SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Odsouzenci - 1. kapitola

15.05.2011 19:06 - SaraPolanska - Odsouzenci - komentáře (70)

1. kapitola – Její vězení


Věnováno chave, za podporu při výrobě obrázku pro tuto povídku. Dále wix, která se opět trpělivě ujmula betace (a že je stále co opravovat). Věnuji také elu, protože má zkoušky. No a v neposlední řadě věnování patří všem, co se na povídku těší, komentují a je jim tu semnou dobře. :-)

 


 

Pravým ramenem drsně narazila na chladnou a vlhkou stěnu Azkabanského vězení. Od války i od života čekala všechno možné, ale že se ona, nejlepší z ročníku a možná i školy, dostane právě sem… na to se člověk se zdravým rozumem nedokáže nikdy připravit.

Smrtijed, který ji drsně přivlekl do tmavé cely, se zvučně rozesmál jejímu bolestivému zasténání. Odteď byl čas začít si zvykat na takové zacházení.

Rozhodla se sama.

 

„Harry! Pozor!“ zavolala na svého přítele, který se ocitl v nebezpečné situaci. Příliš mnoho Smrtijedů se dozvědělo o tom, kde bojuje a většina z nich stále zůstávala schopna bránit svého pána.

Všechno se odehrávalo až moc rychle a ji to neskutečně znervózňovalo, protože se prostě nestíhala tak rychle rozhodovat. Možná díky tomu došlo k situaci, že ona a Ron stáli těsně u sebe a snažili se bránit nejdůležitější osobu této bitvy za svými zády.

Věděla, že jakmile prohraje on, prohraje i ona. A ona nerada prohrávala.


Rozhlédla se po nevelkém prostoru. Okno nechalo pronikat jen malé množství měsíčního světla až k ní. Neměla hůlku, aby si posvítila. Neměla nic.

Naprosto nic zde nebylo. Ani stoleček. Postel. Nic. Jen mříže, za kterými se od mokrých a slizkých stěn odrážel náznak žlutého osvětlení z pochodně.

V rozích se leskly pavučiny a Hermiona dokonce zahlédla mizící siluetu drobného zvířete.

„Krysy,“ zděsila se. Zároveň si vynadala za svou dětinskost. Co je krysa proti tomu, co ji čeká? Možná ještě dnes nebo zítra. Ten pocit byl daleko silnější než fobie z malých a častých obyvatel vězení.

Spaloval její nitro. Strach o sebe. Strach o Harryho.

Co když to udělala zbytečně a on svým zraněním podlehne? Jedno věděla určitě. Nedozví se o tom jako první. Možná se o tom nedozví už nikdy…

 

„Rone, odveď Harryho pryč!“ slyšela se křičet cizím, pro ni nepřirozeným hlasem. Panikou prosyceným a tak děsivě vzdáleným.

Severus Snape právě zachránil život jak jí samotné, tak Harrymu, ale i tak to její spolužák ošklivě schytal. Netušili, nikdy by si ani nepomysleli, že jich proti nim půjde tolik. Neměli šanci to ve třech zvládnout. Ani ve čtyřech.

Musela to udělat.

Bylo to rychlé, nepromyšlené, ale zcela přirozené. Stačila ještě zakřičet, aby se Ron s Harrym přemístil. Pak se vrhla před Smrtijedy a nechala se chytit, aby dala svým přátelům čas k bezpečnému přemístění.

Bylo pro ni překvapením, že ji okamžitě nezabili, jenže pak to pochopila. Společně se slizkými slovy z Voldemortových úst pomalu dívce docházelo, že je pro ně vlastně důležitá. Bude sloužit jako lákadlo a někde mezitím pozná drsné praktiky a mučení, aby prozradila, co budou chtít vědět.


Přemýšlela, co by ji nyní řekl Brumbál. Co by na její sebeobětování řekl kdokoliv.

Zoufale chtěla, aby tu nebyla sama. Hlavně tu zoufale nechtěla být.

Možná skončila, ale dala šanci ostatním.

Myšlenky se honily zmatenou myslí a ona si jen mimoděk třela bolavé rameno nevšímajíc si, že jí stále ještě krvácí rána na čele. Možná se jednou společně s Harrym budou pošťuchovat, kdo bude mít lepší jizvu.

Ticho proťal pleskavý zvuk. Dala si facku. Nebyla zvyklá v takových situacích vtipkovat, nebyla zvyklá na takové situace obecně a tak se teď snažila udržet při plném vědomí a ve střehu. Nevěděla, kdy si pro ni přijdou a budou zkoušet nitrozpyt.

