SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Souhvězdí - 18. kapitola

31.01.2011 22:18 - SaraPolanska - Souhvězdí - komentáře (27)

18. kapitola – Koláčky


 

Stihla jsem to opravit ještě dnes a tak se omlouvám za delší pauzu. Spousty starostí mě nyní odvádí od přidávání kapitol, tak doufám, že mi alespoň zvednete náladu pořádnou dávkou komentů - vážím si jich.

 

Nechápavě na něj zírala.

„Chcete pokračovat?“

„A co Vás na tom tak šokuje?“

„Možná to, že je to hodina, co bych…“

„Co byste?“

Luna nečekala, že je talíř česnekové polívky probere tak rychle, ovšem stav před tím, ač byl krajně nepříjemný pro žaludek, byl příjemnější, než tohle jakési obranné zaujetí Severuse vůči ní. Choval se k ní jak na úplném začátku. Nevěděla, jestli víc zneklidňuje fakt, že se tak rychle zničilo to křehké pouto tolerance mezi nimi nebo to, že se ještě necítí až tak úplně dobře na další courání po městě a hledání hospody, která se klidně může jmenovat jinak nebo dokonce už neexistovat.

Nejistě se usmála. Pečlivě promýšlela co říct, aby ho ještě více nepodráždila. Naštěstí přišla záchrana v podobě majitelky podniku.

Chtěla se ujmout placení, ale pohled na obraz, jenž visel na stěně náhle evokoval v hlavě jinou otázku.

„Nevíte prosím Vás, kde je tady ve městě hospoda U zeleného koláčku?“ zkusila své štěstí.

Severuse ta otázka probrala dokonale a trochu nedočkavě vzhlédl ke staré dámě, která se smutně usmála.

„Abych nevěděla, ten podnik mi zničil živnost. Moje hospoda v tomhle města začínala před třiceti lety jako jedna z prvních a tahle podlaha pamatuje nějaké taneční zábavy,“ vykládala svůj příběh, kdy při posledních slovech rázně dupla do staré dřevěné podlahy, jejíž lesk dávno zašel. „Pak přišla daleko uvolněnější léta, kdy dobrá whisky přestala být dostatečnou společnicí pro zdejší obyvatelstvo a to se uchýlilo k jiným poživatinám,“ vyplivla znechuceně a v očích se odrážel smutek, „je to kousek odsud. Stačí, když dojdete tímhle směrem na konec ulice, vodní příkop Vás dovede na nábřeží. Je to první dům s červenou omítkou.“

Rozhodila rukama, vzala si od Severuse peníze a odešla někam dozadu, do soukromých prostor jejího domu.

Denní světlo působilo na oči zvyklé na příjemné šero poněkud nepříjemně. Ovšem ani jeden neměl chuť na něco čekat. Další cíl byl dle informací blízko a v jejich zájmu bylo si co nejdříve odškrtnout další kus cesty, kterou společně šli. Každý na tuto cestu nahlížel ve svém vlastním úhlu a asi by je překvapilo, jak moc rozdílný ten pohled je. Luna překvapivě poslední okamžiky tvrdého pádu na zem reality snášela špatně. Severus naopak překvapeně bilancoval s faktem, že to do teď bylo až nápadně snadné. Až příliš snadné. První krystal získali prakticky bez práce, druhý úkol, i na pár kapek Luniny krve, také nebyl takový, jaký ho čekal. Třetí byl na dosah.

Kde je sakra ten háček? Je to moc snadné…

„Jsme tu,“ zašeptala nejistě Luna. Ne snad proto, že by si nebyla jistá tím, že jsou skutečně na místě. Jen se bála promluvit hlasitěji na očividně zahloubaného profesora, který se stále tvářil jak na úvodní hodině s prváky.

Chtěl odpovědět něco ve stylu, že barvy domů ještě rozezná, ale nakonec to nechal plavat. Z jejího výrazu četl všechno možné, ale ať to ve skutečnosti bylo cokoliv, znepokojovalo ho to.

A rozhodně to nemínil prohlubovat.

Beze slova vkročili do zakouřené putiky, která byla taktéž rozdělena na jednotlivé kóje, ze kterých se ozýval hlasitý smích. Luně při letmém průzkumu kolem došla jedna podstatná věc.

