SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Souhvězdí - 14. kapitola

15.12.2010 14:56 - SaraPolanska - Souhvězdí - komentáře (35)

14. kapitola – Rumunsko

Odheslováno...


 

Blahopřeji všem, co uhodli heslo. Dnes se s našimi hrdiny opět proletíme po světě a kouknem do Rumunska, kde je čeká spousty věcí k řešení. :-) Věnováno všem, co si našli čas a u minulé kapitoly nechali svůj koment. Pořád platí má nabídka - po docílení 30 komentářů je další kapitola ihned. :-) Bavte se.

 

Prohlížela si modřiny na nohou a zamyšleně přejížděla dlaní přes lýtko.

Doufala, že modrozelené podlitinky nebyly jen zbytečnou obětí. Ve skutečnosti jí hlavou vířila spíše myšlenka, co jsou malé modřiny proti ponížení a klesnutí v ceně u profesora Snapea. Od kdy jí záleželo na tom, co si myslí zrovna on?

Nepostřehla tu chvíli, kdy už nebojovala znuděně, ale začala se skutečně snažit, aby mu dokázala, že není jen bláznivou školačkou, pro kterou jsou výzvy jen naprázdno proneseným vtipem.

Oblékla si huňatý světle modrý svetr začarovaný tak, aby nahrazoval další vrstvu oblečení a jeho majiteli tak bylo teplo. Vlasy, které musela trochu ostříhat, protože jí díky zestaršení sahaly až na zem, si nechala rozpuštěné. Byla na ně zvyklá a tak se naučila si s nimi rozumět a vzájemně nepřekážet.

Učila se snad to samé i s profesorem? Byl to týden. Teprve jeden týden, co spolu sdílí společně jedny prostory, které se oběma první dva dny jevily poněkud stísněně. Teď by se už nepotkávali, kdyby to oba ovšem nechtěli a k Lunině překvapení a k Severusově šoku, to tak nebylo. Oni na sebe naráželi všude, pořád a častěji než často. Moc dobře věděla, v kolik chodí večer do koupelny a stejně se pokaždé nedokázala přimět vydat se tím směrem jen o pár minut později. Setkat se s ním mezi dveřmi přicházelo tak samozřejmě a nutně nezbytně, že se bála svého vlastního jednání.

Jenže i kdyby šla do společné místnosti i byť jen o minutu později, on byl ochoten se tam zdržet na tak dlouhou dobu, dokud by za stěnou neuslyšel drobné kroky na chladné podlaze.

Nevědomky samozřejmě.

Ale umlčet každý večer své vlastní svědomí se zdálo jako nemožný úkol. Sám sebe obelhat nedokázal, protože to možná ani nechtěl. Možná by si zvykl na přítomnost ženy, byť tu byla teprve pár dní. Na něco, po čem mysl touží nebo to dokonce člověk nepopiratelně chce, se lehce zvyká. A pak vždycky přišla ta samá otázka, na kterou si stále dovedl statečně a se stále slabším přesvědčením lhát. A chtěl to vůbec? Jistě, že ne. Samotnému je dobře, byl hrdý na to, co dokázal. Na svůj výzkum, i své komnaty, které byly jen jeho a i na to, jak je jeho osoba obávaná u všech těch dutých hlav, kterým jeho kolegové říkají studenti.

Odložil skleničku s vínem na pracovní stůl. Červené tekutiny se napil pouze jednou. Potřeboval jasnou mysl a jeho reflexy nesměly utrpět jedinou ránu, protože jejich selhání by nebylo jen ponížením jeho samého, ale i možné ohrožení života.

Kdy o ní vlastně začal přemýšlet jako o Luně?

Nedokázal si vybavit tu chvíli, při níž k tomu došlo a tak uspokojil své vědomí, že je to z nervozity.

 

Překvapivě se na nikoho nečekalo. Oba vešli do kabinetu současně. Tedy skoro, protože jejich obličeje se setkali už v chodbě před ním, jak vycházeli z místností ležících naproti sobě.

Ani jeden z nich nepromluvil.

