SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Souhvězdí - 16. kapitola

30.12.2010 10:13 - SaraPolanska - Souhvězdí - komentáře (30)

16. kapitola – Malfoy Manor


A máme tu vzácné výročí. Tyto stránky dnes slaví rok od svého otevření a já rok a půl svého psaní. Za tu dobu jsem toho dost stihla. Ale o mě by to být nemělo. Jste to vy, čtenáři, co mě neustále ženou dál. Největší poděkování samozřejmě patří věrným komentujícím (vypsat všechny..prosím, věřte, že bych nechtěla na nikoho zapomenout!) a pak mé svaté trojce. Wixie, za betování mých hrůz. elu za povzbuzování a smysl pro humor. Chavy za věčné nadšení z mých písmenek. Od začátku je mou věrnou čtenářkou tak Zuzanka, které patří velký dík, že vydržela až do teď.

Tato kapitola měla původně vyjít na narozeniny Chavy, protože jsem do této povídky nacpala Malfoye jen kvůli ní. :-D

Takže zároveň bych ji tedy chtěla věnovat právě jí, ačkoliv se už s Malfoyem stihla rozvést :-D

 

„Dobré ráno, pane řediteli, chtěl jste se mnou mluvit?“

„Ano, slečno Láskorádová. Jak se máte?“ pronesl zdvořile ředitel a pokynul mladé ženě, aby se posadila na křeslo před jeho pracovním stolem, jenž byl obtěžkán velkou spoustou úředních lejster.

Přijala nabídku a pohodlně se usadila.

„Víte, nevím, jak bych Vám odpověděla. Mám se dobře, ale tady uvnitř mě stále cosi velmi tíží,“ řekla zamyšleně a své sdělení doplnila letmým dotykem na hrudi.

Starý ředitel pokýval hlavou. Jeho modré oči naplňovalo pochopení.

„A co profesor Snape? Nezlobí Vás?“ dodal pro odlehčení a s překvapením pozoroval lehký růměnec na Lunině tváři.

Už-už mu chtěla odpovědět, když si uvědomila, že málem svého profesora jmenovala křestním jménem. Rychle nabrala zpět ztracený klid.

„Řekla bych, že už se s mým problémem natolik sžil, že by pro něj bylo nemístné to teď vzdát a na další cestě už se mnou nepokračovat. Asi to prostě vzal jako svou povinnost…,“

„Neřekl bych,“ přerušil Lunu náhle Brumbál, „já myslím, že je v tom něco jiného a také bych řekl, že Vy dobře víte, o čem mluvím…,“ dobíral si dál rudnoucí Lunu. Její rozpaky mu daly odpověď na domněnky, které mu několik dní vířily v hlavě. Už ze Severusovy řeči poznal jakousi změnu. A hlavně mu bylo divné, proč by dál pokračoval tak horlivě v hledání dalších stop, když Luně svůj závazek už vlastně splnil a to navíc bez protestů. Ne, ne v tom bylo něco jiného a z rozpačitého pomrkávání ženy naproti sobě poznal, co to je. Za svůj život už podobných náznaků viděl mnoho, a proto mu jejich dešifrování již nečinilo příliš velkou námahu.

 

„V pořádku?“ zeptal se zvědavě Snape sedící za stolem něco si zapisuje.

„Ano, poslyšte, kdo za Vás bude vůbec učit?“ řekla náhle Luna. Zapomněla se na to Brumbála zeptat a dnes začínala školní docházka. Vlastně se zapomněla zeptat i na to, co řeknou jejím spolužákům. Nepředpokládala, že by ji snad nějaký z nich hledal či by někomu výrazně chyběla, ale co když přeci…

„Křiklan. Uvolil se na pár dní vzít za mě mé hodiny. Obranu si zatím převezme Brumbál, ačkoliv nepředpokládám, že by to přineslo nějaké ovoce…,“ prohodil trochu naštvaně Snape a z jeho očí čišelo opovržení.