„Jaký je plán?“ optala se opatrně.

„Jak to myslíte? Plán je myslím dost jasný nebo snad ještě zbytky alkoholu zatemňují Vaše vnímání?“

„Aha, takže plán je takový, že až přijde obsluha, aby se zeptala, co si dáme, řekneme, že hledáme obraz, ve kterém bude pravděpodobně schovaný krystal, jenž nás dovede ke staré čarodějnici, aby mi vrátila zpět mých osmnáct let. Výborně, přeji Vám příjemný pobyt v mudlovském blázinci,“ řekla mile Luna a otočivši se zpět k východu byla zastavena nečekaně jemným stiskem svého lokte. Otočila se zpět na původce toho dotyku a setkala se s napůl pobaveným a napůl uznalým pohledem svého profesora.

„Máte pravdu, budete muset zvládnout ještě skleničku whisky…,“ „A k ní několik zrovna dopečených koláčků, vyhlášenou specialitu tohoto doupěte slastí!“ skočil mu do řeči jakýsi mladý muž, vypadající, že je již značně pod parou.

„Ne, děkujeme, ale…,“ „Neděkujte a pojďte se posadit, pro milence tu máme speciální, velice pohodlnou kóji. Dokonce jsme ji i odizolovali, takže tady mladá paní může klidně vyvádět jak je libo!“ Mladý muž, nejspíš majitel, se šíleně rozchechtal a hned zase mával na zkoprnělou dvojici postávající s vytřeštěnýma očima stále u vchodových dveří, aby je nahnal do pro ně vyhrazeného místa.

Když kolem něj stále v šoku procházeli do malé místnůstky, jejíž obsah tvořila spousta barevných polštářů roztahaných po zemi, trochu znepokojeně se po sobě navzájem podívali. V rohu byla jakási věc, která, jak je mladík obeznámil, slouží k naplnění vody a tabáku a následně se kouří. Po stěnách viselo několik obrazů trochu zpříjemňující cizí prostředí. V rozích pak visely červené závěsy, ačkoliv tam nebylo jediné okno.

„Budete si přát k té whisky a koláčkům i kondomy?“

„Cože?“ odvětil mu trochu zmateně Severus.

„Moje řeč pane, bez nich je to mnohem lepší a tady mladá je kus ženský, jak tak na ni znalecky koukám.“

„Řekl bych, že Váš pohled je všechno, jen ne znalecký,“ zabrblal pro sebe potichu a raději se už ke dveřím neotáčel.

Luna stále stála s otevřenou pusou a snažila se strávit právě zažité okamžiky.

Musel se uvnitř sebe smát nad tím, co právě slyšel a Lunin výraz stál taky za to. Nakonec se neudržel a ještě si přisadil.

„Nebojte, antikoncepční kouzlo ještě zvládnu…,“ zamrkal na ni šibalsky.

„He?“ řekla absolutně šokovaně a nepatrně před ním couvla.

Zakroutil očima a vychutnal si její rozpaky svým úšklebkem.

„Ale Láskorádová, uklidněte se, nemíním se tu s Vámi vyspat, jak si myslí zdejší obsluha a jak si zřejmě začínáte myslet i Vy."

Viditelně si oddychla. Na malou chvilku už si opravdu myslela, že by snad… „Tak tady to máte, panstvo, a moc nám to tady neponičte! Kdybyste snad něco potřebovali – další koláčky, asistenci při sexu nebo nějaké pití, pak mě neváhejte zavolat,“ řekl vesele značně opilý číšník a zmizel.

Luna si sklesle sedla na zem, na jeden z velkých rudých polštářů a pustila se do jednoho z pěkně vypadajících a ještě lépe vonících nazelenalých koláčků. Barva této pochutiny ji nijak nezneklidňovala a dokonce ani Severus neměl žádné podezření. Křiklavé barvy v místnosti koneckonců značně temně zelenému tónu ubíraly.

„Chutnají podivně…,“ řekla po druhém Luna a začala ji zneklidňovat představa, že se místnost opět nepřirozeně natáčí. Podívala se na svou sklenku whisky, ale ta byla plná a rozhodně tento stav nehodlala změnit.

