SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Odsouzenci - 5. kapitola

24.06.2011 21:26 - SaraPolanska - Odsouzenci - komentáře (42)

5. kapitola – Změna priorit


Trošku jsem meškala, já vím, ale nějak opět nestíhám. :-D Dcera slavila tři roky, oslavy, pak svatba kamarádky... No, ale nakonec ji tady máte. Kapitola patří všem komentujícím.

 

Podařilo se mu všechna žebra narovnat do odpovídajících úhlů i zacelit protrženou plíci. Pokud je silná, stihne se vše zahojit dřív, než to bude muset dělat znovu. Zlomené zápěstí byla v podstatě už jen banalita a nahradit nehet u palce, se srovnáním s drobnou chirurgií na plíci, jednoduchá práce.

Její životní funkce se znormalizovaly a do tváří se vrátila trocha barvy. Docela si oddychl.

Potřeboval by ještě chvíli hrát, že ošetřuje a mezitím se pokusit přivést ji k vědomí. Musel znásobit její příští šance tak, aby nedopadla stejně nebo dokonce hůř.

„Hermiono, proberte se, slyšíte?“ pokusil se šeptat, jak jen to šlo, ale zároveň mluvit tak, aby zareagovala. Nemohl s ní moc třást, vše drželo na pár kouzlech, která zajišťovala něco jako neviditelnou sádru pro polámané kosti. Snad sebou nezačne moc házet, říkal si.

Několikrát zamrkala, než otevřela své velké hnědé oči a upřela je na muže před sebou. Nejevila nejmenší známky protestu i přes to, že Severus Snape svíral její levačku a se zájmem pozoroval dívčinu reakci.

„Co tu děláte?“ zeptala se ho unaveně.

„Moc nemluvte, mluvit budu já a přestaňte se bouřit, nic Vám neudělám,“ snažil se instruovat již kabonící se Hermionu před tím, než si znovu poláme křehké kosti. Pak pustil levačku doufaje, že mu s ní hned neubalí, a pokračoval v tom, co chtěl mladé ženě říci.

„Vaše přežití při příštím mučení zvýšíte tím, že je nalákáte na nějaké informace. Většina Smrtijedů neumí používat Nitrobranu, takže pokud budete působit přesvědčivě, můžete si pár informací upravit. Nesnažte se s nimi hádat, odporovat nebo se pokoušet o nějaké hrdinské skutky. Prostě se tvařte jistě, jako byste měla eso v rukávu. Goyle je v podstatě ustrašený hlupák, co se chytí na dobře maskované pohrůžky a příslib výsluní ve Voldemortově přízni.“

Pomalu přikývla.

„Měla jste zlomená tři žebra, ošklivě poraněnou plíci a pak v porovnání s tímto jen drobná zranění, která se mi podařilo dostat pod kontrolu, nesmíte se ale ještě tak hodinu pohnout. Pokusím se předstírat, že ještě pracuji na hojení a zůstat tu s Vámi jak nejdéle to jen bude možné, abych zabránil případnému narušení kouzel. Goyle má bohužel ještě jiné plány, než je jen lámání kostí a dělaní podlitin.“ Při posledním slově se letmo dotkl její tváře, kde doslova svítila tmavě modrá podlitina velikosti mužské dlaně. Překvapilo ho, že neuhnula, ale člověk, který zažije takové chvilky, se pak podvědomě natahuje za každým možným pozitivním pohlazením, aniž by si uvědomoval, kdo mu jej poskytuje. Alespoň tak si to vysvětloval.

„Bude potřeba, abyste byla silná, rozumíte?“

„Ano,“ zamumlala a zavřela oči, „mám žízeň.“

Severus zkusil, zda byla jeho hůlka ošetřena i proti kouzlu, která by Hermionu osvěžila, ačkoliv by neměla ještě moc pít. Byl si ale vědom skutečnosti, že se za posledních čtyřicet osm hodin moc nenapila. Jemný pramínek tryskající z konce černého dřeva, které zkušeně svíral v pravé ruce, poskytl uspokojivé osvěžení jí i jemu.

Na chodbě byly slyšet kroky.

