SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

John Gabriel Borkman a setkání s Alanem Rickmanem - Dublin

22.11.2010 17:37 - SaraPolanska - Alan Rickman - komentáře (29)

Bonzblok - Výlet do Irska anéb skupina fanynek dobývá Alana


 

Den první - sobota

 

Moje cíle: Nepozvracet se, nehysterčit a vyfotit se s Alanem.

Cíle ostatních: Zdárně se ubytovat a možná na chvilku zahlédnout Alana.

 

Po té, co jsme zdárně přežily čekání na zpožděné letadlo a některé z nás přečkaly i první let (i za cenu vlastního sebezapření), jsme kolem sedmé večerní konečně a velice tvrdě dosedly na půdu Dublinského letiště. Po krásné, desetiminutové projížďce po letištní dráze jsme se po daleké cestě skrz terminál dobraly ke svým zavazadlům.

I přes přestup ve Frankfurtu k našemu překvapení dorazily všechny kufry.

Po krátkém zhodnocení naší situace a chvilkovém zmateném bloudění v kruzích, které si ten večer ještě několikrát pro velký úspěch zopakujeme, jsme v rukách držely turistické lístky na autobus, které nám měly za „pouhých“ 26 euro složit po dobu 72 hodin.

Autobus jsme k všeobecné radosti našly hned. (Stál přímo před hlavním východem z letiště).

Nasednutí proběhlo poklidně, pokud nepočítáme radostné výskání z toho, že v prvním patře autobusu je velká obrazovka, která nám ukazovala momentální stav a místo našich zavazadel.

 

Náš příjezd do Dublinu a noční jízda MHD. Povšimněte si oné obrazovky

 

Cesta na autobusové nádraží skrz noční Dublin po levé straně silnice utíkala pomalu. Nyní víme, že v Dublinu mají milion sto tisíc osm set třicet tři semaforů, které jsme všechny projely a na každém stály na červenou. Na autobusové nádraží jsme byly dopraveny po půl osmé večer. Zde nás čekalo opět několik velice vydařených kruhů kolem jedné ulice, přičemž jsme stihly potkat jednoho Poláka, pět bezdomovců, dva další zmatené turisty, třikrát jeden a ten samý most a spousty ostatních, již zorientovaných lidí.

Náš hotel čekal schovaný vlevo ve stínu.

Po úspěšném ohlášení se na recepci jsme byly odvedeny do prvního patra, kde byl třílůžák připraven pro Chave, Leu a Marťu, které si své kufry vynesly samy.

Druhé patro patřilo mě a wixie a oba dva největší kufry nám byly vyneseny hodným recepčním, který po absolvování oné cesty vypadal, jak když dostane infarkt.

Nevíme proč, ale také jsme měly třílůžák s tím, že jedna postel bylo letiště. To jsem samozřejmě zabrala já, jakožto všem známý sobec :-D Skutečný důvod pramení v mém trefování nočních stolků v průběhu noci na neznámé posteli. Uvítala jsem proto větší prostor.

Ubytovávaly jsme se v záchvěvech čiré hysterie z toho, že již za dvě hodiny uvidíme Alana (já nevím jak ostatní, ale já si nepřipouštěla, že ho neuvidíme, že se nám nepodepíše a že se s námi nevyfotí, což jsem jim měla za nutné každých pět minut sdělovat).

Kolem deváté jsme se shledaly natolik připravené, jak fyzicky tak psychicky, na to, abychom vyrazily na průzkum okolí a jelikož jsme počítaly s kruhy, které jsme nakonec opisovaly kolem divadla, vyrážely jsme s hodinovým náskokem. Věděly jsme od první skupiny, že Alan končí asi ve 21:50 a po desáté se objevuje u zadního vchodu do divadla, jenž byl označen jako Stage door.

Netuším, kam zmizela ona hodina a kolikrát jsme se u divadla ocitly či kolikrát jsme se vyfotily u Alanova plakátu, ale patnáct minut před desátou jsme obklíčily zadní dveře, které jsme okupovaly ještě s jednou paní. Brzy se kolem nás začaly kupit další a další fanynky i fanoušci všech věkových kategorií a tak byla ulice obsazena natolik, že se mi po čele začaly valit kapky potu naprostým zoufalstvím, že Alan se určitě nestihne podepsat všem.

 

Focení u plakátu a naprosto dokonalého Alana

 

Ochranka, která neustále kontrolovala zvětšující se dav vpustila do malé vrátničky dvě ženy, které tu noc jistě nemohly usnout, protože nevěřícné a nenávistné pohledy je musí pronásledovat ještě dnes. Ochranka před námi zamkla. Poté se vrátila, s obavami opět změřila svým pohledem dav a pro jistotu přidala ještě jeden zámek.

Alan se objevil v malé vrátničce asi pět minut po desáté. Detaily jsou mi cizí, neb mi přestal fungovat mozek.

Prvně jsem uviděla jeho profil a hned potom jeho pravou ruku, kterou se vítal s cizími ženami, které měly očividně co dočinění s panem ochrankou.

Po pár minutách se ovšem dveře otevřely a Alan stanul tváří tvář … nám!

Bylo nás tam kolem 30-40 lidí. A všichni se s ním nadšeně vítali. Alan měl v ruce vlastní popisovač, protože dobře věděl, že lidi venku si s ním určitě nechtějí jen pokecat.

Dostalo se na mě asi jako na desátou ze všech. Asi jako třetí z naší party. Nikdo se do té doby s Alanem nevyfotil, ale já si přeci přijela pro fotku. Proto jsem neopouštěla svou pozici ani po tom, co se mi Alan s úsměvem podepsal. Stále jsem ho rentgenovala pohledem a on se ke mně brzy tím svým vrátil s několika otazníky na zorničkách. Následovala má osudová napůlvěta.