Koncentrace a absolutní soustředění byla teď její jediná zbraň.

Dovolila si posadit se, aby vypnula přebytečné funkce.

Dovolila si doufat, že je Harry v pořádku.

Dovolila si věřit, že se z toho dostane.

 

Odtáhli ji sem. Do Azkabanu. Zavřeli za sebou ty slizké mříže a uvrhli na její duši temnotu. Harry. Harry. HARRY! Za každou myšlenkou se ozývalo jméno jejího přítele. Jméno, které dává naději na vlastní spasení. Jenže ten Harry, kterého její mysl tak úpěnlivě volá, je zraněn a je bůh ví kde. Ona je tady, opírá se o studenou stěnu, která dává dostatečně najevo, že tohle všechno je, existuje. Stejně jako ona.

A smrt.


Otevřela oči a vyděsila se. Ona snad usnula?

„Jak můžeš spát ty blbá náno?“ vynadala sama sobě a jako by chtěla zaprotestovat nad vlastním počínáním se prudce postavila.

Neprobudila se sama. Něco ji probudilo. Doufala, že to nebyla krysa. Ne, že by jí vadily tak moc, že by do hodiny v jedné cele zešílela, rvala si vlasy nebo něco podobného, ale představa toho tvora lezoucího po jejím těle nebyla dvakrát příjemná.

Znovu to zaslechla. Ačkoliv první zvuk uvízl v její hlavě ještě ve spánku, do kterého se propadla v absolutní vyčerpanosti z dvoudenního boje a to nepočítala ty bezesné noci před tím, co se ukrývali.

Cinkání řetězů a nějaké hlasy.

Blížilo se to stejně jako klekání, jež znala z vesnice, kam jezdila za babičkou. Všechny ostatní děti utíkaly před tím plíživým zvukem v domnění, že se blíží dávné strašidlo, požírající všechny děti, které jen najde venku po soumraku.

Ona se nebála.

Z knih věděla, co klekání doopravdy je.

Ale tady nemělo klekání co dělat, jednak bylo dávno po setmění a jednak pochybovala, že v Azkabanu plném Mozkomorů a Smrtijedů se bude objevovat tato stará tradice.

Znovu nastavila tvář své vlastní dlani.

„Prober se, no tak se prober!“

Schovala se do stínů své cely. Tam, kam nedosáhly měsíční paprsky. Třeba jí temnota, které se bála, teď udělá dobrou službu a ona se stane neviditelnou.

Kolik může být?

„Kdybys, ty náno, neusnula, tak to víš! Mohla sis počítat čas!“

Ano, ale jak dlouho? Vydržela by počítat čas den nebo dva?

Hlasy z chodeb se přibližovaly. Jeden jí přišel povědomý. Ale ostatní dva jej přebíjely.

Kolik tak mohlo být? Sakra. Sakra. Sakra.

Pomalu se přiměla soustředit na ty hlasy.

„Můžeš si za to sám! Nevím, a ani si snad nedovedu představit, co ti Brumbál za tohle slíbil, ale u Něj jsi mohl být navždycky v klidu!“

„Goyle, ty pitomče, nikdo z Vás nebude v klidu! Pokud nezhebnete v té pitomé válce, tak Vás zabije On sám. Copak to nechápeš? Pomáháte mu k moci, ale pak mu budete k ničemu! Už dávno to není jen mocný čaroděj!“ Slyšela odpovídat druhého muže. Tu intonaci i podivný klid, kterým jednotlivá slova vyslovoval, znala.

„To je možná pravda, ale rozhodně bude potřebovat pár nejvěrnějších, aby zajišťovali jeho bezpečí až definitivně vyhraje! Potter je mimo hru, jeho přítelkyně taky a ten zrzek nezvládne sám dokonat to, co bylo předpovězeno.“

„Tam venku je stále dost Brumbálových lidí. Stále dokážou oslabit vaše počty natolik, aby měl později Potter snadnější cestu…“

„Potter je mrtvej,“ odpověděl mu vztekle a přesvědčeně zároveň Goyle.

Druhý muž, o kterém Hermiona věděla, že ho musí znát, už nic neřekl. Tři muži prošli kolem její cely, ale ona byla natolik vyděšená, že se neodvážila podívat, koho vedou.

Ani nevěděla, kdo je ten druhý Smrtijed. Co na tom záleželo.

