SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Souhvězdí - 11. kapitola

11.11.2010 21:41 - SaraPolanska - Souhvězdí - komentáře (28)

11. kapitola – Česká republika


 

Kapitolu věnuji nadin, která v neděli slavila své narozeniny - ještě jednou vše nejlepší! a také svému manželovi, který má dnes svátek. :-D Manžel toto nečte, takže doufám, že si tuto peprnou kapitolu vychutnáte alespoň vy a to naprosto náležitě. Patří mezi mé nejoblíbenější, ale však sami uvidíte. :-) Příjemnou zábavu a pokud se vám kapitola líbí zanechte komentář. Toto píšu zejména pro nekomentující - prosím, ukažte, že má práce stojí alespoň za těch pár slov.

Děkuji.

Velice tématicky tak zveřejňuji 11tou kapitolu dne 11.11 :-D

 

Ve chvíli, kdy vstával, byl přesvědčen, že se stihnou vrátit před večeří, ale když pak následně znovu prohlédl své poznámky v drobné kožené knížce, bylo mu jasné, že budou rádi za návrat před půlnocí.

Jen doufal, že Luna nepatří k těm typům, co prostě musí v deset do postele, jinak kolem sebe plivou oheň a nepříčetně se ohánějí po všem, co vypadá jako budík.

Už jen to, že odmítla budíček v pět ráno, vypovídá o určitém spánkovém návyku.

On tedy neviděl rozdíl mezi tím vstát v pět anebo v šest. Pro tentokrát ustoupil.

Po kolikáté vlastně? Momentálně měl pocit, že ustupuje úplně vždycky, při všem a to dokonce i když hrozila hádka o koupelnu. Co se to s ním děje? Kam odešlo jeho pevné rozhodnutí, že Luně pobyt u něj znepříjemní?

Byla to lítost. Několikrát denně si říkal, že to tak musí být, protože měla za sebou několik špatných dní a… měl sto chutí dát si facku. Co je mu do toho, že má někdo jiný nějaké problémy? Musí se začít víc snažit nenechat se blízkostí ženy ovlivnit a hned dnes začne zase pouštět hrůzu!

„Dobré ráno, profesore.“

„Dobré rá-… Laskavě sebou pohněte, chci vyrazit za deset minut, a pokud v tu dobu nebudete nachystaná u dveří, jdu bez Vás, za což budu opravdu neskonale rád

Luna se jen výmluvně zašklebila a zavřela za sebou dveře koupelny.

Severus raději čas nehlídal, neboť mu bylo jasné, že by musel odejít bez ní a to by Brumbál pravděpodobně klasifikoval jako pokus o vzpouru.

I tak si Luna myslela, že dvanáct minut po probuzení být nachystaná na cestování je nejspíš momentální rekord, jaký nepřekoná ani Rita Holoubková, když ji vzbudí sova s nějakou bulvární novinkou…

Ruku k zachycení nabídl, aniž by se podíval jejím směrem a tvářil se u toho jako by tam vůbec nebyla.

Chytla se a ani se nestihla pořádně nadechnout, už vnímala jen energii, která kolem ní tepala, protínala ji. Opět ten pískavý zvuk a pocit hlubokého pádu kamsi do světla.

Tentokrát to trvalo opravdu dlouho. Mozek signalizoval, že už nevydrží.

Jen co ucítila dopad chodidel na pevnou zem, odklonila se stranou a bývala by upadla, ale Severus měl postřeh a stihl ji chytit v pase. Taktně se pak ani nepodíval na to, co Luna tvořila do kytiček u cesty.

Cítil, jak se její tělo chvěje a opět mu to nabouralo plány na dnešní ironickou sprchu.

Otřela si pusu, otočila se směrem k němu, a aniž by si to uvědomila, zabodla mu hlavu na hruď. Severus jen překvapeně zíral na blonďaté kadeře a dvě drobné ruce opírající se o jeho ramena.

Kdyby se k němu alespoň tolik netiskla. Začínal mít pocit, že jestli se okamžitě neodtáhne, může nastat určitý problém. Po několika vteřinách jí s oroseným tělem odstrčil sám a to nebývale tvrdě.

Naštěstí to nijak nekomentovala a tvářila se, že její hlavní problém je teď žaludeční nevolnost.