Alan, please foto?

(Alan ochotně) Oukej

Následovalo moje nadšené vyražení směrem k němu a superrychlé předání mého fotoaparátu Chavy, která byla hned za mnou. Velice krátce jsem na ni vyhrkla, jak má zmačknout foťák, který byl připraven k akci. Chavy ovšem ze stresu nemohla najít spoušť a tak jsem jen doufala, že to Alan nevzdá. Můj rukáv se zatím dotýkal toho jeho. Konečně blikl blesk.

Mé krátké a výstižné poděkování – Thank you a opět Alanovo sametové oukej.

Chudák Alan asi ihned zalitoval své ochoty se se mnou vyfotit, neboť tato akce spustila davové šílenství a Alan se pak musel fotit s každým.

Mé postrkování zbytku dívčí skupiny opět ke středu a jejich čirá závist nad mou fotografií způsobila, že se také s Alanem vyfotily. Ten byl pobaven tím, že se vedle něj střídají lidé, fotograf však nikoliv :-D

Alan měl na sobě bílou proužkatou košili, černé sako a černé kalhoty a očividně mu musela být zima. Proto se asi po deseti minutách slušně omluvil a rozloučil máváním a po ohromném potlesku všech přítomných zmizel vevnitř. Ten den jsme ho taxíkem odjíždět neviděly.

Fotku neměla jen Chavy, ale já byla opět přesvědčena, že toto nebyla poslední možnost.

Mě osobně se velice líbil přístup fanoušků, že Alanovi nikdo nebránil v odchodu, a že mu tak krásně tleskali. Alan, ač měl za sebou dvě představení, byl příjemný, usmíval se a ochotně odpovídal na otázky. Jakmile přišel, byla na něm dost patrná únava, ale brzy ho fanoušci rozptýlili natolik, že vypadal, jak kdyby nabral nové síly.

Napůl v mrákotách a napůl v absolutní extázi jsme se dostaly zpět na hotel, kde jsme ještě spousty hodin probíraly události nedávno minulé.

Měly jsme za sebou asi 4 hodiny v Dublinu a už jsme měly misi téměř hotovou.

 

Foto z prvního večera

 

 

Den druhý – neděle

Moje cíle: najíst se, užít si to

Cíle ostatních: najíst se, užít si to

 

Po čtyřech hodinách spánku, převalování, naprosto úžasných snech a bolením hlavy jsme se probraly s wixie téměř stejně. Byla krásná, slunečná neděle a Alan dnes nehrál. Jelikož se první den povedl přesně podle mých představ (u ostatních hodnoceno jako nad očekávání) mohly jsme si dnešní den užít jak se sluší a patří. Po krátké noční poradě jsme se rozhodly vypustit z našeho programu Powerscount, neb byl daleko a vodopády, na které jsem tam chtěla zajít byly od cílové zastávky vzdáleny ještě dalších 7 kilometrů. Místo toho jsme se rozhodly zajet na pobřeží. Bus, který nás měl zavést k moři měl stanoviště jak jinak než u divadla. To jsme nezapomněly obkroužit.

Bus byl brzy nalezen a tak jsme si užívaly cestu skrz okrajové části Dublinu, kde stálo spousty krásných cihlových domků s barevnými dveřmi.

Na pobřeží jsme dorazily asi 45 minut po odjezdu. Cestou jsme s autobusem plným lidí míjeli jakýsi záliv, který díky odlivu působil jako bažina a tak naší skupinou projela obava, zda vůbec moře uvidíme.

Uviděly jsme. Prošly jsme se po kamenné cestě – jakési hrázi, jež lemovala moře a jelikož byl nádherný slunečný den, bylo vidět překrásně modré moře, ostrůvky i zbytek Dublinu táhnoucího se kolem dlouhého pobřeží.

 

Nádherné pobřeží u přístavu

 

Po krásné procházce jsme počaly hledat vhodnou (cenově) restauraci, kde bychom naplnily žaludky a hned pro druhou jsme se rozhodly. Sice působila trochu bufetovým dojmem, ale na jídelním lístku byla jídla, která v nás dokázala vyvolat chuť zůstat. Můj Steak with Kidneys pie and french chips jsem objednávala s jistotou, že vím, co mi donesou.

Bohužel. Nikdo mi totiž neřekl, že kidneys jsou ledvinky a tak když přede mě byla postavena jakási kapsa s ledvinkami, bylo mi kapku ouvej. Lea měla to samé a ubezpečila mě, že je to dobré.

 

)

Mé slavné jídlo s ledvinkami

 

Hlad byl silnější. Nakonec to bylo docela dobré ačkoliv bych to určitě neobjednala znovu. Wixie vyzkoušela místní specialitu Fish and Chips a velice si to pochvalovala. Zbytek měl jakýsi kuřecí steak. Po jídle jsme chtěly ještě dojít na písčitou pláž, co jsme viděly nedaleko, ale brzy jsme to vzdaly, neboť tato pláž byla nejspíše soukromá a nedalo se k ní dostat jinak než přes pozemky místních lidí.

Autobus nás zavezl zpět do města kolem třetí odpoledne a tak jsme ještě stihly projít město a ty zběhlejší z nás (já samozřejmě) jsme stihly nakoupit většinu suvenýrů a dárků domů, protože máme zkušenosti, že později na to už nebývá čas. :-D Večer pak ubíhal ve jménu her, povídání a celkové pohody z toho, že jsme právě my v Irsku.

