SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Dovolená 2 aneb Bradavice opět dobývají svět - 11.kapitola

25.02.2011 21:43 - SaraPolanska - Dovolená 2 - komentáře (28)

11. kapitola – Poslední den


 

Děkuji elu za bleskovou opravu. Věnuji Alanovi k jeho 65. narozeninám, které oslavil 21.2 :-)Děkuji za přízeň u Dovolené číslo dvě a pro ty, co ještě nemají pocit, že je to trapárna, s radostí oznamuji, že je téměř dokončená Dovolená tři - profesoři tentokrát jednou společně s novomanželským párem na líbanky do Čech :-))

 

Profesorský sbor se měl vracet v době oběda zpět domů. Ovšem díky informacím o tom, že Lupin bude ráno po snídani žádat Marka o ruku, se všichni snažili ukořistit co nejlepší místa v salónku, kde včera slavili svou rozlučku.

Měli na to dost času - všechny přítomné hosty probudil ráno zoufalý výkřik z pokoje Minervy, ovšem výkřik byl Severusův. Chudák se večer tak opil, že souhlasil s něčím, s čím by zajisté nikdy nesouhlasil.

Raději moc nepřemýšlel nad tím, co po probuzení viděl a cítil a popadajíc své svršky utekl k sobě. Až později si všiml, že kalhotky nejsou jeho. Vyhodil je oknem a rychle se napil lektvaru na uklidnění.

 

Z deníčku Minervy McGonagallové

Jsem velice smutná, deníčku. Severus neměl z mokrého probuzení vedle mě asi příliš velkou radost, ale mě jeho přítomnost těšila. Horší je, že si nejspíš na památku odnesl mé poslední nepočůrané kalhotky a já budu muset dnešní den trávit naostro.

 

Z deníčku Severuse Snapea

Nechci a ani nebudu popisovat, co jsem dnes ráno zažil. Věřím, že Denní věštec to bohatě udělá za mě… Jdu zaujmout nějaké pěkné místo dolů, abych dobře viděl na žádost o ruku. Třeba se mi povede zapomenout…

 

Z deníčku Albuse Brumbála

Dnes se vracíme domů. Zase to tak rychle uteklo, až se mi tlačí slzy do očí, jak jsme si to krásně užili. Ráno mě vzbudil zděšený křik – odhaduji to na Severuse – asi je mu také líto, že už se jede domů. Panika v jeho hlase tomu odpovídala. No a teď už jen zbývá provdat našeho Rémuska. Už má svá léta na vdávání a tak mu jdu držet palce.

 

Remus nakonec splnil svůj slib a zcela překvapeného Marka před polovinou nastoupeného hotelu požádal o ruku. Navléknout prsten se mu povedlo až na potřetí, protože přes blesk z fotoaparátu od Snapea neviděl, kde má Mark ruce. Nakonec si oba snoubenci padli do náruče a postarali se tak o další zuřivé cvakání spoušti

Datum svatby bylo naplánováno za dva měsíce.

Pak se profesoři sbalili a společně ze zasněženého kopce, kam se se zavazadly šplhali dvě hodiny, zamávali svému dočasnému domovu na jejich zimní dovolené.

Společně se pak přemístili do Bradavic, kde hromadně spadli na nebohého Kratiknota, který právě vymýšlel, kam se schová, aby Brumbála nepotkal minimálně rok nebo dva.

Brumbál jeho bezvládné tělíčko odnesl opět k sobě…

 

Z deníčku Severuse Snapea

Ani jsem nestihl vybalit a už jsem odeslal fotografie s připraveným článkem do Denního Věštce. Budu se zoufale těšit na zítřejší vydání, které mi jistě vynahradí všechny chvíle, které mi na dovolené nebyly zrovna dvakrát příjemné. (Některé i třikrát).

P.S.: Minerva po ránu vypadá děsně a jedno vím jistě, až dosáhnu určitého věku a začnu se počůrávat, nechť mi kdokoliv udělá službu a zabije mě…

 

Z deníčku Albuse Brumbála

Zase doma. Hned nás přišel přivítat Filiusek, který se již stihl dostat domů a bohužel chudáček neodhadl vzdálenost. Už odpočívá u mě v postýlce a bude o něj dobře postaráno. To mi věř, deníčku.. he, he, he.

 

Z deníčku Minervy McGonagallové

Doufám, že ta milá a usměvavá paní, co po mě šla uklízet pokoj, nebude mít velký šok z toho, až odsune televizi. Začínalo to tam už trochu zapáchat. Nechala jsem jí tam jako omluvu pár srpců. Severus se stále chová, jak kdyby se vůbec nic nestalo. Chvílemi se musím zamyslet, jestli se skutečně něco stalo. Tak dobře to, milý deníčku, ten otrapa hraje.