Přísahala by, že se pokaždé zastavil na naprosto stejném místě uprostřed jeho kabinetu.

„Takže si to ještě jednou zrekapitulujeme a ne snad proto, že bych všechny studenty včetně Vás považoval za nedostatečně myslící bytosti…,“ měl sarkastickou náladu a Luna věřila, že pokud se dnes nějaký drak postaví profesoru Severusovi Snapeovi do cesty, bude toho hořce litovat po zbytek svého života. Ten drak samozřejmě.

„Přemístíme se do Rumunska asi tři sta metrů od cíle. Podle mapy je tam velký plac, který ovšem může tvořit dračí hnízdo, proto si již nyní připravte hůlku. Uvědomte si, že tam nejdeme na procházku, proto nebudete obdivovat přírodní krásy a dáte do kroku směrem, odkud uvidíte větší skalní výčnělky bez ohledu na moje tempo. Naším cílem je, aby se alespoň jeden dostal ke krystalu. Nemohu Vám říci, kterým budou skály směrem vzhledem k odchylce při přemístění. Až doběhnete ke skalám a pokud já již s Vámi nebudu, najdete vchod či cokoliv, co by připomínalo něco, kde by mohl být schovaný další díl krystalu. V případě, že budete zraněna, na nic nečekáte a přemístíte se zpět do Bradavic, to zvládnete. Počítejte s tím, že cesta nemusí být úspěšná. Pokud se nebude jednat o něco, co by mě přimělo přehodnotit situaci, zkusíme to zítra znovu. Předpokládám, že dnes si opravdu jen rychle zmapujeme, jak to tam vypadá a s trochou štěstí budeme o něco chytřejší, co se týče případného umístění toho, co hledáme.“

Mluvil téměř heslovitě, stroze a bez jediného záchvěvu emoce.

„A ještě jedna věc,“ podíval se jí přímo do očí, „hned, jak se zhmotníme na místě, uhnete jiným směrem, než se právě nacházíte. Vzhledem k záři, která vzniká před naším objevením, na sebe přilákáme pozornost všeho, co se tam bude momentálně povalovat.“

Dnes ráno ještě neřekla jediného slova. A nemínila to měnit. Neměla náladu na mluvení.

Jen kývla, aby potvrdila jeho slova.

Nabídl jí obě ruce. Pochopila, že tato poloha na přemístění bude ideální právě proto, že si tak pojistí její případné odhození stranou, pokud by jí samotné ztuhly nohy a ona nebyla schopná se například pro nevolnost pohnout, ačkoliv ráno při střetu mezi dveřmi v koupelně dostala beze slova do dlaně dvě bílé perličky léku proti nevolnosti.

Chytla ho za ruce a nepatrně se zachvěla. Sledoval ji pohledem a neuhnul až do chvíle, než se každičká jejich součást rozpadla na malé částečky putující světelným tunelem tak rychle, že kolem jejich vnímavé mysli vznikal zvuk protínající tunel vzduchu.

 

Jakmile ucítil zem pod nohama, strhl Lunu za sebe a pravou rukou napřáhl hůlku, u čehož se trochu divoce rozhlédl kolem.

Byl rád, že se rozhodl přemístit na plac uprostřed skal, protože se to ukázalo jako velice moudré. Místo, kde stáli, bylo tvořeno z malých kamínků, připomínající hrubší písek. Byl to oválný prostor veliký v průměru asi třicet metrů. Přímo před nimi bylo jakési uskupení skal, vypadajících jako starodávný chrám, pokračující z obou stran několika velkými kameny, které se postupně vytrácely až do nízkého křoví s ostny a dalšími skálami. Když se vrátil pohledem zpět k místu, které vypadalo jako to, co hledají, uvědomil si, že přímo před ním se krčí nějaké další křoviny a kameny, které tam ležely, jako by je tam někdo ležérně poházel.

Stále za sebou svíral drobné ženské tělo. Cítil, jak zrychleně oddechuje a očividně bojuje s vlastní nevolností.

Ještě jednou ostražitě přelétl pohledem po okolí a pak se teprve otočil ke své společnici.