„Už jsi hotov, Snape?“

„Ještě potřebuji dokončit šití,“ pronesl přesvědčivě a ladnými pohyby rukou napodoboval jemnou práci lékouzelníků.

Hermiona k jeho radosti po chvilce usnula. Párkrát jí zčesal prsty vlasy z čela a pak se unaveně opřel o mrazivou stěnu za sebou. Nastávala další z mnoha nocí, která jim může znovu rozdat karty do rukou.

 

Nakonec se mu podařilo zůstat u zbité Hermiony hodinu a něco, než znovu přišel Goyle následován nějakým mladíkem, kterého neznal a nekompromisně ho nacpal zpět do jeho cely. Slyšel pak jejich tichý rozhovor nad tělem jeho spoluvězeňkyně.

Severus se rozhodně nemínil smířit s faktem, že by ta mladá a hezká dívka tam vedle musela prožít to, co plánovali. Naštěstí v Goylovi se nejspíš neustále prala slova o tom, že ho Voldemort za smrt mudlovské šmejdky zabije, protože z ní nedostal žádné informace o pobytu jejího přítele Pottera.

V duchu se modlil, aby se Potter rychle uzdravil a připravil konečný plán.

Bylo důležité jednat rychle, protože čas teď šel proti nim.

 

„Ahoj, Rone,“ pozdravil svého přítele ležící Harry. Měl ovázaný trup i břicho a necítil se zrovna báječně.

„Jé, ahoj, Harry, jak se cítíš?“ přiběhl spěšně ke slabě vypadajícímu mladíkovi zrzavý Nebelvír.

„Co se stalo? Moc si toho nepamatuju,“ odvětil Harry zastřeně a položil hlavu zpět do nadýchaného polštáře.

„Není divu, měl jsem strach, že se už neprobereš. Nemusím ti popisovat, že střeva by měla zůstat v břiše, že ne kámo?“

Zraněný kamarádovi souhlasně přikynul a dovolil si i drobný pobavený úsměv.

„A teď jsou moje střeva zpět?“

„Hezky tam, kde byly,“ rozesmál se Ron.

„Jsme v Irsku. Bylo to nejbližší, ale zároveň nejbezpečnější řešení, alespoň dle mě, bohužel tu není Hermiona, aby mi za to vynadala a zasypala mě argumenty o tom, že tohle bylo příliš riskantní. Žije tu maminčina nevlastní sestra, to ona tě dala do kupy, brácho,“ doplnil ještě Ron.

„Co je s Hermionou?“ kdyby mohl, posadil by se, ale neměl sílu. Tak se alespoň do těch slov pokusil dát trochu intenzity.

„Zachránila krk nám oběma, ale kdyby byla možnost Harry, řekl bych jí, že to byla pěkná pitomost, protože díky tomu jejímu skoku, který nám umožnil se přemístit, se jí zmocnili Smrtijedi,“ dořekl Ron smutně.

„Zachránila…Zmocnili… Chceš mi říct, že Hermiona je teď možná ve smrtelném nebezpečí a já tu polehávám jak nějaká nemocná Mánička?“ rozčiloval se chlapec, který přežil.

„Jsi nemocný, jestli chceme Hermioně pomoct, tak se musíš nejdřív dostat do formy. Tetička říkala, že tě zítra zkusíme posadit, pozítří se zkusíš projít, popozítří se pořádně najíš a připravíš a pak ti bude moc držet palce. Za čtyři dny, kamaráde. Dřív by to byl risk a já nechci, aby se Hermiona obětovala zbytečně. Vždyť víš, co k ní cítím, ne?“

„Myslím, že to ví polovina školy, Rone,“ snažil se o veselý tón, ale vidina vězněné nebo dokonce mučené nejlepší kamarádky ho tížila víc, než bolest v jeho těle.

Ron se nesměle usmál a znatelně ztrápeně si povzdychl.

„Musíme to zvládnout za tři dny, brácho. Kdyby to jen trochu šlo tak za dva. Vím, co musím udělat a na to budu mít sílu vždycky, to mi věř. Zvlášť, když je v sázce Hermionin život.“

„Ale-“ zkoušel namítnout druhý chlapec, byl však přerušen.