„A co moji spolužáci?“

„Rodinné důvody,“ odpověděl prostě a proškrtl nějaký text dlouhým hnědým brkem.

„Kdy vyrazíme?“

„Až skončíte s křížovým výslechem,“ odfrkl nakvašeně.

„Skončila jsem,“ řekla jemně a doplnila svou odpověď sladkým úsměvem.

Oplatil jí protočením očí. Přehodil přes sebe svůj plášť za propalujícího pohledu své společnice a pomalu došel k vyhaslému krbu.

„Půjdu první, Malfoy má svůj krb zabezpečený a je třeba mu oficiálně ohlásit i Vaši návštěvu. Potrpí si na formality, a ačkoliv jsem ho ráno informoval vzkazem, nechci nijak ohrozit naši akci tím, že bych toho nabubřelého aristokrata urazil,“ vyplivl s opovržením poslední slova a vstoupil do krbu, načež si k nohám hodil trochu šedivého prášku. Zelené plameny olízly jeho hluboký pohled směrem k Luně a zmizel.

Sedla si na pohovku a čekala na to, až bude moci projít i ona.

 

„Severusi, příteli,“ téměř zazpíval Lucius Malfoy a přátelsky roztáhl ruce, aby právě dorazivší návštěvu náležitě uvítal ve svém domě.

„Rád tě vidím, Luciusi,“ řekl co neupřímněji Severus a přijal nataženou pravici svého dávného přítele. Pokud tak mohl Malfoye nazvat.

Lucius strávil téměř tři roky v Azkabanu, ale nijak tím jeho společenská pověst neutrpěla. Naopak. Byl ještě oblíbenějším a večírky, které denně pořádal, byly široko daleko nejúžasnější a také nejluxusnější podívanou, jakou kdy mohl Severus spatřit. Ani jeho pečlivě udržovaný vzhled nebyl o nic horší, než když ho odváděli Mozkomorové po té aféře na Ministerstvu.

Nechápal, jak to ten člověk dělá, ale nezestárl ani o rok. Vlasy měl stále pečlivě střižené po ramena a jejich lesk by mu mohla závidět kdejaká žena.

„Konečně ses na mě přišel podívat. Na tvou počest uspořádám nějaký skromnější večírek. Co říkáš přibližně na padesát lidí, dobré whisky z mého sklepa a pár žen na pobavení?“

„Luciusi, děkuji, ale…“

„Víc lidí bohužel nebudu schopen tak narychlo sehnat, ale věřím, že se rád uvidíš například s Kingsleyem, který vždy rád přijme mou sovu,“ skočil mu do řeči Lucius a s vychloubačným tónem neopomněl zmínit samotného Ministra kouzel. Bylo to zvláštní, když právě jemu vděčil za své uvěznění.

„Přišel jsem tě o něco požádat.“

„Ty jsi mě přišel o něco požádat? Ale, ale Severusi, kdo z nás prošel větší změnou, co říkáš?“ rozesmál se pán domu pobaveně.

„Jestli čekáš, že se tu teď začnu plazit a prosit, jsi na omylu. Myslel jsem, že po těch společně strávených letech s tebou mohu mluvit otevřeně a neschovávat své požadavky za pečlivě volená slova,“ dořekl a vložil tím tak Malfoyovi falešnou představu o jeho důvěře vůči němu.

„To dozajista můžeš, drahý příteli,“ řekl o poznání vážněji Malfoy a gestem pravé ruky vyzval svého společníka, aby mu prozradil svůj požadavek.

„V první řadě si o audienci žádá ještě jedna osoba.“

Lucius povytáhl obočí a zvědavě se usmál.

Severus neztrácel čas přílišnou slušností. Nikdy neměl rád zbytečné formality.

„Luna Láskorádová vyjádřila přání se účastnit naší schůzky.“

„Luna Láskorádová? To bude první návštěva ze strany dobra, tedy kromě tebe a Ministerstva, co poctí Malfoy Manor svou přítomností,“ pronesl napůl slavnostně a napůl pobaveně Lucius.