„Nevidím ani jednoho draka,“ řekla zklamaně Luna, jako by ani nevěřila, že takové stvoření existuje.

„To buďte ráda, mně osobně to tak plně vyhovuje.“

Znovu se rozhlédl. Opatrnosti není nikdy dost.

„Vidíte ty skály za mnou?“ pronesl nebývale tiše a přitom rentgenoval velké kameny za Lunou, „tam teď svižným vycházkovým krokem vykročte. Budu Vám krýt záda.“

Poslechla, a i když první krůčky byly nejisté, se postupně dostala do tempa, které ji posunovalo rychleji k cíli.

Jenže už po pár metrech se jí cosi nezdálo. Zastavila se asi deset metrů před kamenem velikým asi jako kdyby si stoupla Snapeovi na záda.

„Matoucí kouzlo…,“ zašeptala do prostoru, ale věděla, že ji Snape, který šel asi metr za ní, slyší. Kameny jevíce se z místa přemístění jako malé, byly teď velké a bylo jich hodně.

„Projít skrz to bludiště skal může být nebezpečné. Můžou tu mít mláďata.“

Zakývala a opatrně nahlédl za první kámen. Jenže ruka za ní ji strhla zpět k sobě a to tak těsně, že cítila tlukot jeho srdce.

„Ani se nehněte.“

S nevyřčenou otázkou k němu otočila hlavu. On místo toho mlčel, ale v očích měl jasně napsáno, že nyní jim chvilka ticha může možná zachránit život.

Nevědomky se k němu víc přitiskla, na což reagoval mírným ošitím.

Neuplynulo ani deset vteřin, když nakoukl za kámen směrem vzhůru a ukázal opatrně Luně místo, odkud tušil problémy.

Dva rudí draci na vrcholku skály, kam směřovali, právě usedali a díky zazívání menšího z nich si jasně prohlédli i zažloutlé zuby velké asi jako průměrný bradavický student.

Zírala na ty tvory s otevřenou pusou a hlavou se jí honilo, jak se asi dostanou těch zbývajících dvě stě padesát metrů ke skalisku.

„Můžete doufat, že ten krystal není až nahoře.“

„A Vy doufejte, že usnou,“ odvětila mu.

„Zbláznila jste se? Nebo jste se snad při přemístění praštila do hlavy? Chcete jít krajinou, kterou neznáte pod dozorem dvou draků někam, kde ten zatracený krystal nakonec ani nemusí být?“

„Máte tu lupu?“

Nechápavě na ni pohlédl, ale z kapsy onen požadovaný předmět vyndal.

Vzala ji do ruky a skrz sklo pohlédla směrem ke skalnímu uskupení s draky na vrcholu.

„Je to tam! Podívejte! Támhle!“

Vzal si od ní lupu a tisknouce se k ní, aby moc nevyčuhoval, se podíval tím směrem, kterým rychle ukázala. Červené zářící místo asi patnáct metrů nad zemí…

Koutek úst vylétl vzhůru a jeho oči významně pohlédly na Lunu.

„Máte pravdu. Je to užitečná věcička,“ pronesl zamyšleně obraceje stříbrný předmět v rukou.

„Počkáme, až usnou a pak zkusíme štěstí.“

Chtěla vykouzlit nějakou pohovku, na kterou by se posadili, ale srazil jí napřaženou ruku s hůlkou zpět k tělu.

„Žádnou magii! Jsou na to citliví a mohlo by je to podráždit.“

Jen pokrčila rameny a posadila se svému profesorovi k nohám.

„Co to zase děláte?“ procedil skrz semknuté rty.

„Sedám si. A budu čekat, až ti draci usnou.“ Zvedla své modré oči k němu a poplácala rukou na místo vedle sebe.

Začal pofukovat studený vítr a nebe nad nimi se povážlivě zatáhlo. S elegancí sobě vlastní se neochotně posadil, ale k jeho smůle nemohl mezi nimi nechat tolik prostoru, kolik by si býval přál, protože nehodlal riskovat, že bude pro draky viditelný. Kámen zase tak moc široký skutečně nebyl.