Musím si vybrat krásné šaty na Lupinovu svatbu, abych ho tam znovu klofla. Věřím, že příležitostí se opít bude mít spousty… he, he, he.

 

Z deníčku Remuse Lupina

Jsem nešťastnější pejsek na světě. Za dva měsíce se vdávám a moc se těším. Za měsíc se mám jet ukázat Markově mamince a tak musím vymyslet, jaký jí dám dárek. Tato dovolená se stala symbolikou naší lásky a já jsem vděčen za každou tu úžasňounkou sekundu, kdy mohu myslet na Marka, aniž bych z toho měl výčitky svědomí.

 

 

Druhého dne vyšel v Denním věštci následující text a to hned na první straně.

 

Remus Lupin, válečný hrdina, vlkodlak, bradavický profesor a známý homosexuál , se bude za dva měsíce dne 14.2 vdávat na Bradavickém hradě se svým vyvoleným Markem GeDiraldim, který je Italské národnosti a je stejně starý, jako Lupin. Na tuto svatbu jsme dostali čestné pozvání od nejmenovaného dobrodince stejně jako všeříkající fotografii, kterou najdete zde. Bohužel byla pořízena  mudlovským fotoaparátem, proto budete milí čtenáři, ochuzeni o ten jedinečný pocit z pohybu

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

25.04.2022 16:24 Karin

TO bylo parádní.

29.12.2013 22:55 Profesor

Bum. Ta tohle byla taky super povídka. Severus je opravdu škodolibý hajzlík.

04.09.2012 20:30 Pavča

Povedená povídka, jdu číst Dovolenou 3.

09.05.2012 15:07 Jimmi

Paráda, ďalší skvelý kúsok. Jednoznačne u mňa vedie tá scéna s Minervou v celofánom na hlave a maskou na ksichte, ako ide zachraňovať Severusa. A boží Lupin v cele... asi by som musela vypísať priveľa vecí. Takže obrovské díky a teším sa, kedy sa dostanem k ďalšej časti :D

30.12.2011 09:42 Elza

Třeskuté. I když... na tu porouchanou klimatizaci z prvního dílu to nemá! (Včera jsme s manželem usínali asi hodinu, protože když jeden užužu spal, druhý se zase hystericky rozřehtal při vzpomínce na Lupina zapnutého do ojíněného batohu...) *:DD

15.06.2011 00:15 Katherine

Tohle je prostě geniální :D směju se u toho jako blázen, až se spolubydlící museli přijít do mého pokoje zeptat, jestli jsem v pořádku :D tohle mi rozhodně prodloužilo život :D jdu na 3. díl :D

02.03.2011 06:53 elulinek

muhehehehehe =D

01.03.2011 18:40 Chavelierka

elu, to se nedělá! Ty máš delší koment :(

01.03.2011 15:19 elulinek

Profesorský sbor se měl vracet v době oběda zpět domů. Měl… tyjo proč se bojím, že nebude…
Ovšem díky informacím o tom, že Lupin bude ráno po snídani žádat Marka o ruku, se všichni snažili ukořistit co nejlepší místa v salónku, kde včera slavili svou rozlučku. Muhehehe =D =D a nejlepší na věci je, že mám spolužáka Marka, tak jsem si hned představila jeho =D
výkřik byl Severusův. Pamatuji si Severuse z velké blízky…
s čím by zajisté nikdy nesouhlasil. Chudák? Já mu vyčistím trencle, jen co se objeví doma.
Až později si všiml, že kalhotky nejsou jeho. Opravdu ne?
Z deníčku Minervy McGonagallové bezkalhotkové
Severus neměl z mokrého probuzení vedle mě asi příliš velkou radost, chcánkyyyyyyyy *vykřikla na celou ulic
já budu muset dnešní den trávit naostro.muhehehehehehehe já jsem z toho taky naostro =D
Z deníčku Severuse Snapea kalhotkového
Nechci a ani nebudu popisovat, co jsem dnes ráno zažil. Ne? ale tady je uší co by tě rádo poslouchalo, ať budeš říkat cokoli…
Ráno mě vzbudil zděšený křik – odhaduji to na Severuse – asi je mu také líto, že už se jede domů. No to rozhodně. Jak já se těším na třetí pokračování.
Panika v jeho hlase tomu odpovídala. No a teď už jen zbývá provdat našeho Rémuska.jau až mě ta čárka nad é píchla do oka. Už má svá léta na vdávání a tak mu jdu držet palce. A kde nechal Kratiknota?
Navléknout prsten se mu povedlo až na potřetí, protože přes blesk z fotoaparátu od Snapea neviděl, kde má Mark ruce. Top by mě zajímalo, kam se trefil napoprvé… Nakonec si oba snoubenci padli do náruče a postarali se tak o další zuřivé cvakání spoušti na poušti.
zamávali svému dočasnému domovu na jejich zimní dovolené. Je času dělat pápá.
Společně se pak přemístili do Bradavic, kde hromadně spadli na nebohého Kratiknota tady je chlapec jeden
Brumbál jeho bezvládné tělíčko odnesl opět k sobě… chudák =D =D
Ani jsem nestihl vybalit a už jsem odeslal fotografie s připraveným článkem do Denního Věštce. =D =D já se počůrám =D
P.S.: Minerva po ránu vypadá děsně a jedno vím jistě, až dosáhnu určitého věku a začnu se počůrávat, nechť mi kdokoliv udělá službu a zabije mě… zabijem se spolu
Zase doma. Hned nás přišel přivítat Filiusek, auvajs to skřípe který se již stihl dostat domů a bohužel chudáček neodhadl vzdálenost.
To mi věř, deníčku.. he, he, he. Hlavně o jeho prdel bude dobře postaráno
Tak dobře to, milý deníčku, ten otrapa hraje. Severus rád hraje. Nejlíp mu jde postava s názvem „Mrtvý brouk“.
se opít bude mít spousty… he, he, he. =D =D já se picnu
Jsem nešťastnější pejsek na světě a mám pevná hovínka, protože žeru Pedigree. Za dva měsíce se vdávám a moc se těším. Doufám, že bude mít bílý šaty.
musím vymyslet, jaký jí dám dárek. Doufám, že to nebude kartáč na psí chlupy.
Tato dovolená se stala symbolikou naší lásky a já jsem vděčen za každou tu úžasňounkou sekundu a vteřinečku,
Remus Lupin, válečný hrdina, vlkodlak, bradavický profesor a známý homosexuáltoho známýho homosexuála si sem dala záměrně, neb ty ten slash fakt nesnášíš, co =D
čtenáři, ochuzeni o ten jedinečný pocit z pohybu.=D =D =D