Severus koukal nepřítomně kamsi před sebe právě dojídajíce třetí pečivovitý výrobek.

„Ano, zvláštně,“ přitakal Severus nespouštěje oči z jednoho bodu naproti sobě.

Ačkoliv cítil, že teď nastává ten okamžik, kdy přestává vnímat, poslední zbytky jeho nezakaleného mozku vyslaly signál do správných míst. Vytáhl lupu a podíval se na velký obraz naproti sobě. Jeho motiv větrných mlýnů a namalovaných čar připomínajících vítr, bylo neklamné znamení, že tu sedí dobře. Lupa ukázala na bílé světélkující místo.

Nedokázal se zvednout a tak jen nasměroval konec hůlky přibližně směrem, kam chtěl. Obraz odlétl, ale za ním byla jen zeď.

Luna se zaujetím sledovala Severusovo počínání a i když měla o tajemný koláč méně, měla i tak s chůzí nemalé problémy. Dostala se ke zdi ve chvíli, kdy Severus vyslal Bombardo na místo vedle ní, což způsobilo, že se nekontrolovatelně zřítila do jeho náruče.

Snažil se ji chytit tak, aby se nepraštila do hlavy, ale neodhal zcela sílu odmrštění a tak se skácel na smějící se ženu.

Ani se neobtěžoval zvedat a opět namířil hůlku na zeď, kde se vyjímala jedna tmavá díra.

Brzy k ní přibyly dvě další kolegyně, když se konečně v nitru zdi zaleskl krystal.

„Umíte nádherně dělat díry,“ řekla zasněně Luna nevnímaje absurditu svého sdělení. Ne, že by byl někdo, kdo by dokázal vtipnost celé situace posoudit, ale přesto se na ní stále ležící profesor uchechtl. Opíral se o podlahu pouze jednou rukou, aby se nadlehčil, ale i to při třetí díře vzdal. Zvládl ještě přivolat si krystal do kapsy, nasadit obraz zpět na místo a tím jeho zdravé uvažování definitivně usnulo.

„Máte nádherné vlasy,“ zašeptal jí do ucha tak dráždivě, že se pod ním nepatrně napjala.

Zatímco on sledoval pramínek vlasů, jenž se před jeho zkresleným viděním značně třpytil a sám se mu namotával na prsty, ona mu dlaní přejížděla po tváři.

Ten zvláštní pohled si budou oba pamatovat navždycky. Ten zvláštní hladový pohled, který pronikl ven skrz umlčené předsudky a uvězněné zábrany.

Drsně ji políbil, aby umlčel tu podivnou prázdnotu a ticho, co měl v hlavě. Jako by uvnitř něj něco čekalo na zásadní změnu, děj, divadlo, hru, pravdu, cokoliv.

Nehty mladé ženy mu přejely po pažích, nikoliv však agresivně. Vášnivě a chtivě, stejně jako on trhal zbytky její halenky.

Sen, který se mu před několika dny zdál, se teď značně podobal skutkům, které dělal.

„Chceš mě? Chceš mě?“ drmolila pořád dokola smyslů zbavená Luna a drsně se snažila Severuse zbavit sametové vázanky na jeho krku, která byla pečlivě několikrát obtočena kolem jeho hrdla, jež ještě kryla sněhově bílá košile.

Mačkal kousky jejího těla a býval by přísahal, že tam zítra bude mít modřiny.

Nevnímala, pohyby jejího těla byly tak automatické, že díky velké hladině opiátů v krvi nepřemýšlela nad tím, jak by ji to mělo děsit. Všechno se dělo tak samozřejmě, snad stejně, jako by někdo ovládal její ruce na neviditelných provázcích.

Přitahovala si jeho hlavu za týl stále blíž a oplácela mu hladový polibek. Jazykem laskal ten její a rty dobyvačně stále dokola ničil bělostnou kůži svými útoky.

Horkým dechem potěšil i její hrdlo.

Vzrušený vzdych z jejího hrdla bylo to poslední, co si pamatuje, než se všechno, co se dělo dál v jeho přemítání a vybavování přetrhlo.