Počasí bylo v Rumunsku nevyzpytatelné a ledový vítr narážející rychle do jejich tváří to jenom potvrzoval. Luna byla bezprostřední a tak se bez sebemenších výčitek přitáhla profesorův plášť k sobě a ještě víc se přitiskla k jeho tělu. Ten v duchu zvětšoval svou stranu kamene o centimetry, aby se mohl byť o kousek posunout směrem od ní. Jenže v okamžiku, kdy byl ochoten riskovat kus své levé ruky na paškál drakům, se ona opřela hlavou o jeho pravé rameno a ruku mu obtočila kolem té jeho.

S neskrývaným šokem na ni zíral a ona se ještě párkrát zavrtěla, aby našla pohodlnou polohu.

Kdyby pohled zabíjel, padla by pravděpodobně Luna k zemi mrtvá.

„Nepřeháníte to trochu?“

„Ne.“

Ne. Ne. Ona mu prostě odpoví jedním slůvkem, když jemu se hlavou honí nejméně tisíc slov.

Trochu škrobeně se odtáhl alespoň rukou. Netoužil zase zažívat chvíle, které si pamatoval z Českého hlavního města.

Přísahal, že by byl schopný drakům momentálně i zazpívat ukolébavku, hlavně, aby jim ty prokleté hlavy konečně padly a oni se mohli vydat na cestu.

Jeho motlitby byly vyslyšeny asi půl hodiny po tom, co se snažil vyprostit z Luniny blízkosti.

Spěšně se zvedl. Začalo poprchávat a ledové kapky studily každé místečko na těle, kam dopadly.

Pomalu se plížili skrz kameny a křoviny, jenž Severus identifikoval jako Ostrovec jedovatý. Krátce s tím seznámil Lunu, protože škrábnutí o takovou rostlinu nebylo něco, co by dnes toužil okusit.

Pomalý a rozvážný posun směrem ke skále jim zabral skoro stejně času, jako posezení za kamenem. Až když se zády přitiskl ke chladnému kameni, se mu trochu ulevilo.

„Vylezu tam,“ řekla Luna odhodlaně a už umě šplhala na první výčnělky. Přesně věděla, kam jít, jako by byla stvořená pro tenhle okamžik.

Nestihl nic namítat, než si v hlavě složil souvislou větu, už byla nad jeho hlavou.

Pomalu a klidně pokládala ruce na nové a nové chyty a nevnímala, že si rozřízla dlaň o ostrý kus kamene. Krev po kapkách stékala po skále zanechávajíce za sebou rudou stopu.

Pár kapek spadlo i na šedivou zem vedle Severuse. Ten se s obavou podíval nejprve na těch několik kapek a pak nahoru za Lunou. Ta již šmátrala v díře velké právě na její drobnou ruku. Nevěděla, jestli tam skutečně nebudou nějaká kouzla, díky nimž by o ruku přišla, ale ani nad tím raději nepřemýšlela. Nemohla použít detekční kouzla, aby neprobudila draky. Když měla ruku téměř po rameno, ucítila v konečcích prstů zvláštní brnění, jehož intenzita zesilovala s každým milimetrem posunujícím se kupředu do nitra skály. Z brnění se stalo nepříjemné cukání a její nitro polilo horko paniky. Vytáhne ruku celou? Nebo nějací neviditelní tvorové právě požírají její maso a ona už nemá prsty? Cítí je vůbec? Zkusmo šáhla na skálu, ale vzrůstající palčivé cukání nedovolovalo pocítit nic. Najednou se v hlavě ozval signál, že cosi sevřela v prstech, se kterými snad ani nepočítala a tak rychle vytáhla ruku ven. Držela průhledný krystal zbarvený její vlastní krví. Musela se uvnitř ještě víc poranit a rána se teď táhla přes celou dlaň a začala se nepříjemně šklebit. Rychle umístila krystal do kapsičky pod svetrem, a když se chystala na sestup, uslyšela Snapea, který na ni musel již dobrých několik vteřin pokřikovat, aby se okamžitě přemístila. Když si uvědomila, co říká, srazilo ji cosi ke skále a ona se na poslední chvíli chytla jakéhosi polostromku, vyrůstajícího ze skály. Teď už si při plném vědomí uvědomovala, že Snape ji varoval před probuzeným drakem, který ji praštil ocasem a nejspíš jí zraněnou ruku zlomil prudkým nárazem na skálu. Bolest. Ostrá a neúprosná se rozlila jejím tělem. Ne, nebude moci slézt  dolů k místu, kde stál Snape, to bylo ještě dobrých třináct metrů. To neskočí. Zabila by se. Nemůže se ani přemístit, protože se není schopná soustředit, a aby zpět do Bradavic dorazily například jen její nohy, riskovat nechtěla.

