :-)

 

Jen doufám, že do slepého ramena nezašel…

Počkaly jsem až do příchodu J.K.Rowling a hned po tom definitivně opustily Trafalgar s úlovky v kabelce a hlavně v srdci. Daniela Radcliffa jsme už přijíždět neviděly.

Bylo to parádní maso a já osobně už do ničeho podobného nikdy nejdu, zlaté divadlo. :-D

 

Speciálně foto pro moje čtenáře - Alan a Rima v Londýně

Podpis od Jamese a Evanny :-) Není to moc vidět, černá fotka a černý fix, ale i tak mě to hřeje :-)

 

 

 

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

01.04.2015 09:23 e-vismaior

trochu opožděný, ale stále obdiv za vaši vytrvalost. skoro mě mrzí, že se už nedokážu pro nic (a nikoho) takhle nadchnout, abych páchala takové věci:D Na mě byla tak akorát ta Praha, pár lidí a Alan přímo na trase, kudy každý den chodím domů. Zrovna včera jsem tam na něj vzpomínala, když jsem šla kolem té pizzerie, kde tehdy vyhrávalo to podivné hudební těleso:D

13.02.2015 15:28 verča

Počkat.,blondýna se ztracenou Botou? :D to mi vysvětli :))

25.12.2011 03:28 Kathreen

Which came first, the problem or the solution? Lukcily it doesn't matter.

26.07.2011 13:19 Zuzana

Saruš, ja som si premiéru pozrela na nete zo záznamu, ale táto reportáž od Teba mi to celé priblížila oveľa lepšie ako suchý záznam. Bože ja Vás strašne obdivujem, že ste to nevzdali a vydržali, ale ako si povedala, Alanov šedý vlas za to stojí :D A tie fotky sú skvelé. Na tom zázname Alana ani neukazovali ako sa podpisuje, takže je možné, žeby sa nepodpisoval vôbec? Ja som ešte frflala na celý štáb, že ostatných ukazujú ako podpisujú nekonečne dlho a z miláčika ani chlp?

16.07.2011 23:34 pimpinela

skvelé...ste super, že ste to vydržali...neviem prečo ale keď som sa dívala na premériu online...tak som mala pocit, že niekde tam si...teda ste celá partia :)...a ono to bolo fakt naozaj. ako klobúk dole...ja by som na to asi nemala nervy stáť tam tak dlho. A skvelé miesta sa vám nakoniec podarilo nájsť. :)) podpisy závidím :)

