SaraPolanskaseznam.cz
nikdo nic nepíše
:

» Článek

Souhvězdí - 4. kapitola

14.07.2010 20:05 - SaraPolanska - Souhvězdí - komentáře (32)

4. kapitola – Trestná lavice


Omluvuji se, že jsem též tak trochu nezvěstná, a že do toho ještě depkuji, ale jsem víceméně v dovolenkovém módu. Dlabete na mě, tak se snažím držet od pc :-D každopádně nejsem žádná saň (no...) a tak Vám přináším kapitolku Luny, snad se bude líbit a přísahám, že v příští kapitolce už možná začnete tušit hlavní zápletku... :-D

Věnováno všem čtenářům (hlavně tem komentujícím). A nebojte, já jsem od přírody hráč, takže se jen tak nevzdávám po první prohrané partii... :-)

 

První sníh již dávno pokryl Bradavické pozemky a teploty také už dosahovaly minusových hodnot. Žáci se po vyučování shromažďovali na kopci za hlavní bránou, kde se pak do setmění věnovali zimním hrátkám.

Až kolem poloviny prosince se venku objevovalo čím dál tím méně dětí.

Sníh a zima brzy omrzely a spousta žáků ráda využívala předvánočního volnějšího vyučování a doháněla resty na blížící se pololetní zkoušky.

Luna nesnášela stereotyp a tím se pro ni vždy stávala každá činnost opakující se víc jak týden.

Prázdné chodby se tedy staly daleko zajímavější a mnohdy zapomínala, že už je vlastně dávno po večerce a chytit ji tu teď někdo z profesorů, asi by trestu neunikla.

Jen žádný stereotyp, říkala si, když se za ní zavíraly dveře jejího pokoje a hodiny na věži ukazovaly noční čas.

Luna v sedmých ročnících rozhýbala nebývalé věci.

Když její spolužáci viděli, že se Snapea nebojí, je na něj drzá a dokonce s ním kolikrát dlouze diskutuje, pokoušeli se následovat jejího příkladu. Nikomu ovšem nedošlo, že Snape vyžaduje od dohadů určitý bonton, a že některým jedincům to nebude tolerovat, ani kdyby se postavili na hlavu a odrecitovali mu celé Bradavické dějiny.

Koneckonců musel přiznat, že se za dobu, co byly Bradavice zavřené, odnaučil pohotovosti, takže jedna žákyně pro něj byla pro začátek až příliš.

Navíc kolikrát její myšlenkové pochody opravdu nestíhal.

„Proč mícháte jen dvakrát namísto třikrát a nevypnete oheň? Chcete mi z nějakého neznámého důvodu zničit další kotlík bez ohledu na to, kolik jich denně zlikvidují Vaši spolužáci?“

„Chci experimentovat.“

„V tom případě si experimentujte někde venku s vlastním vybavením.“

„Taky jste to tak dělal?“

Překvapeně se otočil a pustil si doposud za zády složené ruce. Tak je měl vždycky, když procházel a měl náladu vyčíst svým studentům každičkou chybičku.

„Slečno Láskorádová, chcete snad srovnávat mě a sebe v přípravě lektvarů?“

„Venku je zima, teplota kotlíku by nedosahovala takové teploty jako zde a zbytečně bych tak zkazila přípravu. Neměl byste to vědět? A pokud to nevíte, pak na Vaši otázku musím odpovědět ano.“

Nemyslela to zle, ovšem dotknout se nebývalého umění a citu pro lektvary samotného Mistra bylo jako hodit do ohně třaskavinu nebo se pokusit pohladit Vlkodlaka.

„V tom případě Vás dnes v osm očekávám u sebe v kabinetě, abyste mi připravila nějaký lektvar vyžadující trochu toho experimentování. Vy, jak jsem si všiml, velice ráda přemýšlíte a nebude Vám dělat problém ani jen velice jednoduchá nápověda na přípravu, že?“

Nechtěla mu odporovat, aby se necítila poraženě, ale zítra začínaly prázdniny a ona chtěla  brzy ráno odjet s ostatními vlakem domů.

No co, to byl svým způsobem taky stereotyp. Když zůstane, je možné, že u Snapea získá uznání nebo nějaké typy a rady ke studiu jeho předmětu. Anebo  se také pohřbí a spolu s ním i výborné ohodnocení, které by jí pomohlo získat místo na jedné z univerzit, kam se chystala.