Bezmocně zalapala po dechu a kryla se před další ránou šupinatého ocasu. Snažila se moc nepanikařit, i když jí to řev obou draků nedovoloval.

Nemohl počítat s tím, že sleze. Přemístil se na malý výběžek kousek od ní, ačkoliv tím riskoval, že se netrefí a nakonec i on skončí zraněn.

Vyšlo to. Každý teď stál na svém vlastním výčnělku, které od sebe dělila asi dvoumetrová mezera mezi níž byla prohlubeň dolů.

Natáhl k ní ruku. Drak začínal chystat oheň a před tím by Luna neunikla. Leda by skočila.

„Podejte mi ruku!“

„Nemohu se pohnout, já nemůžu-„

Další rána, která minula její chvějící se tělo jen o několik centimetrů.

„Podejte mi ruku, chytím Vás a přemístíme se!“

Vyděšeně zašmátrala rukou jeho směrem. Chyběl jen kousek, aby se dotkli.

„Nemůžu!“

Když viděl, že Luna se nepohne ztuhlá hrůzou tisknouc se stále víc ke chladnému nerostu, rozhodl se o krok on. Stál sice již na úplném kraji svého asi pět stop velkého výběžku, ale risknul to, jen doufal, že mu neucukne.

Zavřela oči před blížícími se plameny a přesně v tu chvíli se Severus odrazil do prázdnoty, aby zachytil její ruku, a okamžitě je oba přemístil. Ani nestihla zaregistrovat trhnutí její ruky směrem dolů.

Poslední, co si pamatuje, je to jak padá na zem a klečící Snape zachycuje její již téměř bezvládné tělo těsně nad podlahou. Byla v bezpečí. Viděla kolem sebe známé prostředí Bradavických hradeb a to její mysli stačilo, aby se mohla klidně propadnout do temnoty.

 

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

23.12.2011 21:24 Cassandra

With all these silly websiets, such a great page keeps my internet hope alive.

19.12.2010 12:24 Míša:)

krásna kapitolka:) .. Je to hodně zajimávé a krásně napsané

19.12.2010 11:25 SaraPolanska

Dneska ji tu máte, jen mám trochu marod dceru, která mi už tři pořádně nespala, takže podle toho vypadám i já :-( Navíc dva komentu tu mám já a dva elu, takže zase tolik nemeškám :-)

19.12.2010 11:11 Pirswe

nezbývá mi nic jiného, než si trošku rejpnout - 30 komentářů, a kapitolka nikde! :D

18.12.2010 20:28 miriabar

No to bolo napínavé! Ale hlavne, že to prežili...a dokonca majú aj kryštál! :D Severus bol na konci úžasný! No, veď ako vždy...bola to super kapitola, už som zvedavá, kam pôjdu nabudúce :D Dúfam, že tam bude ešte menej miesta, ako v Prahe a za tou skalou O:)

18.12.2010 13:53 Dobby

jupíí jsem 30 skvěle

18.12.2010 12:55 OLI

:) PĚKNA KAPITOLA

18.12.2010 12:11 Jimmy

Ty ? Mě nikdy nezklameš.. No famozní kapitola , kterou tak nádherně umíš napsat jen ty .. tleskááám

18.12.2010 11:12 Pavlína

Ano je to náš hrdina.. Moc pěkna kapitolka :) takyx se nemůžu dočkat další:)

18.12.2010 10:57 Barča

nemužu se dočkat další kapitoly!