Pomalým, důstojným krokem došel ke krbu a poklepal na něj několikrát svou dlouhou vycházkovou holí, se kterou, jak Severus předpokládal, chodil elegantní muž s blond vlasy, i spát.

Pár minut poté vyklouzla z krbu Luna.

Lucius se na ni překvapeně podíval a hned na to se otočil s otázkou v očích i na Severuse, jenž si uvědomil, že Luciuse nijak nepřipravil na to, co uvidí. Než však stihl cokoli říci, předběhl ho pán domu s nehraným šokem.

„Válka lidi změní, ale že až takhle?“ udělal pár kroků směrem k Luně a přivřel zkoumavě oči.

„Slečna Láskorádová při trestu se mnou vypila Zestaršovací lektvar, v němž byla vadná ingredience. Účinky lektvaru tudíž nevyprchaly a my teď hledáme možnost, jak nastalou situaci změnit zpět.“

Luně se rozlilo v břiše příjemné teplo, když Severus vyslovil slovo my. Byl to skutečně jejich problém? Jsou tým. Jsou dva. Oni. My.

Z myšlenek ji vytrhl hlas majitele Malfoy Manor.

„Zajímavé, a co potřebujete ode mě?“

„Chystáme se do Holandska za další stopou, vím, že tam máš jedno ze svých letních sídel. Jsi ochoten nám ho na dva nebo tři dny půjčit?“

Lucius se vítězoslavně usmál. Severus už věděl, co ten úsměv znamená. Něco za něco.

„Milerád. Ovšem budu za to také něco požadovat.“

„Jistě, jak jinak,“ pronesl tiše Snape a čekal, jakou protislužbu bude Malfoy chtít.

„Přijdeš konečně na můj večírek.“

Severusovi se dost ulevilo, protože takový požadavek zvládne a nebude se ani muset moc obětovat.

„Platí.“

„Dům je zabezpečen klasickým zaklínadlem na heslo. To zní - Holandské koláčky jsou nejlepší na světě. To je ostatně pravda, pokud byste měli zájem, můžeme se společně-„

„Ne, díky. Na zábavu nebude čas. Děkujeme za půjčení domu, předpokládám, že to bude ten nejokázalejší dům v celém městě,“ skočil do Malfoyovi řeči Severus.

„A také nejluxusnější! Harodská ulice, číslo tři. Nechcete zůstat alespoň na čaj? Narcissa je na nákupech a Draco se vrátí po obědě, dělá teď na Ministerstvu,“ řekl významně Lucius a v hlasu mu zněla skutečná pýcha.

„Vzkaž mému kmotřenci, že si měl místo povalování na Ministerstvu raději poctivě dokončit školní docházku. Měl talent na lektvary. Stačí, že jsi to umění zahodil ty.“

„Aby skončil zavřený někde ve sklepeních a neužil si nic z velkolepého života našeho rodu? Ne, ne, Severusi, obávám se, že to bych svému synovi nemohl dovolit.“

Lucius byl nesmlouvavý, v jeho rodině příroda talentem doslova plýtvala, jelikož nikdo z této aristokratické skupinky bohatých lidí rozhodně pro svět nehodlal udělat nic víc, než že ho bude více než ochotně zdobit. Pojmy jako práce, výzkum či zásluhy v oboru tu byly sprostá slova a pravěký rod doslova urážela.

Zde se považovalo za vrchol úspěchu vypadat dobře v každé situaci a pokud možno být společensky na úrovni až do co nejvyššího věku. Otec Luciuse Malfoye koneckonců na jednom ze svých společenských banketů zemřel. A Lucius nevypadal, že by hodlal umřít nějak jinak. Draco byl výrazně ovlivněn matkou a také léty pod jeho profesorským dohledem, proto si dokázal u otce vyhádat alespoň půl úvazku jako Ministerský konzultant, což bylo jednak paradoxní, vzhledem k jeho vybledlému Znamení zla a jednak poněkud úsměvné, protože každý věděl, že tu práci vzal jen otci na truc a nehodlá ji tudíž nijak významně prožívat. Lucius ovšem nikdy nedal najevo, jestli je skutečně tak pyšný, jak hraje, nebo to v něm vře při pomyšlení, že jeho vlastní syn někde pracuje a to i když se jedná o Ministerstvo.