Soží koží boží noží =D já si káknu, kdy bude dovolená tři? Už se těším na líbánky, Severuse a jeho fanynky, lítání všudemožně a všechnomožný co tam bude. Třeba budou i děti.
Výborně, skvěle, úžasně
Působivé

28.02.2011 21:20 denice

Díky za krásnou zásnubní kapitolu, už se nemohu dočkat pokračování!

27.02.2011 21:16 Tamy

suppper:)

27.02.2011 19:57 Chavelierka

Jé já tu nemám komentář? Není možná

elu bleskovaka jo to sedí ;)
Ach tak Alánek už není děcko, rychle nám dospěl. Dodatečně vše nej
Jo na Čechy se vážně ale vážně těším :D

Takže Hagrid vyjí místo hotelu Bradavice :D
Sedím v první řadě :D
Ach těžká to rána opilcova, co Seve? :D
A hele suvenýrek si odnesl :D
Jen jestli pil ten správný, když už prádlo bere jiné :D
Mokré probuzení :D:D:D
Koho by jeho přítomnost netěšila :D
Oh hříšná Minerva bez prádla :D
Chudák Severus, ale kdo jinému jámu… :D
Opět jediný, naivní je Brumbál :D
Ráno mě vzbudil zděšený křik – odhaduji to na Severuse – asi je mu také líto, že už se jede domů. :D:D:D
Ach tak Remus už jde za nevěstu :D
blesk z fotoaparátu od Snapea neviděl, kde má Mark ruce. Já taky nevidím, ale přes slzy smíchu :D
Rychle na Severuse zapomněl břídil :D
Kratiknot má toho černýho Petra někde nalepeného, že to vždycky odnese :D
Brumbál jeho bezvládné tělíčko odnesl opět k sobě… a má to spočítané :D:D:D
Některé i třikrát :D:D:D
P.S.: Minerva po ránu vypadá děsně :D:D:D
Zabije mě :D:D:D:D
Zase naivní senilita ředitele :D
Kratiknot spáchá sebevraždu spolknutím polštáře :D:D
Nejen šok, ta skončí s prací :D:D
jako omluvu pár srpců. To fakt pomůže :D:D:D
Geniální finta Severuse zabírá :D
Musím si vybrat krásné šaty na Lupinovu svatbu, abych ho tam znovu klofla. Aaaa :D:D:D
Já se z Minervy taky pocíkala :D:D:D
Jsem nešťastnější pejsek na světě. Ňuňu štěňátko :D:D:D
Jé ono jim to vyjde na valentýna suprrrr
Že vim kdo je dobrodinec :D
Kde je ta fotka? No Saru? :D:D

Jo tak závěr byl přesný dokonalý:D já se chechtám jak blázen :D:D mám úplné bolení celého těla :D:D Sev je správný hajzlík :D
Se těším do Čech, kdy přijedou? Chystám chleba a sůl :D

27.02.2011 12:03 Margeet

škoda, že tahle dovolená končí

27.02.2011 11:31 Jituš

Škoda že je konec. Opravdu je dovolená krásně dovolenková i pro nás. Pokračování jenom uvítám a těším se.