S wix jsme usnuly asi ve čtyři ráno, protože jsme se těšily na již dnešní večerní představení v The Abbey Theatre.

 

 

Třetí den – pondělí

Moje cíle: Neomdlít při pohledu na Alana, ještě jednou se s ním vyfotit, nechat podepsat fotku pro elu a nechat dopsat jméno na svojí fotku.

Cíle ostatních: opět skromné

 

Probouzela jsem se s příjemným pocitem běhajících nosorožců po mém žaludku. Motýlí křídla jsou pro začátečníky. Dnes uvidím Alana a to hned dvě hodiny. Zatímco stádo nosorožců spokojeně drancovalo mou krajinu břišní jsme se stihly zkontaktovat telefonem, který byl na pokoji a stručně si předat instrukce na dnešní den. Během dopoledne jsme chtěly stihnout dojít k Dublin Castle a cestou potkat Trinity College. To se ovšem nepodařilo, protože jsme díky mě zahnuly do jiné ulice plné zajímavých obchodů a kde jsme nakonec opět přikoupily nějaké suvenýry. Obtěžkání břemeny jsme se kolem jedné zmohly už jen na to, abychom se najedly a vrátily do hotelu, kde byl plán být nejpozději ve čtyři odpoledne, abychom se stihly náležitě připravit na večer, kdy jsme před sedmou měly vyrážet do divadla.

Výběr restaurace byl na mě a já byla pyšná na svůj výběr celý den, neb se mi podařilo vybrat nóbl restauraci s úžasným meníčkem za 9 euro i s pravým anglickým čajem nebo kávou.

Dala jsem si steak s pepřovou omáčkovou a smaženými brambory. Bylo to naprosto excelentní, což tvrdila i wixie s chav, které si daly kuřecí prso v rajčatové omáčce a salátem, ale i Lea s Marťou, jenž si objednaly lososa s rajčaty a bylinkovým máslem se smaženým bramborem. Všem nám to moc chutnalo. Holky si pak ještě objednaly zmrzlinu.

Restauraci jsme opouštěly spokojené i nespokojené, protože holkám se líbil číšník, který se později ukázal být homosexuálem, když se vášnivě líbal se svým přítelem uprostřed lokálu. Smála jsem se jim upřímně a dlouho.

I v pondělí byl krásný slunečný den, ale to nás přestalo zajímat po zaklapnutí dveří našeho pokoje. Bylo načase se začít chystat na náš velký večer. Nabídla jsem holkám, že je nalíčím, ovšem díky bohu, že jsem se začala líčit první a zároveň si natáčet vlasy včas, protože frajerky k nám naběhly před šestou hodinou. Začala jsem panikařit a silonky si natahovala celých sedm minut. Wix pronesla cosi o kravatě a zmizela v koupelně vracejíc se po deseti minutách. Stihla jsem nalíčit Leu i Chave. Mezitím jsem se naučila dýchat ve svých pouzdrových koktejlkách, které jsem kupovala speciálně kvůli této příležitosti. Nakonec jsem ještě nahodila kabát a šálu a byla už značně nervní. Cestou do divadla jsem přestala komunikovat. Až v divadle jsem ocenila oblečení svých kolegyň, které měly všechny černé kalhoty až na chave, ta měla tmavě fialový kostým a ostatní různé společenské vršky převážně košile. Má panika se zvětšovala s přibývajícím počtem divadelních návštěvníků a ač jsem již svírala svůj lístek, tupě jsem zírala na dveře a číhala, zda Alan neproběhne kolem.

Holky začalo znepokojovat mé neobvyklé mlčení a tak se mě snažily trochu probrat. Neúspěšně. Zakoupily jsme divadelní program za 6 euro, kde byly představeny všechny hvězdy představení John Gabriel Borkman a doslovný scénář ke hře.

Nebyla povinna šatna. Brzy jsme zjistily proč. Usadily jsme se do naší první řady (já sedadlo přesně uprostřed) po mé levici wixie a vedle ní tuším Lea a po mé pravici Marťa a Chav.

Ovanul nás chlad, ale přesto jsem se přiměla nesedět celou dobu v kabátu a šále. Nohy mi ovšem slušně v kluzkých balerínách mrzly. Zaplať pánbůh za černé bavlněné návleky.

Před začátkem jsem stihla vyfotit nádhernou scénu a i sebe na sedadle.

 

Pohled z mého sedadla

 

Poté jsem byla jak v extázi. Alan přišel na scénu asi po patnácti minutách, ale jeho pohled rozehřál naše prokřehlá těla dokonale. Během hry se několikrát díval do první řady a jednou velice dlouho, zatímco seděl na židli a poslouchal hádku mezi jeho ženou a synem ve hře. Samozřejmě si každá myslí, že koukal na ní, ale já jsem přesvědčená o tom, že jsme si hleděly do očí, dokud jsem před tíhou jeho pohledu cudně neuhnula :-D

Pobavené vylétnutí koutku alá Snape mě utvrdilo v mém doufání :-D

Během hry přišlo několik okamžiků, kdy se každé zamilované fanynce muselo zastavit srdce.

První přišlo s pádem, kdy Alan strhl svého syna na zem hned před nás (už jsem říkala, že první řadu od podia dělila pouze šířka mých nohou? :-D) druhé přišlo s Alanovým I love-love-love you, které ve hře patřilo jeho dávné milence Elle, ale jelikož se opět díval do první řady, každá jsme vzdychala po svém.

Hra skončila a my byly domluvené, že se postavíme a budeme tleskat ve stoje, což je v ČR docela známý jev, pokud se divákům hra líbí. V chladné Anglii a Irsku je toto něco neobvyklého a patří to k hercově největší poctě, když se podaří postavit pár lidí.