 

„A další, co si užili a odešli bez placení…,“ řekl sám pro sebe motající se mladík. Nakonec nad tím mávl rukou a odlil nepoužitou whisky zpět do flašky. Prošel místnost, aby se alespoň přibližně ujistil o čistotě barevných polštářů. Pro jistotu jich několik nohou obrátil, ale nakonec se vrávoraje dostal až ke dveřím a v malé barevné místnosti zhasnul.

 

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

15.02.2011 20:53 Sisi

Tak po viac ako týždňovej lyžovačke ma privítala nová kapitola a ako vždy nesmierne ma to potešilo. Tato poviedka je fakt skvelá moc sa teším na pokračovanie.

13.02.2011 00:22 Jimmy

Omlouvám se, dneska jsem přijela z nemocnice tak doháním co jsem nestihla. Ty mě vždycky překvápíš! Kapitola originální. úžasná jen tak dál po tomhle se mi vážně stýskalo.

09.02.2011 22:52 nadin

No toto! Mistr Lektvaru u mňa práave klesol o stupienok nižšie. Iba ak by to bolo tak, že koláčiky a onu prísadu spoznal a konal úplne vedome a cielene. Zmijozel jeden!
Úžasné!
Ozaj, Sara, nemala si nad kapitolu napísať "Nie je určená na konzumáciu" ? Čo ak ju niekto "zožerie" na jeden hlt a pocíti následky?
...tak nič :)))

08.02.2011 23:19 Šárka

obdivuhodná kapitola

06.02.2011 11:08 Pampeliška

nádherna kapčaa

04.02.2011 23:11 SaraPolanska

Suzanne: inspiroval mě jeden český film, kde Macháček taky napekl zelené koláčky :-D

04.02.2011 22:43 Suzanne

To se nedělá takhle nás mystifikovat:) Byla jsem zvědavá, jestli jim v Nizozemsku dopřeješ nějaké zelené povyražení, ale nedokázala jsem si Severuse s Lunou představit, jak hulí joita:) Takhle si to skvěle vyřešila. Věta: "Chutnají podivně" mě zcela odzbrojila. Nedočkavě čekám na pokračování.

04.02.2011 12:40 Marky

Nádheeerneee

04.02.2011 10:06 Janet

moc se kapča povedla

03.02.2011 15:11 Sorina

Krasna kapitolka... taky bych ty dva chtela uz poradne spolu se vsim vsudy :D ... jinak dekuju za tenhle krasny svet sneni a predstav a touzeni... jsou to krasne chvilky, kdyz sednu k notasu a ctu si tve povidky...

03.02.2011 10:46 Mončičák

Super kapitolka!!! A co teda nějaký ten sex? :-))
Chicht, s chlastem to nevyšlo, tak musel nastoupit jinší kalibr. Jen jsem fakt zvědavá, jestli oba ty zábrany ztratili docela a ouplně. :-)

Sarah, nevím nic o tom, jaké starosti tě trápí, ale držím pěsti, aby se vyřešily nebo aspoň zmenšily. Můj život taky teď nevypadá zrovna podle mých představ a v poslední době mám pocit, že při zdravém rozumu už mě drží akorát moje děti a tenhle kouzelný povídkový svět, do kterého prchám v každé volné chvilce. Třeba tě potěší, že jsi byla první, přes tvé povídky jsem to tu objevila. :-)

Jen mě tak napadá, bude se Luna ve finále vůbec chtít vrátit k původnímu věku? :-))

03.02.2011 09:43 miriabar

:D:D:D:D Dokonalá kapitola...DOKONALÁ!!! Tak koláčiky :D:D A vtipkujúci Severus...a...aaach...len ten záver! to bolo úplne ako ľadová sprcha...toto sa nerobí, chýtíme zrácu :D:D Ale fakt dúfam, že ich tam niekto neuniesol...juj, ´dakujem za pokračovanie!