Dal jí ještě několik minut, během kterých stihla okraj cesty potěšit ještě dvakrát.

Mezitím vypil obsah malé černé lahvičky a rozhlédl se kolem.

Chtěl se přemístit do hlavního města, přímo před knihovnu, ale nikdy tam nebyl, takže netušil, zda se nachází na správném místě.

Když se k němu Luna připojila, zrovna se zpoza rohu pomalým loudavým krokem objevil nějaký starší muž, venčící psa.

Severus k němu rázně vykročil.

Muž by nejspíš začal utíkat, kdyby po Severusově boku nešla mladá žena.

A i když byl profesorův krok rázný, muž stihl přicházející dvojici krátce zhodnotit.

To budou cizinci.

„Dobrý den, hledám Hradčany.“

„To jste tady, ale zároveň můžete být kilometry od místa, které hledáte.“

Severus byl vděčný, za svůj cizojazyčný lektvar, i když se zprvu obával, zda je rozumné ho pít tak brzy po přemístění.

„Místo, které hledám, pravděpodobně znát nebudete,“ řekl tajemně a dál se rozhlížel kolem.

Pán se psem ještě stihl Severuse seznámit s možností tramvaje a pak pokračoval v cestě něco si mumlajíc.

Luna stála opřená o zábradlí a se zvláštním úsměvem pozorovala město, které se mezi stromy v rozednívajícím dni rozléhalo.

Severus byl překvapen, kolik lidí kolem něj už stihlo za tu chvilku, kdy pátral v zápiscích, projít.

Určitě nebyli správně. Necítil kolem sebe ani trochu magického potenciálu.

Ne, zde to být nemohlo.

„Hledáte něco?“

Severus se otočil. Díval se do tváře stejně vysokému muži v podobném věku, který měl na hlavě cylindr a na sobě splývavý plášť s velkými zlatými knoflíky.

Ano, vibrace odpovídaly, že ten muž musel mít něco dočinění s magií, pokud to ovšem není mudla, kterého před malou chvilkou někdo uřkl.

Severus to nejprve opatrně zkusil.

„Ano, ale nejsem si jistý, zda mi budete schopen poradit.“

Muž s úsměvem sáhl do vnitřní kapsy kabátu a vytáhl asi deset palců dlouhou hůlku s ozdobnou řezbou po celém jejím povrchu. Byla v některých místech lehce purpurová, ale jasně dokazovala, že Praha nebude úplně bez kouzelníků.

„Hledám Čarodějnickou univerzitu.“

„A hledáte přímo univerzitu anebo knihovnu s archivem?“

„Knihovnu.“

Severus se na cizího kouzelníka podezřívavě podíval. Tušil komplikace.

„Drahý příteli, to jste špatně. Univerzita je skutečně zde, ale vzhledem k vyhledávanosti přímo knihovny musela být přesunuta na jiné místo. Víte, mudlové začínali cítit tu velkou koncentraci něčeho, co nedovedli pojmenovat, přímo pod jejich nohama. A protože tu sídlí i jejich státníci, byla knihovna přesunuta na klidnější místo, na Vyšehrad.“

„Aha, to mi to moc neusnadňuje.“ Pohled do zelené Luniny tváře jakmile zaslechla, že se s velkou pravděpodobností budou muset ještě přemístit, mu moc klidu nepřidal.

„Vidíte támhle ty věžičky?“

„Ano.“

„Tak to je ono. Odsud tam jede tramvaj číslo osmnáct anebo ještě můžete metrem, ale to nic z krásy tohoto města neuvidíte.“

„Za krásou města jsme nepřijeli, můžete nám ukázat zastávku té tramvaje?“

„Samozřejmě. Odkud jste?“

„Z Anglie.“

„Z Anglie? Snad ne z Bradavic?“

„Ano, z Bradavic.“

„To je výtečné!“

Muž se Severuse vyptával celou cestu k nedaleké zastávce. Nakonec oběma předal lístky, které dle instrukcí stačilo uvnitř mudlovského dopravního prostředku označit. A pak už jen čekat na ohlášení jejich zastávky.

Jevilo se to snadné. Jenže když přijela tramvaj našlapaná mudly, kteří jeli do práce, Severus pomýšlel, že přeci jen riskne další zvracecí maratón jeho společnice. Ta ho rozhodně nacpala do tramvaje. Alespoň tam nebylo místo, aby se po nich někdo ohlížel. Severus na doporučení cizího kouzelníka nechal svůj plášť přemístit zpět do Bradavic, aby nevypadal tak nápadně.