Cvakly mříže vedle její cely. Slyšela ještě Goyla něco šeptat, ale nejspíš to bylo něco provokativního.

Od teď tedy měla souseda.

Při zírání na tmavou cihlovou zeď si všimla jednoho detailu.

„Díra,“ zašeptala nejistě.

Pomalu se rozhlédla a tiše se rozešla ke stěně naproti ní. Jemně a zároveň opatrně přitiskla dlaně na mokrou plochu. Trocha mechu pokrývala místa, kam položila své ruce, ale to nevadilo.

Ostražitě se přiblížila k díře ve zdi, jež spojovala dvě cely trochu víc, než ty ostatní. Byla velká na tři cihly. Pravděpodobně je kdysi někdo vyndal, aby povídáním se sousedícím vězněm zkrátil svou samotu, čekání na smrt. Třeba zrovna tohle byla Siriusova cela. Nebo ta Malfoyova. To teď bylo jedno. Touha zjistit, kdo je vedle, byla teď jedinou starostí mladé dívky. Otřela si z čela zaschlou krev a odhrnula slepené vlasy, aby dobře viděla.

Zvědavě nahlédla to tmavého prostoru za zdí.

Neodvážila se ani mrknout. Nikoho neviděla.

Pak měsíc vykoukl zpod mraků a odhalil vysokou postavu muže, stojícího zády k ní.

Polodlouhé černé vlasy mu splývaly na ramena, odkud se muži táhl dlouhý plášť stejné barvy. Nemusela dlouho přemýšlet nad tím, kdo by to mohl být.

Ona to okamžitě věděla. Od první chvíle.

Muž se prudce otočil směrem, odkud tušil cizí pohled.

Hermiona vyděšeně vykřikla, zvuk se ji zadrhl v hrdle a ona nakonec jen tlumeně zasýpala.

Jejich oči se střetly.

V této válce trpěli nevinní a ti odvážní se teď měli setkávat právě zde.

Jejím sousedem v Azkabanském vězení se stal samotný Severus Snape.

 

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

12.12.2012 06:36 Stormy

That's a sharp way of thininkg about it.

25.06.2011 15:10 elulinek

Odsouzencíííííí
Ten název se mi líbí
Pěknej obrázek, herma leze komínem? =D
Jo díky za věnování, za ty nepovedený zkoušky si ho stejně nezasloužím
Ale prd, dozví
Ve třech? Ve čtyřech? Grupáááááč
Bylo to rychlé, nepromyšlené, ale zcela přirozené – jo to už sex bývá no
Jeno taktiky mučení? Já bych se spíš bála o to, jestli mi zůstane nějakej nepoužitej otvor. Do očička né…
Brumbál by jí dal citronový drops.
Nespi, bude večerníček.
Klekánice! Ty znám taky, těma mě strašil brácha
Já ho taky znám. Důvěrně. Mám ho všude. V hlavně, v mobilu, v hlavě, v počítači, v hlavě a taky v hlavě
Díra. Jáák do řítě
Ať nepřemýšlí a jezdí se mnou 6:11 do Olomouce
Jejím sousedem v Azkabanském vězení se stal samotný Severus Snape. -Ó jak dramatický závěr
Hele zatím se mi to líbí. Přijde mi, že ses od minulé Hermiony pořádně dostala do toho jejího uvažování. Chválím originální námět. Chválím výběr postav (jak jinak, žeanojaksi)
Jdu dál, nezdržuj
Výborně, skvěle, úžasně
Působivé

30.05.2011 17:07 Crazy

JEEEJ!!! omlouvám se za hodně pozdní koment... :/ :D ale nestíhám... :D
musím říct že to začíná velice zajímavě.... takovej trošičku thriller... :))) ale vážně se povedl tento díl :))
prej že neumíš psát Hermionu.... BLBOST!! :))

27.05.2011 10:57 Anet

Téda, oceňuji zajímavý nápad a myšlenku.
Líbí se mi, jak píšeš, je to velice čtivé, plné pocitů...
Těším se na pokračování, jak se to bude vyvíjet.

21.05.2011 16:38 Brige

wow...po smíchu mi docela přeběhl mráz po zádech..moc dobře napsaná kapitola..moc se mi libí že z toho docela tryskají emoce a že se člověk pomalu cítí jako hermiona a spol....asi sem si našla další povídku na kterou se budu těšít na pokračování

19.05.2011 18:14 Michelle

ooo, nová povídka, skvělé, úžasné, super..
začíná docela temně, ale zase originálně.. nechám se překvapit

19.05.2011 10:27 Janka

Mé srdce plesá. :-)
Můj oblíbený pár od tak výborné autorky. To je sen :-D

18.05.2011 20:37 Žofka

ach jo snad nejsme poslední kdo píše komentář..
Krásná povídka

18.05.2011 20:32 Hanka

nádherné prosím další velmi se Ti povedla.