16.07.2011 21:23 Fialka

uzaaasny zavidím holky

16.07.2011 19:22 elulinek

sem tady, jsem schovaná i shovívavá
Den prvý
naivní pomlčka blbá, moje babička má vždycky pravdu
Alanův šedý vlas - ten kdyby tě slyšel, tak jedeš jak namydlenej Kulovej Potter na Harryho Blesku. Nebo jak
poznávací znamení Čechů: igelitky
mně taky stojí. Celej Alan.
jo, vzdělaná ve financích řekla, že nebyla nadaná na matiku, paráda
Lea vychlemtala tolik kávy? se zbláznila ne? To i já bych měla strach, že mi to něco udělá
trapáci v tom mekáči. Jste měly říct, že jim rádi s přípravou pomůžete
šimek a grossmann: moje jízda tramvají
líbí se mi tvůj jejich styl, výborně
fotka první: vy jste se zapisovaly do seznamu? takže až bude chodit poštou londýnský spam, tak ti přijde, jo? taky dobrý
fotka druhá: samá larva. já bych sebou brala raid
fotka třetí: za co jste protestovali? za svobodnou vůli v Římě ohledně antikoncepce?
Den druhý:
pět let? si magor? to mám titul ani o něm nevím
fotka čtvrtá: za kohos byla? za malfoye? klasicky? to tam vypadá, jako by snad někdo měl to nafukovací lůžko.
osm tisíc náramků a oni říkali takový ptákoviny? to jsou idioti. na druhou stranu taky způsob jak se zbavit přebytečnýho množství lidí, že
to by mě zajímalo, do to chtěl vzdát. Vyspíme se v hrobě, ne?
blondýnu s upadnutou botou? a já myslela, že si pamatuje tu, jak se jí šaty vyhrnuly až do pasu a jenom kalhotkama zakrytej zadek ukázala půlce irského obyvatelstva. začínám si vás plést, dámy
všechny to máte na pravé ruce? a vy nevíte, že znamení zla je vždycky na levém předloktí?
fotka pátá: tam šel někdo za dobbyho nebo to byl tajnej zákazník?
fotka šestá: já koukala n tu premiéru live co šla na youtube a záviděla všem ty deštníky s britskou vlajkou. Mimochodem se mi líbí tvoje mikina I love London
fotka sedmá: a můžeš mi laskavě říct, proč jsem vás neviděla, když ta kamera lítala nad váma pořád? to teda nechápu
fotka osmá: druhá noc se Severusem vlajícím nad hlavou; to jsem psala wix myslím do sms, že tam kdosi vlaje jako minerva u sušáku na ruce
fotka devátá: obdivuji tvoji schopnost samoemofoto
fotka desátá: Ano, výše zmiňovaný vlající Severus pod sušákem na ruce na dámských toaletách ve druhém patře mého bárbí hradu
cesta na záchod byly skoky o pikaču, ne?
Leinu schopnost usnout v jakékoli situaci bych chtěla mít
bod zlomu - kdo se lámal kde?
Ó jak ti blahopřeju k tvému sebeovládání
Den třetí
doufám, že jste nešly proti proudu mezi všemi a táhli jiráska sebou do davu hystérie a pani(c)ky
fotka jedenáctá: já chci taky červenej koberec
no jsou to idioti, mě by nenapadlo cpát se na místo těch, kteří tam byli dávno přede mnou. Nevím no
fotka dvanáctá: ano, to ej ta kamera, která vás několikrát zabral a já myslím, že jsem tě viděla, jak natáčíš proslov hlavních protagonistů na foťák, ale nejsem si jistá, jestli to byla právě tvoje bond hlava, co jsem viděla, i když by pozice, kde jsem ji viděla, odpovídala.
obdivuju vás za to, že jste se vrátily zpátky. Těm holkám patřilo pár facek
fotka třináctá: ano, i odtud jsem vás mohla vidět a nechápu, proč jsem vás neviděla
k podpisu od Evanny a Jamese ti blahopřeju
fotka čtrnáctá: jo, ruperta přijet sem ještě viděla
fotka patnáctá: i mathewa jsem stihla, přemýšlím teď, kdy jsme odešla, neb se to sekalo jako kráva pod kopcem
fotka šestnáctá: toma jsem taky viděla
fotka sedmnáctá: ne, tak rowlu už jsem neviděla
fotka osmnáctá: Rodná hrouda je supr. Sáňky jsou supr. Hagrid je supr.
fotka devatenáctá: jo, emma na scéně
fotka dvacátá: ty hnědý vlasy těm dvojčatům slušej nejvíc
fotka jedenadvacátá: albus ve své hmotné podstatě
Alanovi to vždycky sluší, cvkrlink
fotka dvacet dva a dvacet tři: uíááááhééééersuh gfůiaeuhbgk erbvfnvcmb aek.jn lrkjgaehae hrrn fřřřřř...
rima jela s Alanem? to se divím, poslední dobou ji není skoro nikde vidět, rašpli jednu zapudrovanou
Alan je máčka, třeba se před tebou styděl, neb tě tam viděl =D
fotka dvacátá čtvrtá: aby mu nevypadly zuby, tomu reportérovi
se vsadím, že radcliffe přejel až poslední, to byla dle mého skromného názoru největší lákačka na lidi
osobně si myslím, že určitě do něčeho posledního ještě půjdeš, známe tě
fotka dvacátá pátá a dvacátá šestá: uíáechrighnv oleahrbgkqn bpigčjhtujihcmughi nuřdfnbj wpEI ra§wgopjea§pj¨ÚBKGHAETÚZO IŘÉÍŽUZÍŠQÁZÝ ŘTÝÁZTGŠ
fotka dvacátá sedmá: neshodila rima tak trochu náhodou?
fotka finální podpisová: moc ti to přeju a blahopřeju
Jsem ráda, že jste si to užily a že jste mi přijely zpátky ve zdraví

16.07.2011 18:11 Anetka

Taky zavidím a moc děkuju za fotečky:)

16.07.2011 17:46 Sabča

nádherne fotky zavidím :), ale tak dlouho bych určite nečekala tak,. že vás obdivuji