Než si stihl uvědomit, do čeho se to nechal opět přemluvit a OPĚT! ustoupil, tak se červená tramvaj pohnula. Luna duchapřítomně stihla označit lístky oběma a celou první jízdu seznamovala Severuse se svým nadšením, které jí malá žlutá krabička se svítící šipkou, přinesla.

Ozvalo se cinkání a docela hrubé zastavení vagónu.

Severus skončil přitisknutý na sklo s Lunou v náručí a nějakou další nohou na té své.

Luna nejspíš rozpoznala blížící se výbuch a možnost, že dnes bude půlka Prahy prokleta do desátého kolena, proto se snažila všemožně odvést profesorovu pozornost jinam.

Když se žena vedle ní pohoršeně podívala, vedle koho to stojí, že vypráví cosi o chovu nějakých škrken, přestala raději mluvit i ona. Na zástávce Národní třída naštěstí přeplněná tramvaj vypustila téměř všechny a bylo dokonce místo na sednutí. Lunu ovšem brzy po tom, co se posadila, vyhodila nějaká stařena, že ona má na sezení právo daleko větší, než nějaký mladý blonďatý cucek.

Luna jí sice nerozuměla, ale i tak se vyděšeně zvedla. Nenuceně se posadila profesorovi na klín, protože ten ledovým pohledem své místo úspěšně bránil.

Málem ji leknutím shodil na podlahu.

Ovšem tramvaj se s cuknutím zastavila a než se stihl nadechnout k nějaké opravdu peprné poznámce, tramvaj se opět nepříjemně zaplnila. Lunino případné místo na stání bylo obsazeno a ona tak v klidu zůstala sedět.

Severus se snažil kochat okolní krajinou a nemyslet na to, že tohle není opravdu dobrý nápad. Atraktivní žena na jeho klíně a ještě se mírně šoupajíc, jak koleje drncaly…

Čelo mu opět pokryly drobné kapičky potu.

Několik zastávek pomáhalo soustředěné dýchání, které postupně přešlo ve funění, a když se ho Luna ještě zcela nevinným tónem zeptala, zda mu také není špatně, měl chuť začít opravdu velice nahlas křičet o pomoc.

Co proti tomu byl Voldemort? Když mu hrozila ostuda, jestliže se Luna urychleně nezvedne a nezačne ho zase otravovat svým postřehem o neexistujících tvorech.

V duchu pomalu odříkával modlitby, když se konečně z reproduktoru nad jeho hlavou ozvalo to spásné slovo – Vyšehrad.

Setřásl ji a bez jediného vysvětlení a otálení nasadil ostré tempo do míst, kde tušil katedrálu.

Snažil se, aby ho Luna nedohnala víc jak na jeden krok, protože by jinak měla možnost spatřit jeho problém.

„Profesore?“ zvolala po deseti minutách dostihového běhu zoufale Luna.

„Co máte za problém?“

„Oni za chvilku zavírají?“

„Ne, dle toho kouzelníka z Hradčan je knihovna otevřena nonstop.“

„Aha, tak proč utíkáme, jak kdyby se tam měl každou chvilkou pořádat výprodej vzácných svitků?“

Severus krátce zkontroloval, zda bude již bezpečné se před jeho studentkou ukázat ze všech stran a zpomalil.

„Díkybohu,“ zadrmolila udýchaně Luna.

„Nestěžujte si pořád.“

Konečně došli přímo před katedrálu. Dle popisků našli i boční cestičku kolem hřbitova až do slepé uličky končící zdí a pouliční lampou.

Severus vytáhl hůlku a zkoumavě s ní přejel povrch lampy.

Luna sledovala jeho pootevřené rty a soustředěný výraz. Teď měla konečně čas na vydechnutí a zároveň přiznání, že sednout si v tramvaji profesorovi na klín pro ni nebyla nejlepší volba. Nevěděla, co to její tělo zkouší, ale podivné chvění v žaludku přecházející v jemné vibrace tam dolů… Rozhodně to nebylo něco, co by měla cítit při kontaktu se svým profesorem.