18.12.2010 10:08 Vaneska

Luna měla štěstí , že tam sní byl Severus moc krásná a napinává kapitola

17.12.2010 23:48 Jitka

píšeš uzasne

17.12.2010 22:26 Nika

krásna kapča

17.12.2010 20:42 Pirswe

Moc hezké, moc hezké... Kapitolka je úžasná, stojí za chválu a jsem ráda, že jsme na ni nemuseli čekat dlouho. Snad už bude těch 30 komentářu brzy ;)

17.12.2010 08:14 Lyra

To je krásné!!! Slibuji, že až bude čas tak to okomentuji pořádně... :-(

17.12.2010 00:57 Sharme

Ahoj Sarah, musím říci, že kapitolka stála za koment, ale to i ty, které jsem nekomentovala. Vždyť mě znáš, jsem hrozný lenoch... :) Líbila se mi, měla děj, byla poměrně akční, Severus nezklamal, prostě super! Jen abys neřekla, že nepíšu konstruktivní kritiku, tak mi tam trochu nesedla Lenka. Asi ji pořád vnímám jako takovou bezstarostnou. Spíš bych si představila, že by se na zuřícího draka usmála a chtěla by ho blíže prozkoumat (takové fascinující stvoření), zatímco běsnící Severus by byl strachy (o ni) bez sebe. Ale to je jen můj skromný názor. Celkově byla kapča super a moc se těším na další! PS: Nemohl by se tento koment počítat za dva? Asi ne, viď... Já to do další kapči nevydržím! :D No, těším se...

16.12.2010 22:42 kARIN

Vynikajici kapitola

16.12.2010 22:39 Pampeliška

Ach jo , ještě ze to tak dopadlo uf uf

16.12.2010 19:09 Chavelierka

zásadní otázka která tu asi nebyla položena
kdy, že to bude ten sex :D

16.12.2010 19:07 Chavelierka

„Hlt“ tak nějak rychle se mi to povedlo přečíst :D To ti asi nestačí co? :D
takže heslo jsem prostě nerozluštila na hesla a tajenky prostě nemám hlavu :D
Trpně jsem seděla a čekala až zaheslování zmizí ;)
Nádherná montáž, Sev je k sežrání, luně to sluší a koukám i drak se propašoval :D

Bude to bolet, když to tady zmáčknu? Au, bude :D
Holka stárneš :D
Trochu? Na ježka? :D
Jak se naučí rozumět vlasům?
Já bych si taky vystopovala čas kdy chodí do koupelny…. :D
Jistě ono samo známe víme :D
To mělo cenu pro hlt rozdělávat, hýřil :D
Z nervozity říká Luně Luno, jak by jí říkal v klidu? :D
Ale považuju :D
Draci třeste se Sev přichází :D
Hele kytička, brouček, kamínek, vzteklý drak, ptáček, vyděšený Sev, beruška… :D
Maj si pořídit Luciuse ten je na hledání krytých vchodů do jeskyně machr :D
V případě bezvědomí se ihned přemístěte na ošetřovnu jasné? :D
Jistě a týden tam budou denně jezdit, jak na výlet za poznáním krás Rumunska :D
Třeba větev, ta je při povalování záludná a zákeřná :D
Jasně tic tak až se jí udělá blbě bude mít svěží dech :D
Nedám moje :D
Hele tak sem přesunuli stonehenge :D
Já ji jednoho malého pošlu aby jí to nebylo líto :D
Jé malý dračulící, doneste mi jedno já se podělím s Hagridem ;)
Jé dracíííí juch
Šikovná věcička tahle lupa, kde se to dá sehnat?
Jo taky mu padám k nohám :D
Omotaná jako hádě k němu hodila nevinný pohled plaché laně :D
Ne proč a přitulila se blíž :D já chci taky a chci a chci :D
Co se mu na Česku zase nelíbí? :D
Ja chci slyšet ukolébavku :D:D:D
Malá hbytá opička, měl si ji přivázat na kšandu :D
Někdo tomu říká infarkt ten taky může začínat brněním :D
Bonsai tu ber jsou dobře ceněný ;)
A jéje soptík se probral, bude zle
Zkus cukřík na koně zabírá
Aby on to nezvládl, to by nebyl Snape
Jé ja mu chci taky padnout do náruče
Můžu? Uhni Luno