18.05.2011 20:00 Daniela

moc krásna kapitola vážně

18.05.2011 17:04 Xica

skvělá kapitola

17.05.2011 21:38 Roose

Mám ráda Severuse a Hermionu už o něco méně ale mají spolu více společného podle mě než s Lunou, ale těžko říci čtu ráda všechny postavy, ale Snape je nejvíc zajímavý četla jsem všechny tve povídky a musím říčt, že jsou všechny víc než dobré tak, že vím, že tahle bude určitě úžasná a můžu říci snad za všechny že se na ni víc než jen těšíme. Děkujeme.

17.05.2011 21:34 Nina

Jejda nevím co uz tu rici vše uz tu bylo řečeno tak jen jen tak dál

17.05.2011 21:29 Lenka

Hermionu mám velice ráda, ale jen v povídkách ve filmu mi trošku vadí:D jinak hezky napsamo

17.05.2011 20:34 Vilma

Krásná povídka

17.05.2011 20:27 Nela

Nádherna kapitola

17.05.2011 20:00 Ernest

Jupí Jupí Jupí...

Ss/Hg.. super
krásně napsano..

17.05.2011 19:54 Baby

Mám ráda tento pár a tahle kapitola mě víc než zaujmula

17.05.2011 19:46 Sisi

uzasne

17.05.2011 17:47 Aneta

jupí na můj svátek jsem si přečetla vybornou povídku

17.05.2011 13:25 Glorie

ty brdo pár ss/hg skvělé !

17.05.2011 13:22 Deina

Ty brďo až mě normálně zamrazilo nemůžu se dočkat další vyborné povídky

17.05.2011 13:21 Kamila

Nádherná kapitola tenhle pár je uzasny

17.05.2011 13:20 Niky

Poslední dobou je povídek málo jsem ráda, že ty pořád píšeš tak krásně a tenmhle pár je užasný

17.05.2011 10:05 Leannka

jaj strašne sa teším na toto
SS/HG poviedok je v poslednom čase tak málo :(
Ďakujem

16.05.2011 22:22 Péťa

Omlouvám se, že píšu komentář až teď neměla jsem mo času maturita ma holt přednost. Jinak mě překvapilo příjemně, ale jaký pár píšeš, ale vážně ty můžeš psát i o dubu a bude to prostě na úrovni.

16.05.2011 22:20 Radka

Přesně tak Hermiona je klasa, ale podle mě jde o to, že je každý vidí spolu jako dokonalý pár

16.05.2011 22:19 Mája

Jupí, jsem moc ráda, že píšeš SS/HG začíná to vyborně

16.05.2011 22:16 Cerol

Jsem zvědavá na tuhle povídku a děsně se na ni těším

16.05.2011 21:26 nadin

Beznádej, až depresia, no na konci tunela (tak nie, v druhej cele), svetielko nádeje v čiernom háve.
Mala som mrazenie za krkom a to je to iba začiatok.
Mám také tušenie, že ma ešte poriadne vymrazí, kým bude happy end. (bude?)
Vďaka za Večerníček!!!

16.05.2011 21:11 Suzanne

SS/HG je můj nejoblíbenější pár, i když ve tvém podání, jak už jsem někdy psala, se mi ještě víc líbí Severus a Luna. Ale začátek se opravdu povedl, těším se na pokračování!

16.05.2011 21:05 Emily

Další skvělá povída určitě začalo to moc hezky a moc zajímavě jsem zvědavá jak se zblíží a jak se k ní bude Severus chovat a jak to celé dopadne tak , že prosím co nejdřív o další dávku!

16.05.2011 21:02 Baja

SS/HG nejoblibenější a nejzajimavější pár
kapitola se povedla

16.05.2011 21:01 Šárka

Všechno co bych chtěla napsat už tu bylo napsáno, ale musím se opakovat vážně super.