Ať to bylo jakkoliv, Severusovi to bylo jedno.

Rychle se rozloučili a oba postupně zmizeli ve velkém ručně zdobeném krbu, který společně s obrovskou sedací soupravou dominoval prosvětlené přijímací hale.

 

Ten den zmizela Luna ve svém provizorním pokoji a Severus ji až do večera, kdy se opět zdržel v koupelně o trochu déle, neviděl.

Doufal, že bude schopna se za dva dny natolik aklimatizovat, aby mohli odcestovat do Holandska. Vlastně tam ještě nikdy nebyl. Snad Malfoyovic vila poskytne dostatečné zásoby alkoholu, protože pokud se přemístí za dva dny, bude chtít utopit ve sklence whisky vzpomínku, že právě ten den se před čtyřiceti pěti lety narodil.

 

Včerejší noc to na ni opět padlo. Za dva dny bude mít narozeniny a neví, zda má jásat, že je jí již osmnáct, a nebo brečet, protože doopravdy teď oslaví už třicet pět let.

Normálně by teď přes vzkazy se svým otcem řešila barvu dortu a seznam dárků, které si letos vyhlédla. Vzpomněla si na nejnovější knihu od Alfrédy Malibrkové, která se zabývala výzkumem neexistujících tvorů a už od dětství byla Luniným vzorem. Za těch sedmnáct let by stihla mít taky vydanou knihu.

Za těch sedmnáct let by jistě stihla objevit nejméně deset tvorů, o jejichž existenci se jen tiše spekuluje.

Stihla by se za těch sedmnáct let i zamilovat?

„Určitě ano, když se to dá stihnout i za dva týdny…,“ zašeptala sama pro sebe a položila hlavu na čerstvě naducaný polštář, aby utekla od starostí do svého snového světa.

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

07.01.2011 11:20 Susan

Pěkné...takže stejný den narozenin? No páni, to je teda...a budou dárky? A oslava? :-D

06.01.2011 06:28 Raduš

Nádherna kapitolka moc se povedla

03.01.2011 21:36 SaraPolanska

díky moc všem za komentáře. Myslela jsem, že vám sem dneska hodím další, když slavím, ale nestíhám, takže vydržte :-) myslím, že další kapitola stojí za to si na ni počkat a náramně se těšit :-D udělala jsem skutečně naší dvojici narozky ve stejný den :-D

03.01.2011 15:00 soraki

Och, jak vševědoucí ten Brumbál umí být a jak sladký naopak Lucius - takové zlatíčko k pohledání, že? :-D
Těším se těším do Holandska!
A ano, zamilovat se dá i za dva týdny, nebo za dvě hodiny - přesně tak dlouho trvalo, než jsem se zamilovala do svého manžela :-D

Jinak, dneska si tak vesele obíhám oblíbené stránečky a co mé očka nevidí, kdosi slaví narozeninky! Sáruško, dovol, abych Ti popřála hrozně moc zdraví a štěstí (jasně, klišé...), lásky a pohody hlavně v osobním životě, protože to pak přivolá múzu a tu Ti přejeme všichni hrozně moc, protože to pak znamená, že nás těšíš svými povídkami a montážemi. Tak vše nej a nej a užij si dnešní den v klidu a pohodě mezi všemi, kteří Tě milují.