Naše skupinka stála jako první a po nás se možná trochu zmateně zvedali další. Nakonec se nám povedlo takto „postavit“ celé divadlo a Alan na to celé koukal trochu šokovaně. Fiona, která hrála paní Borkmanovou plakala. Zbytek dojatě slzel a vypadal, že je to velice potěšilo. Na děkovačku přišli jen dvakrát, protože je opět zvykem vyvolat herce pouze dvakrát (jak jsme se dozvěděly) a poté už netleskat. Když odcházeli podruhé tleskala už jen naše skupinka, takže jsme si vysloužily skutečně vřelý úsměv od Alana a jeho kolegů, načež zmizeli v zákulisí.

Potěšeně jsem zjistila, že se mi skutečně podařilo ukázat Alanovi své spodní prádlo, protože šaty se mi lehce vyhrnuly a jsem si tak jistá, že když jsem seděla koukal skutečně na mě, ale asi ne přímo do očí :-D Doufám, že mě nezradil i zadek mých šatů a zbytek divadla se také nepodíval. Při děkovačce jsem zakopla o vlastní kabát a ztratila tak botu. Málem jsem se zakousla i do tmavého podia, neboť mi noha bez boty nebývale klouzala.

Ihned jsme jak stíhačky vylétly z divadla, abychom se přesunuly k zadnímu vchodu, kde jsme šly opět čekat na Alana. Wixie mezitím málem stihla srazit Rimu. Chtěla mi ji ukázat a tak jsem po svém boku zaslechla její hlas – Hele to je Rima. Odpověděla jsem jí něco ve smyslu, že nějaká Rima mě nezajímá, že jdu za Alanem. Z předchozího dne jsme byly domluvené, že první protlačíme k focení Chavy, která ještě fotku neměla a následně mě a Marťu, protože mě se na fotce tvářil trochu zvláštně – nejspíš z dlouhého čekání na spoušť a Martě pro jistotu koukal úplně jinam.

Tentokrát nás tam bylo asi 10-15 což se jevilo velice příhodně. Alan opět vylezl pár minut po desáté a s úsměvem se podepisoval. U mě se maličko zarazil, sjel mi nohy a pak se na mě opět tázavě podíval, cože to chci, neboť jsem mu podávala již podepsanou fotografii, velice neverbálně jsem popsala, že bych byla ráda, kdyby mi tam dopsal jméno, které jsem měla na papírku. S úsměvem dopsal. Co si v tu chvíli myslel raději nechci vědět :-D

Vypadal opět sexy (naší skupinou byl trochu odvážně označen za šukézního s mrdavým pohledem :-D), měl na sobě to, co vidíte na fotografii. :-D Tu úžasnou modrou šálu jsem si dala za úkol sehnat hned, jak to bude možné.

Wixie se mezitím Alana ptala, zda bude možné se s ním vyfotit a Alan cosi zamumlal. Wixie se tedy zeptala znovu, načež Alan zvedl hlavu, usmál se a zopakoval, že se vyfotí, ale nejdřív se všem podepíše a jestli snad nechce ještě něco. Mě se na jazyk okamžitě vydralo slovo kiss, ale bohužel jsem stála moc daleko :-D

Než se dostalo na Chave, pronesla jsem několik slov s ochrankou a dál se třásla zimou.

Chave se vyfotila druhá z davu. Pak jsem se tam procpala já po jedné neznámé fanynce, při čemž jsem dala fotoaparát wixie a tentokrát se k Alanovi více přitiskla. Neprotestoval a co si myslel opět vědět nechci :-D Moje zamumlání ve formě poděkování opět přijal se slovy oukej. Dostala jsem zpět foťák a prohlížela svou druhou fotografii, když mě z absolutního štěstí vytrhlo volání – Sáro, dělej foť.

Můj mozek byl mimo, neboť automaticky myslel, že má s focením splněno, ale i ostatní využily šance ještě jedné fotky s Alanem a tak už tam stála wix a já jedním rázným krokem stihla srazit dav, ztratit botu a rozesmát okolně stojící lidi i Alana svou pohotovostí. Pak se tam nasoukala i Lea, ale to už Alan velice dobře věděl, do kterého foťáku má koukat.

Alan se s fanoušky rozloučil a oni s ním opět tleskáním. Vrátil se dovnitř pro svou tašku a v klidu odešel na druhou stranu ulice do taxíku, kde na něj čekala Rima. Naše skupinka až na wixie, která to považovala za trapas, jsme začaly taxíku mávat. K našemu překvapení mávali nadšeně oba. Jak Alan tak Rima. Hned potom nám výhled zatarasila tramvaj. Tramvaják byl několikrát proklet.

Ten večer a noc jsme měly nádherné sny a vůbec nevadilo, že na dnešek jsem s wix spala jen tři hodiny a už se to na mě začalo podepisovat…

 

Foto z pondělního večera - po shlédnutí hry JGB

 

Čtvrtý den – úterý

 

Moje cíle: Naposledy vidět Alana, natočit s ním video a nechat si podepsat program z divadla

Cíle ostatních: předat hromadný dárek a ještě ho naposledy vidět

 

Po dalších třech hodinách neklidného spánku nás vzbudil telefonát od našich kolegyň ze spodu, že jsou vzhůru a kdy vyrazíme na památky a dokoupení posledních nutností domů.

Wix jim rozespale sdělila, že tady se spí a po půl hodině čumění do stropu jsme se tedy zvedly i my. Stihly jsme najít jak Trinity college, Temple bar, Dublinský zámek, obě dvě katedrály z nichž tu Svatého Patrika poctít svou přítomností zevnitř, tak i oběd a nějaké ty suvenýry.