Prohlédla si jeho výraz, který už dobře znala.

Povytažené obočí a ironický úšklebek prohloubený pootevřenými rty.

Čekal na její odpověď.

Doufal v protest, protože věděl, že zítra časně ráno studenti odjíždí, a že tresty u něj se protahují hluboko do noci.

Chtěl, aby byla nucena mu trest odmítnout nebo se nějak znemožnit. Chtěl prostě vyhrát a teď to vypadalo, že v ruce drží jedno z es, které ho posouvají do vítězných výšin.

Rychle ve své hlavě bilancovala.

Mohla by se k otci odletaxovat až na Štědrý den využívaje jednoho z profesorských krbů. Brumbál nechtěl, aby ve škole zůstávalo mnoho dětí, protože po válce se celá společnost snažila o vzájemné sblížení a stmelování rodin.

To rodina byla největší zbraní proti případnému protivenství.

Ano, odpoledne napíše otci dopis, že zítra nepřijede a že tento rok zůstane část prázdnin ve škole.

„Docela se na to těším,“ odpověděla mu zasněně.

Nemohl se ovládnout a na malý okamžik mu tváří proběhlo neskrývané překvapení.

Neměl radost z toho, že prohrál a ještě si na dnešní večer uvázal povinnosti, ale couvat nehodlal.

Kývnul jí na souhlas a po zbytek hodiny se jejím směrem ani nepodíval.

Připravil past sám pro sebe.

Ve svém volnu se bude muset zlobit s dalším studentem.

Proč měl vlastně tresty na starost on?

Brumbál by mu to rychle vysvětlil. Filch zastával příliš staromódní způsoby, na které si žáci stěžovali a rodiče pak hromadně zasílali rozzlobené dopisy po sovách přímo do ředitelny.

McGonagallová byla zástupkyní ředitele a učila dva předměty, když Kratiknot po válce odmítl pokračovat v profesorském postu Kouzelnických formulí.

Vlastně veškerý zbytek Bradavického personálu byli spíš hodné babičky a dědečkové, kteří jen těžko mohli udržet standart, který držel Snape. Jeho přísné  tresty, které často končily uprostřed noci, donutily studenty nepřekračovat pomyslné hranice moc často. Prostě si pamatovali, že znovu porušit řád by byla hotová sebevražda, protože večer s netopýrem je asi tak příjemný, jako byste ho strávili ve společnosti velkého komářího hejna.

Pamatoval si na dobu, kdy kdysi dávno převzal tresty Lupin a v noci se po chodbách doslova zakopávalo o muchlující se páry studentů a to dokonce z různých kolejí. Dobrovolně pak převzal svou práci zpět, protože jeden Nebelvír se Zmijozelkou ho pronásledoval v nočních můrách ještě dlouho poté.

 

Ve společenské místnosti již před večeří stála spousta kufrů. Až se bude vracet od Snapea, ke kterému jde rovnou z večeře, bude zde již téměř nemožné projít.

Pokud se ovšem nevrátí po kouskách. To by pak bez problémů prošla.

Najedla se rychle, aby nepřišla pozdě. Snape také večeřel, ale odešel asi v půlce jídla.

Všimla si jeho rentgenového pohledu, ale ona svůj výraz nikterak nezměnila.

Na staré dřevěné dveře klepala přesně v osm hodin. Také si potrpěla na přesnost.

Bezvýrazné dále, ji vytrhlo z prohlížení úhledného písma na cedulce umístěné na zdi vedle dveří.

Vešla dovnitř a čekala na další instrukce, aby nějakým pohybem zbytečně profesorovi nedávala možnost začít večer přednáškou či upozorněním.

Něco zapisoval do pergamenu před sebou a jen Luně beze slova pokynul směrem k trestné lavici, jak tomu žáci říkali, neboť si ji sem profesor nechal přinést speciálně kvůli trestům.

Posadila se a využila jeho mlčení k rozhlédnutí se kolem.

Jenže její nálada byla natolik otevřená, že začala své myšlenky říkat nahlas, aniž by si to uvědomovala. Otec říkal, že si tím jednou zadělá na pořádný malér. A měl pravdu.