01.01.2011 19:25 Mončičák

Všecičko nej do nového roku!!!
A helemese, Severus a Luna budou mít narozeniny ve stejný den. Tak to bude asi mazec! :-) Bude aspoň polibek, že jooo? :-))

01.01.2011 15:11 nadin

Všetko dobré k výročiu aj v novom roku 2011!!
Tak Lucius??
To pozvanie na večierok bude mať isto háčik, konkrétne pár háčikov na istom kuse oblečenia, patriacich konkrétnej osobe - ideálne rozopnutých. :))
Heslo k Holandskému sídlu - niééé, to vymýšľala ich holandská patriotická kuchárka :))))) Ale zas, nikto by na to neprišiel!

31.12.2010 18:15 GwenLoguir

Mimochodom, zdalo sa mi to, alebo Lucius naozaj chce, aby na ten večierok prišla aj ona a v ideálnom prípade oblečená na hranici slušnosti?

31.12.2010 18:12 GwenLoguir

:D :D :D
Narodili sa v jeden deň? Tak to chlapec bude musieť vynachať tú škótsku, alebo a o ňu aspoň podeliť. :P

31.12.2010 11:29 Pampeliška

super kapitola

31.12.2010 11:28 Míša

Luna je kouzelná a konečně se nám to krásně vyvyjí

31.12.2010 09:46 Bajuška

Moc krásna kapitolka

31.12.2010 09:36 Martínka

jé vážně rok ? To je báječne

31.12.2010 00:53 Sigi

krásna kapitolka

30.12.2010 23:33 Jeffa

jeffa.blog.cz
****************
takže slavia spolu narodeniny :D pekne... krásna kapiola :D

30.12.2010 23:28 Michelle

jéé, dvojité narozeniny, to se moc těším :)
opět příjemná kapitolka, i když taková mezidějová.. a já se moc těším na další :)
Taky gratuluju k prvním narozeninám, stihla jsi toho opravdu hodně ..
zitra sem ještě mrknu, teĎ to bylo jen na rychlo..

30.12.2010 19:39 Chavelierka

To to letí. Co se přeje stránkám, když slaví a co autorce? Hmm
Tak milé www.severah.cz hodně dalších návštěvníků, ať se líbíte a hlavně dlouho zůstanete úžasnou oázou na poli povídek (všeho druhu)
Naší Sarušce co jí jen popřát. Hodně múzi, hodně věrných a hlavně hodně trpělivosti ;)
Tak a jsem červená až na palci u nohy :D svatá trojici, ale já rozhodně svatou nejsem. To dřív vážně začnou padat ti andělé :D
Ale věř, že pokud zůstaneš při nejhorším stejně dobrá autorka, zůstane ti má věrnost a nadšení ;)
Den sem den tam to máš fuk, tak já si narozky odbudu dřív :D Za Lucíka ti velmi děkuju a rozhodně si ho užiju od prvního písmenka do posledního zlatavého pramínku ;) Kašlem momentálně na rozvod :D
Dost keců jdem číst :D

Co se mi sem cpe Brumbál? Má tu být zablonděno ne šedivo :D
Jistě konverzovat se mu zachtělo tak to je na deset stránek minimálně :D
Vyzpovídej se děvče, uleví se ti ;)
Zas jediný kdo tu něco chápe je ten potrhlý vousatý stařík :D
Právě, že ne a já se na zlobení tolik těšila – tedy Chave určitě :D
Jo sev je jako buldok, čeho se chytne nepustí :D
Asi Albus přebral citronové bombonky a trpí halucinací, protože zas dešifruje co nemá :D
„Jo,“ zachrastila kapsou cukrátek :D
Křížový výslech, zas se Sev trefil kobylce na tykadlo :D Nebo vlastně Sara :D
Je to tu Malfoy Manor juch, můžu jít taky? :D
Nabubřelého aristokrata, že ho kousnu do kladýlka :D
Se mi ale orosilo čelo, já místo náležitě přečetla něžně :D no než jsem si to přeložila… :D
Jistě že naopak, rebelové táhnou ;)
To bude pleťovou maskou určitě :D
O vlasech mi nemluv nejraději bych mu je závistivě vyrvala :D
To bude rozhodně skromný, asi nejmenší co kdy pořádal :D
No to jsi ho urazil Sev si protrpí na velkoleposti :D
Takhle se na něj musí na Blonsku :D
Lucius, jediný tvor, který se v místnosti baví :D
Ne s tou rozhodně ne, to vim… muehehehe :D
No co válka si bere daně :D
Tak my povídáš, hmmm :D
Hurá už budu vědět za co :D
Hele pařit se bude, to je dobře to se vždycky něco semele, třeba Sev a Luna by se mohli semlít :D
Nedá si někdo koláček? :D
Společně? Jedeš :D
Ach Narcissa na nákupu? Hmm tak jo to se zdržíme ;)
Draco a lektvary? Brr jsem se z té představy okotila :D
Jé to by se mi taky líbilo jen zdobit svět a mít se královsky :D
Já to říkala, že Narcissa je kazisvět :D
To už se de? Chjo tak pa :D
No jo pravda Sev nám bude slavit
Jásej děvče, jsi už od něj jen pět let a můžete udělat společnou oslavu ;)
A možná by si nestihla ani jedno, léta nejsou to důležité to vůle a odhodlání je hnací motor ;)
Tak zamilovat?