„Žádné ale, prostě musíme. Přiveď tetičku, urychlíme proces posazení. Je načase přehodnotit priority,“ dodal rozhodně mladý hrdina a doplnil své rozhodnutí opřením o jeden loket.

 

Probudila se uprostřed noci žízní. Z drobných útržků si postupně vybavovala celé to šílené divadlo, kde hrála hlavní roli. Pamatovala si na Snapea a jeho teplou ruku, jež svírala tu její a také letmý dotyk na tváři. Teď už tu nebyl. Pamatovala si, co říkal a tak ho ani nevolala. Cítila vůči němu vděk. Chtěla mu tedy oplatit alespoň pár hodinami spánku. Koneckonců, kdyby byl vzhůru a pozoroval ji, tak se ozval. Muselo ho stát strašně moc přemluvit toho smraďocha, aby mu půjčil hůlku. Bylo vlastně velkým štěstím, že Snape uměl budit hrůzu a jeho slova byla někdy též velmi přesvědčivá.

Mohla se pohnout, ale cítila každičký sval ve svém pomláceném těle. Ruka se zdála být v naprostém pořádku a i palec u nohy byl stejný, jako před tím. Ovšem jeho odstranění má zapsané až do morku kostí a nikdo to nevymaže. Kousek od své hlavy zaznamenala vodu, kterou zde zanechal Snape právě pro případ žízně. Bylo zvláštní vědět, že vděčí za život vrahovi Brumbála, a že ten člověk se o ni postaral jak o někoho, na kom by mu záleželo.

Chtivě se napila a ulehla zpět na podlahu, aniž by vydala sebemenší zvuk.

Musí si v klidu promyslet, co může nabídnout za příběh při dalším mučení a zároveň zbilancovat okamžiky nedávno minulé. Každičký detail teď může znamenat mnoho.

Věděla, že kdyby nebyla ošetřena, zemřela by. No, na jednu stranu bylo zvláštní, že si na vteřinu nebo na dvě říkala, že by to nebylo až tak špatné. Měla by vše za sebou a už by necítila bolest. To někde v ní mluvil Havraspár. Ale Nebelvír, jenž nakonec při rozřazování a nejen tam zvítězil, se hrdě vzepřel tomu, co jí bylo poskytnuto. Další šance na život a přežití. Ona nechtěla umřít.

Byla ráda, že to Snape vytušil a nenechal ji odejít.

 

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

12.07.2011 16:19 Sabča

mám tuhle povídku hrozně ráda.

12.07.2011 10:04 Mája

Tato povídka vypadá velmi dobře. Opravdu mě zaujala a budu netrpělivě čekat na pokračování.

11.07.2011 21:43 Raduška

:)zaujala mě tahle kapitola, hezkáá

11.07.2011 21:43 saša

nadherna povídka.. snad bude herm zase v plné síle

11.07.2011 10:09 Petra

miluju tuto povídku je fakt super

11.07.2011 09:30 Merci

krásna kapitola

11.07.2011 09:28 Peggi

odsouzenci jsou prostě uzasni, jedna z nejlepších povídek, které jsem četla krása

03.07.2011 17:09 sherryly

super kapča:-) vlastně celý příběh :-D
Těším se na pokráčko :-D ;-)

02.07.2011 18:20 Chavelierka

Bijte mě, žerte mě nějak nemám čas psát komentáře, ale bez mučení přiznávám, že čtu poctivě :D