„Nebylo by špatné tu vymalovat. Květiny také udělají v místnosti atmosféru. V těch starých bednách bude plno škrken a ty staré nevypláchnuté kotlíky jsou rájem pro Rajsíky.*”

Až když se s úšklebkem podívala na svého profesora, který ji už hezkých pár minut pozoroval a poslouchal, zarazila se.

Tvářil se vítězně, protože oba věděli, že teď je ve výhodě.

“Takže, slečno Láskorádová, vidím, že máte spousty kuráže a nevybité energie, proto si dojděte vedle do skladu pro ingredience na Zestaršovací lektvar.”

Chtěla už odejít a začít si nosit jednotlivé věci, když ji zarazil jeho hluboký hlas.

“A abych uspokojil i Vaše přemýšlivé já, tak upravte recepturu tak, aby jeho účinek nevydržel pouze hodinu, ale dvě.”

Pravda, trochu ji to zaskočilo, ale bez námitek odběhla do vedlejší místnosti, která byla plná lahviček, bedniček, škatulek a všeho, co se dalo naplnit buď nejrůznějšími bylinkami nebo barevnými částmi živočichů.

Rychle nabrala do rukou, co bylo třeba. Některé přísady bylo potřeba trochu hledat, protože v systému, který zde kraloval, se vyznal nejspíš jen Snape a dle písma na některých lahvičkách, zejména těch v zadních a vyšších řadách i Křiklan, který na škole tento rok neučil, odešel zpět na odpočinek.

Některé události ve válce ho poznamenaly a on dle svých slov již nenacházel ve vyučování potřebnou energii a potěšení. Sáhla po poslední krabičce a vrátila se zpět, kde na ni již čekal kotlík s trochou vody a kahan.

Se svou pamětí neměla problém si vybavit stránku v učebnici, na které jasně četla, co a kdy má házet do pomalu se vařící tekutiny.

Byla v půlce přípravy, když hodiny začaly odbíjet deset hodin.

Kdepak, zítra by spolu s ostatními v šest ráno nevstala. Ještě minimálně dvě hodiny vaření a pak hodinu čekání na výsledek.

Čtyři maximálně pět hodin spánku by jí společně s dlouhou cestou neudělal dobře. Prostě se odletaxuje pozítří z Brumbálova krbu k otci do práce.

Otevírala jezevčí slezinu a jen chvilku, než tmavě červená část vnitřnosti zmizela v bublající husté hmotě, si myslela, že cítí divný zápach.

Nebyl čas se déle zamýšlet a tak pětkrát zamíchala velkou lžící po směru hodin a jala se krájet bulvy z Žerakurána.**

Na závěr hodila více kořenu mluvícího stromu, než bylo původně v receptu a ten jednoduchým zaklínadlem požádala, aby podržel účinek lektvaru déle než na hodinu.

Vypnula plamínek pod kotlíkem a na závěr ještě hladinu poprášila speciálním chuťovým práškem, díky kterému jste neměli při pití lektvaru pocit, že pijete bahno z louže.

Luna ještě v prváku zažila, kdy se lektvary pily surové bez úprav chuti.

Podívala se, kolik je hodin. Bylo pár minut před půlnocí. Nádhera, za hodinu a několik minut bude konečně propuštěna.

Než lektvar vychladl, vyprosila si od Snapea speciální čirou tekutinu a malou mističku, do které nalila asi deset deci oné vody a vrátila velkou láhev v bílém sklu zpět na místo.

Odlila si trochu kouřícího lektvaru a postavila ho před sebe. Byl ještě příliš horký. Po několika minutách vzala pohár do rukou a bez sebemenšího zamýšlení se napila.

 

*Rajsík – trochu jsem si vymyslela jedno ze zvířátek, tento název je tedy z mé dílny, aby se neopakovaly názvy jako Škrkna atd.:-D Jedná se o zvíře – nejspíše brouky, jejichž přítomnost zatím nedokázal nikdo s určitostí prokázat – takže stejně jako Škrkny jsou pouze ,,jako,, :-D

 

**Žerakurán – opět jsem jen nechtěla opakovat Jednorožce, Hypogrifíky atd. :-D Toto zvíře jsem si představovala, nevím proč, jako mravenečníka s trochu víc narezlou kůží a jasně modrýma očima.