02.02.2011 17:34 Chavelierka

A je tu naše pravidelná dávka emoci :D ano už se na televizi nebudu dívat vážně, ani na Esmeraldu slepotovic :D
Neptat, radovat! :D
Česnečka? Tys jim dala česnečku? Chudák snad se nebudou líbat :D
Tak zas lepší než kdyby jí nadával nebo kotlíkem po hlavě ;)
Hledání hospod? V Čechách oblíbená zábava :D
Který ho podráždil za oba :D
„Abych nevěděla, ten podnik mi zničil živnost. Potakala jsem tam manžela :D“
Jo jo baby i chleba se občas hodí :D
Jo háček čekám taky
K jaké podstatné věci?
A proč by to nemohl říct? :D
„Dal bych si něco k pití,“ „ máme skvělé domácí koláčky :D:D“
By mě zajímalo kde přišel na to, že jsou milenci :D
Huš Huš nááá puťa, prostě mazej si sednout :D
Že by dýmečka? Seve jen do ní :D
Hezké přímočaré, ale už by mě tam neviděli :D
Antikoncepční kouzlo? To je? :D
A co jí na té představě vadí? Já bych ji brala i bez kouzla:D
Jsi si jistá, že byli v hospě a né v sexshopu? :D
Já bych si rozhodně po úvodu na ten polštář nesedla :D
Toho moc nevydrží jen tři koláčky :D
Létající obrazy se obsluze jistě zdají normální :D
Ani ten kravál nepřilákal obsluhu :D
Z té zdi bude za chvilku ementál :D
„Umíte nádherně dělat díry,“ Kouzelná věta :D:D
Ten obraz byl přes celou zeď? :D že se jim povedlo ty díry zamaskovat :D
Vsadíme se že si ho nebudou pamatovat :D
Drsně ji políbil, jen do mě eee vlastně do ní :D
To byla památeční po babičce jinou už nemá :D
„Chceš mě? Chceš mě?“ nechci nechci odpovídal :D
Jen jestli odmotávala, mohla taky utahovat v tomhle stavu těžko říct :D
Jak přetrhlo? To je jako konec, no to ani nezkoušej :D
Prase on to nalil zpět blbé :D

Saru jako opovaž se nám nedat podrobné detaily z jejich vášnivé….diskuze :D Supr čupr jedem dááááál honem a hned :D

02.02.2011 15:13 Tamara

boží kapčaa

02.02.2011 13:52 pimpinela

Skvelá kapitolka. Vlastne úžasná! Žeby tie zelené koláčiky obsahovali špeciálnu ingredienciu? Marihuánku? :D Hm, inač som zvedavá ako to bude pokračovať a kam sa tak rýchlo vytratili :D...dúfam, že ta skvelo začatá "akcička :DD" bude mať pokračko :DD...Muhehehe...

02.02.2011 09:35 zuzule

Mno dobrej bar! :D Héj, kam zmizli?! Tak nadějně to vypadalo... :D

01.02.2011 22:11 Michelle

tak teď jsem lehce zmatená.. tím posledním odstavcem a poznámkou ve spojitosto s přílišnou lehkostí získávání stop.. copak se salo v těch dvou prázdných řádcích? odhaduju, že krystal bylo přenášedlo?

jsem moooc zvědavá, co bude dál..

skvělá kapitolka naproti luxusní povídky!!!

01.02.2011 20:55 Zuzana

Po tequila párty marihuanové orgie. Ou Ty im dávaš :D ale majú kryštál to je fajn a niekam sa počas sexu prepadli. Kam zmizli? Ja som chcela šmírovať ďalej. Celú kapitolu som prežívala v nádhernom opojení, akoby som si tie koláčiky dala spolu s nimi a zapila ich poriadnou dávkou whisky. Akonáhle som si začínala užívať tak si ich niekam skryla. Severus bol skvelý, ja ho chcem. Mám ale pocit, že nakoniec z toho sexu nič nebolo naozaj a bola to len drogová fantázia oboch. Som strááášne zvedavá čo sa tam vlastne stalo. Ale tá fantázia bola krásna. Ešte chcem :DDD

01.02.2011 20:17 Sharme

A neznamená to, že přestali vnímat kvůli přílišnému nárůstu vzrušení? ;) Mně tedy Severus vzrušující přijde, hihi :) Ale když nám Sarah aspoň trochu naznačí, kde je pravda, zlobit se nebudu. Držím autorce palce, aby starosti ustaly!