 

U temple baru a St.Patric´s Cathedral

 

Na oběd jsme byly v České restauraci, která nás nejen šokovala, ale následně i příjemně překvapila českou obsluhou a výborným jídlem.

 

Česká restaurace Pifko

 

Večerní Dublin je něco úžasného a tak jsme v něm posečkaly až do půl šesté do večera, kdy jsme se opět plny očekávání vrátily do hotelu, kde začaly probíhat přípravy na poslední setkání s Alanem a zároveň k předání nádherné bonboniéry, kterou jsme pořídily ve městě, a která obsahovala hořkou čokoládu. Poslední večer probíhaly přípravy nějak víc, než kdy jindy. Chave mi učesala nádherný účes a takto vyzbrojené (já opět šaty, abych ukázala nohy půlce Dublinu, a které měly takový úspěch nejen v divadle) jsme se vrhly ven, kde nádherně pršelo. K tomu se přidal i silný vítr, takže můj účes se brzy proměnil na alá zmoklá slepice s větrovou foukanou.

 

Před odchodem z hotelu

 

Podobně na tom byl i zbytek, jediná Marťa, majitelka krátkých vlasů, vypadala pořád dobře. Jelikož jsme vyrazily příliš brzo, schovaly jsme se v blízkém Mekáči a s příslibem nevídaných věcí pronášely cosi o tom – My přijdem. Pronášela jsem to já, protože mi to často přišlo příhodné ačkoliv to nedávalo smysl. Mé složité duševní pochody se jen tak vysvětlit nedají. Před desátou jsme zabraly skvělá místa hned vedle dveří a ochranka, která nás již poznávala jen lehce zamrkala. Minulý večer jsem si s ochrankou dobře pokecala, protože moje zmrzlé Is could a jeho znalecké přeměření nebe a následné yes,yes se dalo považovat za praktické seznámení se a tak i doufání v jisté výhody.

Výhoda byla, že ochranka neřekla Alanovi, že tam opět straší ty samé ženské ze včerejška a tak ten se krátce po desáté zjevil ve dveřích s úsměvem a odevzdaně se vrhl na podpisy. Já si nechala podepsat program z divadla a našeho Mistra pak natáčela na video. Proběhlo předání dárků, které bylo velice zmatené, ale Alan vypadal potěšeně. Už jsme ho raději nedráždily s dalšími hromadnými fotografiemi, ačkoliv kdyby nepršelo, hodlaly jsme ho zneužít k hromadné fotce. Takto jsme jen opodál sledovaly jeho krásný úsměv a užívaly si deštivého počasí. Stála jsem hned vedle něj a když mi vítr frknul do obličeji další dávku vody, pronesla jsem česky – jen houšť jen houšť na což mi Mistr zase odpověděl úsměvem. Patrně ho pobavil můj dramatický projev ve formě stírání litrů vody z fotoaparátu.

Alan pak opět ukončil naše skromné setkání o 15 lidech jakýmsi zamumláním, že už půjde, neb je zima. Tentokrát jsem se roztleskala jen já a Lea načež se k nám nesměla přidal někdo z naší skupiny. Mávání z taxíku nám ale Alan neodepřel. :-D

 

Exkluzivní foto pro mé čtenářky z posledního setkání s Alanem

 

V silné depresi, jenž nás provází nejspíš doteď, jsme se odebraly na pokoj a skromně čekaly na čtvrtou hodinu ranní, kdy pro nás přijelo velké taxi a odvezlo na letiště.

 

Více fotografií s Alanem ve složce Alan Rickman, článek Setkání s Alanem - Dublin.

 

Videa

Z přistání v Dublinu:

Část 1. - http://www.youtube.com/watch?v=UaoSUQlIvvo

Část 2. - http://www.youtube.com/watch?v=n24aJOi-k8E

Jízda noční MHD po levé straně silnice v Dublinu:

http://www.youtube.com/watch?v=-I3adhoNcS0

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

06.06.2011 21:55 larkinh

Ty jsi blázínek :) Ale takový milý :)

31.05.2011 20:11 ellie

prostě.. závist :D

21.12.2010 22:37 wixie

takže...tedy...ehm...wow!!! :-D
cože? že chceš, abych napsala něco smysluplnějšího? no, asi tě zklamu, napsala jsi to hezky, výlet to byl taky hezký, Alan je taky hezký, jen bych možná malinko nesouhlasila místy s těmi "cíly dne", ale to mluvím za sebe a z fotek bych vyretušovala svůj ksichtík a pak bych se pod to i podepsala :-D

26.11.2010 10:02 SaraPolanska

Michelle: speciálně kvůli Alanovi. Nic víc v tom nebylo. :-D Kdyby hrál cokoliv tak tam prostě letíme :-D

25.11.2010 22:48 Michelle

:D :D :D tak tohle byla přesně ta "dávka pozitivních emocí" kterou jsem potřebovala..
jak vás to vlastně napdalo, tenhle výlet? bylo to nějaké speicální představení, nebo jste si jen řekly, že si zaletíte do Dublinu?