Lampa se skřípotem odhalila skryté schodiště, které se nacházelo přímo před ní.

Severus vstoupil první a hned za ním se dolů rozešla i Luna. Poklop se po jejich průchodu opět uzavřel a oni kráčeli točitým schodištěm dolů za svitu několika loučí umístěných na stěnách vlhkého prostoru.

Severus se na konci schodiště zastavil. Luna sledující své nohy, aby neupadla, do něj zezadu vrazila a následně se také podívala do prostoru, kam tak omámeně zíral i její společník.

Velkolepý prostor byl vyplněný spousty obřích regálů s knížkami, pergameny a svázanými svitky. Uvnitř bylo pár desítek lidí a knížky kolem nich jen svištěly, aby se dostaly zpět na své místo vysoko v policích. Bylo zde i několik stolů, kde taktéž posedávalo několik osob, pozorně čtoucích vybrané knihy. Proti regálům byli oba dva maličcí jako proti dvěma obrům postavených na sobě.

Luna nasávala tu nádhernou vůni starých knih. Vlhký vzduch v sobě nesl i závan plísně a mokré hlíny. Nádherná vůně, šeptala sama pro sebe.

Severus zamířil k madlům rozmístěným po celé místnosti kolem dokola, za nimiž byly zastrkány mapy. Štítek před každou z nich označoval, co zachycuje. Dostali se až téměř ke konci první stěny, když konečně našli, co hledali.

Severus natáhl ruku pro větší svitek a zamířil s ním k nejbližšímu stolu.

Podrobná mapa Rumunska se zakreslením i sebemenšího stébélka trávy.

„Teď máme ovšem problém s tím, že nevíme, zda máme hledat střed samotné řeky nebo střed té země.“

„Podle mě jsou první tři slova nápovědou přímo pro zemi a poslední už souvisí přímo s místem, kde je ukryta stopa.“

Severus kouzlem zduplikoval mapu do menší verze a originál vrátil zpět na své místo.

„Vyzkoušíme obojí, ovšem teď mi dejte hodinu na to, abych si prošel knihy, které mě zajímají. Nevím, kdy budu mít zase příležitost se sem podívat…“

„Jistě.“

Luna zůstala sedět u stolu, zavřela oči a dýchala tu vůni. Vsadila by boty a tkaničky k tomu, že její spolužačky by tvrdily, jak to zde smrdí. Vydržela sedět celou půl hodinu a pak se také vydala k cupkání po knihovně. Občas si zkontrolovala začteného profesora, který každou chvilku duplikoval nějaké dokumenty. Sama našla knihu o bájných zvířatech, jejichž existence nebyla nikdy potvrzena, a aniž s tím nepočítala, zabavila se natolik, že nakonec musel profesor první promluvit na ni.

„Slečno Láskorádová, jsme tu již málem tři hodiny, mluvil jsem s jedním z majitelů zdejší knihovny a pokud máte o něco zájem, můžete si to přidat k mým duplikátům, osobně to odletaxují v jedné krabici přímo ke mně do kabinetu.“

Luna zasněně přitáhla knížku k sobě až byl Snape donucen protočit oči. Pak kopii přidal k těm svým a nechal jednoho pracovníka zmizet s krabicí v krbu a následně mohli vidět, jak se objevil zase v krbu zpět.

Měli tak alespoň volné ruce, a jelikož vše vyřídili dřív, než Severus počítal, navrhl společný pozdní oběd a následné přemístění zpět do Bradavic.

Nemohlo mu uniknout, jak se Luna opět zatvářila při slově přemístit a tak po zbytek dne to slovo raději nevyslovoval.

 

 

Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

17.11.2010 13:06 elulinek

no jistě. Česká republika. lamka polanská jede do irska, severus bere lůnu, která bude obdivovat moji zahradu, a jede za mnou do české republiky
tentokrát bez montáže? ok
peprnou kapitolu? takže ten oběd už pepřit nemusím? good to know
počítám, že ta "nekomentující" můžu být dost dobře i já, což? =D ano, stydím se. kaju se. nestřílej, nechci mít díravý kožíšek
nepříčetně se ohánějí po všem, co vypadá jako budík. - =D =D No, tak ji prostě uspí a bude ji nosit přehozenou přes rameno
bude ustupovat tak daleko, až najednou ustoupí a bude pod ním prázdno =D což mě teď přivedlo na výborné převedení do vážné roviny. Kdy že já to chtěla psát další kapitolu...?
dvanáct. ano. to je standard. při čištění zubů lítám po baráku a sháním oblečení (díky merlinovi, tedy mě, za elektrický kartáček na zuby), opláchnu se, během rozmazávání krému a makeupu si natahuju kalhoty, zatímco se nahřívá žehlička na vlasy, zapráším se pudrem jako mumie, přetáhnu vlasy žehličkou jen nahoře a ofinu, kterou stejně zapnu do sponky, píchnu se do oka řasenkou, při cestě ke dveřím si natáhnu triko, svetr (často rubem nahoru, někdy i v pořadí svetr - triko), beru kabelku s kabátem, vybíhám z domu, vskakuju do auta ala Tom Cruise a tam se teprve obouvám do ponožek a bot. Anebo to udělám jednoduše. Vynechám malovací kroky, v klidu se učešu a vyčistím zuby a prostě se namaluju po cestě =D Největší prdel na tom vždycky je, že mám pocit, že mi to doma dělají schválně
měl by problémy jistého mužského rodu? to musím zkusit...
Dal jí ještě několik minut, během kterých stihla okraj cesty potěšit ještě dvakrát. jak typicky severusovské
mě to hned bylo jasný, že to bude cizojazyčný
Vyšehrad... aha... no, tak jo =D to stejně nevím, jak daleko je od Hradčan
našlapaná tramvaj =D =D my říkáme namrdaná šalina =D
Severus skončil přitisknutý na sklo s Lunou v náručí a nějakou další nohou na té své. : stojím na jedné noze, ještě k tomu né na svojí =D =D
ona mu sedla na klín? no já se poseru =D
pot čistí póry...
„Co máte za problém?“ - já tu brečím smíchy =D =D =D
"tam dolů", mě se líbí, jak je to dětinsky dospělé. Ale vážně
KNÍŽKY!!! já chci takyyyyy
jo jo, v knihovně to vždycky voní po hlíně. tak nějak.
boty a tkaničku k tomu =D proč mám pocit, že slyším tebe =D
již málem... no já se otočím kolem dokola z tebe =D
ano, kdo by neprotočil oči, když se po vydatném jídle měl těch zpola natrávených zbytků zase vzdát, že
Výborná kapitola. Cesta tramvají byla ženiální a Severusův problém se ti podařilo popsat výbordelně.
Kdy budou zase cestovat do Rumunska a Luna nám ukáže obsah svého žaludku? Jak vyluští hádanku s mapou? Kdy bude další? (já vím, až ji opravím)
Výborně, skvěle, úžasně
Působivé

15.11.2010 22:04 Gabča

super

15.11.2010 21:24 Sisi

Pravdupovediac moc paru SS/LL nefandim ale napad je to fakt dobry a aj skeve prevedeny. Moc sa tesim na pokracovanie uplne ma to pohltilo. Pises velmi pekne.

15.11.2010 15:00 Káťa

Dneska strašný den ve škole , ach jo..Nemám slov a zlepšila jsem si náladu tohle krásnou kapitolkou..ráda utíkám do světa fantazie kde mě nic netrápí

14.11.2010 21:16 Fialka

Krásně napsáno slhtla jsem tu kapitolku jedním dechem

14.11.2010 20:11 Sharme

Ahoj Severah, tak jeden komentový lenoch komentuje :) Moc se mi líbila atmosféra, s níž jsi kapitolu napsala. Kdybych si tak mohla knihovnu vychutnat s klidem místo únavy, mmmm :) Upřímně jim závidím! No a Severusovi se Luna na klíně líbila, to je hlavní, jen tak dál :D

14.11.2010 13:17 Viky

super kapitola

14.11.2010 12:07 Linda

Co bych tu chtěla napsat už tu asi vše bylo řečeno ,,, jen dodám , že velmi ráda čtu tvé povídky a budu se určitě těšit na další

14.11.2010 09:34 Sandra

Nádherně napsané , taky bych se chtěla projet s postrachem z bRADAVIC V TRAMVAJÍ:D. Někdo holt takové štěstí nemá:D:) moc pěkná kapitolka a děkuju za brzké přídání očekávala jsem kapitolku až tak za týden

14.11.2010 08:44 Olga

No vážně nádherná kapitola. Krásně jsem se zasmála v jízdě tramvaji a obdovovala jsem určitě tu nádhernou knihovnu.