+ jako bonus něco podobného zaznělo ve filmu Karlík a Továrna na čokoládu.


Přidej komentář:

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře:

25.09.2012 05:06 Travon

I thank you humbly for sharing your wisodm JJWY

03.11.2010 19:37 pimpinela

mne sa moc páčilo, že si si vymyslela svoje vlastné zvieratkáá :) a je úplne skvelé ako Luna s úsmevom splní, všetko čo si na ňu Snape nachystá a tým ho tak krásne rozčúli :) :DD...

09.08.2010 22:43 Lily

Moooc hezké opět se ti to úplně maximálně povedlo :D

24.07.2010 11:02 Honey

nádherna Luna je super

23.07.2010 19:33 Lyra

Jsem zpátky!!! Opět v civilizaci - to je krásný pocit! Kapitolka byla úžasná! Já ty jejich hádky prostě miluju. Hrozně se těším jak je spárujěš, tak silné osobnosti se budou bránit zuby, nehty... avada?! Teda jestli to takhle s nima půjde dál tak bude dávat tresty Luna Sevovi... :-)

20.07.2010 21:45 Debi

Hermionu se Severusem mám sice radši,ale Luna je taky moc fajn:)

20.07.2010 21:45 Majka

moc pěkne

20.07.2010 19:50 Janet

Luna je uzasna ja se smad další kapitolky nedočkám

20.07.2010 11:50 SaraPolanska

Lidičky, všem moc děkuji. Mám ohromnou radost, vidět tu známé tváře ze světa ff :-) Jimmy - zdravím tě :-))
Jelikož jsem děvče tvrdohlavé, tak samozřejmě se svou tvorbou nekončím. Zatím mám napsáno dost dopředu a tak jen vylepšuji, aby se Vám zde líbilo. Novinkou jsou podkategorie - nyní při kliknutí na Kapitolové uvidíte všechny zatím mnou napsané (nebo psané) povídky a v klidu si tak přečíst kapitoly pouze k nim (dříve to bylo dost nepřehledné a asi se muselo i dost hledat).
ještě jednou všem moc děkuji za povzbudivá slova - moc si toho vážím. :-)

20.07.2010 11:46 Jimmy

nemám slov..nejlepší je Luna

20.07.2010 11:43 Linda

Luna je uzasna

20.07.2010 11:42 Ricky

nádherna kapitolka

19.07.2010 18:27 ellie

na párování LL/SS nenarážím často, ale moc se mi líbí :) krásné, jen tak dál

19.07.2010 13:42 kaja

píšeš nadherne

19.07.2010 12:26 Romi

Nádherne

19.07.2010 11:44 Andrejka

Nádherna povídka

19.07.2010 09:45 Jitka

Omlouvám se..byla jsem v Řecku..No nemám slov..krásna kapitolka..mě sepo těch tvých povídkach moc styskalo

19.07.2010 09:22 Viky

Moc hezka kapitolka

19.07.2010 09:13 Uršula

nádherneee

18.07.2010 22:39 Anetka

nádherna kapitolka nemám slov!'

18.07.2010 14:41 Santana

V první řadě se moc omlouvám za to, že jsem tu cca 3týdny nebyla, poslední týnen v červnu jsem neměla energii si jenom zapnout počítač, natož reagovat smysluplně na tvoje krásné příběhy. Zbylé 2 týdny jsem byla na táboře, moc se omlouvám, že jsem tu tak dlouho nebyla, ale o to byl návrat hezčí, že se tu objevilo více kapitol než jsem zvyklá. :)
K ději: Lenka se nám začíná rozjíždět, osobně jsem z tohoto přáběhu neměla dobrý pocit, ale ty jsi mi to jako vždy vyvrátila a je to naprosto úžasné, z čeho ty dokážeš udělat takový fenomén.
Pár typu Lenka/Severus jsem ještě nečetla a začíná se nám to pořádně rozjíždět, tak nás nenapínej a na nějaký nekomentující "lidi" se vyprdni. ;)
Doufám, že s tím jen tak nesekneš a budeš pokračovat dál, i přesto, že jsou prázdniny a polovina tvých věrných čtenářů je někde vtahu, viz já :D
za týden opět odjíždím na 2 týdny a už teď se těším, co tu na mě bude čekat v tom srpnu :)
Včera do noci jsem si znovu přečetla Sarah a Severuse a musela jsem opětovaně žasnout jaký máš talent :)
Na závěr co bych ještě dodala, asi pouze přání, aby se Ti dařilo jako doposud a múza tě neopustila....jako se to stalo mnohým z nás.. :)