No to bylo vzrůšo. Ještě se mi klepou kolena a drkotaj zuby. Ještě že tam s ní byl Sev, lepší jak bond a McGayver dohromady ;) A draci tam byly taky supr ty miluju :D Už se těším na pokračování

16.12.2010 19:04 Marta

Chudák Luna máš štěstí , že sebou měla rytíře

16.12.2010 18:26 Anetka

nádherna kapitola

16.12.2010 17:21 Leannka

To bolo úžasne perfektné..
Dojem z akcie mi umocňovala hudba, ktorú som pri tom počúvala
Táto kapitola bola zážitok a pôžitok.
Ďakujem

a ďakujem aj za odheslovanie- skúšala som dnes aj včera 10 po zverejnení anojaksi nevyšlo

16.12.2010 13:47 Mončičák

Tak už jsem to přečetla, nebo spíš shltala jedním dechem. :-) Mrňous mi sice u toho zkouší rozebrat noťas, ale stálo to za to. Chicht, hrozně se mi líbí, jak Luna Snapovi zatápí tou svou bezprostředností. Přímo to vidím! :-)))

16.12.2010 13:31 Mončičák

Hele Sarah, to bylo zákeřné, já tě zase tak dobře neznám, jsem tu nováček a tak jsem se těšila na další kousek. :-)) Ale heč, díky nápovědě jsem to uhádla hned napoprvé. No nic, jdu vytáhnout řvoucí dítě z postýlky a třeba mě to pak nechá v klidu přečíst. :-))

16.12.2010 12:54 Zuzana

Sara ďakujem za heslo ja som sa sem včera nedostala. Ale dnes som tu a ten film je aj pre mňa naj :D
Táto kapitola bola super skvelá. Citlivá, napínavá a dlhá. Tie ich úvahy o spolunažívaní ma úplne očarili. Ich výlet som ledva predýchavala a záver ach jaj. Bála som sa, že nás necháš v neistote, ale Ty si zlatíčko. Takže sú v bezpečí a majú aj kryštál :) Veľmi pekne ďakujem za krásnu kapitolu a netrpezlivo čakám na pokračovanie :)

16.12.2010 12:37 pimpinela

:)Táto kapitola bola úplne skvelá...stálo by za to celý deň rozmýšľať nad heslom...ja som to našťastie v ďaka nápovedy zvládla za 3 minúty :D....:) Ale bola som rada, že tak rýchlo, lebo som sa už nevedela dočkať. :) Dúfam, že všetci čo prečítajú kapitolku povinne napíšu komntík, aby bolo 30 čo najrýchlejšie...myslím si, že tvoja práce by si zaslúžila omnoho viac komentárov, lebo píšeš fakt úžasne :)).

15.12.2010 18:58 soraki

Sáro, tys mi s tím hgeslem teda dala!!! Jsem žhavila wikipedii (zaplať Merlin za ni ;-))

Kapitola úžasná! Ten strhující závěr - och, málem jsem nedýchala - krása, moc se těším na další