14.11.2010 08:42 Iva

Nádherné

13.11.2010 22:54 Meggi

Kouzelná jízda tramvají , ani jeden na to nezapomenou:D.
Knihovna musela být krásna...

13.11.2010 18:48 Michelle

Saruško, kdeře je v Praze přesně ta knihovna?
ze bych se tam zašla taky podívat O:-)
třeba tam ještě bude Sevík O:-)

13.11.2010 18:47 Michelle

je, ja jsem cekala kapitolku az 17.11, takze jsem moc mile prekvapena :)
Nadhera, chudak Sevik, nejak Lunu nezvlada :D ale ona se teda taky nezda, hned si mu sednout na klin, no vzdycky byla bezprostredni, ale ze by ji vazne ani malinko nenapadlo, co to s nim muze delat? :D jen jestli to nedela vlastne schvalne a umi to dokonale maskovat :D

Saro, uzasna povidka! Mam pocit, ze prekonavas sama sebe a to uz je co rict!! Skvele, skvele, skvele!!
Jen doufam, ze na dalsi kapitolku nebudeme cekat do 12.12. :-O

13.11.2010 14:40 nadin

Sara, práve sedíš v lietadle, letíš v ústrety... no nič, ja si pustím film...
Ďakujem za venovanie!!!
Cesta tramvají - úžasné, úplne som cítila to hojdanie, strkanie a podráždené poznámky.
A knihovňa, milujem knihy, staré, nové v akomkoľvek množstve a zoskupení...
Ďakujem...

13.11.2010 09:08 Jimmy

Nádherné , úžasné kouzelné , cháá mam nejlepší komenář:D.
Né krásna kapitola ta knihovna musela být úžasná.Jízda v tramvajce nemluvně taky chci sedět na klíně jáá tadý tadý ! :D
Opět si klekám před tvým úuměním , a děkuju , že mohu číst tyto nádherné příběhy

13.11.2010 09:01 Bája

nádherna kapitolka

12.11.2010 23:35 Dia

Ooo takovou knihovnu chci taky vidět !
nádherna

12.11.2010 23:31 Pampeliška

nádherna kapča

12.11.2010 20:48 pimpinela

ďakujem,za krásnu kapitolku. :) Tiež mám rada vôňu kníh a určite by sa mi páčilo aj v tej knihovne v Prahe...
cesta električkov bola úžasná :D...vtipná predstava Sev v tramvajke...Páči sa mi ako impulzívne Luna jedná. :DD... Sevovi pekne zavarila...ani o tom nevedela...:D Super kapča, teším sa na ďalšiu.:))

12.11.2010 14:47 zuzule

Páni, úplně živě vidím tu knihovnu. Odtud by mě Severus asi nedostal, a nebo by tomu čaroději, co odnášel ty duplikáty, nestačila jen jedna krabice. :D Může být rád, že to byla jen tramvaj, vlakem by to mohlo být ještě zajímavější. :D Chuděra, si to přemístění opravdu užila.