24.11.2010 18:07 Zuzana

Chave: dík za pridané scénky. Divím sa, že ste to v zdraví prežili a nekolabovali pri zhliadnutí mistra. Asi na Vás dlho nezabudne, taká mini tlupa divožienok z Čiech sa tam asi neobjavuje každý večer:D
Sara: kľudne napíš všetky zážitky. Čím viac, tým lepšie :)
elu: Tvoj koment som prežila, ale hrozilo mi že sa udusím od smiechu :D

24.11.2010 13:20 SaraPolanska

Chavy: zjišťuji, že jsem skutečně dost věcí zapomněla :-D ono to tak ale bývá, když to píše jeden člověk ze svého úhlu pohledu a až několik dní po příjezdu :-D Až pojedem příště, vezmu blok a budem do něj zapisovat večer prožité zážitky a každý se zapojí :-) Jak jsem psala, jsem to psala spíš zamřené na Alana, ale je možné, že časem napíšu ještě nějakou úpravu nebo pokud by byl zájem tak popíšu jednotlivé vybrané fáze jako - letadlo, cesta MHD, večer na pokoji atd... :-D

24.11.2010 11:55 Chavelierka

Čtvrtý den – úterý
Domluva byla na osmou, tak jsme v devět volaly no :D
Jo i tady byl celkem hezký číšník. To já jen tak slovo do davu ;)
Noční a Vánoční Dublin opravdu stojí za podívání ;)
Oh děkuji, snažila jsem se. Ale i ten první co jsme ti předělaly, se mi líbil. Ono přiznejme si Sara má krásné vlasy, ty jen tak zmuchlat a zapíchnout do nich papírovou vlaštovku, budou vypadat úžasně :D
Je pravda, že cestou ty vlasy tak vypadaly, akorát bez té vlaštovky :D
On mu to sice neřekl, ale Alanovi to došlo ihned jak prošel dveřmi :D
Jo to nejspíš bylo moje smutné plácání
Čekání na 4 ranní bylo zajímavé. Všechny slibovaly, že spát nepůjdou a nakonec jsme ponocovaly jen my s Marťou, za to jsme si bezva pokecaly :D Jak jinak než o Sevovi a Alanovi :D
Nakonec blesková jízda taxíkem, nevim který sebevrah mu dal řidičák :D
Jojo naučila jsem se zapásat až asi v půlce cesty :D
A nakonec odlet. Cestou domů jsem málem usnula ve vlaku a přejela :D Při výstupu mě vítal Ron na plakátě – no úchvatné :D
Ale doma v televizi, zrovna běhal po hradě šerif z Nothingemu ach ich och ;)

Saru díky, za vzpomínky a za prosmátý den ;) A samozřejmě velké díky tobě i wixie za výlet
no jo do jednoho se mi to nevešlo - moc písmenek i dojmů :D

24.11.2010 11:55 Chavelierka

Bonzblok? To by chtělo tu něco naprášit ;)
Tak já vám doplním pár detailů, které vám Saruška zamlčela.
au au au Saru né au do hlavy ne, au nech to koště, au au já už budu hodná :D
Dobrá tak jen pár věcí, u kterých nebyla.
Den první - sobota
Najít Florenc bylo snadné, ale najít holky už těžší, proto si necelých 20 metrů od sebe s Leou a Marťou telefonujeme kde jsme :D
Poté si z nervosity hraju na Minervu a aspoň 10x běžím na záchod, než dorazí Sara s wix :D
Já jsem žádný cíl neměla, to by byl moc těžký úkol pro mozek :D
A tady má být to moje úchvatné sexy ošahávání od letištního personálu a Sařino svlékání :D
Jo první let byl krásný, celý jsem ho zmákla nalepená na okýnku :D
Ano obrazovka v autobusu byla, ale stanice kufry hrála jen pár minut pak skočily reklamy :D
Ano zelenou v Dublinu prostě neznají, takže nejen že jezdí na druhé straně, oni i jezdí a chodí na červenou :D
Chave byla jak v Jiřikově vidění měla potkat Alana a vedlejší hotel byl Issacs hotel :D
Divíš se pán vypadal po infarktu už jen co vyšel z recepce a ještě kdyby měl tahat naše kufry :D
V našem pokoji byly ty dvě postele tak blízko, že jsme s Leou taky měly skoro letiště tak se nevytahuj :D
Lehké výskání u divadla a plakátů Alana muselo ochranku značně rozhodit :D
Vidět Alana takhle blízko mi stačilo, abych přestala fungovat. Už v tom okamžiku jsem věděla, že prožívám nejdokonalejší zážitek života ;)
Ano geniální myšlenka vrazit zrcadlovku někomu, kdo to nikdy neměl v ruce. Alan na mě útrpně koukal nejspíš smyšlenkou, že větší nemehlo si slečna na focení vybrat nemohla a úsměv na tváři mu tuhnul :D
Alan se choval na 100% profesionálně a fanouškové to ocenili ;)

Den druhý – neděle
Raníček byl docela sranda.
Nevim proč, ale v hotelu postel zastlali tak dokonale, že jste spali přilepení pod peřinou.
Navíc postel byla neskonale měkká, takže jak Marťa podotkla spí se v ní jak v rakvi :D
A zařídit si pár dalších fotek s plakátem :D
Jo ten močál nás dostal, taky nám zamrzl úsměv :D
Moře je úchvatné.
Saru nám málem odnesli racci. Nemá je krmit :D
Pak se asi z radosti, že vidí vodu málem při focení vykoupala :D
Dobrá už ji nebudu zlobit ;)
Večer byl opravdu zábavný, nejen že jsme chudáka klimbající Leu za námi neustále osočovaly, že nám schovává karty :D Ještě jsme si vymyslely hrát Město Moře, kde nám nedošlo, že Sara má rychlobrk od Holoubkové a Wixie jeho kopii. Nepomohl ani Martin tahák, který si ukryla za skříň, kam se snažila vměstnat, při tvrzení, že hledá pevný podklad ::D