16.05.2011 20:18 Jimmy

ty brďo to je komentííku

16.05.2011 20:14 Franci

Tento pár je jedinečný nevím proč, ale mám ho nejradši proto se víc než jen těším na tuhle určitě velmi zajimavou a zapletenou povídku s nástrahama života

16.05.2011 20:11 Isabela

ach jo, uplně mě tahle kapitola a tenhle pár očaroval

16.05.2011 19:39 Sorina

nemuzu se uz dockat dalsich kapitol ... SS/HG je muj nej par (ikdyz po Souhvezdi mam uz moc rada se Severusem i Lunu;) ... neotrela zapletka, tesim se na jejich sblizovani ... pises nadherne!

16.05.2011 18:09 Andrejka

Miluju tyto povídky tohohle typu a tahle bude určitě jedinečná

16.05.2011 16:23 Brigita

Och, nemám slov, nemůžu se vážně dočkát pokráčka už, aby to bylo

16.05.2011 14:19 Fialka

těším se vypadá to vážně nádherně.. ss/hg mam ráda

16.05.2011 14:19 Fialka

těším se vypadá to vážně nádherně.. ss/hg mam ráda

16.05.2011 14:17 Daša

boží kapitola

16.05.2011 12:33 Frankie

krásna kapitola

16.05.2011 10:45 Vanesa

super, jsem ráda, že píšeš tenhle pár i když Luna taky byla vynikajici

16.05.2011 10:44 Iva

nádherna kapitola

15.05.2011 22:53 Olga

Saruško, kláním se, jsi prostě úžasná

15.05.2011 22:52 Barbora

doufám, že bude brzy další dávka

15.05.2011 22:49 Paja

krásná pohádka na dobrou noc krásna kapitola moc jsem na ni byla zvědava a hodně me překvapila (mile )

15.05.2011 22:46 Agata

Ach jo, chci další dávku

15.05.2011 22:45 Kamilla

nádherna kapča

15.05.2011 22:08 Lea

Sáruš, zase jsem mně dostala sice jsem tu dlouho nebyla ale jak tak koukám budu muset svou absenci napravit. Začíná to skvěle tak prokrčoj prosím...:-D

15.05.2011 22:08 Pirswe

No, povídka vypadá zajímavě a hezky. Vypadá to na dobrý nápad. Vyvstává tu hned několik otázek ohledně děje a to je to teprva první kapitola. Je to napínavé jak nová struna na kytaře. Budu netrpělivě očekávat další díly ;)

15.05.2011 22:05 Linda

krásna kapitola!

15.05.2011 21:58 Raduška

na povídku jsem se těšila od té doby, kdy jsem se dozvěděla o čem píšeš! A těšila jsem se právem! Nemám slov vážně nádhera!

15.05.2011 21:58 Marcelka

nádherná atmosféra krásně napsano!

15.05.2011 21:52 Sisi

Na poviedku som sa tešila odvtedy ked si pridala ochutnávku a môžem povedať, že predčila moje očakávania. Zhltla som to jedným dychom. Bravúrne napísané. Myslím si, že charakter Hermiony si vykresila skvele. A z prostredia mi behal mráz po chrbte. Moc sa teším na pokračovanie dúfam, že bude čo nasjkôr lebo už teraz nemôžem vydržať : )

15.05.2011 21:22 Zuzana

Saruška to je úplne skvelý začiatok. Mrazilo ma v tej cele akoby som tam sedela s Hermionou. Dokonale vieš opísať atmosféru. Obdivujem aj to, že dokážeš v takej chvíli vsunúť do deja vtip. Musela som sa zasmiať keď som si Hermionu s Harrym predstavila ako si porovnávajú jazvy :D a popri tom som ju ľutovala a mrzla som s ňou a chytala ma hrôza z toho čo tam po nej polezie keď zaspí a najhoršie je to čo jej urobia keď ju budú mučiť. Myslela som si, že Severus jej bude pomáhať a nie, že bude s ňou sedieť v base. Bude to asi zaujímavé, keď sa budú rozprávať cez stenu a budú sa môcť držať za ruky :) Takže ďalšia kapitola bude zase v nedeľu? Ak áno tak sa na nedeľu neskutočne teším.

15.05.2011 20:47 Chavelierka

Jimmy, bereš mi slova z úst ;)

15.05.2011 20:44 Chavelierka

Tak teď se stydím, je to jako bych ten obrázek dělala s tebou, ale přitom jsi ho zmákla celý sama ;) A bravurně pokud mohu laicky soudit ;) Jinak moc moc moc děkuju za věnování, cením si ho.