Saru já se tak těším co bude dál, že si asi rozkoušu prsty, když už nemám nehty :D
Tohle se ti vážně povedlo a Lůca byl přesně přesný hajzlík a miláček ;) Děkuju děkuju děkuju mocky za úžasnou kapitolu i za ty další, i když už nebudou patřit jen mě ;)

30.12.2010 17:40 Severusis

Sáruš, v první řadě gratuluju k ročnímu výročí a obdivuju co vše si za ten rok stihla. Tolik úžasného psaní a fotomontáží.
Také ti děkuju za další kapitolu, že jsem se jí dočka, což stoprocentně nepotěšilo pouze mně.
Opět jsem spokojená a prosím, a pokorně se ptám, kdy bude prosím, prosím další pokráčko? :-D

30.12.2010 15:27 Anetka

úžasna kapitolka

30.12.2010 15:23 Viky

Uá super kapča

30.12.2010 15:03 Zuzana

Gratulujem k narodeninám Tvojmu webu. Stal sa mojou súčasťou od kedy si ma naň pozvala, som tu takmer denne niekoľko krát. Ďakujem za všetky Tvoje nádherné príbehy, ktoré píšeš a verím, že sa tu budeme stretávať ešte pár pekných rokov.

A na Malfoya si vychutnám a nedám sa odstrašiť žiadnou jeho ex :D

Albus sa znova hrá na dohadzovača? Je s tým už otravný.
Zbožňujem stretnutia Severusa s Malfoyom, spolu sú stelesneným snom aspoň mojím. A áno tie jeho vlasy mu závidím :) Ale Luna ich má lepšie, možno si vymenia pár rád ako sa o ne starať. Lucius pozýva na večierok, hm kto by nechcel ísť. A vezme si aj Lunu? Čo myslel lucius tým pozvaním na čaj bez Narcissy a Draca?
Severus bude v Holandsku oslavovať narodeniny s Lunou? Možno si dajú vzájomne darček :) Zamilovať sa dá aj za minútu drahá Luna. Takže už to o sebe vie. Už len aby to došlo Severusovi. Možno si to v Luciusovom luxusnom sídle keď budú s Lunou sedieť večer spolu pri mramorovom krbe a budú popíjať whisky uvedomí. Krásna kapitola, dúfam, že sa čitatelia rozhýbu a budú komentovať, lebo čakať na pokračovanie bude veľmi ťažké. Krásna kapitola. Ďakujem. Za všetko.