12.11.2010 11:39 Chavelierka

A trefila ses i do 11. 11. v 11 hodin a 11 minut? :D

S lunou po večerce? Začíná to slibně ;)
Který blázen by chtěl vstávat v pět ráno?
Já bych řekla, že to přesvědčení ustoupilo právě do té koupelny ;)
Dobré ráno, to je ale kruté :D
Chave odhodila Lunu a rafla jeho ruku :D
Gentleman Sev och
Tvořila do kytiček? Věneček? :D
Fuj ona se mu utřela do hábitu :D
Určitý problém? (šklebím se jak měsíček na hnoji :D)
Fuj to zvracela i předvčerejší oběd ne? :D
Já myslela, že to vodka a on to mnohojazyčňák :D taky dobrý ležák :D
Severus a tramvaj, proč se tu řechtám? :D
Proč pořád naráží na chlapy? Nemohli by potkat ženu? Třeba brunetku tak na mikádo vlasy … :D
Jasně že není, čechy jsou plné kouzelníků a kouzelnic co Saru :D
Bradavice dobyli svět :D Ještě se zeptá jestli neznaj nějakého Severuse :D
Jo jo ať žije MHD, stojíte na jedné noze a ještě né na své :D
Tolik nadšení pro označovadlo, co by řekla na metro? :D
:D:D:D :D:D to je jízda co Seve :D dobré že skončil v náručí s Lunou a né tlustým strejdou od vedle :D
Víš jak se nejlépe rozptyluje chlap? Ne? Tak mi pujč Seva :D
Viva důchodci, divím se, že Praha ještě existuje :D
Úspěšně bráníl :D :D :D
Sedla na klín, uhni tam je už obsazeno :D
Sev je lekavej… :D
Seve vydrž :D
On se modlil? Otče Salazare náš, pospěš si s Vyšehradem honem :D
Já chci spatřit jeho problém :D
Ona žádný, ale …. :D
Výprodej :D :D :D
Co si stěžuje, pravda seděly jsme tam dvě, ale i tak to bylo úžasné :D
No nemáme my krásnou knihovnu? :D
A dokonce je tam i Ferda a Pytlík :D
Kopie se dělat nemají, umlátila Seva knihovnice novinama :D
A v ruce držel krabičku s popelem jejich duplikátů :D
A pojedou zpět zase tramvají? :D

Saru tohle bylo úžasné, skvělé, báječné, vzrušující prostě mňamozně skvostné ;)

12.11.2010 08:50 soraki

Saruš, krása... já miluju vůni knih, resp. tiskařské černě, i když u kouzelníků bych spíš čichala inkoust, ale i tak... a pak ta tramvaj - ouky douky, to muselo být něco :-D jinak ty důchodce si vystihla přesně, oni se rádi přemisťují v dopravní špičce :-D
díky, budu se moc těšit na další a klidně ještě peprnější kapitolku :-D

12.11.2010 08:45 Susan

Tranvaj. Ta nebezpečná věc. Já sice nemám podobný zážitek jako Severus,:-D ale spadnout při jednom zastavení na jednoho obzvláště pěkného kluka...zkrátka, je to zrádný dopravní prostředek :-)
Jinak moc hezká kapitola. Jejich vztah se vyvijí pomalu, ale slibně. a to mám na povídkách ráda....díky za ně :-)

11.11.2010 23:17 miriabar

No...milujem Prahu, milujem knižnice a milujem Severusa s Lunou...z toho vyplýva čo? Milujeeeem túto poviedku...toto leto som bola v Prahe, do toho mesta som sa zaľúbila na prvý pohľad a teraz keď som si predstavovala kade išli...a ja som tam bola tiež...teda nie v čarodejnej knižnici, ale na Vyšehrade...a tá časť, kde si Luna sadla Mistrovi na kolená...chudák, musel mať krušné chvíle :D:D:D Naozaj to bolo dokonalé, neuveriteľne si mi spríjemnila večer!

11.11.2010 22:38 Zuzana

Mäkne mu srdiečko pri tej blondíne :) Som zvedavá ako k nej chce byť hnusný, myslím, že ona ho krásne odignoruje. Zbožňujem túto Lunu. Napísala si ju perfektne.
Chúďa ogrckala mistrovi topánky a potom si utrela pusu do jeho habitu :D Je milé, že keď vidí aká je z premiestňovania chorá, tak k nej nevie byť zlý, napriek svojim predsavzatiam.
Severus v Prahe. Ty si ho tam určite stretla Sara, že vieš o tej jeho tajnej ceste. Možno stál niekde vedľa Teba v električke. Luna sa opovážila sadnúť si mu na kolená :D Tá mu teda dáva chudákovi. V čarodejníckej knižnici muselo byť úžasne. V dnešných moderných knižniciach to už nevonia ale pamätám si na staručkú knižnicu kam som chodila, bolo v nej plno temných kútikov a voňala nádherne zatuchnuto. Už je bohužiaľ zrekonštruovaná. Ale v tých časoch som tam strávila osamote strašne veľa času. Ďakujem Sara za krásnu kapitolu. Aj za tú spomienku, ktorú si vo mne vyvolala.

11.11.2010 22:31 Jana

:Djízda tramvají bomba:D:D:D.Co ty nevymyslíš:D málem jsem se počůrala

11.11.2010 22:01 Vanesa

Jééé první tak brzo kapitolka?
Si kouzelná..nádhernaaaaa