Třetí den – pondělí
Po včerejším prohraném zápase s peřinou jsem se opět probouzela jako zakuklená housenka. :D
To že je dnes Alanovo představení, mozek prostě vytěsnil, jinak bych z postele nevylezla :D
Sařiny nosorožci byli slyšet až k nám ;)
To neva, že se zahlo jinam i tak to byl skvělý výlet ;)
Po příchodu do restaurace jsme s wix lehce pobledly, protože nám došlo, že tohle je opravdu asi nobl a že se možná stane, že to bude nad naše finance. Nestalo se. :D
Číšník byl bonus na vrch měl Malfoyovi oči ;)
Můžu já za to, že holky se rozhodly ještě skočit pro pár suvenýrů a já jsem se o ně bála na pokoji? :D
Ano přežila jsem bez vypíchnutého oka :D ale slušelo mi to myslím, díky
Šaty ti fakt slušely, ale to už jsem ti myslím říkala ;)
Ty jsi nekomunikovala, já se snažila nepozvracet :D
Už samotná scéna byla perfektní a představa, že se po ní prochází náš mistr nás přiváděla na myšlenky vrhnout se na podium :D
Myslíš ten jeho příchod, kdy jsme se dohadovaly jestli je to figurína nebo je fakt živý? :D
Vynechala jsi tu scénu, kdy mluví se svým synem. Syn sedí v křesle a on mu klečí u nohou, já si poslintala kabát v ruce :D
A myslím, že to vyznání nepatřilo Elle, ale jeho snu. (nemachruju se znalostí Aj, já sem to četla přeložené – Leo díky :D) Ale to je fuk ;) šlo o to, že to šeptal nám :D
Jo postavení, byl geniální nápad. Zahodila jsem kabát a vztyk ;)
Ven jsme si odnášely nádherné zážitky i pár umělého sněhu :D
Řekla bych, že dnes měl Alan nejlepší náladu ;)
Jo jo, ale kdyby si do mě nedrbla, tak tam nesměle stojí a civím na něj ještě teď a fotku nemám :D
Taky na té fotce vypadám jak exot ze zvláštní, co dostal nového plyšáka :D
Ten den snad nespal nikdo z nás :D

24.11.2010 11:24 SaraPolanska

A videa jsem taky točila já :-D ruka se mi netřásla, horší byl žaludek :-D

24.11.2010 11:19 SaraPolanska

Zuzi: to jsem komentovala já :-D

23.11.2010 22:57 Zuzana

Prílet do Dublinu bol fajn, kto bol taký smelý, že sa mu pri tom natáčaní ani ruka nezatriasla? Ja by som sa ani nehýbala, nie to ešte natáčať :D Mrazilo ma už z toho zvuku brrr.
„Má blbý brzdy“ ááách to je sila.
A nočná jazda na červenej vlne je super. Ale zase hlavne, že ste stihli bus nie? Bude ešte aj video z predávania darčeka Alanovi?

23.11.2010 22:23 pimpinela

Oprava: Predsa každý chlap si rád obzrie pekné, ženské nohy :D...

23.11.2010 22:23 pimpinela

nadin: tak napíš o tom poviedku :DD, keď to zamestnáva tvoju fantáziu :DD...
Predsa každý chlap obzrie pekné ženské nohy :DD :DD, :D

23.11.2010 21:33 nadin

Tak je to jasné, myslel na nohy a ksichty...

23.11.2010 21:28 SaraPolanska

nadin: pravděpodobně si odříkával nějakou dětskou básničku a myslel si cosi o zadnici neb se skutečně tvářil chvílema, jak kdyby tam vůbec nebyl :-D ale chvílema mu v těch očích zajiskřilo a to bylo jasné, že je momentálně myslí s námi :-D

23.11.2010 21:25 nadin

Mňa by skôr zaujímalo, čo sa odohrávalo v mysli Alana...
Recitoval si nejaký Shakespearov sonet, aby vyzeral nad vecou, alebo študoval Sarine nohy a premýšľal, že tú tlupu piatich ksichtov vidí akosi pričasto.
Asi sa to nikdy nedozviem, ale ono to zamestnáva moju fantáziu až príliš...

23.11.2010 21:19 Amane

vi ste sa mali :) aj chcem forku s Alanom :D

23.11.2010 20:47 dloubáček arw

Louskáčku, ty jsi blázínek viď? :))) Samozřejmě myšleno v dobrém. Dlouho jsem se nad něčím tak nezasmála, děkuji ♥ .. Je vidět, že jste si to všechny parádně užily a musel to být úžasný zážitek. A šukézní s mrdavým pohledem? :D :D tak to mě dostalo... V některých filmech jsem takový pohled už zaznamenala (myslím přímo Alanův), tak si to dokážu představit. Jen nevím, jestli bych si necvrnkla do textilu, kdybych to viděla "live" nebo by se tak podíval na mě (i když asi ne přímo do očí, ale "do očí") :D :D tak ještě jednou díky za příjemné chvilky při čtení této epizody z jedné velké telenovely a těším se na další články ;)

23.11.2010 18:53 nadin

Videá pozreté, ibaže mi do neho hučalo jedno lietadlo, jeden dvojitý autobus, šialene sa rútiaci v protismere a napokon, skupinka českých turistiek, nadšene žvatlajúcich na tému : Alááán!

23.11.2010 18:48 miriabar

Baby, závidím, ale ďakujem za takýto nádherne sprostredkovaný zážitok :D:D:D Tie fotky sú nádherné a ten popis k tomu...keď si opisovala Alana ako "šukézního s mrdavým pohledem" nedalo sa nesúhlasiť :D:D:D hoci spolubývajúce sa podivili na čom sa tak rehocem...