17.07.2010 23:03 miriabar

ahoj:D zatial som od teba citala len Souhvezdi, takze teraz mam v plane preluskat sa celou tvojou tvorbou, cize ocakavaj komentare :D zacalala som touto poviedkou, lebo dielka s Lunou su dost vynimocne (teda ja som este ziadnu necitala) a tvoj styl sa mi straaaaasne paci...len prosim, nenechaj sa zdeptat ludmi co nekomentuju, lebo stale je vela takych, co su vdacny za kazdu jednu poviedku a robi im radost citat tvoje veci...budem sa tesit na kazdy novy riadok co sem pribudne...dakujem :D

16.07.2010 13:51 Susan

tak to jsem zvědavá jak to dopadne...:-) Zestaršovací lektvar...hmmm a co ten zápach? Budou problémy?? Ale jinak pěkná kapitola

16.07.2010 09:20 zuzule

Myslím, že teď bych pro trochu sněhu i vraždila. :D A jéjé, žeby ten zápach nebyl dobré znamení? Hodila si tam zkaženýho jezevce. :) Díky.

15.07.2010 20:32 soraki

Skvělá kapitola, tak nějak mě napadá, že bude postaršena a už se naomladí, ale to je jen má bujná fantazie ;-)
Jejich "rozhovor" při hodině mě dorazil - mazec :-DDD
a tak děkuji nejen za dalčí kapitolku, ale i za nová zvířátka ;-)

15.07.2010 16:18 wixie

Zmínka o směhu hned v úvodu kapitoly mě v těchto horkých dnech málem složila. (co bych teď dala za náklaďák sněhu :-D)
Tahle kapitola mi je moc sympatická, znovu se zde objevují hlášky, které mě osobně prostě přijdou fantastický a já miluju, jak se ti dva špičkují :-D
Za všechny třeba: „Taky jste to tak dělal?“ - tak to je věta na zabití :-D
Mno, slečna Láskorádová bude experimentovat pod Severusovým dohledem, ehm, i když dohledem,... no dobře, budu zatím mlčet, ale kdyby se pan profesoro radši koukal na její ruce, nemuselo to všechno dopadnout tak, jak to dopadne, ale mám takový pocit, že kdyby se jí zase koukal pod ruce, ty bys neměla v další kapitole o čem psát a my bychom přišly o skvostný příhběh s napínavým dějem :-D Z těchto rozsáhlých blábolů mělo vyplynout, že ti to schvaluji a že se mi to moc líbí, šak víš ne :-D
Jo, a ještě mě dostal Žerakurán, je to milionkrát lepší než to žvíže, které tam bylo původně a fakt mě to rozesmálo :-D Supr!

15.07.2010 13:58 Michelle

tééda, to je ale zajíavý páreček.. a taky jsem zvědavá na ten postaršovací lektvar, to už mezi nimi nebude takový věkový rozdíl..co to s nimi asi udělá? (ďábelský úsměv)

14.07.2010 22:19 Zuzana

Hurá sneh, v týchto odporných horúčavách to je ako balzam na dušu.
Ešteže tak, jedna mu musí stačiť :D v jeho veku. (odpustite profesor, neodolala som si rýpnuť)
Luna vážne nemá pud sebazáchovy, je perfektná ako ignoruje Severusove provokácie. Mám ju rada aj kvôli tomu, že ju nič nedokáže naštvať. Trest cez prázdniny hmm to by bolo nádherné zostať s ním v poloprázdnej škole. „Povytažené obočí a ironický úšklebek prohloubený pootevřenými rty.“ tak tu by som sa už neudržala a visela by som na ňom museli by ma z neho zoškrabúvať. „Docela se na to těším,“ odpověděla mu zasněně. Och ako ju chápem :)
Náhodou večer s takým netopierom sa dá prežiť rôznymi spôsobmi, stačí mať fantáziu.
Óch tak ona to rovno vypila? A teraz čo ďalej??? O koľko zostarne? Ako bude vyzerať, a že ona niečo poplietla a nedostane sa domov. Pekná kapitola, som rada, že si pridala novú aj keď sú prázdniny :) Ďakujem naozaj som si to užívala, Luna je moja obľúbená postava. Netrpezlivo budem čakať čo sa stane.