15.12.2010 18:55 elulinek

tak jsem konečně prolomila to hleslo, které jsem měla údajně vědět
Montáž se mi líbí. Škoda, že se Evanna nechala obarvit a ještě větší škoda, že žere co jí padne pod ruku. Když byla ještě na blond, připomínala mi trochu Amy Lee z Evanescence
Od kdy jí záleželo na tom, co si myslí zrovna on? –ano, to je základní otázka, když přejdeš z prvního levelu, který obsahuje Co na sebe – Kde ho sehnat – Kam s ním
Učila se snad to samé i s profesorem? – taky ho zkrátila, protože jí sahal až po zem? =D
A pak vždycky přišla ta samá otázka, na kterou si stále dovedl statečně a se stále slabším přesvědčením lhát. – Totiž, Co s ní? (nebo Co sní?)
Dnes ráno ještě neřekla jediného slova. – četla jsem knížku s téměř identickým názvem. A neřekl jediné slovo. Takové lehké osobní pobavení…
„Nevidím ani jednoho draka.“ – i ty draku jeden!!! (se mi vybavuje věta z nějaké povídky, kde tam kdosi v zápalu vášně vola na Draca: „Dráčku! Pojď ke mně!“ – mám tušení, že to byl Harry a je mi z toho JEMNĚ blujno)
„Co to zase děláte?“ procedil skrz semknuté rty. – hraju si na indiány, takže buď jsi bílá tvář neb skoč na koně a dělej Vinnetoua
Tak takhle rychle, musím se přiznat, jsem konec Luny přečtenej neměla. A nemůžu si pomoct, ale vidím tam místo ní tebe.
Rána na ruce se mi líbila, moc =D
Závěrečná akce byla úžasná. Moc se mi líbilo, že se „obětoval“ a už se moc těším, až to bude analyzovat =D
Kdy se Lůna probere? Kdy bude sex? Pomůže jim krystal? Kdy bude sex? Kam je dál posune? Kdy bude sex? Jak na tom bude Severus? Kdy bude sex? Jak na tom bude Luna?
Výborně, skvěle, úžasně
Působivé

15.12.2010 18:45 GwenLoguir

Začína sa to vyvíjať veľmi romanticky :P
Veľmisa mi páčil ten hlod s drakom a aj to nevědomky ;-)

15.12.2010 18:12 Jimena

nádherné úžasné dokonalé :oD PROSÍM PROSÍM DALŠÍ KAPITOLU :O)

15.12.2010 17:36 Sisi

Tak kapitolka bola opäť úžasná. Napínavá, a dossť dobre napísaná. Škoda že bola krátka (teda aspoň na môj vkus- mohla by mať tak 20 strán :D). Moc sa teším na pokračovanie dúfam, že bude čoskoro nakoľko si poviedkou spríjemňujem učenie cez skúškové :)

15.12.2010 16:53 SaraPolanska

Gratuluji :-D Abych ještě víc nenapovídala, tak Vám nejdříve oběma poděkuji za krásné komentáře. Jsem ráda, že se Vám Lunina bezprostřednost líbí, protože možná i díky ní se mi tahle povídka psala naprosto sama. Doufám, že ještě najdu zajímavý námět na tento pár a zase si ,,užiju,, a následně i vy :-D

Michelle: netapetovat :-D v případě, že se na to ostatní vyprdnou to holt uděláme zase tímto způsobem. Na heslo. :-D

Zuzule: Ano, ta věta je skvělá jako spousta dalších :-D Miluju je tam oba :-D

15.12.2010 16:16 zuzule

Panejo! To byla akce. Naštěstí drak nestihl svoje, bezpochyby velké, zuby vyzkoušet. Ono bohatě stačilo pošimrání ocáskem.
Posezení za kamenem bylo povedené. Luna je v tomhle bezvadná. Fakt bych chtěla Severuse slyšet zpívat ukolébavku pro draky. Hagrid by ho za to určitě pochválil a samým dojetím utopil v slzách. :D
Nejdůležitější je momentálně udravit Lunu a pak se pustit do dalšího pátrání. Díky za další úžasnou kapitolu.
Jinak, díky za nápovědu. Horečnatě sem přemýšlela, kde se jmenovala jeho postava Alex, a pak sem si vzpomněla na jednu úžasnou větu, která mi utkvěla v paměti (nevím, jestli bude přesně...) - Have you got any orgasm, Alex?

15.12.2010 16:00 Michelle

Teeeeda, to je dneska vzrůšo, nejdřív heslo a teď taková akční kapitolka :-O
NAPROSTO SKVĚLÁ, celou dobu skoro nedýchám a ten konec byl o fous..
Luna je prostě dokonalá s její bezprostředností :D Chudák Sevík, asi zažívá horké chvilky.. Luně docela závidím, ona si prostě udělá pohodlí a hotovo :D
na druhou stranu, myslím, že mu to zase až tak taky nevadí :)
Tak já napíšu ještě dalších alespoň 29 komentářů aby byla další kapča, jo? O:-)