01.02.2011 19:23 elulinek

Leankka: PLNĚ TĚ PODPORUJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

01.02.2011 19:21 Pirswe

Díky za další hezkou kapitolku :)
Ta zelená mi byla podezřelá už na začátku :D přetrhalo...jak přetrhalo?! Se přemístili či co nebo je někdo ukrad?? A odešli bez placení ?? To bude ještě zajímavý...

01.02.2011 18:54 Leannka

nieeeeeeeeeeeee

prečítala som tie predposledné horúce vety znova

Ty si ich uspala?!?!?

Pripájam sa k Elu
KDY BUDE SEX?KDY BUDE SEX?KDY BUDE SEX?KDY BUDE SEX?KDY BUDE SEX?KDY BUDE SEX?KDY BUDE SEX?KDY BUDE SEX?KDY BUDE SEX?KDY BUDE SEX?KDY BUDE SEX?KDY BUDE SEX?KDY BUDE SEX?KDY BUDE SEX?

01.02.2011 18:50 Leannka

Takže zelené koláčiky :):):):)
:D:D:D
môj bože to bolo geniálne
to, že našli kryštál je úlne vedľajšie veď oni spolu...
no to si nenapísala, ale predpokladám, že ich nič nezastavilo takže...môj bože to som nečakala.
milujem tvoje poviedky, milujem takéto kapitoly, milujem v poviedke zelené koláčikyň

01.02.2011 18:33 elulinek

Budem se lívat, předávat si herpesy, angíny, stafylokoky a jiné chuťovky, až jeden z nás narazí na HIV a dá ho tomu druhýmu, abychom pak, až se to řádně rozjede v AIDS, mohly své sarkoidosy, vředy a kostnatá těla porovnávat, kdo je na tom líp a kdo má větší strup. Kdo by nechtěl pokračovat, drahá slečno Láskorádová, žeanojaksi
Ano teď jsou to milenci, který dává dohromady boreček pod parou. „Hoří ti kabelka, hošku!“
Dokonce jsme ji i odizolovali, takže tady mladá paní může klidně vyvádět jak je libo! – jo tak jsem si nachcala do sklínky a ukápla trochu i do hrnečku =D =D
Vodní dýmka. No chlapeček už by asi neměl, šplouch.
„Budete si přát k té whisky a koláčkům i kondomy?“ – pijevše ze sklenice vodu, oprskla se milá elu proudem vzduchu vtlačeným do slámky, takzvaného brčka, jež vytlačil vodu obsaženou ve sklenici a laskavě ji odložil na její obličej
asistenci při sexu – dobrý tak to nebudu způsobně okecávat a jenom řeknu, že jsem tu zbývající vodu ve sklínce vdechla
„Umíte nádherně dělat díry,“ – a tos ho neviděla v kaci, dítě
Já se taky napínám a to severus nemusí ani šeptat. Aúúúúú třicet minut…
Já budu mít taky modřiny, ale od toho, jak si koušu rty, mě se zdá
KONEČNĚ SEX!!! Ale tohle nemůžeš chtít, aby mi stačilo. To, že jí udělá modřiny, líbá jí, dělá jí cucfleky pucfleky mě maximálně tak akorát navnadí. To neberu jako plnohodnotnou náhradu, takže KDY BUDE SEX?
Dobrý, krystal máme, teď navaříme lektvar nebo uřízneme Minervě rituálně nohu žalůzkou. Kdy bude sex? Kdo se v čí posteli v jaké poloze probudí? Kdy bude sex? Co Luna na modřiny? A kdy bude ten SEX?
Výborně, skvěle, úžasně – kdy bude sex?
Působivé

01.02.2011 16:34 GwenLoguir

Sakra, tak to ešte len bude podráždený v blízkej budúcnoti.

01.02.2011 15:22 Crazy

skvělá kapitola... :)) myslím si, že všichni víme, jak to mají v holandsku s marihuanou... :D aspoň si to severus s lunou vyzkoušeli na vlastní... kůži... :D
antikoncepční kouzlo?? :D to neznam :D asi se mám ještě hodně co učit :D ;))
povedla se ;))

01.02.2011 06:25 Aneta

první náádhera moc jsem se na tuhle kapitolku těšila