23.11.2010 16:28 SaraPolanska

nadin: nemám vůbec nic proti, ty můžeš vše :-)) děkuji! :-)

23.11.2010 16:20 nadin

Sara, ehm, ešte detail.
Dovolila som si dať na svoju Homepage menšiu upútavku sem, nech sa pokochajú aj ostatné, menej šťastné, fanynky.
Ak by si mala niečo proti, daj mi vedieť...

23.11.2010 16:11 nadin

Civím s bázňou na monitor a neprítomne sa škľabím...
Obdivujem duchaprítomnosť elu, za ten dlhokánsky a zmysluplný koment. Ja tak akurát ééééé....
Koment Chavy je mi úplne zrozumiteľný. Chápem.
Tma...
Tak nič, idem ešte raz.
Čítať.

22.11.2010 20:05 Lea

Tak já si to nepamatuju takhle sama? Ä ano, DEPRESE je stále a ještě dlouho bude:-D

Alane!!!

22.11.2010 20:01 elulinek

jak ve škole: cíl, intervence, závěr. postup, pomůcky, prostředí
mooooc kvalitní cena turistických lístků
třicet osm, nevidělas ten, o kterým mi psala Chave
Můj rukáv se zatím dotýkal toho jeho. - deník Bridget Jones: Kilo - 62; cigaret - 18 - všechny po sexu =D
Byla krásná, slunečná - do tý slunečný jsem myslela, že mluvíš o wixie =D
"Vaši tetu jsme našli, jak krouží kolem továrního komína v Sheffieldu. Naši pracovníci ji propíchli a patřičně upravili paměť." kroužení, jó kroužení...
s twixkou jsme usnuly až ve čtyři, neb já měla chuť na sladké....
Moje cíle: Neomdlít při pohledu na Alana, ještě jednou se s ním vyfotit, nechat podepsat fotku pro elu a nechat dopsat jméno na svojí fotku. - juhůůůů
Cíle ostatních: opět skromné muhehehehehehehe =D
Motýlí křídla jsou pro začátečníky. =D
a cestou potkat Trinity College. To se ovšem nepodařilo, potkaly jsme jenom Nea
Restauraci jsme opouštěly spokojené i nespokojené, protože holkám se líbil číšník, který se později ukázal být homosexuálem, když se vášnivě líbal se svým přítelem uprostřed lokálu. Smála jsem se jim upřímně a dlouho. - tohle brutááááááááááááálně připomíná dovolenou =D pláčřu smíchy zlomená v pase =D =D =D
frajerky k nám naběhly před šestou hodinou. Začala jsem panikařit a silonky si natahovala celých sedm minut. Wix pronesla cosi o kravatě a zmizela v koupelně vracejíc se po deseti minutách. Stihla jsem nalíčit Leu i Chave. Mezitím jsem se naučila dýchat ve svých pouzdrových koktejlkách, které jsem kupovala speciálně kvůli této příležitosti. - připadám si naprosto kompletně, jako bych tam byla =D =D
chci vidět fotku tebe v sedadle. pošli
já ti říkala, že se díval na tebe
Potěšeně jsem zjistila, že se mi skutečně podařilo ukázat Alanovi své spodní prádlo, protože šaty se mi lehce vyhrnuly a jsem si tak jistá, že když jsem seděl a koukal skutečně na mě, ale asi ne přímo do očí =D =D
Při děkovačce jsem zakopla o vlastní kabát a ztratila tak botu. Málem jsem se zakousla i do tmavého podia, neboť mi noha bez boty nebývale klouzala. =D =D =D ¨naší skupinou byl trochu odvážně označen za šukézního s mrdavým pohledem *KRISTOVA HNÁTO* řve na celou ulic a doufá, že nepřijedou kluci s módní košilí na zavazování na zádech
nevadilo, že jsem s wix spala jen tři hodiny... to zní dost krutě =D
větrová foukaná =D a máš ho i jinak vyfocenej ten účes? zezadu třeba?
Mé složité duševní pochody se jen tak vysvětlit nedají. - nedají, ale já mám ten dar a většinou je chápu =D
a video uvidím jako kdy?
jen houšť jen houšť na což mi Mistr zase odpověděl úsměvem. Patrně ho pobavil můj dramatický projev ve formě stírání litrů vody z fotoaparátu. =D =D =D
Vaše setkání bylo naprosto dokonalé. Děkuji za dárek. Doufám, že srdce se ti brzo zahojí ;-)

22.11.2010 19:58 pimpinela

Uaaaau, úžasná reportáž!!! Neuveriteľne som sa nasmiala. si fakt skvelá vyprávačka a spisovateľka. :)) Čítanie článku som si vychutnávala preto som ho čítala pomaly a po častiach...:))
Uplne skveléé :)) Ešte mi chýbal popis pri tej prvej hromadnej fotke, že kto je kto...teda, teba Saruš, už rozpoznám, podľa tej foto s Alanom :DD...:))

22.11.2010 19:57 Zuzana

Saruška, napriek Tvojej depresii si túto reportáž napísala tak úžasne, že som sa tu rehnila nahlas. Si skvelá. Mala som pocit, že som tam s Vami. Divím sa, že si od Rimi nedostala kabelkou po chrbte :D A že Alan nezabudol svoj text pri pohľade na Tvoje spodné prádlo:D Toto bolo úžasné rozprávanie :) Fotky sú krásne. A ešte sa chcem aj tu poďakovať za pohľadnicu ste strašne zlaté :) To video čo ste natočili bude niekde k zhliadnutiu?

22.11.2010 18:58 Chave

Já si to pamatuju jinak
asi tak:
ježiš šacování, prokrysta letadlo, kde je hotel, wau alan, tma, alan, tma, alan, to už jedem domů? :D
DEPRESE