14.07.2010 21:40 Chavelierka

No jo aby nadin nebyla první, že já jí to neřekla, až po přidání svého komentu :D

14.07.2010 21:39 Chavelierka

No už jsem ti, chtěla nadávat, ale omluva přijata ;)

Já to říkala, že ty Bradavice jsou zvláštní země, tady 30°C a u nich se sáňkuje :D
Mě se neomrzí, já zimu nerada rovnou, max za oknem to jo to ji můžu :D
Tý jo prázdné chodby, tam by se dalo dělat věcíííí tý jo holky taky vás to napadá :D
Jasně chápem, takže se prostě jen baví se svými věrnými a ostatní mají průjem eh problém :D
Já mu nerecituju Bradavické dějiny já si od něj nechávám recitovat Shakespeara :D denně :D
to je nás víc, já jí taky občas nepobírám, ale jen občas :D
taky ste to tak dělal :d wáááá ta si dovoluje :D geniální výměna
proč by nemohla hladit Vlkodlaka? takový roztomilý mazlíček :D
Já to beru místo ní, jestli nechceééééééééééééé
jj ten výraz taky miluju ;)
ježku tak už se vymáčkni, abych věděla, jestli má Sev volný večer, zajdu na návštěvu :D
Sis naběh co brouku :D
Safra, zas má u sebe obsazeno :(
Protože jen ty jeho tresty stojí za to odpikávat, že dámy ;)
Co maj proti našemu netopejrovi já bych tam klidně byla každý večer :D
Nebelvír se zmijozelkou mu nedaj spát :D chudáček asi mu půjdu zaspívat ukolébavku ;)
prošla bez problémů já se počůůůůram to je dobrá představa :D
chudák stárne, už trpí nechutenstvím :D Ba né je ve skvělé formě, drží dietu, aby si udržel figuru :D
já taky miluju dochvilnost proto chodím všude s minimálně 5 minutovým zpožděním :D
oslí lavice žjooova Sev a pokrok :D výplod moderní doby :D
Rajsík, nevim proč, ale při přečtení se mi vybavilo cupitající rajče :D bezva nápad ;)
holka kecat ze spaní to ještě ukecáš, ale tohle neuhraješ :D
zapomněla si dodat krásný hluboký hlas :D
vyznal jen Sev :D :D jj to je dobrý Sevův labirint, kde se u prostřed skrývá zvíře Snape, co vás zežere :D berůůůů
takovou paměť bych taky brala :D já zapomenu i to co jsem děla před minutou :D
něco se ti pááálííí děvče :D Jakto, že to Sev necítí?
Žerakurána neznám Karlík nelíbil :D ale připomíná mi to nějaký divný stát, ako usbekistán či co :D určitě je to něco hnusného velkého a nebezpečného :D
jj tak takové jsou ještě do dnes hnusné a odporné :D
vy... co? No to je odvaha. Safra holka ty si troufáš, a raz dva bude z ní housenka :D a až jí políbí krásný princ, no dobře stačí velký netopýr bude zase normální no dobře zase Luna :D

Saru a teď nás jako necháš, čekat? ty nejsi normální, takovej sadismus nééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé a ještě jednou ne
Nádherně si to napsala hrozně moc se mi to líbilo fakt je čupr trhlá ;) a takové veselé kapči můžu třikrát denně a stejně nebudu mít dost :D

14.07.2010 21:20 nadin

PRVÁÁÁ!!!

14.07.2010 21:19 nadin

Úžasné!! Pri čítaní mi napadá, že sa ešte nik, okrem Teba nepokúsil o poviedku s Lunou. To tajomno okolo nej priam nabáda k rôznym zvláštnostiam.
Žerakurán a Rajsík!!! Bolo mi jasné, že je to originál Tvoja práca! A podarená!
Celá poviedka je podarená!
Luna sa so Severusom normálne hrá ako mačka s myšou a navyše tá Severusomyš si pri tom všetkom myslí, že je mačkou.
Skvelé, skvelé!!!!!!!