Podařilo se mu všechna žebra narovnat do odpovídajících úhlů, kubismus je opět v módě :D
Vidím Severuse v rozkošných bílých šatech s červeným křížem :D
Já bych taky neprotestovala, kdyby mě držel za ruku. Mohl by držet i jinde :D
Levý hák, rána pravačkou, kopnutí do rozkroku a až pak se Hermi zeptá, co že jí to chtěl říct :D
Goyle a plány, to zní v jedné větě divně :D zkraťme to Goyle má choutky :D
Špatně si to vysvětluje, já mu to vysvětlím líp, někde v soukromí pod peřinou :D
Goyle je srab, když potřebuje posilu.
Harry žije bezva, to jsem si oddechla
To je k vzteku, oni si tu klábosí v pohodlným pokoji a chudák Hermiona a mistr.
Hmm Irsko, tam bych ještě někdy chtěla zajet.
Mánička? Co to má Harry za výrazy? :D
To jí tam nechaj celé čtyři dny? Tak málo se Severusem?
Hochu nemáš šanci, právě ti jí přebírá zkušenější :D
Bezva, takhle se mi Harry líbí.
Bylo vlastně velkým štěstím, že Snape uměl budit hrůzu a jeho slova byla někdy též velmi přesvědčivá. Tohle vážně sedí jak zadnice na kotlíku :D
Hermiona je opravdu správný Nebelvír, jen tak dál.

Saru pěkná kapitola a je mi líto, že nezvládnu vyprodukovat delší koment, ale ono se to přelouskne jedním dechem a nejde nic dodat :D Jediné co zbývá říct, kdy bude další kapitolka? :D
Těším se na vzájemné sbližování ;)

01.07.2011 12:48 SaraPolanska

Ahoj Marti, ten rozhovor mezi Ronem a Harrym je takový naschvál. Ron docela rád říká zrobněliny - mamka, taťka. Takže by neřekl teta, ale tetička. Bylo to napsané vlastně jim na charaktery. Docela často říkal Harrymu kámo a brácho, takže i tady jsem to použila. :) Děkuji za koment :-)

01.07.2011 12:02 Marti

Super povídka - přečetla jsem všechny kapitoly najednou a těším se na pokračování! Mám ráda tyhle temnější povídky plné myšlenek, úvah, naděje i beznaděje, které ovšem ve výsledku skončí dobře (doufám, že i tahle tak skončí). Jen mi v téhle kapitole moc neseděla ta část s Ronem a Harrym - ten dialog je na můj vkus nějaký šroubovaný, nesedí mi tam moc ty zdrobněliny (odkdy puberťák říká "tetička", aniž by to myslel ironicky?), ale to může být jen můj dojem, takže klopím uši a poslušně čekám na další kapitolu, protože já bych takovouhle povídku nevyplodila ani za sto let... ;-)

30.06.2011 21:24 Sevesuris

Superisimo... nevím co bych měla více dodat...:-D

28.06.2011 20:55 Ugi

Jééé super povídka moc se mi líbí

28.06.2011 20:54 maky

bomba:)

28.06.2011 20:54 Kesidi

miluji tuto povídku

27.06.2011 21:37 Denisa

krásna kapitola moc se mí líbí jsem ráda, že píšeš tyhle skvělé povídky

27.06.2011 21:27 Eva

nemuzu se dočkat další kapitoly

27.06.2011 21:27 kaja

:)super kapča

27.06.2011 13:27 Ejmi

Herm měla štěstí, že tam byl Severus. Jinak kapitola jako vždy fantastická

27.06.2011 13:27 Ricky

Krásna kapitola:)

27.06.2011 11:29 Emily

Teda, povídka se mi moc líbí.. sice to mučení je celkem naturalistické, ale jinak pecka... !! Jsem i ráda, že se to nedrží knižní verze, protože o to víc je to nepředvídatelné... už se moc těšim na další kapitolku. Vážně dobře píšeš!
emily.blog.cz

26.06.2011 23:01 zuzule

Mno, snad si do příštího mučení stihne něco vymyslet. Důležité je, že Harry přežil. Snad je zachrání oba dva. :)

26.06.2011 22:01 Pampeliška

Severus je šikula! Snad bude Hermv pořádku nez si ji zase vezmou do spáru. Jinak dekuju za kapitolu