Když jsem to přečetla, musela jsem uznat, že seš zas o pár stupňů výš, a když přihlédnu k tomu, že se ti Hermi píše špatně, skláním se ještě hlouběji. Upřímně se těším na další pokračování, nejen že mám SS/HG ráda, ale hlavně protože si myslím, že sis vymyslela složité prostředí i zápletku na vztah. Jsem hrozně zvědavá, jak se s tím popereš. Navíc ráda čtu tvou práci, protože ač si myslím, že víc co od tebe můžu čekat, stejně mě vždy mile překvapíš ;)

No a konečně trochu rozbor příběhu :D
Jo život je svi… když takhle nakládá s Bradavickým esem co Hermi :D
Mě se líbí jak nechápe, že se přes své šprtání dostala až sem :D
Opět zachraňuje Harrymu zadek. On by bez ní vážně nepřežil ani minutu
Bléé pavouci a krysy, to je mi společnost hodná hrdinky :D
No holka jen neříkej dvakrát, ona taková hladová krysa umí být pěkně nebezpečná
Ona se jim vydala? No jako dobrý. To měl ale spíš Ron, protože ti dva jsou bez ní nahraní, navíc kdo ho ošetří?
Mučit ji budou, jo holka vybrala sis bezva zábavu
Přemýšlela, co by ji nyní řekl Brumbál. Že si nána blbá, když si myslíš, že to bez tebe zvládnou :D
Možná se jednou společně s Harrym budou pošťuchovat, kdo bude mít lepší jizvu. To si nemůžu odpustit tahle hláška je prostě dokonalá :D:D:D
To nevíš že smích je nejúčinnější lék :D Ale facku potřebovala :D
Dovolila si posadit se, aby vypnula přebytečné funkce. Tak teď jsem si dovolila představit jak vypla a povolila i svěrače :D
Spánek posiluje, to neví? :D
Fuj lezoucí havěť po těle brrrr
Z knih věděla, co klekání doopravdy je. Tak tohle je přesná definice Hermiony :D
To nevíš, třeba dokonce Voldi slaví Vánoce :D
„Kdybys, ty náno, neusnula, tak to víš! Mohla sis počítat čas!“ Podle čeho?
Že by Brumbálovy bradavky? :D:D
Ten hlas určitě taky znám ;)
Trocha mechu pokrývala místa, kam položila své ruce, ale to nevadilo. Utřela je do tepláků :D
Nebo ta Malfoyova. To by mě zajímalo s kým by si tak Malfoy chtěl povídat a hlavně o čem :D
Jo tak poslední odstavec jsem přelétla bez dechu, to je vážně síla. Živě vidím Severuse i to jak mu to šrotuje v hlavě. Jeho impozantní zjev podtržený okolní celou juch padaj mi gaťky :D

Saru, jednička s hvězdičkou dvacetkrát podtrhnout a ještě dvě razítka. Zase jedna povedená kapitola. Pak že se ti Hermiona špatně píše. Mně se naopak zase dobře čtou tvá dílka.

15.05.2011 20:32 Jimmy

Vím, že dvojici SS/HG nemusíš, ale i kdyby jsi psala Severuse a Minervu furt by to mělo štávu a bylo by to krásně napsané po první kapitole mam krásné dojmy a vážně se nemuzu dočkat an další kapitolu

15.05.2011 20:28 Alice

Tak nemám slov podle mě skvtosný nápad

15.05.2011 20:26 Šárka

Božííí

15.05.2011 20:24 Kikajs

Nádherná kapitola moc se mí líbí jak to začíná a jak to bude dál

15.05.2011 20:23 denice

Bezvadné, Hermiona v Azkabanu a Severus ve vedlejší cele! Jen doufám, že se Goyle škaredě plete a Harry je naživu. Těším se na jejich první rozhovor.

15.05.2011 20:21 Viky

nádherně to začíná

15.05.2011 20:08 Pampeliška

Užasné, vážně bych od Tebe mohla číst celý den

15.05.2011 20:02 Pipina

Ty brďo nádherna kapča ještě jsem nic podobného nečetla na tento způsob, že se ocitnou v Azkabanu tak, že jsem víc než zvědavá, abych řekla. Zapůsobdila na mě ta první kapitola víc než dobře

15.05.2011 19:59 Anetka

Nádherné, nemám slov, nemůžu se dočkat další kapitoly je to krásně napsané jako vždycky.

15.05.2011 19:28 zuzule

Je to Hermiona, Brumbál by tohle její obětování určitě očekával. Jo, to určitě potěší, když se vedle v cele objeví jedinej člověk, kterej měl spojení zároveň s Řádem a Voldemortem.
Líbí se mi to moc a těším se na víc. :-)