27.02.2011 11:09 Jimmy

Nádherné, Sarah, krásně jsem se zasmála

27.02.2011 09:54 Elisabeth

Vážně, jsem se po delší době krásně nasmála. Tahle kapitolka se Ti víc než jen povedla.

27.02.2011 09:45 Pampeliška

super kapitola

27.02.2011 09:42 Jana

Skvělé, tahle dovolená je vážně jedinečna!:D

27.02.2011 09:41 Michaela

:D:D UMÍRÁM SMÍCHY VELMI POVEDENE

26.02.2011 20:27 Leannka

waaw
A Hagrid sa k slovu nedostal?
Jaj, ľúbim túto poviedku úprimnym srdcom svojho humoru

Ďakujem

26.02.2011 19:42 Zuzana

Zrevala som obrovské HURÁÁÁ!!! Bude dovolenka číslo tri :D
Sľúb Sara, že to už nikdy Severusovi neurobíš :D On a Minerva???!!! Niééé to je strašné, to už radšej Albus :D Chudák, musel Ťa strašne veľmi naštvať, keď si mu strčila do postele práve ju.
Love-story Lupina ma potešila, bolo to milé, že Mark súhlasil. Nečakala som v tejto poviedke romantiku. Ale Remuskovi prajem šťastie :D
Filius chudák nestihol zdrhnúť, to už hraničí so zneužívaním :D
Severusov denníček mi znova pripomenul čo si už nikdy, ale naozaj nikdy nechcem predstavovať :D „Minerva po ránu vypadá děsně“ moja večera takmer opustila môj žalúdok :D
Albus a Minerva by sa mali dať dokopy a Filius so Severusom by si na chvíľu vydýchli. Mám o Seva strach, čo bude na Remusovej svadbe. Najšťastnejší psík na svete :DDDD zavíjam od smiechu :DDD Bude mať aj šaty s vlečkou?
Článok v novinách nakoniec nebol znevažujúci. :) Čakala som väčšiu podpásovku. Nakoniec všetko dobre dopadlo. Super, skvelé, perfektné.
Ďakujem Saruška, dúfam, že si už v poriadku. Teším sa na trojku. Kedy začneš pridávať?

26.02.2011 14:40 Akkarra

Severus se musel opravdu skvěle bavit... :) A do třetice by mohli vyrazit třeba do deštného pralesa... :D

26.02.2011 13:57 miriabar

Juj, no to bola teda dobrá dovolenka :D A rozhodne sa teším na ich výlet do Čiech...proste ČR je moja srdcovka :D
"(Některé i třikrát)" - :D:D:D Proste milujem tvoju tvorbu, čo iné sa dá povedať :D Ďakujem!

26.02.2011 12:03 zuzule

Věřím, že Severus zažil opravdu krásné probuzení, když ho oslavil výkřikem. :D Jak by řekl Hagrid, bylo to supr!! Tuhle povídku miluju a těším se na trojku! :D

26.02.2011 11:44 wixie

tos to nemohla včera říct, že přidáváš? :-D
co viděl a cítil...kalhotky nejsou jeho :-D :-D dobře ty, Severusi :-D
tak první série deníčků je dokonale smrtící, nebudu tu vypisovat jednotlivé úsměvné momenty, protože bych to asi musela celý zkopírovat :-D
ale při zmínce o Severusovi a jeho foťáku s bleskem jsem si nevím proč vzpomněla na Irsko, jak jsme se bavily, že Alanovi tvůj blesk vypálí očíčka :-D
Ale řeknu ti, Kratiknota mi je opravdu už líto :-D chudák :-D
Jsem nešťastnější pejsek na světě. ... a já jsem definitivně odpadla po tomhle prohlášení :-D :-D
... o jedinečný pocit z pohybu :-D :-D
tak docela mi chyběl Hagridův deníček, ale jinak to bylo suprový a úžasňounkovatý :-D
těším se na trojku!

26.02.2011 10:08 Debi

:D:D:D bomba vážně uzasneee

26.02.2011 00:38 Crazy

:D:D:D:D tak tomuhle se nedá nic vytknout.... NIC :D:D užasný dokonalý...:D:D
severuse si dokážu představit jak se řítí po chodbě :D:D:D (chudák kluk) :D
McGonagallová se nezdá :D:D taková dračice se z ní vyklubala :D:D:D
chudák Kratiknot.... :D
dokonalá kapitola :D Dovolená III.??? už se nemůžu dočkat :))) :D

25.02.2011 22:46 Baruška

božííí:D:D