30.12.2010 15:03 Suzanne

Lucius je můj miláček a i když mám raději jeho polepšenou (tedy OOC) verzi, tak tady se mi nepříčil. Líbí se mi, že má Luna ve svých citech jasno, teď teprve začne ta správná legrace:) Hm, jsem zvědavá, jak oslaví narozeniny, když je mají ve stejný den? :)

30.12.2010 14:47 Jana

já veděla, že se mám na něco podívat něco mě tu táhhlo moc pěkna kapitolka

30.12.2010 14:46 Deniska

Jupí, další kapitolka no nemohla jsem se dočkat.. Jéé Lucius má oblibené postava .. mit tak jeho vlasy to je sen:D

30.12.2010 14:39 Sona

moc pěkna kapitola hodnem další

30.12.2010 14:39 Agáta

moc krásna kapitolka,ale trošku krátká

30.12.2010 13:51 elulinek

Hepy brzdeeej tu Jů milá severah
Proč mám pocit, že to povzbuzování je stejně k ničemu. Nemáš zač
Chave Rozvedená jedna =D
Severus se na znamení oslav odmítl zahrabat do sena a drbe se všem (mě) na očích
„Ano, slečno Láskorádová. Jak se máte?“ – skvěle. Sdílím byt s otravným netopýrem, poslouchám jeho nemístné poznámky a jsem o dvacet let starší, tudíž je ze mě stará rašple. Vskutku výborně
„A co profesor Snape? Nezlobí Vás?“ – nezlobí, jen sere a vzrušeuje
„…a také bych řekl, že Vy dobře víte, o čem mluvím…“ – on někdo někdy věděl, o čem brumbál mluví?
„Severusi, příteli,“ – olezla mi prdel
přátelsky roztáhl( ruce) nohy, aby právě dorazivší návštěvu náležitě uvítal ve svém domě. – V jako Vítám vás
za těch sedmnáct let by stihla cokoli, co by si umanula. Nejsou to osudy ve hvězdách, co nás tvoří, ale volby. Naše volby. A je jenom na nás, jak se rozhodneme.
Lucius pro Chave byl perfektní, snad si ho užila i po rozvodu.
Jak bude v Holandsku (a nemyslím tím počasí)? Bude nějaký vzrůšo a sex? Co severus vyvede (a já cítím, že něco vyvede)? Bude nějaký vzrůšo a sex?Jak na to bude reagovat Lůna? Bude nějaký vzrůšo a sex?
Výborně, skvěle, úžasně
Působivé

30.12.2010 13:44 pimpinela

Všetko najlepšie k výročiu. :) Nech komentárov a čitateľov pribúda, nech múza stále stoji pri tebe a nech sa ti darí. :))

Kapitolka bola úžasná. Ostatne ako vždy. Lucík v kapitolke ma moc potešil :D.
Nuž som zvedavá čo sa stane v Holandsku...žeby spoločne oslávili narodeniny? A konečne city vyplávali na povrch...jaaj :) Teším sa na ďalšiu kapitolku. A ďakujem za túto. :)

30.12.2010 13:02 zuzule

Nojo, copak Brumbál. :) Lucius byl úžasnej. Živě vidím ten jeho úsměv. Heslo do vily je skvělý! :D
Krásné výročí a spousty dalších let v psaní tak báječných povídek! :)

30.12.2010 12:29 Lyra

Lucius je i ve tvé hlavě nafoukaný, vypočítavý a nechutně bohatý zmetek. Tak to je vše v pořádku.
Pracující Drako je velice děsivá představa, ale nevymyslela jsi práci zcela nejhorší... U které autorky to prodával domy? :-)
To, že jsi do této kapči zařadila Luciuse mě velice potěšilo. Po Sevovi je to moje nejoblíbenější mužská postava. Doufám, že i popis toho večírku se neobejde bez jeho milé aristokratské tváře. Něco za něco, vezme tam i Lunu? Ale to je asi trochu blbost, když se takhle nemůže ukázat ani ve škole.
Oni slaví narozky ve stejný den? Bude oslava? :-D
Co to zase Brumbál kuje? Jen aby neskončil zarámovaný na černém plátně.
Jako vždy: Krásná kapitolka, i když trochu krátká.

30.12.2010 11:50 Lyra

První?