26.06.2011 21:50 Iva

ty brdo nemuzu se dočkat na dalsí

26.06.2011 20:14 lucka

CHUDÁK HERM TAKHLE JI ZNIČIT

26.06.2011 18:31 lucka

hezka kapuitola

26.06.2011 14:08 Oli

vynikajici kapiola

26.06.2011 11:07 elulinek

Prej trošku meškala… když si vzpomenu, cos říkala předevčírem večer o tý kapitole =D
My všichni zpětně dokomentovávající ti děkujeme za věnování
Kosmetický salon u Severus Snapea. Narovnáme žebra, zacelíme plíce, srosteme zápěstí a doplníme nehty, znormalizujeme životní funkce a vrátíme barvu do tváří! To vše z přijatelné ceny. Najdete nás v Bradavicích, osmý řádek vlevo dole, sklepení, cihla třicet pět zleva. www.kosmetikaodsevouse.com
Velké hnědé oči... to už jsem někde… no jo! V zrcadle
Nic mi neuděláš? A já se těšila, že jo
Ale jenom mu jednu flákni. Do něj!
Já chci taky osvěžení o Severuse! A pohlazení!
Ale nešahejte na ni, ta je Severusova. A ten sex taky bude. Kdyby měl být aspoň v epilogu, tak prostě bude
Jak to bylo v oheň a růže? Tweedledum a Tweedledee na scéně
Mánička =D
Vždyť víš, co k ní cítím, že? Přece víš, že miluju její guláš!
Přiveď tetičku, dáme trojku!
Fůj smraďoch, smrdí až za roh…
Každičký detail teď může znamenat mnoho. - ženitální
S tím Havraspárem a Nebelvírem mi to připomíná chaos v mojí hlavě, to je dobrý =D
V epilogu musí být sex. No hele, jak to bude dál? V epilogu musí být sex. Herma je silná holka, ona to zvládne, já jí věřím. V epilogu musí být sex. Severus to taky zvládne, akorát si nedovedu představit, že ho budou mučit. V epilogu musí být sex. Doufám, že ji naučí to propojení myslí, co na ni zkoušel. V epilogu musí být sex. Kdy bude další? V epilogu musí být sex. Věřím, že brzo. V epilogu musí být sex. Jsem ohromena
Výborně, skvěle, úžasně
Působivé

25.06.2011 22:33 denice

Naprosto skvělý Severus - na všechno myslí a o všechno se postará.
Díky.

25.06.2011 17:08 Paja

ty brdo... super

25.06.2011 17:08 Sara

severus je vazne boží Herm ma štstí

25.06.2011 16:58 Angelika

super kapča nemuzu se dočkat další

25.06.2011 16:58 Liza

krásna kapitola

25.06.2011 13:52 Anet

Jak čtu komentáře, tak taky musím připsat, že kód to to mě vyžaduje minimálně 2x a to jsem si jistá, že ho pokaždé zadám správně. x/

25.06.2011 13:50 Anet

Krásná kapitola, sice po delší době a mém denodenním nakukovaní, ale přeci. x)
Ani už mě nenapadá, co víc psát. Snad až zase nastane nějaký zlomový bod.
Uvidíme, co si Hermiona vymyslí za příběh a zda jí ho uvěří a nebude potřeba dalšího zásahu ze Severusovi strany. Ačkoli poslední držení za ruku bylo více než milé. x)

25.06.2011 09:35 Anetka

uzasna kapitola severus je opet k sezraní

24.06.2011 23:36 Katherine

Skvělá kapitola, Severus byl... no perfektní, jako vždy :) těším se na další

24.06.2011 23:22 Eliška

nádherna kapitola

24.06.2011 23:10 Michelle

smutné a ponuré :(
taky mám problém s kódy..

24.06.2011 22:30 SaraPolanska

Jj, řeknu manželovi, ať dá jiné kódy, jsou fakt blbé. On je přečte a já to taky píšu někdy několikrát :-D Díky Zuzi.

24.06.2011 21:51 Zuzana

A som prvááá aj napriek tomu, že som ten blbý kód musela zadať 3x myslela som si, že ma niekto predbehne, ale zrejme nie som sama kto musí dávať kódy viackrát :D

24.06.2011 21:49 Zuzana

To je tak smutné. Divím sa, že Ron kľudne opatruje Harryho a nebežal ju hľadať. Ale aspoň Harry sa nemieni váľať v posteli, keď má kamošku v nebezpečenstve. Severus bol nádherne nežný.Mám strach, že mučenie ešte nekončí, ale aj tak sa teším na ďalšiu kapitolu. Ďakujem.